2022-07-25 87 浏览
朋友心情吾係太好 所以陪佢食餐好比朋友拃主意 的確係嗌得有啲太多但overall味道吾錯! 90分鐘sake任飲 $248 用QR code攞酒 好似日本啲販賣機!! 好似去左旅行咁 好好vibes! 牛肉盛合 $368 想食既部位都齊 最中意日本和牛腩肥瘦適中 牛味好出美國牛仔骨 $128 牛仔骨出面會驚肥多過肉反而呢度吾會 肉質好 所以呢個係推介既!梅頭 $78 煙燻豬腩$128梅頭價錢適中 肥瘦恰當比較prefer梅頭多個豬腩 始終覺得燒肉招式原汁原味嘅肉 煙燻本身已經鹹鹹地 唔係好食到肉質本身嘅鮮味日式蒜蓉大虎蝦 $98 呢隻蝦唔平 但值得既 呢個係比si fu燒既蝦肉爽同新鮮 厚肉 唔似平時嘅有膏蝦 因為只有肉 吾留炭火雞 $98 本來黎嘅時候已經黑黑地 呢個係Si fu燒既 應該係驚客人拿捏唔到點燒😂炭火味有驚喜 感覺係輕微嘅飯焦味 但肉質又吾錯 煮得啱啱好燒肉臻體貼嘅係知道唔係所有肉類客人都知道點樣燒保持客人整體體驗 都有用自己廚師燒既堅持!
朋友心情吾係太好 所以陪佢食餐好
比朋友拃主意 的確係嗌得有啲太多
但overall味道吾錯!

90分鐘sake任飲 $248
用QR code攞酒 好似日本啲販賣機!!
好似去左旅行咁 好好vibes!

牛肉盛合 $368
想食既部位都齊 最中意日本和牛腩
肥瘦適中 牛味好出

美國牛仔骨 $128
牛仔骨出面會驚肥多過肉
反而呢度吾會 肉質好 所以呢個係推介既!

梅頭 $78 煙燻豬腩$128

炭火味有驚喜 感覺係輕微嘅飯焦味
但肉質又吾錯 煮得啱啱好

燒肉臻體貼嘅係
知道唔係所有肉類客人都知道點樣燒
保持客人整體體驗 都有用自己廚師燒既堅持!
最近很懷念在日本及台灣的日式燒肉店,朋友介紹了位於尖沙咀近尖東主打日式燒肉的「燒肉臻」,有多款食材均由日本直送。使用鳥取縣和牛,還有低溫熟成牛肉。餐廳內設有大廳餐桌用餐區、卡位及吧枱位置,有部份餐點更有專人燒肉服務。最吸睛當然是餐廳內的清酒自助售賣機,有多款清酒可供選擇,只要掃描QR Code就可購買,非常方便。任飲 SAKE $24890分鐘任飲 SAKE的 CP值相當高,期間最多可換領100杯清酒30ml的清酒。而且每款清酒上都有清楚貼心的介紹,方便我們在芸芸的清酒海中選擇自己的心頭好。前菜洒盜薯仔沙律$58一道在動漫界非常有名的名菜,薯片令日式薯仔沙律口感更豐富更有層次。酥炸河蝦$58 指頭般大的小河蝦,炸得非常香酥惹味,在暢談更間不經不覺就把整盤食完。廚師燒製 燒日式魚乾$78燒得香口滋味,非常適合佐酒的小食。日式蒜蓉大虎蝦$196 必食推介,大虎蝦肉質鮮甜肥美,有整整10吋長,啖啖肉非常享受。日本赤魷魚筒 $148赤魷魚筒鮮甜爽口,而且廚師燒製的時間控制得非常剛好,沒有破壞魷魚筒的口感。自燒部份甲羅燒 $98蟹膏鮮甜濃濃配上脆餅,口感豐富又滿足。牛肉盛合 (廚師發板)$368

