2018-07-02 157 浏览
對於我地依d邊爐控黎講 打邊爐從來唔會分季節 只會睇質素同心情🤪 前幾日一於同朋友去之前朋友就推介我去依間牛之鍋 位於熊貓🐼酒店的悅來坊商場 餐廳最吸引之處係除左係火鍋仲結合日式料理放題元素 有刺身 手卷 壽司 天婦羅 燒物 炸物 沙律 即叫即製甜品 超過200多款 任飲任食2個鐘 岩哂各位大胃吃貨 款式真心唔少🤤🤤打邊爐我覺得最重要都係湯底 哩度共有8款選擇 都唔算太少 我就簡左壽喜燒湯底 好香好濃郁的日式鼓油 甜甜既 同火鍋配料好夾😆除咗打邊爐 哩度有放題結合 本身對刺身期望不大🤣 點知刺身食落的確幾有驚喜 雖然係放題 但質素絕對係放題之上 特別係三文魚同帶子 三文魚厚切 新鮮肥美👍🏻 帶子厚肉鮮甜 甜蝦唔算細隻 幾新鮮❤️出面有自助吧放滿新鮮的蔬菜 菇菌類 麵類 醬料比客人自取 我就當然簡咗我打邊邊必食既蘿蔔冬瓜同蓮藕😍 另外仲有大雪櫃放了不同的汽水飲品 有紙包有罐裝 最吸引一定是有樂怡仙地同獅威啤酒🍻任飲 一大班朋友飲住啤酒打邊爐就最爽歪歪😆 出面仲有多款醬料選擇 認真唔錯 有平日既豉油 日式芝麻醬同炸蒜等😬肉類選擇雖然唔多 只有極上牛肉 美國牛肉 羊肩肉跟豚肉 但肉質唔錯 極上

肉類選擇雖然唔多 只有極上牛肉 美國牛肉 羊肩肉跟豚肉 但肉質唔錯 極上牛肉很薄 只要輕輕一涮就食得 牛肉味最濃 美國牛肉最岩我地口味 肥瘦均勻 油脂豐腴 正👍🏻 豚肉口感豐富 有咬口👅 另外仲有幾款海鮮 都比想肉中新鮮爽口甜美 墨魚滑同魷魚都唔錯😆

記得一定要留肚食甜品 所有甜品都係即叫即製 出自酒店師傅的手藝 甜品選擇比一般放題店的更多 有咖啡☕️奶凍 芒果班戟 榴槤甘露 你連熱食甜品都有 冰糖木瓜桃膠同薑汁台灣麻糬 養顏有益❤️

芒果綿綿冰的冰很綿密 仲有芒果爆珠 荔枝奶凍很滑溜 仲有粒粒荔枝肉 好有口感 特別推介既是宇治抹茶芭菲 單是賣相跟出名既抹茶專賣店沒大太分別 抹茶味濃郁 帶微微的回甘 加入脆米粒粒 紅豆 雲尼拿雪糕🍦透明既蒟蒻 qq彈彈 口感層次相當豐富🤤
2018-06-28 1826 浏览
我大部分朋友都是很有食力的,假若要滿足他們的胃,放題是一個很好的選擇。很久之前朋友帶我來到悅來坊的牛の鍋,價錢合理,食物選擇亦不算少。飲品選擇也不少,除了大路的汽水和紙包飲品,還有茶類和韓國飲品,連大熱的酒精飲品也有丸類和豆製品的選擇不少,蔬菜類、菌類看起來亦很新鮮。點了湯底、取了火鍋料,等候期間最好先吃刺身、壽司,賣相不錯,質素不過不失。串燒類較出色,食材質素不錯,燒得剛好,朋友點了又點。熟食類亦質素亦算可以,吃得下的話點少許試試也無妨。炸物亦算不錯,夠熱騰騰夠香脆,不會過於油膩。朋友說火鍋料最重要當然是要肉夠好,而這裡的肉他亦覺得滿意。肉類我不太感興趣,但這張甜品足夠叫我瘋了,也太多選擇了吧。我還以爲像平常的放題,甜品也是小份的,但原來根本是一般甜品店正式甜品的份量,早知道我留肚吃甜品。D24榴槤pancake 極香榴槤味,pancake 皮不會太厚太硬,餡料口感軟滑。宇治抹茶芭菲也是大驚喜,軟雪糕有淡淡抹茶味、白玉及蕨餅夠彈夠煙韌,還有香滑忌廉和清爽啫喱,很後悔之前吃太多,吃不到更多甜品。就連雪糕topping 也這樣多款,甜品愛好者不能錯過。這裡的食物質素合格,甜品更有驚喜,才

