2023-03-08
印度餐平時就唔係好多食,因為覺得好辣,不過今次有朋友介紹一間唔係淨係得辣嘢嘅印度餐廳,就係尖沙咀開咗成50年,我真係無留意過🧐而且仲拎過米芝蓮,一入到去就感受到印度嘅風情,環境好優美仲有平台露天位可以坐出出面食野好CHILL😌一坐低就有印度前菜薄脆片加上綠色特醬,小食方面叫左酥炸洋蔥圈,洋蔥圈係剪碎左好多條既外層酥脆,內裡甜而不膩。精選什錦燒烤包含了各種肉類和海鮮,味道豐富多樣。南印度烤帶子拌茄子菠蘿果醬係一道清新可口的開胃菜味道幾特別,我幾鐘意依個口味😍雞柳香料炒飯的米飯,一黎到係用薄餅包住幾特別,吉開佢之後就聞到抄飯香口感嚼勁,配上香料的調味更加美味。煙燻三文魚的味道很好且不會太乾🐟,配上香草味道夠出。松露奶油咖哩雞柳🐔口感好豐富、風味十足的主菜,通過印度菜肉類多數偏"鞋"身,依個雞柳相對夠"林"。免治羊肉🐑餡餅則是外皮香脆、內裡多汁美味,但羊味反而依個唔係好出,可能因為食左太多唔同香料口味,整體黎講都無想像中咁濃烈,真心好食過以前食過既印度菜好多。飲品方面,我叫左一杯蘋果汁同一杯cocktails tamarind margarita🥂。這款margarita有淡淡的甜味和微辣口
飲品方面,我叫左一杯蘋果汁同一杯cocktails tamarind margarita🥂。這款margarita有淡淡的甜味和微辣口感,非常開胃。
服務都非常好,不過最好預約因為都見佢幾爆下。
#好食推介 #食物遺照 #食物殺手 #food #foodie #foodiehk #zaki食評 #hongkongfoodie #hongkongfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfoodlover #instafood #hkig #ighk #hkigers #yummy #eat #爵樂印度餐廳 @gaylordhkg
爵樂印度餐廳
地址 : 尖沙咀北京道12A號太子集團中心5樓