餐厅: 爆丼屋 (山東街)
资讯:

每逢經過旺角山東街都會發現小人龍,小篇👧🏻嚟到位於旺角山東街爆丼屋,一直都好想試,假期就好多人,就簡左平日過黎食,等左一陣都就入到去😎。👅 𝓜𝓮𝓷𝓾𝓼⭐三重大極上丼 💰398呢個丼飯上面鋪滿咗海膽,中間鋪滿拖羅刺身,週邊就用蟹肉圍圈,整體刺身份量十足。拖羅刺身厚切吸引新鮮美味,入口即溶,價錢油脂感大滿足,海膽新鮮好甜,再用蟹肉撈飯好正。⭐制霸!鵝肝海鮮盛丼 💰278鵝肝帶子海鮮丼,上面鋪咗黑魚子和三文魚子,中間勁大塊鵝肝,旁邊鋪滿曬新鮮帶子刺身。鵝肝真係好好食,外皮煎到焦香,食落有creamy嘅感覺,而且一啲都唔會騷。帶子刺身肉質細緻爽口,味道清甜,好新鮮好味。⭐套餐仲會送兩會味噌湯兩碗湯,冬天飲好正。⭐白桃乳酸飲白桃味好出,少少微甜,0乳酸味又唔會遮蓋到白桃味,唔錯🤭⭐百香果梳打百香果梳打酸酸味味好解油膩,清新怡人。

👅 𝓜𝓮𝓷𝓾𝓼
⭐三重大極上丼 💰398

⭐制霸!鵝肝海鮮盛丼 💰278

帶子刺身肉質細緻爽口,味道清甜,好新鮮好味。

⭐套餐仲會送兩會味噌湯兩碗湯,冬天飲好正。

⭐白桃乳酸飲

白桃味好出,少少微甜,0乳酸味又唔會遮蓋到白桃味,唔錯🤭

⭐百香果梳打

百香果梳打酸酸味味好解油膩,清新怡人。

2023-03-08 54 浏览
旺角行開街 終於食到想食好耐嘅爆丼屋😍丼物好吸引🥹好多款都好多料勁想食 另外亦有沙津同小食 可惜我地得兩個胃食唔到咁多野😂叫完嘢食仲會有碗麵豉湯拖羅蓉成座山咁堆到好高 用左赤身 甜蝦 劍魚腩 帆立貝 紋甲魷魚 三文魚籽 咁多款材料去整🤤食落好鮮 因為用左赤身嘅關係雖然份量多但係唔會好肥膩松葉蟹肉鮮甜 三文魚籽亦好新鮮 海膽呈金黃色食落好creamy好鮮甜🥹海膽份量都比想像中多 成三份一個面都係 食落口每一啖都好好味好滿足 一滴豉油都唔使落拖羅質素比想像中仲要好 油脂超豐富 呈粉紅色賣相超吸引 松葉蟹份量亦好多 海膽都唔輸蝕都有5-6片大拖羅入口即溶 配埋松葉蟹肉同海膽食好高級❤️最後仲叫左兩罐碳酸飲品❤️超飽.佢啲飯同料真係塞爆唒隻碗🤩名副其實嘅爆丼!
旺角行開街 終於食到想食好耐嘅爆丼屋😍

叫完嘢食仲會有碗麵豉湯
四重火山盛丼

大拖羅入口即溶 配埋松葉蟹肉同海膽食好高級❤️

最後仲叫左兩罐碳酸飲品❤️超飽
佢啲飯同料真係塞爆唒隻碗🤩名副其實嘅爆丼!
四重火山盛丼
2023-03-08 30 浏览
我同朋友分別叫咗一個三文魚火山盛丼配可樂($173),同四重火山盛丼 配菠蘿味波子汽水 ($326)佢哋嘅丼係多到真係想爆出嚟,而且啲飯都好多,雖然睇落細細地,但實際食落去之後原來勁大份,我食咗一半就已經覺得飽飽地🤣🤣🤣至於味道都好唔錯佢嘅海膽係完全唔腥,而且滑滑地,幾好味,好少海膽可以比到呢一種感覺我然後佢蟹肉同魚生佢嘅味道都唔錯,感覺都新鮮另外,每碗飯佢亦都會配有一碗味噌湯,所以食完晒成個餐之後係覺得勁飽🤣🤣🤣真係好爆丼🤣爆丼屋