丸類和豆製品的選擇不少,蔬菜類、菌類看起來亦很新鮮。

點了湯底、取了火鍋料,等候期間最好先吃刺身壽司,賣相不錯,質素不過不失。

串燒類較出色,食材質素不錯,燒得剛好,朋友點了又點。

熟食類亦質素亦算可以,吃得下的話點少許試試也無妨。

炸物亦算不錯,夠熱騰騰夠香脆,不會過於油膩。

朋友說火鍋料最重要當然是要肉夠好,而這裡的肉他亦覺得滿意。

肉類我不太感興趣,但這張甜品足夠叫我瘋了,也太多選擇了吧。

我還以爲像平常的放題甜品也是小份的,但原來根本是一般甜品店正式甜品的份量,早知道我留肚吃甜品

就連雪糕topping 也這樣多款,甜品愛好者不能錯過。

這裡的食物質素合格,甜品更有驚喜,才2百多元一位,絕對吃得過。

2018-06-28 197 浏览
同朋友喺荃灣打完波,就係熊猫酒店商場搵食。見到呢間都幾满座,雖然都多人等位,但入座快,所以就決定呢間。等待嘅同事大家都係度望下個餐牌, 見到佢都有兩款選擇,一款係包埋日式料理($218),另外一款就唔包淨係火鍋同甜品($168)。 早知就打多兩局, 因為九點半後入座仲可以平多啲。等咗唔使十分鐘就有位, 入面原來都幾大。 好彩我哋四個有卡位坐, 因為個場中間嗰啲枱會比較逼。 等位嘅時候大家都決定食貴啲嗰個因為大家都鍾意食刺身。 一坐低 員工即刻問我哋要咩湯底,亦都好快將我哋嘅蕃茄火鍋湯底送上嚟。 我哋都狂風掃落葉咁落咗一大堆柯打。飲品選擇都幾多。揀完嘢飲,調好醬汁,火鍋料都已經到左。因為太肚餓,所以就食咗肉類先。首先食咗美國極上牛肉:唔會太多肥膏,牛肉味香濃,,唔會話太油香果種。 之後追加果一碟,質素更加好,牛味更濃。 美國牛肉: 雖然相比係肥啲,但比起酒樓貨色好,牛味濃啲。羊肩肉:好味唔騷,即使係蕃茄湯底但係都食到羊肉味重。 肉類最特別係個豚肉,切割到每片都有少少軟骨,每啖都好爽脆 。火鍋肉類總評價係幾好,值得推介。火鍋海鮮類的蠔最正,大隻又肥,好飽满多汁。蝦都好新鮮,肉質爽身。鮑魚都

等待嘅同事大家都係度望下個餐牌, 見到佢都有兩款選擇,一款係包埋日式料理($218),另外一款就唔包淨係火鍋甜品($168)。 早知就打多兩局, 因為九點半後入座仲可以平多啲。

飲品選擇都幾多。揀完嘢飲,調好醬汁,火鍋料都已經到左。

羊(左上),極上牛(右上)+豚肉(下)

因為太肚餓,所以就食咗肉類先。
火鍋海鮮類的蠔最正,大隻又肥,好飽满多汁。蝦都好新鮮,肉質爽身。鮑魚都好鮮甜。 墨魚滑同其他丸類都ok,唔會溝太多粉。
極上牛

美國牛

火鍋蠔+蝦

煮緊海鮮嘅時候,炸物同刺身都到咗喇。
刺身入面最鍾意當然係我嘅至愛甜蝦,然後就到三文魚刺身,好肥美。其他都食得出係新鮮貨。 炸物就比較唔夠香口,當中最好食係芝麻雞翼,每人叫多左一隻。其他食咗一round就無再加,留番啲quota俾呢到最出名的甜品

刺身

食到呢度先覺得奇怪點菜紙呢度冇蔬菜類。 後來出去再行多圈先發現原來另外一邊有個counter係擺蔬菜同其他配菜類。 仲發現咗甜品出菜位,睇到師傅真係即接order即做甜品
好驚喜咁發現咗兩樣嘢好少喺其他地方見到嘅:第一樣就係西蘭花梗,第二樣就係曲嘅薯粉。 薯粉軟身得你好煙韌,好正!