任飲 SAKE $248

前菜

洒盜薯仔沙律$58

酥炸河蝦$58

廚師燒製

燒日式魚乾$78
燒得香口滋味,非常適合佐酒的小食。

日式蒜蓉大虎蝦$196

日本赤魷魚筒 $148

自燒部份

甲羅燒 $98
蟹膏鮮甜濃濃配上脆餅,口感豐富又滿足。

牛肉盛合 (廚師發板)$368
有日本和牛三角胸小排、日本和牛背峰、美國 Prime 級三角肥牛、美國牛小排、美國翼板、牛舌及牛心七款不同部位的牛肉。每一款牛肉都各有特色,非常適合喜歡品嚐牛肉的朋友。廚師建議我們由油脂較高的部位開始燒,雖然是自己燒,但期間廚師也有不是提醒技巧及火候控制。

日本雞頸$58
好感有點像較軟的雞軟骨,而且雞皮油脂爆棚,非常香口惹味,佐酒一流。

日本雞心$58
應該已預先用料理酒調味,爽口的雞心酒香濃郁,也是佐酒一流。

伊比利亞豬梅頭 $78
來自西班牙的黑毛豬梅頭肉香濃郁,肥瘦相間,滿滿的油花燒後焦香,相當滋味。

炭火雞 $98
日本雞肉,塗上備長炭炭汁醃製,外層焦香脆口,雞肉好嫩多汁,濃郁炭烤風味。
  • 清酒放題
  • 伊比利亞梅頭
  • 日本和牛三角胸小排
  • 日本和牛背峰
食燒肉成日都覺得花多眼亂唔知揀邊款肉,牛肉盛合就啱曬貪心想每樣肉都試下嘅朋友,一個盛合可以滿足曬7個願望。由上到下嘅順序係- 日本和牛三角胸小排- 日本和牛背峰- 美國Prime級三角肥牛- 美國牛小排- 美國翼板- 厚切牛舌- 牛心日本和牛嘅油脂豐富,脂肪分佈平均,入口即溶。而美國嘅則牛味較重。牛舌厚切,口感爽口。所以呢個盛合由上食到下係會感受到牛味愈食愈濃,油脂成份則相對地遞減。伊比利亞豬肋條都不比牛盛合比下去,油花同肉味濃郁平均,口感鬆化。日本國產肉眼壽喜燒,和牛嘅油脂平均分布,入口即溶,壽喜燒醬汁香醇,恰到好處的甜度,再配埋高級新鮮嘅嫩滑日本蛋。仲有店員即席為我們煮調,完全係幸福嘅一餐。炭火雞以炭火燒烤,外皮香脆雞肉好嫩滑,炭烤煙燻嘅味道令人印象深刻。甲羅燒濃郁蟹膏鮮甜味,咸香十足。豬頸肉相信大家就食得多,日本雞頸比較少地方可以食到。雞頸油脂豐富得黎,肉質都帶點結實,食落口帶點爽口。通常沙律都係當餐前開胃菜,但係呢度嘅青蘋果沙律我更推薦係餐中的伴菜,酸酸甜甜的青蘋果,有助中和燒肉的油膩感,撈埋蟹籽一齊食口感更清爽。

