唔知點解近排好鍾意食串燒🥰之前有食過呢間,不過就係外賣唔係堂食,但以外賣來說質素都好高,今次終於可以黎中環店試下☺️-🎈焦糖青蘋果鵝肝多士 $88一定要試❤️係全晚最驚豔的!!鵝肝煎到剛剛好,油脂感十足,食落有入口即融的感覺😚雖然好好好好邪惡,但每食一啖都驚嘆點解可以咁好食!仲要配埋塊青蘋果係中間,就唔會覺得太油膩好漏。如果鍾意食鵝肝一定要叫,絕對唔會失望😌-🎈雞皮墨魚滑 $38因為上次外賣食過好好食,所以今次都有叫🙆🏻‍♀️外層的雞皮好香脆包住墨魚滑,咬落好彈牙!🤤-🎈汁燒免治雞肉軟骨棒 $38自己同朋友都覺得唔算太特別,同其他串燒店的差不多水準🤣略嫌佢個醬汁撈埋蛋液來說都是偏鹹了一點~-🎈鹽燒A4宮崎和牛 $58牛味好濃郁!肉質幾嫩滑,入口幾有油香味✨-🎈厚切鹽燒牛舌腩 $48本身以為係再厚切啲😂因為見到另外有款係中切牛舌芯~食落好爽口,又唔會燒到好老好韌!落埋檸檬汁冇得頂😎-🎈牛油果豚肉卷 $28認真麻麻地🥹賣相有啲似平時食既章魚燒咁,面頭有紫菜同沙律醬~但食落感覺好奇怪,因為牛油果燒到好淋,好似唔太新鮮😮‍💨不太推薦呢~-🎈麻辣豚肉韭菜花卷 $24平時如果淨燒韭菜,啲韭菜會食落好爽口

🎈焦糖青蘋果鵝肝多士 $88

🎈雞皮墨魚滑 $38

🎈汁燒免治雞肉軟骨棒 $38
汁燒免治雞肉軟骨棒

🎈鹽燒A4宮崎和牛 $58
牛味好濃郁!肉質幾嫩滑,入口幾有油香味✨
🎈厚切鹽燒牛舌腩 $48

🎈牛油果豚肉卷 $28
🎈麻辣豚肉韭菜花卷 $24
平時如果淨燒韭菜,啲韭菜會食落好爽口!但呢度既豚肉韭菜花卷就相對稔身一點🥹個人覺得還好,但朋友就唔太喜歡🫣
🎈蜜糖燒雞中翼 (兩隻) $18
有少少失望,因為兩隻雞中翼都好細隻🥹食落有蜜糖味的,但唔算好甜,個人覺得可以再落多啲蜜糖😝
🎈孜然燒蒜蓉茄子🍆 $36
孜然燒蒜蓉茄子

食落好惹味,自己本身就好鍾意食燒茄子,尤其呢度仲要加左巨蒜!!
🎈豚肉節瓜波板糖🍭 (附月見) $38
豚肉節瓜波板糖 (附月見)
豚肉節瓜波板糖 (附月見)

呢個食落好得意,老實講第一啖未算太討好,感覺係要思考的味道😂🥹但再食又唔覺得好差,係一層一層既豚肉片包住節瓜片咁~雖然係幾有趣既但應該之後唔會再叫🤣
🎈Sapporo生啤 $48

2022-09-26
汁燒免治雞肉軟骨棒
  • 雞皮墨魚滑
2022-10-03 193 浏览
之前食過其他分店 覺得串燒質素好好👍🏻 所以今次嚟到中環又想再食多次😛 呢間雖然地點冇其他分店咁就腳 但係環境呢間坐得好舒服 我好滿意呢一個用餐體驗🍴味淋魚干每次食串燒都好想食呢個佐酒小食🐟芝士燒廣島蠔(兩隻)呢個要小心睇熱🦪 燒出嚟好熱辣辣 芝士蠔仲有拉絲㗎🧀牛油蒜蓉焗金菇好多蒜蓉喺面😙 不過要小心睇熱呀 個錫紙真係好辣手🍄鹽燒豚肉荔枝卷豚肉半肥瘦好易入口 配埋清清地嘅荔枝 味道幾fresh💛鹽燒A4宮崎和牛呢個和牛真係唔可以唔介紹🥰 100%推介 牛油味超香🐮中切鹽燒牛舌芯牛舌係我嘅最愛🫢 所以嗌咗兩款唔同嘅 呢個相對冇咁厚 而且比較有咬口👅厚切鹽燒牛舌腩呢個厚身同埋腍啲 感覺肥美啲😗 但價錢比牛舌芯貴啲 所以鍾意食牛舌嘅朋友都可以豐儉由人😌雞皮墨魚滑薄薄嘅雞皮包住彈牙嘅墨魚滑🦑 充滿住油脂香 size適合兩人分享秘制燒羊架羊肉好香 而且都幾厚肉🐏 唔會烤得過熟檸蜜牛油包呢個望個樣好似平平無奇 但係都係10分推介🍯 底下嘅麥包烘到好脆 加埋邪惡嘅牛油同埋蜜糖 真係食多幾嚿都唔厭呀孜然燒蒜蓉茄子味道唔會好鹹 同埋都幾易起肉🍆 食落好香口焦糖鰻魚芝士玉子燒玉子燒嘅外層有焦糖 入面就有鰻
味淋魚干
每次食串燒都好想食呢個佐酒小食🐟
味淋魚干
芝士燒廣島蠔(兩隻)
呢個要小心睇熱🦪 燒出嚟好熱辣辣 芝士蠔仲有拉絲㗎🧀