至於味道都好唔錯
然後佢蟹肉同魚生佢嘅味道都唔錯,感覺都新鮮

2023-03-07 28 浏览
旺角爆丼屋🛕咁有名唔駛多介紹,真係希望再係唔同區開多d分店,等我地可以易d食到😋🤤。自從佢地搬左新店,都未黎食過,新店裝修文青🧍‍♂️左,樓底又高,坐位寬敞。今日好彩早到,入到去已經剩番最後一枱位置,咁都俾我地入到去。今次因為朋友生日🎂我請客,所以食好d,唔睇價錢叫,最緊要好食同鍾意食。佢地既丼飯🍱係即叫即做,所以係需要少少時間。四重火山盛丼🍱:真係好似成坐火山咁,最頂層係滿滿既吞拿魚🦈蓉,旁邊仲有大量三文魚🐟籽,新鮮海膽&松葉蟹🦀肉。每一啖都有唔同既驚喜,材料夠新鮮,份量好足。三重大極上丼🍱:真係冇諗過係香港食到日本🇯🇵既質素,成個碗鋪滿厚切肥美既吞拿魚🦈,上層仲放左海膽,好甜好新鮮,增加成個丼飯既層次同味道。2個飯都有跟味噌湯,都出奇好飲。總結:咁高質既丼飯店現時只有2間咁少,希望可以快d開多幾間。

佢地既丼飯🍱係即叫即做,所以係需要少少時間。

2個飯都有跟味噌湯,都出奇好飲。

2023-02-27
依稀記得上次黎食係去舊舖,估唔到佢搬左去山東街,見餐廳好早已經滿座,我地都等左20分鐘。裝修風格同之前唔同,依加樓底好高,空間感好大。我地就鍾意餐廳用料豪邁,份量超足料! ⦁六重相撲爆盛丼 $248由黑魚籽、鮮蟹肉、海膽、牛油果、左口魚裙邊、三文魚籽搭配出黎既丼飯,睇落勁豐富。每款魚生海鮮都好新鮮,味道都好鮮甜。要講既係飯量都幾多,我地兩個都食唔晒🙈! ⦁三色海膽盛丼 $358大佬身為海膽愛好者,就俾尼款鋪滿三款海膽(北海道/加拿大/韓國)既丼飯吸引。賣相非常壯觀,各款海膽亦好鮮甜,唔會有苦澀味💕。💭仲記得第一次食尼款丼飯,係我的副業賺到少少而請大佬食。再一次食,有種重拾以前副業那份成功感。 - 飲品 -⦁可樂 $18⦁伯爵茶 $30

⦁六重相撲爆盛丼 $248

⦁三色海膽盛丼 $358

- 飲品 -
⦁可樂 $18
⦁伯爵茶 $30

2023-03-01
2023-03-03 548 浏览
丼飯賣相非常吸引,將新鮮海鮮鋪滿一整碗飯,🤤 餐廳裝潢簡約休閒,環境氣氛舒適,適合二人約會或朋友聚餐🥂 人流多 很受歡迎,需排隊稍候🙆🏻‍♀️食物選擇豐富,食材新鮮 質素高有驚喜,擺盤精緻有心思,色彩繽紛 好適合打卡📸 絕對值得一試👍🏻 晚市二人消費:$827 🫧包括加一服務費🫧═ ═ ═ ═ ═ ═ ═ ═💖💖💖食評💖💖💖 𝑺𝒐𝒖𝒑🥣味噌湯 ($Free)✨𝑴𝒂𝒊𝒏 𝑪𝒐𝒖𝒓𝒔𝒆 🍚三段重大極上丼 ($398)✨拖羅 • 海膽 • 鮮松葉蟹肉推薦!海膽和松葉蟹鮮味十足,大大件厚身拖羅,色澤粉嫩 肉質肥美鮮嫩,配料份量好多,口感豐富,回味無窮!飯粒的口感也很棒,彈牙有嚼勁🥰 份量十分足夠,加上美味的口感和豐富的食材,絕對是一道不容錯過的料理🥰🍚四重火山盛丼 ($298)✨拖羅蓉 • 海膽 • 三文魚籽 • 鮮松葉蟹肉推薦!食材非常豐富,每一口都可以品嚐到不同的鮮甜滋味。首先是拖羅蓉,以多款海鮮製成,蓉狀的口感非常軟滑,搭配上大大塊海膽和三文魚籽,帶來更豐富的味道層次🤤 再加上松葉蟹肉的鮮甜,整道丼飯可謂是美味到讓人驚艷!飯粒的口感也很棒,彈牙有嚼勁。份量十分足夠,加上美味的口感和豐富的食