由上到下嘅順序係
- 日本和牛三角胸小排
- 日本和牛背峰
- 美國Prime級三角肥牛
- 美國牛小排
- 美國翼板
- 厚切牛舌
- 牛心

甲羅燒濃郁蟹膏鮮甜味,咸香十足。

2022-07-24 61 浏览
呢排好想食日式燒肉,於是今日就約朋友嚟到呢間餐廳。我哋被安排坐喺高枱嘅位置,前面有一個爐,好似去咗日本咁樣,然後餐廳入面又有清酒機,好得意。首先我哋點咗前菜,係燒日式雞泡魚乾,燒得剛剛好,醬汁調味甜甜的。跟住再食燒肉啦,伊比利亞豬肋條肉質好結實,肉味濃郁,感覺上唔似食緊普通嘅豬肉,好特別!牛肉盛合(廚師發板)呢個賣相超級靚,入面有七款唔同嘅肉,醃製方式都不同,連內臟都有。店員建議由上面開始食起,每一款都好好食,我自己就最鍾意食牛舌同埋美國牛小排。估唔到呢度會有壽喜燒,店員會幫我哋整埋,呢個和牛超出色,入口即溶,一試難忘。明太子紫蘇豚肉卷亦都好特別,冇諗過燒肉會有呢一種食法,估唔到明太子同豚肉燒起嚟係咁夾!第一次食日本雞頸,估唔到原來係咁好食,好滑好Juicy!炭火雞亦都好出色,呢個店員都有幫我哋燒,食落去淡淡的炭火香,而且雞肉都好高質!見到呢度啲雞肉咁好食,於是點埋鹽身單骨雞翼,呢個我哋自己燒,由於雞翼分開咗一半,好易熟,呢度雞肉應該全部都係來自日本,因為平時去日本旅行就係食到呢隻雞翼!海鮮方面我哋揀咗燒白鱔同蟶子,超級出色!兩樣都係店員幫我哋燒,白鱔燒到好趣身,啲油出晒嚟,肉質好結實

牛肉盛合(廚師發板)

第一次食日本雞頸,估唔到原來係咁好食,好滑好Juicy!

海鮮方面我哋揀咗燒白鱔同蟶子,超級出色!
兩樣都係店員幫我哋燒,白鱔燒到好趣身,啲油出晒嚟,肉質好結實,每一口都是油香。

最後食埋我最鍾意嘅甲羅燒,未到水準之上,冇令我失望😍😍😍😍

2022-07-22 66 浏览
叫了個廚師發辦的牛肉盛合,每款有兩件,兩個人食就剛好,可以試到7款不同部位的牛肉。由最肥的牛三角開始,入口溶化,油份甚重且有牛油脂香;其次是背峰,是七款中我最鍾意,油脂跟肉的比例最平均,入口有油脂甘香同時又有牛肉味。美國三角牛則比牛小排好味,牛小排較少油脂,肉比例更多,所以較有咬口。翼板肉纖維是幾款中最重,所以肉味濃郁但有咬口;牛舌是厚切,入口爽彈;牛心味幾濃郁且爽口。日本雞頸脂肪不算多,燒至表面焦香,肉質爽口,幾有雞肉味,但又不會鞋口。雞白子燒至脹卜卜,外脆內軟,完全唔騷。伊比利亞梅頭豬肉肥瘦均勻,燒至油脂滲出,入口有肉汁又帶點油脂甘香,肉質嫩腍。日式蒜蓉龍蝦十分新鮮大隻,原隻有我前臂般長,龍蝦肉加了蒜茸,十分香口,而且肉質彈牙又帶點蝦膏,鮮味十足。食燒肉必配清酒,無限時任飲18款不同味道,有熟、爽、醇,每隻味道都有自己風格,熟的味道比較多層次有特色。

雞白子燒至脹卜卜,外脆內軟,完全唔騷。

2022-07-20 55 浏览
這間位於尖沙咀的燒肉臻,晚市主打日式燒肉,另外還有$248多款清酒無限時任飲等。多款清酒可供選擇,試了5-6款,熟是最有層次。日本A4和牛肉眼外面雪櫃有幾款和牛,可以因應人頭數量而選擇重量,因為和牛都比較油膩,所以兩個人都是要了150g,和牛油脂豐富,紋理清晰,充滿油脂甘香。美國盛合三角肥牛油脂比較豐富、牛小排油脂均勻且有肉香、封門柳是三者中肉味最重,但最少油脂。炭火雞師傅即燒的炭火雞,雞肉燒至表面焦香,肉質嫩滑juicy。甲羅燒師傅會講解如何燒,甲羅燒有濃郁蟹膏鮮甜味,配上餅乾更能突顯鮮味。日式蒜蓉龍蝦龍蝦即叫即劏,十分新鮮,龍蝦肉質雪白彈牙,而且有蝦膏,表面舖滿了蒜蓉,鮮味十足。最後不得不讚全部店員都很有禮貌,又會主動同客人互動,值得比讚。