羊肉好香 而且都幾厚肉🐏 唔會烤得過熟
秘制燒羊架
味道唔會好鹹 同埋都幾易起肉🍆 食落好香口
焦糖鰻魚芝士玉子燒
玉子燒嘅外層有焦糖 入面就有鰻魚同埋芝士🍳 雖然鰻魚唔算好大粒 但係整體味道好夾
焦糖鰻魚芝士玉子燒
牛油蜜糖粟米
本來以為佢會好似金菇咁樣上碟 冇諗過佢係一條粟米咁上🌽 不過咁樣粟米更加乾身更加好食

蜜糖燒菠蘿
呢個係甜品嚟嘅 外面嘅蜜糖好脆 酸酸甜甜係一個完美嘅句號🍍
牛油蜜糖粟米 蜜糖燒菠蘿
Sapporo Premium Draft
依加做緊生啤買一送一嘅優惠🍻 鍾意飲啤酒嘅朋友就唔好錯過啦
Sapporo Premium Draft
呢度嘅店員服務質素仲好好 而且冇漏單嘅情況👍🏻 抵讚
用餐时段
成日都覺得九如坊附近有好多好嘢食呢間正正係其中一間首先想講 佢環境幾光猛 開陽裝修簡單 但睇落又唔錯黑魚子蟹肉鱈魚乾 (3件) $48 🙆🏿‍♀️大推!!! 🤤🤤🤤上面有大量蟹肉 好鮮甜再加埋黑魚子嘅鹹估唔到咁夾 同埋呢個價錢幾合理芝士燒廣島蠔 (2隻) $48 🙆🏿‍♀️大推!!! 一上枱已經聞到香濃嘅芝士味而且估唔到佢2隻蠔都咁大隻咁肥美咁飽滿食落鮮甜同滑溜🦪牛油芝士焗露筍 $48 🙆🏿‍♀️好香牛油味之餘仲有拉絲芝士 用蘆筍卷埋佢嚟食又香又可以解漏 中和邪惡感😆豚肉豆苗卷 $22 🙆🏿‍♀️呢款豆苗好爽口用肥美嘅豚肉包住一大札豆苗口感同味道都幾好中切鹽燒牛舌芯 $28 🙆🏿‍♀️推!牛舌厚而唔韌 而且軟嫩燒得夠香口😍福岡味噌松阪豬 $28 🙆🏿‍♀️因為厚切兼含豐富嘅油脂肉味香濃 滑嫩 亦夠彈牙泰式豬頸肉 $29 🙆🏿‍♀️豬頸肉嘅油花亦唔輸松板豬而且口感軟腍有彈性再配埋泰式醬汁👍🏿椒鹽燒鴨舌 $28 🙆🏿‍♀️足足有成6嚿燒到有少許焦燶 食落更香口咬落有彈性 配埋調味 好惹味新鮮手切牛胸爽 $28 🙆🏿‍♀️牛胸爽係近期發現好正嘅嘢因為係位於牛心臟隔離嘅一塊脂肪膜香又不膩 而且口感好爽脆雞皮墨魚