當我仲食緊第二round嘅刺身火鍋嘅時候, 有朋友已經忍唔住開始食甜品(果時發現點菜holder上,甜品紙已經無哂,應該係好食到俾頭一round的客用哂)。朋友一食就停唔到,話好味到翻唔到轉頭,決定淨係繼續叫甜品……
估唔到之後我都同佢一樣,每人都食左2客窩夫,2客pancakes,當然仲有其他果啲…好彩甜品份量每樣都唔係太大,可以全部都點到試到。全枱一致讚同最最最好味的甜品係窩夫,外脆內軟,好多酒店都未必整得有佢咁好。 之後抹茶芭菲同pancake都好好食。朱古力同咖啡奶凍都好香濃, 豆腐mousse味道好清新。
呢度嘅甜品果然唔係浪得虛名,真係未食過放題有咁高質素嘅甜品。呢2個鐘食得好满足,望到連前面卡位果枱日本人都食得好满意咁,下次若有日本朋友黎香港,都可黎呢到開飯。

2018-06-14
羊(左上),極上牛(右上)+豚肉(下)
極上牛
火鍋蠔+蝦
刺身
1K
2018-06-25 153 浏览
今日約了朋友去悅來坊食日式火鍋放題。身為牛魔王嘅我今次仲唔食過夠😁😁#牛之鍋 是一家日本料理+火鍋+即製甜品超過200款選擇,哎呀~咁多點食得晒呀~😂😂牛肉有兩種: 美國牛肉及極上牛肉都好好食,好有肉味及冇渣。特選豚肉好正,肉質好嫩滑一啲都唔覺肥😃😃海鮮,蔬菜同菇類選擇多,仲好乾淨同新鮮。飲品多都唔知點揀😥😥炸物係即叫即制,上抬時係好熱㗎,芝麻雞翼好食😉紫心香芋丸好香😆榴槤炸彈裡面d榴槤蓉好正😋😋刺身同壽司都多到食唔晒,唯有食幾款重點食品😊三文魚, 帶子,北寄貝,八爪魚都好新鮮同甜美。本order薄成本字典咁厚,我飽到連甜品都試唔到😣😣真心好食又抵食,服務態度好好,上菜效率又快,仲冇漏單問題,生日仲有折扣優惠,快d約埋班friend嚟食啦~另外~悅來坊位置在大窩口,荃灣,荃灣西站的正中央位置,食飽飽行去地鐵站都係5至8分鐘,商場樓下仲有港鐵平2數優惠,咁正唔係唔嚟試下嘛🤣🤣🤣
牛肉有兩種: 美國牛肉及極上牛肉都好好食,好有肉味及冇渣。
特選豚肉好正,肉質好嫩滑一啲都唔覺肥😃😃
海鮮,蔬菜同菇類選擇多,仲好乾淨同新鮮。
刺身壽司都多到食唔晒,唯有食幾款重點食品😊三文魚, 帶子,北寄貝,八爪魚都好新鮮同甜美。
本order薄成本字典咁厚,我飽到連甜品都試唔到😣😣
今次黎到荃灣覓食,以前都成日會黎熊貓酒店飲茶,今次就試下火鍋放題。6點左右黎到已經有2,3枱客,到7點左右都爆滿首先叫左蕃茄薯仔牛粒湯底,睇過點單紙火鍋食品,炸物,刺身,甜品等既款式都幾多,仲有飲品任飲,有個大碗俾客人出去夾菜,菇類,麵食。牛肉,豚肉肉質都唔韌,急凍廣島蠔蠔味濃。炸物芝士年糕,紫心香芋丸,榴槤炸彈都好食醬燒牛舌夠林但咸左少少,燒日本蕃薯仔夠香甜刺身尚算ok, 甜品種類繁多,最後都試唔晒,只係試左芝麻糊丸子,榴槤甘露,宇治抹茶芭菲,芝麻糊丸子大帝自己食晒,榴槤甘露幾香榴槤味,但榴槤肉可以多少少,宇治抹茶芭菲抹茶味唔夠濃。