多款清酒可供選擇,試了5-6款,熟是最有層次。

日本A4和牛肉眼

美國盛合

炭火雞
師傅即燒的炭火雞,雞肉燒至表面焦香,肉質嫩滑juicy。

甲羅燒

日式蒜蓉龍蝦

2022-07-17 65 浏览
燒肉相信是不少香港人的最愛,但是經朋友介紹之下來到了這一間高質的燒肉專門店,享受一下美好的人生.好彩今日是一早訂枱,否則相信也要排隊才能夠享受這一餐晚餐.餐廳是利用QR code下單的十分之方便,又環保,也免除了漏單的情況.這一間燒肉專門店十分之窩心,並不是所有食材是由客人去烹調的,例如難道高的龍蝦,雞肉等也是店員根據自己多年來的經驗,為我們炮製,因此感受到他們的專業.這個牛肉拼盤包括有日本及美國的牛肉,能夠享受各地特色牛肉,真是舌尖上的福氣.日本的雞心及雞頸肉十分之好味道,內臟並沒有半點腥味.這個炭火雞十分之推介充滿了濃濃的雞肉味道.這個由店員烹調的龍蝦,火候控制十足,龍蝦新鮮爽口令我大快朵頤.

好彩今日是一早訂枱,否則相信也要排隊才能夠享受這一餐晚餐.

日本的雞心及雞頸肉十分之好味道,內臟並沒有半點腥味.

這個炭火雞十分之推介充滿了濃濃的雞肉味道.

2022-07-16 56 浏览
好耐沒有食燒肉,今晚約了朋友於尖沙咀寶勒巷一嚐燒肉的味道。餐廳特色之是以$248任飲sake,而另一特色是有廚師發辦的燒肉。店員會為食客燒些比較難燒的食物,例如炭火雞和魷魚,其他可以由食客自由發揮。炭火雞肉質嫩滑,夠入味,好正。而魷魚來自日本,爽口彈牙,點沙律醬好夾。燒龍蝦亦由店員幫手燒,蒜香味十足,新鮮爽彈,啖啖肉。泡菜豚肉卷都好合我心意,泡菜可以中和肉的飽膩。牛仔骨連骨燒,燒完那種扯下骨和肉的感覺,一放落口很滿足。炸河蝦和鱈魚乾是很好的下酒菜,薯仔沙律配酒盜亦是較少有吃,又配合得不錯的選擇。
2022-07-14 62 浏览
Went to Yakiniku Shin a long time ago. They used to have charcoal grill at the counter and chefs who grilled and talked to us. They didn't have charcoal grill anymore because of license problems. Such a bummer. I only ordered meat that was marked "Japanese" because Japan-raised chicken is more flavorful in general.日本和牛大腸 Beef Offal $88Not the fatty intestines as I expected. It was precooked and very soft. However the layer of fat, which is the essence of beef offal, was almost gone because it ha

日本和牛大腸 Beef Offal $88
Not the fatty intestines as I expected. It was precooked and very soft. However the layer of fat, which is the essence of beef offal, was almost gone because it has already been cooked which gave it an easy-to-chew texture but on the downside, I couldn't have the popping fat that'd burst in the mouth.

日本雞頸 Japanese Chicken Neck $58
Thick cuts of chicken neck. Good amount of fat and very juicy. One of my favorite because of the tight and elastic texture.

日本雞心 Chicken Heart $58
Crisp and crunchy texture. I enjoyed it medium-well so it was very juicy too.

涼伴漬物 Pickles $58
Consisted of radish, spinach and bean sprouts. The radish was vinegary. Too sour for me but good for cleaning the palate after eating fat meat. Spinach and bean sprouts were similar to the Korean pickles.

We did not drink sake because honestly the sake vending machine was troublesome. It dispensed just one small cup of sake each time. Normally I drink at least one bottle of 四合瓶 720ml so if I opted for sake, I'd have to leave my seat for self-service for at least 20 times...

八千代伝 黒麹 芋焼酎 Yachiyoden Kurokoji Sweet Potato Shochu $468
On the rock was their standard serving method. Sweet and intense aroma of satsumaimo.