成日都覺得九如坊附近有好多好嘢食

⭕️ 所有嘢食都會介紹咗先放低

✅ 加一服務費
✅ 生啤$48/杯買一送一
2022-09-27
$284.5 (晚餐)
豚肉豆苗卷
汁燒赤雞肝
2022-09-27 43 浏览
今次試左人氣居酒屋燒烤堂🏮好多款特色串燒都做得幾出色🤤✨為私心推薦‼️➣ 蟹膏燒飯團(💰𝟯𝟴)➣焦糖鰻魚芝士玉子燒(💰𝟐𝟖)飯團咬落脆身香口~蟹膏足料😍玉子燒必點😛表面有層脆身焦糖好正🥰如果鰻魚芝士份量多少少就好啦😋➣✨鹽燒玉米筍(💰𝟏𝟔)➣ 鹽燒翠玉瓜(💰𝟭𝟲)➣✨黑糖燒菠蘿(💰𝟮𝟬)➣鹽燒秋葵(💰𝟭𝟲)➣ ✨牛油蒜蓉焗雜菇(💰𝟯𝟴)➣ ✨蒜蓉燒廣島蠔(💰𝟰𝟰)菠蘿唔錯👍🏻食落好香甜✨蒜蓉牛油焗雜菇好香好惹味啊😆 廣島蠔夠大隻!➣黑蒜牛舌法蔥卷(💰𝟐𝟖)➣中切鹽燒牛舌芯(💰𝟮𝟴)➣ ✨厚切鹽燒牛舌腩(💰𝟰𝟴)➣秘製燒羊架(💰𝟰𝟴)➣汁燒橫隔理肌(💰𝟮𝟴)➣ ✨明太子雞腿肉(💰𝟮𝟴)➣柚子雞腿肉(💰𝟮𝟰)➣雞胸軟骨(💰𝟐𝟐)➣汁燒免治雞肉軟骨棒(💰𝟯𝟴)➣ ✨黑魚籽蟹肉鱈魚乾(💰𝟰𝟴)牛舌腩幾爽口完全唔韌☺️明太子雞肉既醬汁奶香重~食落好夾😗雞肉都相當嫩滑🤭
今次試左人氣居酒屋燒烤堂🏮好多款特色串燒都做得幾出色🤤

✨為私心推薦‼️
➣ 蟹膏燒飯團(💰𝟯𝟴)
➣焦糖鰻魚芝士玉子燒(💰𝟐𝟖)

➣✨鹽燒玉米筍(💰𝟏𝟔)
➣ 鹽燒翠玉瓜(💰𝟭𝟲)
➣✨黑糖燒菠蘿(💰𝟮𝟬)
➣鹽燒秋葵(💰𝟭𝟲)
➣ ✨牛油蒜蓉焗雜菇(💰𝟯𝟴)
➣ ✨蒜蓉燒廣島蠔(💰𝟰𝟰)

➣黑蒜牛舌法蔥卷(💰𝟐𝟖)
➣中切鹽燒牛舌芯(💰𝟮𝟴)
➣ ✨厚切鹽燒牛舌腩(💰𝟰𝟴)
➣秘製燒羊架(💰𝟰𝟴)
➣汁燒橫隔理肌(💰𝟮𝟴)
➣ ✨明太子雞腿肉(💰𝟮𝟴)
➣柚子雞腿肉(💰𝟮𝟰)
➣雞胸軟骨(💰𝟐𝟐)
➣汁燒免治雞肉軟骨棒(💰𝟯𝟴)
➣ ✨黑魚籽蟹肉鱈魚乾(💰𝟰𝟴)

2022-09-23 42 浏览
朋友喺好耐之前已經推薦呢間串燒舖俾我,但係平時忙得滯冇機會幫襯,今次路過中環,就一定唔可以再miss啦🤩。餐廳既串燒有極多種口味,包括日、泰、港、川、西、新疆、台同埋自家既「堂」式,每一種款式都有自己既特色,非常適合鍾意試新口味既人啦🥳。餐廳環境闊落,仲有提供小籃比我哋擺嘢,飲住啤酒食住串燒,好chill,亦都好適合男仔帶兄弟一起享受! 😏 🍚✨鰻魚炒飯($58) 日式鰻魚飯用咗珍珠米黎炒,炒到粒粒分明,鰻魚份量都幾多,推薦嗌黎一起share。🥬✨孜然燒蒜蓉茄子($36)🍆大大條既茄子搭配埋香噴噴既孜然蒜蓉,一絲絲軟化既茄子肉入口,味道非常好。✨牛油蒜蓉焗金菇($32)✨鹽燒萵筍($18)✨麻辣燒椰菜仔、鹽燒椰菜仔($20)椰菜仔口感脆嫩,好適合喺食好多肉既時候解膩。 🐟✨麻辣手釣墨魚鬚($22)✨椒鹽燒多春魚($32) 🐷✨汁燒煙韌年糕卷($26)✨泰式豬頸肉($29)✨西班牙黑毛五花腩($28) 🐔✨麻辣雞軟骨、鹽燒雞軟骨($16)雞軟骨好有咬口,個人比較鍾意麻辣味,相對於鹽燒更加惹味! ✨鹽燒赤雞頸肉($22)雞頸肉肉質好柔軟,口感同豬頸肉有好大分別,推薦可以試試。 小食✨牛油蜜