首先叫左蕃茄薯仔牛粒湯底,睇過點單紙火鍋食品,炸物,刺身甜品等既款式都幾多,仲有飲品任飲,有個大碗俾客人出去夾菜,菇類,麵食。

牛肉,豚肉肉質都唔韌,急凍廣島蠔蠔味濃。

炸物芝士年糕,紫心香芋丸,榴槤炸彈都好食

醬燒牛舌夠林但咸左少少,燒日本蕃薯仔夠香甜

2018-06-23 1506 浏览
之前見過網上有媒體介紹依間火鍋店,話佢同一般嘅火鍋唔同,仲做埋日本嘅刺身壽司,又有平時食放題可以叫嘅小食,睇落啲嘢食質素唔錯就嚟試吓夜晚七點鐘入座,入面已經滿左七八成座位。揀好湯底之後,店員會比一本簿你落單揀火鍋配料。另外其他蔬菜同麵食就喺大堂夾嘅,飲品只要係雪櫃自己攞就得枱上面有個架可以俾你放幾碟嘢食上面,唔怕叫得太多張枱冇位放壽喜燒同蕃茄薯仔牛粒湯美國極上牛肉呢款牛肉脂肪較少,每一塊都係薄切,輕輕一淥就食得,牛肉味濃美國牛肉呢款冇影到相,冇咗極上兩隻字,但我更加鍾意呢款,因為佢脂肪較多,食落有油香,口感更佳特選豚肉意想不到咁好食!比起上面介紹果脯美國牛肉更加有油香。本身豬嘅時間淥得比牛長,但佢咬落肉質更腍更好味呢度仲有海鮮食,叫咗日本廣島蠔、印尼海蝦、墨魚滑等等,海鮮新鮮無腥味,size不錯,唔會細隻到肉都無啖特別推介呢度嘅烏冬!雖然唔記得影,但呢個烏冬係好煙韌,唔係嗰種煮一煮就腍,而且煮耐左都仲keep到個種韌度!超級推介!!!😍刺身size有驚喜,冇諗到啲三文魚仲厚過元氣嗰啲,不過叫刺身嘅朋友記得一上枱就快啲食,如果唔係火鍋啲熱氣會攻到啲刺身變暖另外like同share佢Fac

枱上面有個架可以俾你放幾碟嘢食上面,唔怕叫得太多張枱冇位放

壽喜燒同蕃茄薯仔牛粒湯

美國極上牛肉
呢款牛肉脂肪較少,每一塊都係薄切,輕輕一淥就食得,牛肉味濃

美國牛肉

澳洲和牛肉

另外like同share佢Facebook一個post就會送一碟澳洲和牛肉。份量幾好,每人都有兩三塊左右,脂肪分布均勻,牛肉味更濃,呢款淥3秒左右就食得,切忌煮得太耐

宇治抹茶芭菲

上菜速度唔錯,而且冇漏單,寫單上面有啲配料一件件計,寫兩件係比兩件,唔怕咁易俾人浪費食物。店員人數都足夠,唔會話等好耐先有人

依家火鍋質素幾好,值得推薦比一啲嘴刁嘅朋友嚟食~
2018-06-21
澳洲和牛肉
  • 烏冬
  • 美國牛肉
2018-06-21 124 浏览
成班朋友約食飯,火鍋放題就最抵食,今次朋友提議食🐮牛之鍋,因為朋友知道我鐘意食甜品😂話甜品有驚喜比大家,上網睇實在太多人讚佢地嘅甜品,好期待☺️日式Shabu Shabu放題Menu,我地揀了壽喜燒有近200款日本料理同火鍋配料,價錢都係每人2百幾,任食。以件數作單位,所以可以揀唔同種類,樣樣試下。Facebook 分享有澳洲和牛送,入口即溶,湯十來秒就食得👍當然唔小得刺身,夠新鮮👍自助蔬果吧,好多款式,蘿蔔清甜冇渣炸物ok,不錯,炸粉不太厚應該都是全港獨有嘅「即製甜品」,專程聘請甜品師為客人即時製作甜品😱必食宇治抹茶芭菲、京都豆腐慕絲、芒果雪娘梅、咖啡奶凍、榴連甘露、熱食有冰糖木瓜桃膠(勁滋補養顏😍)、薑汁小丸子...等等等!!精選綿綿冰!!!勁好食 唔係人造味 係真芒味,朋友食得好滋味。咖啡奶凍 荔枝奶凍 味濃,不太甜,好滑口。宇治抹茶芭菲, 好好食 ,濃抺茶味同可可脆好夾 。豆腐慕絲 ,好濃豆腐味,好creamy芒果班㦸,朱古力慕絲 榴槤班㦸,不過不失。好滿足,多謝朋有介紹,二百幾蚊,食甜品都抵返

日式Shabu Shabu放題Menu,我地揀了壽喜燒
有近200款日本料理同火鍋配料,價錢都係每人2百幾,任食。
以件數作單位,所以可以揀唔同種類,樣樣試下。
當然唔小得刺身,夠新鮮👍
自助蔬果吧,好多款式,蘿蔔清甜冇渣
炸物ok,不錯,炸粉不太厚

咖啡奶凍 荔枝奶凍 味濃,不太甜,好滑口。
宇治抹茶芭菲, 好好食 ,濃抺茶味同可可脆好夾 。
豆腐慕絲 ,好濃豆腐味,好creamy
芒果班㦸,朱古力慕絲 榴槤班㦸,不過不失。