Service was below average. Some staff were just chitchatting and using cellphone right in front of us whenever they were idle. Please show your guests some respect, go into the kitchen to fiddle with your cellphone and drink your sake!
2022-07-13 52 浏览
好朋友請食飯當然要食好一點,這間烤肉店座無虛席,侍應們都好friendly和熱情,因為駕車不能飲酒,所以侍應們都推介我試試特飲,水果茶和菊花蜜都是餐廳自制的,味道不錯。朋友發辦點菜,每人半隻日式蒜蓉龍蝦,由侍應幫忙即席燒烤,非常新鮮彈牙和香濃的蒜味很夾。牛肉盛合,總共有7層,由淡至濃去燒,肉味一層比一層濃厚。伊比利亞梅頭,厚厚的豬扒燒過後的油香難以忘懷。之後叫了兩款小吃,炸秋葵釀蝦肉和酥炸河蝦,都非常好味
好朋友請食飯當然要食好一點
2022-07-12 68 浏览
一來再來的烤肉店,因為十分吸引我的就是那個任飲清酒機,還因為這樣,認識了隔離枱的食客,一起研究那款清酒最好飲,很開心愉快的一餐。我和朋友點了炭火雞和白鱔(員工很細心幫我們燒),因為火候控制不易,我們又要聊天喝酒,兼顧不了太多,炭火雞多肉汁有咬口,白鱔有兩款汁可以沾,更加鮮味爽口。酒盜薯仔沙律,燒鱈魚乾~作為餐前小吃和送酒小吃,非常一絕,味道很夾。當然都有自己動手的環節,不要讓自己停下來,我們自己燒的有~紐西蘭法式羊架和豬腩片 (柚子汁),羊架不用太熟更香肉味和軟糯,豬腩片配甜甜柚子味,減去油膩感。另外非常有特式的是日本雞頸和日本雞心,本以為聽落是很嘔心,但看到實物原來一點都不像頸,燒起上來,入口非常爽口和鮮味。
2022-06-30 78 浏览
跟同事傾計時講起吃晚飯的地方主要是尖沙咀,同事聽到就即刻介紹話一定要來燒肉臻試一試。這次來到當然不少得的是我喜歡的甲羅燒及至愛的牛肉!燒鱈魚乾是很棒的前菜,看職員在烤完即時送來,吃時還暖暖的!酥炸河蝦亦是送酒一流的餐前小食,很香脆!酒盜薯仔沙律除了薯蓉外,還舖咗一D薯片碎,口感幾特別。甲羅燒放滿了美味的蟹膏,配上蟹肉+鵪鶉蛋黃,燒好後放在餅乾上一啖放入口,充滿蟹膏+蟹肉的香味,好好味啊!包上泡菜的豚肉卷吃上感覺不會油,好吃!炭火雞還是第一次吃上這種調味,雞肉很嫩滑。秋葵釀蝦肉的蝦滑很彈牙。日本魷魚筒由職員協助燒,吃落感覺鮮嫩。蒜蓉大虎蝦很彈牙,蝦很新鮮。主角牛肉盛合單是看到擺盤都已經覺得驚喜,每款牛的味道各有不同,每上一級的牛味越吃越濃!這一餐真的是大滿足!

這次來到當然不少得的是我喜歡的甲羅燒及至愛的牛肉!

燒鱈魚乾是很棒的前菜,看職員在烤完即時送來,吃時還暖暖的!

酥炸河蝦亦是送酒一流的餐前小食,很香脆!

酒盜薯仔沙律除了薯蓉外,還舖咗一D薯片碎,口感幾特別。

包上泡菜的豚肉卷吃上感覺不會油,好吃!