🍚
✨鰻魚炒飯($58)

🥬
✨孜然燒蒜蓉茄子($36)🍆
✨牛油蒜蓉焗金菇($32)
✨鹽燒萵筍($18)
✨麻辣燒椰菜仔、鹽燒椰菜仔($20)
椰菜仔口感脆嫩,好適合喺食好多肉既時候解膩。

🐟
✨麻辣手釣墨魚鬚($22)
✨椒鹽燒多春魚($32)

🐷
✨汁燒煙韌年糕卷($26)
✨泰式豬頸肉($29)
✨西班牙黑毛五花腩($28)

🐔
✨麻辣雞軟骨、鹽燒雞軟骨($16)
雞軟骨好有咬口,個人比較鍾意麻辣味,相對於鹽燒更加惹味!
✨鹽燒赤雞頸肉($22)
雞頸肉肉質好柔軟,口感同豬頸肉有好大分別,推薦可以試試。

小食
✨牛油蜜糖日本蕃薯條($38)🍠
✨焦糖鰻魚芝士玉子燒($28)🥚
個人最鍾意呢個玉子燒,外層有由脆口既焦糖,中間有嫩滑既雞蛋,咬到最後仲有鰻魚既滑,非常好食!
✨椒鹽燒鴨舌($28)

🍮
最中餅配綠茶雪糕($28)
脆口既餅搭配埋綠茶雪糕,為呢餐畫上完美句號~

🍺
Sapporo Premium Draft($48/2)
食串燒就緊係要飲酒啦,仲有買一送一優惠,開心!
2022-09-19 32 浏览
༺ 燒烤堂 ༻☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨基本資料¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽‎➳ 燒烤堂𖠚ᐝ 勁多好食串燒($16-48)ʀᴇᴠɪsɪᴛ: 💛💛💛💛💛☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨食後感¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽叫咗超多好食嘅串燒🍢已經回訪第二次,所以基本上全部叫得嘅都喺覺得好食先再叫🥳特別特別推薦嘅mark咗💛宜家仲有啤酒($48)買一送一,好啱同朋友傾偈飲酒食串燒,大滿足🍻➳野菜+小食💛焦糖鰻魚芝士玉子燒($28)💛孜然燒蒜蓉茄子($36)麻辣秋葵($16)明太子燒厚揚豆腐($28) 焦糖面超靚,玉子好滑,仲有芝士同鰻魚喺玉子燒入面~茄子好大條好多蒜蓉😆秋葵好麻辣!明太子燒厚揚豆腐兩種食物有啲分離,如果可以放啲明太子喺豆腐中間就好啦😚➳燒豚💛豚肉節瓜波板糖(附月見)($38)💛鹽燒豚肉荔枝卷($22)💛麻辣豬大腸($24)三款都超好味,豚肉節瓜波板糖有蔬菜同肉分隔,增加口感,月見醬汁加咗啲黑松露,更鮮味🥰豚肉荔枝卷好特別,荔枝同豚肉好夾,豬大腸惹味又肥美!➳燒牛💛厚切鹽燒牛舌腩($48)牛相對上冇咁多特色食法,而且冇咁抵食,所以只喺食咗一款🤣牛舌腩唔韌又重牛味!➳燒鳥提燈($
༺ 燒烤堂 ༻
➳ 燒烤堂
𖠚ᐝ 勁多好食串燒($16-48)
ʀᴇᴠɪsɪᴛ: 💛💛💛💛💛

➳野菜+小食
💛焦糖鰻魚芝士玉子燒($28)
💛孜然燒蒜蓉茄子($36)
麻辣秋葵($16)
明太子燒厚揚豆腐($28)

➳燒豚
💛豚肉節瓜波板糖(附月見)($38)
💛鹽燒豚肉荔枝卷($22)
💛麻辣豬大腸($24)

➳燒牛
💛厚切鹽燒牛舌腩($48)

➳燒鳥
提燈($38)
鹽燒原塊雞皮($22)
💛明太子雞腿肉($28)
汁燒免冶雞肉軟骨釀冬菇($28)
💛汁燒免冶雞肉軟骨棒(付月見)($38)
明太子味好濃,雞肉好滑!汁燒免冶雞肉軟骨棒喺必食之選😉點埋蛋黃好正!雞皮記得趁熱食,先會好脆😉 提燈喺每隻雞只有一串,上面有蛋黃再加雞肉,蛋黃同雞肉真喺超夾!

