2017-12-04
因為朋友最近買QQ有賺, 所以話請我食大餐, 所以就帶左我黎試下牛之鍋放題。牛之鍋喺熊貓酒店入面, 格局都幾四正, 唔似閏角一般放題咁咁嘈吵!牛之鍋以火鍋為主, 同時有其他日式食物放題我地揀左蕃茄牛柳粒湯底, 一黎到已經聞到陣陣茄香味, 而且入面仲有唔少牛柳粒, 正!依度有唔少野食可以自己去拎, 配料都好新鮮而要落單ORDER既主要有美國極上牛肉同羊肩肉,而依兩樣我地幾乎都叫左10碟以上, 因為實在太好食!不過既然黎到放題, 點都要試埋其他野食我地仲有ORDER串燒、刺身、壽司同手卷刺身係咁多樣野食入面最值得一試既, 因為好夠新鮮肥美!除左火鍋同放題, 依度另一樣比較出名既仲有甜品,不過我地食到都好飽, 所以最後淨係試左依杯綠茶芭菲,上面既綠茶軟雪糕好香好濃綠茶味, 下面仲有D果凍, 真係淨D想ENCORE叫多杯, 不過實在太飽喇~整體而言, 牛之鍋保持坊間日或放題水準, 而且仲有好多新鮮火鍋配料, 黎到依度真係可以好貪心咁試好多唔同既野食, 如果下次朋友喺股票又有麵獲, 真係要同佢再黎多次!
牛之鍋以火鍋為主, 同時有其他日式食物放題
依度有唔少野食可以自己去拎, 配料都好新鮮
不過既然黎到放題, 點都要試埋其他野食
我地仲有ORDER串燒、刺身、壽司同手卷
刺身係咁多樣野食入面最值得一試既, 因為好夠新鮮肥美!