2022-06-30 2213 浏览
上年看到某某飲食平台推介後就一直都好想嚟試吓,終於有機會嚟食吓了!入到店內職員就即刻安排了吧台的位置,可以一邊睇住職員煮嘢食之餘,自己又可以落手燒吓。由於之前睇到嘅飲食平台所介紹,都已經有構思諗咗食咩。第一樣必點嘅牛肉盛合由廚師發板,由職員喺廚房拎出嚟嘅時候真係覺得要同佢影返個寫真!呢個牛肉盛合總共有七款不同的部位/國家嘅牛肉,包括:- 日本和牛三角胸小排- 日本和牛背峰- 美國Prime級三角肥牛- 美國牛小排- 美國翼板- 厚切牛舌- 牛心食完之後真係會覺得呢個牛盛合係必點之選!伊比利亞梅頭呢個梅頭係厚切,肉質嫩滑軟身,鍾意食豬嘅朋友都要點呢一款!甲羅燒這款都係不得不吃之一,蟹膏配上蟹肉,鮮味到不得了,而家諗起都流口水!日本赤魷魚筒好新鮮爽口,尤其是魷魚翼嘅位置,好好味!壺漬美國牛仔骨,醃嘅味道都好入味日式蒜蓉大虎蝦舖滿了蒜蓉醬,味道非常香,啖啖肉之餘仲好彈牙炭火雞的雞肉嫩滑日本雞心鮮嫩爽口如果鍾意飲Sake嘅朋友一定要嚟試吓呢度嘅Sake放題,接近20款嘅Sake可以任飲任試!呢間餐廳一定會返嚟再食啊!

由於之前睇到嘅飲食平台所介紹,都已經有構思諗咗食咩。

- 日本和牛三角胸小排
- 日本和牛背峰
- 美國Prime級三角肥牛
- 美國牛小排
- 美國翼板
- 厚切牛舌
- 牛心
食完之後真係會覺得呢個牛盛合係必點之選!

伊比利亞梅頭
呢個梅頭係厚切,肉質嫩滑軟身,鍾意食豬嘅朋友都要點呢一款!

日本赤魷魚筒好新鮮爽口,尤其是魷魚翼嘅位置,好好味!

壺漬美國牛仔骨,醃嘅味道都好入味

日式蒜蓉大虎蝦舖滿了蒜蓉醬,味道非常香,啖啖肉之餘仲好彈牙

炭火雞的雞肉嫩滑

日本雞心鮮嫩爽口

呢間餐廳一定會返嚟再食啊!
2022-06-28