2025-04-07
印度人主理正宗印度餐廳🍴爵樂印度餐廳(香港)地址為於尖沙咀,交通十分方便餐廳環境充滿異國風情,顏色色彩繽紛,店內佈滿雕塑擺設,傳統印度裝潢,還有露天平台環境舒適南印度烤帶子半茄子菠蘿醬$148帶子肉質鮮甜一梳梳肉質口感彈牙加上茄子菠蘿果酸醬酸甜可口,更能突出海鮮嘅鮮甜味印度燒雞件三件$88印度烤雞係印度人每日必食嘅主菜印度烤雞 雞肉,經烤過之後還保持外脆內嫩 味道還有10分獨特嘅印度香料 香料味道有會有少少辣,但係味道覺得好清新烤珍寶大蝦$268大蝦用咗烤焗處理外層微微焦香 蝦肉爽口彈牙 香料獨特值得一試腰果奶油紅花忌廉雞$178醬汁獨特腰果味都好突出,另外應該加上好多香料熬製而成配合嫩滑嘅雞肉沾上一起食 別有一番風味松露芝士烤餅$68烤餅面層鋪滿黑松露,內裏滿滿嘅芝士香味,口感飽滿椰香芥茉咖喱魚$178印度咖喱香料十足,加入椰漿椰香味香濃甜甜,配合魚肉入口,非常好味,令人難忘,配埋芝士烤餅一齊食非常夾,又夠飽肚香草馬鈴薯燴椰菜花$138椰菜花清爽,辣味溫和,馬鈴薯腍身入味,椰菜花吸收晒馬鈴薯嘅香味,味道獨特炭燒菠蘿$148清甜可口,有助去膩菠蘿果汁$58最後叫咗一杯冰凍嘅果汁,好
爵樂印度餐廳(香港)地址為於尖沙咀,交通十分方便
南印度烤帶子半茄子菠蘿醬$148
印度燒雞件三件$88
烤珍寶大蝦$268
腰果奶油紅花忌廉雞$178
松露芝士烤餅$68
烤餅面層鋪滿黑松露,內裏滿滿嘅芝士香味,口感飽滿
椰香芥茉咖喱魚$178
香草馬鈴薯燴椰菜花$138
炭燒菠蘿$148
清甜可口,有助去膩
菠蘿果汁$58
最後叫咗一杯冰凍嘅果汁,好香嘅菠蘿味道,又唔會太甜