好滿足,多謝朋有介紹,二百幾蚊,食甜品都抵返
2018-06-20 764 浏览
朋友介紹話呢間任食火鍋外,仲有任食即製甜品,被即製甜品吸引而來!因為我是甜品控!晚市A餐,任食兩小時放題,包刺身、火鍋、甜品任食,星期一至四$218每位。雪櫃的飲品任飲,調味吧非常整潔,有人定時清理,不會覺得調味材料不新鮮。還有蔬菜吧,款式選擇非常多。湯底揀咗蕃茄薯仔牛肉鍋,聞到好香嘅蕃茄湯味,不過其實唔算濃的,牛肉粒卻好有驚喜!牛肉味濃,質感爽口,叫個喎等於多樣嘢食。特選豚肉, 估唔到都幾香豬肉味喎!雖然看似肥肉比較多,但食落係好香,覺得都算新鮮的,要唔怕肥先食到好嘢!美國極上牛肉,超新鮮!睇個樣就知道,色澤鮮紅有光澤。食落更加充滿牛肉味,又唔肥,叫得極上牛肉的確係有質素的。炸物種類繁多,點左芝麻雞翼、 黃金墨魚餅、紫心香芋丸、黃金炸生蠔、芝士年糕。除咗肉類,丸類也有不錯的選擇。龍蝦丸非常爽口,而且食落好香蟹柳味, 仲有貢丸都唔錯,又係非常爽口,肉質彈牙。芝麻雞翼,灑上好多芝麻, 雞皮炸得脆脆的,非常香口。右下角這個圓形東西,最初以為係芝士年糕,原來係黃金麻吉燒,是打邊爐材料,食落好煙韌,裏面是台灣麻薯來的,質感煙韌,好食,幾得意! 火鍋料醬好多海鮮。墨魚滑,自己裝成一小舊,煮食墨魚

晚市A餐,任食兩小時放題,包刺身火鍋甜品任食,星期一至四$218每位。

除咗肉類,丸類也有不錯的選擇。
芝麻雞翼,灑上好多芝麻, 雞皮炸得脆脆的,非常香口。

火鍋料醬好多海鮮。墨魚滑,自己裝成一小舊,煮食墨魚丸,但質感稍嫌淋咗啲,粉比較多。
廣島蠔,呢個好正,平時去超市買廣島蠔 一包都要百五蚊左右,呢度有得任食真係好抵。 我鍾意食佢裏面creamy, 外面爽口嘅質感,仲有海水味呢。
海蝦尚算可以,每隻都好大隻,如果新鮮啲就再好啲。

係時候食甜品啦,提醒大家甜品每份份量細的,食過啱食先才加單,要惜食

開心果朱古力慕斯, 即製嘅甜品中呢個朱古力味係最濃的, 有開心果碎增加爽脆口感,我是甜品控之餘,也是朱古力控,這個朱古力mousse甜品值得encore。

京都豆腐慕斯, 味道清清地,幾好食,食完打邊爐,食個豆腐mousse ,可以清一清油膩,豆腐味道香,似飲豆漿的味道再重一些的豆腐味。喜歡吃豆腐的應該會鍾意。

軟雪糕, 含冰量比較多,感覺不是平時的軟雪糕般滑溜,但味道不會太甜,還可以。

軟雪糕窩夫, 必點!因為窩夫真係非常好味,外脆內軟,口感非常好,甜度適中,最怕死甜食到唔想食。但呢個係食完再食,要追加!

宇治抹茶芭菲, 裏面一層層的,原來仲有忌廉,甜脆米,口感同味道都非常豐富,好好味,又係要追加。
芒果班戟, 班戟皮非常軟綿,裏面的cream又滑溜,芒果又香又甜,細細件size好啱,食完再加。
冰糖木瓜桃膠, 桃膠咁滋陰養顏,幾大食多碗。呢個食落似木瓜糖水,桃膠質地爽爽滑滑的,當食個養顏糖水都好。

總結,食咗咁多嘢,其實我主打都真係食甜品。推介給甜品控嚟試,雖然賣相不算很吸引,但以經濟角度,可以一次過又打邊爐又食甜品,呢個價錢真係唔算貴。而且個極上牛肉都幾好食,甜品窩夫出面食都要六七十蚊一份,呢度細份,食多幾碟都抵返晒。

2018-06-14
2018-06-20 116 浏览
是日到荃灣同朋友聚餐,去左悅來坊搵食。友人提前數日訂定位,果然星期一也座無虛席。星期一至四有個$218火鍋日本料理甜品放題,相對附近的酒店餐廳,屬高性價比。照例先點刺身三文魚、甜蝦、鮑片、螺片及希靈魚,味道鮮甜無雪味,不錯👍🏻除左海膽手卷值得推薦外,蟹籽軟殻蟹手卷亦係選擇之列,雖則賣相欠奉,不過軟殻蟹脆口及份量十足。海膽三文魚子壽司都係上佳之選,海膽多又細細件,難怪友人一口氣吃下六件。至於火鍋方面,除美國極上牛肉牛味濃外,海鮮配料都唔錯,尤其日本廣島蠔同印尼海蝦好新鮮!甜品當然要試宇治抹茶芭菲,抹茶雪糕軟滑香濃配白玉、脆米及綠茶啫喱,令人驚嘆!

