2022-07-24
呢排好想食日式燒肉,於是今日就約朋友嚟到呢間餐廳。我哋被安排坐喺高枱嘅位置,前面有一個爐,好似去咗日本咁樣,然後餐廳入面又有清酒機,好得意。首先我哋點咗前菜,係燒日式雞泡魚乾,燒得剛剛好,醬汁調味甜甜的。跟住再食燒肉啦,伊比利亞豬肋條肉質好結實,肉味濃郁,感覺上唔似食緊普通嘅豬肉,好特別!牛肉盛合(廚師發板)呢個賣相超級靚,入面有七款唔同嘅肉,醃製方式都不同,連內臟都有。店員建議由上面開始食起,每一款都好好食,我自己就最鍾意食牛舌同埋美國牛小排。估唔到呢度會有壽喜燒,店員會幫我哋整埋,呢個和牛超出色,入口即溶,一試難忘。明太子紫蘇豚肉卷亦都好特別,冇諗過燒肉會有呢一種食法,估唔到明太子同豚肉燒起嚟係咁夾!第一次食日本雞頸,估唔到原來係咁好食,好滑好Juicy!炭火雞亦都好出色,呢個店員都有幫我哋燒,食落去淡淡的炭火香,而且雞肉都好高質!見到呢度啲雞肉咁好食,於是點埋鹽身單骨雞翼,呢個我哋自己燒,由於雞翼分開咗一半,好易熟,呢度雞肉應該全部都係來自日本,因為平時去日本旅行就係食到呢隻雞翼!海鮮方面我哋揀咗燒白鱔同蟶子,超級出色!兩樣都係店員幫我哋燒,白鱔燒到好趣身,啲油出晒嚟,肉質好結實
牛肉盛合(廚師發板)
第一次食日本雞頸,估唔到原來係咁好食,好滑好Juicy!
海鮮方面我哋揀咗燒白鱔同蟶子,超級出色!
兩樣都係店員幫我哋燒,白鱔燒到好趣身,啲油出晒嚟,肉質好結實,每一口都是油香。
最後食埋我最鍾意嘅甲羅燒,未到水準之上,冇令我失望😍😍😍😍