炭火雞還是第一次吃上這種調味,雞肉很嫩滑。

秋葵釀蝦肉的蝦滑很彈牙。

日本魷魚筒由職員協助燒,吃落感覺鮮嫩。

蒜蓉大虎蝦很彈牙,蝦很新鮮。

這一餐真的是大滿足!
2022-06-28
  • 酒盜薯仔沙律
  • 燒鱈魚乾
2022-06-30 2213 浏览
上年看到某某飲食平台推介後就一直都好想嚟試吓,終於有機會嚟食吓了!入到店內職員就即刻安排了吧台的位置,可以一邊睇住職員煮嘢食之餘,自己又可以落手燒吓。由於之前睇到嘅飲食平台所介紹,都已經有構思諗咗食咩。第一樣必點嘅牛肉盛合由廚師發板,由職員喺廚房拎出嚟嘅時候真係覺得要同佢影返個寫真!呢個牛肉盛合總共有七款不同的部位/國家嘅牛肉,包括:- 日本和牛三角胸小排- 日本和牛背峰- 美國Prime級三角肥牛- 美國牛小排- 美國翼板- 厚切牛舌- 牛心食完之後真係會覺得呢個牛盛合係必點之選!伊比利亞梅頭呢個梅頭係厚切,肉質嫩滑軟身,鍾意食豬嘅朋友都要點呢一款!甲羅燒這款都係不得不吃之一,蟹膏配上蟹肉,鮮味到不得了,而家諗起都流口水!日本赤魷魚筒好新鮮爽口,尤其是魷魚翼嘅位置,好好味!壺漬美國牛仔骨,醃嘅味道都好入味日式蒜蓉大虎蝦舖滿了蒜蓉醬,味道非常香,啖啖肉之餘仲好彈牙炭火雞的雞肉嫩滑日本雞心鮮嫩爽口如果鍾意飲Sake嘅朋友一定要嚟試吓呢度嘅Sake放題,接近20款嘅Sake可以任飲任試!呢間餐廳一定會返嚟再食啊!

由於之前睇到嘅飲食平台所介紹,都已經有構思諗咗食咩。

- 日本和牛三角胸小排
- 日本和牛背峰
- 美國Prime級三角肥牛
- 美國牛小排
- 美國翼板
- 厚切牛舌
- 牛心
食完之後真係會覺得呢個牛盛合係必點之選!

伊比利亞梅頭
呢個梅頭係厚切,肉質嫩滑軟身,鍾意食豬嘅朋友都要點呢一款!

日本赤魷魚筒好新鮮爽口,尤其是魷魚翼嘅位置,好好味!

壺漬美國牛仔骨,醃嘅味道都好入味

日式蒜蓉大虎蝦舖滿了蒜蓉醬,味道非常香,啖啖肉之餘仲好彈牙

炭火雞的雞肉嫩滑

日本雞心鮮嫩爽口

呢間餐廳一定會返嚟再食啊!
2022-06-28
  • 炭火雞
  • 伊比利亞梅頭
  • 日本和牛三角胸小排
  • 日本和牛背峰
2022-06-24 67 浏览
因為疫情關係減少左出街食飯次數如果有機會當然會想食好D日式燒肉就係唔錯既選擇呢間日式燒肉唔單單只有牛肉,仲有海鮮同特別部位既雞肉可品嚐信州蘋果梳打今晚唔想飲酒,試吓呢款日本嘅蘋果梳打甜甜酸酸,味道清新甲羅燒鵪鶉蛋配上濃郁滋美既蟹膏,放上梳打餅一同享用,是不可多得的餐前小食日本雞頸有別於平時食開啲雞頸肉質爽口肉質嫩滑炭火雞雖然外貌不太討好但其實是師傅備用備長炭汁醃製過雞肉肉質夠嫩又juicy 醬燒汁甜甜哋,唔使額外沾醬汁都十分惹味可口炭燒油甘魚鮫本身油甘魚魚油重,經過炭燒後,魚肉更加鮮甜美味,而且仍可保留嫩滑肉質烤白鱔連魚皮來烤,魚皮燒得脆卜卜,入口時白鱔經烤燒過後油脂豐盈,魚香吸引日式蒜蓉大虎蝦大大隻虎蝦,中間開門蒜蓉再烤熟,滋味無窮鐘意飲酒既朋友仲可以選擇佢地既任飲套餐仲有唔同款式既日式清酒,CP 值頗高放工同朋友飲番杯,食下燒肉, 傾下計都係唔錯既一天
因為疫情關係減少左出街食飯次數
如果有機會當然會想食好D
日式燒肉就係唔錯既選擇
呢間日式燒肉唔單單只有牛肉,
仲有海鮮同特別部位既雞肉可品嚐