晚市二人消費:$827 🫧包括加一服務費🫧

🍚三段重大極上丼 ($398)✨
拖羅 • 海膽 • 鮮松葉蟹肉

🍚四重火山盛丼 ($298)✨
拖羅蓉 • 海膽 • 三文魚籽 • 鮮松葉蟹肉
推薦!食材非常豐富,每一口都可以品嚐到不同的鮮甜滋味。首先是拖羅蓉,以多款海鮮製成,蓉狀的口感非常軟滑,搭配上大大塊海膽和三文魚籽,帶來更豐富的味道層次🤤 再加上松葉蟹肉的鮮甜,整道丼飯可謂是美味到讓人驚艷!飯粒的口感也很棒,彈牙有嚼勁。份量十分足夠,加上美味的口感和豐富的食材,絕對是一道不容錯過的料理🥰

𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌
🥤波子汽水 (原味) ($28)✨
🥤波子汽水 (草莓) ($28)✨

• 三重大極上丼
  • 四重火山盛丼
2023-02-28 60 浏览
小店位於旺角嘅山東街,提供多款新鮮嘅海鮮丼飯,同時亦有火焰、慢燒肉類等系列~ 地理位置方便,平日晚上都大排長龍,可見香港人對魚生嘅喜歡程度有幾高🤣三重大極上丼以拖羅為主要食材,旁邊搭配滿滿嘅蟹肉,而上層就有薄荷葉同少量海膽!拖羅厚度適中,油脂豐富,入口即化,食落無筋、蟹肉鮮甜,令人滿足☺️三色海膽盛丼使用咗加拿大同日本嘅海膽,顏色呈現橙黃,有光澤,質感柔軟,海水味突出但唔腥,更加無愈食愈苦澀嘅狀況,撈飯一流呀~ 另外蛋都可以轉作招牌玉子蛋,味道唔錯,可以一試!

2023-02-25 36 浏览
ϟ ʙɪɢ ʙᴀɴɢ ᴅᴏɴ • 爆丼屋 有時經過旺角不時都會見到爆井屋門前有人排隊終於來吃到想試好耐的日式人氣爆丼飯丼飯種類多, 選擇困難症者最好提早選擇😆✧四重火山盛丼像山一樣高的爆丼超豐富飯上舖滿大大塊的海膽還有新鮮三文魚籽松葉蟹肉拖羅蓉✧制霸鵝肝海鮮盛丼熱愛鵝肝的人可以同一時間吃到帶子和海膽而且吃到的鵝肝充滿油香帶子輕輕火灼過 食落好鮮甜好新鮮一次過滿足多個願望每款丼飯都配有味增湯沒想過連湯都很不錯😋
ϟ ʙɪɢ ʙᴀɴɢ ᴅᴏɴ • 爆丼屋
有時經過旺角
不時都會見到爆井屋門前有人排隊
終於來吃到想試好耐的日式人氣爆丼飯
丼飯種類多, 選擇困難症者最好提早選擇😆