2018-06-19 101 浏览
店好大但因為當日好full所以安排左我和朋友坐走廊位都好多人出出入入架不過唔理啦一心其實想吃甜點因為火鍋加甜品放題(平日)都係$200有找可以慢慢食吹下水都ok la湯底味道不濃而且一開始湯底比較少好快就要加湯所有食物都係一個位唔會分到好散飲品方面以罐裝為主啤酒都係任飲我當然主打食牛美國牛肉、極上牛肉兩款既色澤都顯新鮮兩者分別在於口感極上口感較佳響鈴、烏冬、丸類都可以自己拎海蝦為火鍋配料, 不過肉質唔算非常爽口以為以火鍋牛為主打刺身會冇咁新鮮?你完全錯了我encore了2次刺身新鮮肥美沒有腥味厚切仲要有帶子而炸物我必吃芝麻雞亦外脆內嫩而一口芝士都是流心的天婦羅蝦皮不夠薄不過蝦就大大隻好爽口而甜品是我今天的主打大大話話有十多款選擇而宇治抹茶芭菲及新地真係正嘅唔會一口綠茶粉係好滑好香抺茶味帶點甘香食幾杯已回本所以我食左兩柸但我再追加一個窩夫外脆內軟有蛋香
店好大

所有食物都係一個位唔會分到好散
飲品方面以罐裝為主
啤酒都係任飲

我當然主打食牛
美國牛肉、極上牛肉兩款既色澤都顯新鮮兩者分別在於口感
極上口感較佳

響鈴、烏冬、丸類都可以自己拎
海蝦為火鍋配料, 不過肉質唔算非常爽口

以為以火鍋牛為主打
刺身會冇咁新鮮?
你完全錯了

食幾杯已回本
所以我食左兩柸

但我再追加一個窩夫
外脆內軟有蛋香
打邊爐並不是冬天的專利!!今日約朋友食飯去咗悅來酒店樓下的牛之鍋,嘆住冷氣十下十下!雖然只係兩個人都畀咗張四人枱,所以坐位非常闊落。呢度係放題形式,除咗打邊爐任食之外呢,仲有壽司刺身、炸物、海鮮、甜品等等,淨係睇menu都已經目不暇給。食放題第一樣嘢梗係試下刺身同埋壽司先!1) 各式壽司 / 刺身(⭐⭐⭐⭐💢):三文魚厚切嘅油脂分佈平均,八爪魚,螺片等都係水準之作。壽司就推介芝士炸蝦卷同反卷,朋友仔話炸蝦卷好脆好好味。2) 湯底(⭐⭐⭐⭐⭐):蕃茄薯仔牛肉粒+麻辣雙拼湯底(雙拼+18)! 睇到其他食家推薦蕃茄湯,當然要試下啦!估唔到真係好正,好似屋企煲湯果隻味,一飲就知好足料。啲火鍋料吸哂湯嘅味已經夠哂味,唔駛點混醬都已經好好味,啲醬料近乎無點過。因為唔太食得辣,麻辣就交俾朋友,佢都表示好唔錯。3) 肉類(⭐⭐⭐⭐⭐):選擇唔係好多,但勝在質素唔錯,特別推極上牛肉。牛肉油脂有香味,加埋蕃茄湯底簡直係一個享受。豬同羊既水準也OK。4) 火鍋配料(⭐⭐⭐⭐💢):餐廳有一個自助BAR,俾你自己去拎,麵,年糕,菜都係自助既。如果出面無既就可以剔紙。我地叫左好多丸黎試下,芝士丸好好味,午餐肉吸埋

雖然只係兩個人都畀咗張四人枱,所以坐位非常闊落。

放題第一樣嘢梗係試下刺身同埋壽司先!