信州蘋果梳打
今晚唔想飲酒,試吓呢款日本嘅蘋果梳打
甜甜酸酸,味道清新

炭火雞
雖然外貌不太討好
但其實是師傅備用備長炭汁醃製過
雞肉肉質夠嫩又juicy
醬燒汁甜甜哋,唔使額外沾醬汁都十分惹味可口

炭燒油甘魚鮫

烤白鱔

日式蒜蓉大虎蝦
大大隻虎蝦,中間開門蒜蓉再烤熟,滋味無窮

鐘意飲酒既朋友仲可以選擇佢地既任飲套餐
仲有唔同款式既日式清酒,CP 值頗高

放工同朋友飲番杯,食下燒肉, 傾下計
都係唔錯既一天
2022-06-21 68 浏览
今日朋友仔生日,所以帶咗佢來食日式燒肉,之前都來過兩三次,覺得好食,所以今次再帶朋友來慶生,要再食好味的燒肉。先來一個開胃前菜,鹽醬青瓜瀆 ($38),青瓜清甜爽口,配合配酒再來一個酒盜薯仔沙律 ($58) - 酒盜少少咸,配上薯片碎和薯仔一起吃,味道很夾國產A4 SP和牛肉眼 ($347) - 呢塊國產A4 SP和牛肉眼肌理細膩、雪花般的脂肪。入口肉質香甜鬆軟,味道帶油香,入口鮮嫩而不韌!超級好食。 是店員幫忙燒,他們經驗豐富,換轉是我自己燒就有可能燒得太熟,影響口感,浪費了這牛。牛肉盛合(廚師發板)($368) - 總共有七個部位,包括:🥢日本和牛三角胸小排:油花豐富,肉質嫩滑🥢日本和牛背峰:油脂分布均勻,入口即溶🥢美國Prime 級三角肥牛:肉味香濃🥢美國牛小排(壼漬):肉質柔軟,有肉味🥢美國翼板:有咬口,越交越有味🥢厚切牛舌:味道濃郁脆口🥢牛心:不錯我覺得牛舌最好食,脆口而且牛的香味特別濃郁伊比利亞豬肋條 ($88) - 脂肪比較多,切成長條形豬肋條,燒香後,放入口,出奇的冧身,不會覺得油膩,用來燒烤真的不錯炭火雞 ($98) - 上枱時見到外表黑黑的,一點也不討好,怕不好吃,

🥢日本和牛三角胸小排:油花豐富,肉質嫩滑
🥢日本和牛背峰:油脂分布均勻,入口即溶
🥢美國Prime 級三角肥牛:肉味香濃
🥢美國牛小排(壼漬):肉質柔軟,有肉味
🥢美國翼板:有咬口,越交越有味
🥢厚切牛舌:味道濃郁脆口
🥢牛心:不錯
我覺得牛舌最好食,脆口而且牛的香味特別濃郁

炭火雞 ($98) - 上枱時見到外表黑黑的,一點也不討好,怕不好吃,原來燒起來十分惹味。這個值得一試。

雞軟骨串(2串) ($58) - 燒得唔算乾,好有咬口,仲要有少少咸妹香口

日本赤魷魚筒 ($148) - 魷魚爽口及肉質豐厚,食得出夠新鮮,這可選鹽燒或汁燒,汁燒甜酸口味,更加惹味。

白鱔 ($188) - 魚肉鮮甜,皮燒得脆脆的,好好食

日式蒜蓉大虎蝦 ($98) - 虎蝦非常大隻, 店員先把大蝦開邊後,釀入不少蒜蓉, 蝦殼因而有蒜蓉的滲入很香口, 蝦肉結實彈牙, 加上蒜香, 更加惹味

甲羅燒 ($98) - 蟹膏加上鵪鶉蛋,拌勻再燒,甲羅燒充滿蟹膏的香味,配上梳打餅乾一起吃很合配

任飲SAKE($248) -90分鐘任飲,包括: 18款清酒、Suntory 啤酒 、 菊花蜜及果茶