✧四重火山盛丼

一次過滿足多個願望

每款丼飯都配有味增湯
沒想過連湯都很不錯😋
2023-02-22 63 浏览
餐牌上面款款丼飯都好吸引,除咗有刺身丼,炙燒丼,仲有牛肉/鰻魚等丼😬 用QR Code落單,落完單先上咗麵豉湯,暖一暖,然後山丘咁既丼就黎喇。六重相撲爆盛丼 ($248)呢個組合比較少見,所以一於嗌黎試下。由最高數落黎,有黑魚籽,鮮蟹肉,海膽,牛油果,左口魚裙邊,三文魚籽。真係相當之豐富呀,用料又新鮮,最中意左口魚裙邊火炙過,啲油脂好香😋 其次有好多三文魚籽,好鮮,基本上每啖飯都食到,好正🥹重量級燒牛扒盛丼 ($238)同行友人唔想食刺身,揀咗呢個燒牛扒丼。哇,一上枱見到個份量,真係明白餐廳點解叫爆丼屋😂 好多牛扒呀,而且塊塊都厚切又多汁,有啲五成熟,有啲八成熟,全部都相當嫩口👏🏼真係唔好睇小呢度嘅丼,個碗好似唔係好大咁,但係無論係飯定配料都裝到好滿,名副其實嘅爆丼😆

六重相撲爆盛丼 ($248)

重量級燒牛扒盛丼 ($238)
2023-02-16 62 浏览
🏠行開旺角,不時都見到爆丼屋有條長長嘅人龍係度等侯入坐,次次路過見到我都好想入去試下但又未有機會。見今日等候嘅人龍較少,終於有機會俾我試下佢嘅人氣大碗打卡爆丼飯。爆丼屋屬於日式人氣海鮮丼店,佢最出名嘅就係將厚厚嘅魚生,刺身同埋肉類等日式餸菜堆砌到滿滿如小山丘仔咁,令到碗丼飯嘅吸睛指數同打卡指數大大提高。我同朋友仔今晚就叫左1️⃣ 四重火山盛丼2️⃣ 制霸鵝肝海鮮盛丼💬 整體上佢嘅丼飯質素都幾唔錯,又夠新鮮而且份量又夠多,滿滿咁舖滿左成碗丼飯,加上佢哋嘅店舖位置十分便利,難怪門外長期都有客人係度排隊等候,值得推介俾中意食日本菜,尤其係鍾情日式刺身丼飯嘅朋友仔。

我同朋友仔今晚就叫左
1️⃣ 四重火山盛丼

2️⃣ 制霸鵝肝海鮮盛丼

• 制霸!鵝肝海鮮盛丼
2023-02-15 63 浏览
之前朋友推介,話有一間好好食嘅日式丼屋,經過旺角就嘗試找一找,發現地點都相當就腳,就試試🤤。三色海膽盛丼(加拿大、日本海膽使用)$376.00海膽君們必吃是也,當中一清一濃烈的沖擊感給人一種耳目一新的感覺,一向食開海膽的人必定超喜歡,另一種是比較小吃的厚身海膽氣味非常濃烈。六重相撲爆盛丼(灼燒左口魚、牛油果🥑、魚籽、黑魚籽、海膽使用)$266.00出色盛丼,用料豐富又新鮮。欣賞佢個人化的設計可以電子下單,有得選擇權去留某些東西,火灼不火灼都可以選其他。魚籽包圍着飯粒。上面是精緻的火灼左口魚,火灼後的口感更是令人心動💗、牛油果🥑夠熟與丼配搭著亦令其增添色彩、黑魚籽矜貴上場。心靈上飽腹上都是滿滿的大滿足。