1) 各式壽司 / 刺身(⭐⭐⭐⭐💢):
各式壽司

2) 湯底(⭐⭐⭐⭐⭐):
湯底

3) 肉類(⭐⭐⭐⭐⭐):
極上牛(左上),美國牛(右上),豚(左下),羊(右下)

4) 火鍋配料(⭐⭐⭐⭐💢):
餐廳有一個自助BAR,俾你自己去拎,麵,年糕,菜都係自助既。如果出面無既就可以剔紙。我地叫左好多丸黎試下,芝士丸好好味,午餐肉吸埋啲湯底精華都好正。

5) 炸物(⭐⭐⭐⭐⭐):
呢度最估你唔到係,除左火鍋,啲炸物真係好出色。我地初頭只係叫左一兩樣,最後每款都叫哂黎試。粉漿厚薄恰到好處,食落去粉漿好香脆,入面嘅蔬菜,蝦亦都熟得岩岩好。我最鐘意茄子,口感外脆內軟。
各式炸物

6) 甜品(⭐⭐⭐⭐⭐):
食完邊爐、刺身、炸物同壽司,已經好滿足。但,甜品總有第二個胃,雖然好飽依然要點甜品。佢啲甜品好有誠意,有芭菲,雪花冰,楊枝甘露等等,唔似一般放題只有雪糕同豆腐花。我地兩個人叫左個芒果雪花冰淺嚐,食落好綿好香芒果味,仲要爆珠珠。
芒果雪花冰

可惜太飽已經食唔落更多,下次應該叫一大班朋友黎試哂佢啲甜品!
2018-06-05
各式壽司
湯底
極上牛(左上),美國牛(右上),豚(左下),羊(右下)
各式炸物
芒果雪花冰
  • 自助Bar
  • 美國極上牛肉
之前朋友一直推介我來吃這個放題,已經叫我留定肚食甜品,今日8點來到,已經全場滿座,記住一定要預約,免得黎到先冇位或等太耐,因為真係好多人。2小時任飲任食放題,火鍋,日本料理,即叫即做甜品,樣樣都好想食,因為唔想浪費所以我地每樣都叫少少。落單紙都有好多種類,天婦羅,燒物,沙律,壽司,刺身,即製甜品,火鍋料。蔬菜類,菇類,麵類都可以出自助區拎飲品比起其他既店鋪真係多好多,有汽水,果汁,茶,其他餐廳好多只係有汽水,岩晒我以D 平時唔飲汽水既人,而且仲有茶包比你沖黎飲,岩晒唔鐘意飲汽水,果汁既人,餐廳真係好貼心。醬料區亦好多選擇。先選湯底-選擇了豬骨湯底,我地主要都係食牛,我地點了兩碟牛。美國牛肉,油脂比較多,切得比較薄,肉質嫩滑美國極上牛肉-油脂少,但牛肉味濃,我比較鐘意以款。火鍋配料上菜速度好快。牛柏葉,響鈴,芝士丸,魚皮餃都係我地既至愛另叫左兩款炸物,即叫即炸。大蝦天婦羅-外皮香酥,大蝦夠鮮黃金墨魚餅-炸得金黃香脆,味道唔錯而刺身類,我地叫左兩款,八爪魚刺身,同甜蝦刺身,刺身夠新鮮,而甜蝦有驚喜,好鮮甜。最後最後我地梗係叫甜品啦,宇治抹茶芭菲好有驚喜,我叫左兩杯黎食,因為我鐘意既抹茶要帶

2小時任飲任食放題火鍋,日本料理,即叫即做甜品,樣樣都好想食,因為唔想浪費所以我地每樣都叫少少。

落單紙都有好多種類,天婦羅,燒物,沙律,壽司刺身,即製甜品火鍋料。

蔬菜類,菇類,麵類都可以出自助區拎

醬料區亦好多選擇。

美國牛肉,油脂比較多,切得比較薄,肉質嫩滑

美國極上牛肉-油脂少,但牛肉味濃,我比較鐘意以款。

火鍋配料上菜速度好快。
牛柏葉,響鈴,芝士丸,魚皮餃都係我地既至愛

另叫左兩款炸物,即叫即炸。
大蝦天婦羅-外皮香酥,大蝦夠鮮
黃金墨魚餅-炸得金黃香脆,味道唔錯

刺身類,我地叫左兩款,八爪魚刺身,同甜蝦刺身刺身夠新鮮,而甜蝦有驚喜,好鮮甜。

最後最後我地梗係叫甜品啦,宇治抹茶芭菲
好有驚喜,我叫左兩杯黎食,因為我鐘意既抹茶要帶點苦,同好重抹茶味,以個抹茶就做到啦👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽

開心果朱古力慕絲我地都叫左四杯食,因為真係好好味,朱古力味勁濃,苦苦地,慕絲夠滑。

其實仲想叫多幾款甜品,但實在太飽啦
2018-06-15 575 浏览
今日去開荃灣行街,行到好肚餓,就上左去呢間火鍋掂邊打爐喇入到去坐企環境都幾寬廣,坐得幾舒服,佢枱面有個3層架放食物,咁就唔會放到d食物枱都係,幾細心佢出面有個蔬菜櫃,大家可以出去夾自己想食幾菜,都幾新鮮既,食落都唔會話老哂個d。咁我地就揀左個蕃茄薯仔牛粒湯,都幾足料既!食落都有陣陣蕃茄味,唔錯叫左少少刺身食啦,帶子同蝦,都唔錯既,新鮮既,唔會話成陣雪藏味另外就叫左d蠔啦,都唔錯唔錯,唔會話烚完就繪哂水咁,幾有蠔味。d墨魚滑都幾彈牙,點埋自己出去醬料區溝既醬料真係正!牛肉佢都有分幾種既,唔駛加錢既就有普通美國肥牛,咁當然就會比較多肥膏啦,而另一重極上牛肉賣相已經靚好多,十分推薦俾大家!雖然牛味就唔係話好濃,不過勝在肥膏少,有d咬口!另外叫左少少蝦同埋青衣魚片,魚片都幾好食既,唔會話好猩好多骨咁,蝦都新鮮,起碼蝦頭d膏唔會腥先,蝦肉都彈身!咁我就鐘意食牛脷既,佢呢到d牛脷厚度都幾好,食落軟冧冧,不過個汁就咸左少少,整體上都唔錯當然佢呢到唔知打邊爐既,仲有d熟食,我地叫左兩次清酒煮蜆,因為佢每次既份量都唔算好多。味道就幾好食!鐘意食蜆既朋友我提議可以一次過叫5,6份食完咸點都好飽,不過佢呢到
今日去開荃灣行街,行到好肚餓,就上左去呢間火鍋掂邊打爐喇

食完咸點都好飽,不過佢呢到仲有甜品食,仲要都幾多花款,所以就叫左抹茶芭菲同埋抹茶新地。佢甜品一d都唔hea,賣相已經令到我地第2個胃啟動,如果大家覺得唔夠配料,佢出面都有d toppings可以俾大家加,我地就加左d紅豆落去,抹茶點可以唔配紅豆呢係咪先!
2018-06-06
2018-06-15 125 浏览
講起食放題,相信好多人都鍾意,貪佢夠抵食,但有部分就無質素,坐得又迫,食物款式選擇又小唔靚今次介紹呢間,可以話價錢又合理兼有一定既質素間餐廳位於荃灣熊貓酒店,地點方便易搵,而入面地方比起好多放題店闊落,坐得舒服,出去拎野食都舒服呢間最抵食地方係結合哂日式放題加火煱,日式放題啲壽司刺身都好新鮮,冇話是是但但降低質素,仲有好多天婦羅,串燒等日式小食,打邊爐方面,加18蚊可以有兩款湯底,大量牛肉豬肉可以選擇,食完呢堆仲有好多高質甜品選擇,只係任食甜品呢部分都值回票價整體上來講,呢個價錢有咁多野食,絕對係冇得輸,非常合適成班人聚會,特別岩哂大胃皇
今次介紹呢間,可以話價錢又合理兼有一定既質素
呢間最抵食地方係結合哂日式放題加火煱,日式放題壽司刺身都好新鮮,冇話是是但但降低質素,仲有好多天婦羅,串燒等日式小食,打邊爐方面,加18蚊可以有兩款湯底,大量牛肉豬肉可以選擇,食完呢堆仲有好多高質甜品選擇,只係任食甜品呢部分都值回票價
  • 美國極上牛肉
2018-06-14 184 浏览
今日早左收工適逢有個朋友喺附近返工還掂黎到荃灣一於等埋佢過黎烚下烚下啦!之前已經有朋友介紹過呢間質素唔差呢度環境裝修簡約雖然之後都爆場但環境夠大座位都夠容納枱面另外有層架方便擺食物慳位都夠細心呢度野食都有唔少款式有唔同款式既點餐紙提食客填寫點餐而食物方面都出既數目都會黎齊自助吧蔬菜款式都幾多湯底我地揀左芫茜皮蛋湯味道清甜又夠香清酒煮蜆不過不失味道清甜帶出微微酒香蜆肉Size亦適中特選豚肉美國極上牛肉肉味夠重脂肪比例均勻刺身拼盤質素唔錯夠新鮮足料另外Order要幾多出幾多十分欣賞燒物我地叫左日式雞骨腸, 雞軟骨, 雞脾肉燒物燒得剛剛好唔會話太燶海鮮配料火鍋配料
今日早左收工
適逢有個朋友喺附近返工
還掂黎到荃灣一於等埋佢過黎烚下烚下啦!

之前已經有朋友介紹過呢間質素唔差

質素唔錯夠新鮮
足料另外Order要幾多出幾多
十分欣賞

燒物
我地叫左日式雞骨腸, 雞軟骨, 雞脾肉
燒物燒得剛剛好唔會話太燶

2018-06-12