三色海膽盛丼
(加拿大、日本海膽使用)
$376.00

六重相撲爆盛丼
(灼燒左口魚、牛油果🥑、魚籽、黑魚籽、海膽使用)
$266.00
出色盛丼,用料豐富又新鮮。
2023-02-14 49 浏览
一想食刺身丼飯,就會諗起呢間開係旺角鬧市既人氣丼飯店,佢真係飯如其名,d料多到爆滿😆丼飯款式都幾多,心大心細都揀左陣🙈🔸海膽親子丼🔸鍾意食三文魚既我,親子丼絕對係首選!一上枱已經俾大大舊海膽吸引住,用既係日本海膽,食得出鮮甜味~好正😍舖滿飯面既三文魚籽,加上極肥美既三文魚腩,呢個親子組合冇得輸💯三文魚腩刺身每件都大大片又厚切,仲要有好多片,真係份量十足!🔸超份量!三重大極上丼🔸唔好睇佢碗仔細細,d料係裝到爆瀉咁濟😂厚切拖羅油光十足,入口魚油香滿滿~極邪惡🤤一梳梳既蟹肉係口感上平衡番,呢個配搭意外地唔錯👍最頂用左另一款海膽,甜味冇剛才個種咁出,但相對個海膽味就濃d,兩款都新鮮好味,唔係好重明礬味個種😋呢度既丼飯用料新鮮,而且勁爆足料,打卡俾人睇仲以為番左日本食😆難怪一直都咁受歡迎😳

🔸海膽親子丼🔸

🔸超份量!三重大極上丼🔸

🍴火焰盛丼 (連加一齊頭$100)💁🏽‍♂️都ok👩🏻我知道點解少咗人食了💁🏽‍♂️份量少?👩🏻佢以前份量都差唔多,我覺得啲飯質差咗好多,濕濕碎碎咁,無飯香。不過上面配料好食、新鮮,炙燒完充滿油脂感好香份量係偏細,但女仔食冇問題,做緊promote就好抵食,如果原價就性價比低啲🥹
🍴火焰盛丼 (連加一齊頭$100)
💁🏽‍♂️都ok
👩🏻我知道點解少咗人食了
💁🏽‍♂️份量少?
【爆爆三文魚&燒牛肉丼飯】《爆丼屋》▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️今次介紹刺身同埋肉類都會塞到滿曬嘅- 爆丼屋相信大家都可能會喺各種雜誌報導見過呢間配料爆爆嘅丼飯鋪!!!!😻三文魚火山盛丼 🐟($155) 擺到滿曬嘅三文魚配上葱吞拿魚蓉望上去已經幸福感滿滿!! 除左份量多以外🥹,三文魚同吞拿魚蓉本身都非常新鮮,質素非常高~ 😤爆盛慢燒牛肉丼 ($158)望到牛肉堆到成座山咁樣真係幾震撼🫣,完全可以一啖肉一啖飯咁樣食!!滿足度極高~ 蛋汁同埋本身醬汁令到丼飯唔會太乾! 🤪▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️設加一收費▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️今次幫襯📍旺角山東街57號地下九龍灣宏照道38號企業廣場5期Megabox1樓21-22號舖
【爆爆三文魚&燒牛肉丼飯】
《爆丼屋》
今次介紹刺身同埋肉類都會塞到滿曬嘅- 爆丼屋

三文魚火山盛丼 🐟($155)

爆盛慢燒牛肉丼 ($158)

設加一收費
今次幫襯📍旺角山東街57號地下
2022-11-26 193 浏览
成日路過都好想食,今次終於嚟食/🤩三色海膽盛丼($358)+鵝肝件對海膽迷嚟講海膽丼真係好吸引😍整個飯份量都幾多海膽份量比想像中少🤏🏻海膽唔差丼飯中間有加蛋多咗蛋味令成個飯無咁單調.另外加咗錢叫件鵝肝😛好大塊 有厚度燒過後更加香✅.唔係食到好膩嘅建議唔好咁配搭🤔/🤩海膽親子丼($278)+一份海膽日本海膽顏色好鮮食落好甜三文魚都唔錯🐟份量都足另加嘅一份海膽直接加咗落丼飯到想食海膽但食唔到咁膩嘅可以考慮下依款親子丼🔥唔加多份海膽相信都夠送飯☺️/價錢方面係偏貴🥲
成日路過都好想食,今次終於嚟食
🤩三色海膽盛丼($358)
+鵝肝件
好大塊 有厚度
燒過後更加香✅
唔係食到好膩嘅
建議唔好咁配搭🤔
🤩海膽親子丼($278)
+一份海膽
日本海膽顏色好鮮