➳海鮮🦞
💛蒜蓉燒廣島蠔($44)
芝士燒廣島蠔($44)
蠔$44有兩大隻,脹卜卜好大隻🥳蒜蓉比芝士夾,不過芝士脆脆地咁都唔錯~

甜品
黑糖燒菠蘿($20)
比較甜,不過黑糖燒到脆脆地咁幾正😚

☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨餐廳環境¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽

平日夜晚都多人,記住提早book! 餐廳位置有少少迫,咁啱今日早咗食,所以可以坐得舒服啲~用餐90分鐘時限🍻仲有串燒記住趁熱食🫶🏻
Kushi by Skewer Kitchen [⭐️⭐️⭐️⭐️✨]Looking for Japanese skewers in Central? Since we can’t go to Japan, this is indeed the next best thing 🤩 First off, I fell in love with their wagyu beef skewer 🥩, legit melted in my mouth 🤤 also love how there’s so many different choices! They offer all sorts of meat and seafood 🦞 if you do visit - be sure to try their wagyu beef and shredded crab on rice puff 🥰 those two are my fav. .🍍蜜糖燒菠蘿 ($18)🍙 明太子燒飯團 ($38)🍆 燒蒜蓉茄子 ($36)🐽 豚肉節瓜波板糖 ($37)🌟🍞 焦糖青蘋果鵝肝多士($88) 🌟🐠 日本味淋燒
🍍蜜糖燒菠蘿 ($18)
🍙 明太子燒飯團 ($38)
🍆 燒蒜蓉茄子 ($36)
🐽 豚肉節瓜波板糖 ($37)
🌟🍞 焦糖青蘋果鵝肝多士($88)
🌟🐠 日本味淋燒雞泡魚干 ($48)
🦪 芝士燒廣島蠔 ($48)
🐽 西班牙黑毛五花腩 ($28)
🥩 厚切鹽燒牛舌腩 ($32)
🌟🥩 鹽燒和牛牛小排 ($48)
🌟🥩 聊燒A4宮崎和牛 ($58)
🌟🦀 黑魚子蟹肉鱈魚乾 ($48)

2022-09-14 38 浏览
又嚟到燒烤堂食串燒啦🥰 呢間串燒舖真係冇得輸啊✨ 每樣都好味又抵食👅 令人食完一串又一串 生啤仲有優惠買一送一添🍻 快啲同朋友chill住咁食串燒飲啤酒😍 先講下個環境 店內以簡約風為設計 望落乾淨寬敞🪑坐得舒服 到串燒部分ෆ⸒⸒ 不得不吃鵝肝多士| 雞皮| 茄子| 玉子燒|羊架和廣島蠔🦪 每樣都能夠俾到驚喜你🎊 油香豐腴 入口即化的鵝肝配上清甜青蘋果和香脆多士🥪 口感超豐富的😘 而原塊雞皮 炸得鬆脆可口 大讚👍🏻 茄子加上孜然和燒蒜去燒🍆 很惹味 還有玉子燒 表面的焦糖燒得甜脆 加入鰻魚和芝士🧀 好滿足啊 ˃ ᵕ ˂ 羊架肉質很嫩滑 羶味不重 燒完仍然保持到肉汁💦 而肥美廣島蠔加上蒜蓉去燒 滋味無窮😋 介紹埋限定的提燈串燒 每隻雞只有一串 是輸卵管+雞卵🥚 食落很爽口特別๑⃙⃘´༥`๑⃙⃘.ᐟ‪‪ 總括嚟講 呢間串燒店有超多款串燒可選擇🤍 仲有好多清酒🍶一定要來試試看哦 ˶ˊᵕˋ˶
又嚟到燒烤堂食串燒啦🥰

先講下個環境 店內以簡約風為設計 望落乾淨寬敞🪑坐得舒服

而原塊雞皮 炸得鬆脆可口 大讚👍🏻

羊架肉質很嫩滑 羶味不重 燒完仍然保持到肉汁💦

2022-09-11 36 浏览
在九如坊既燒烤堂幾正,空間感幾大!店員態度非常親切有禮,menu好多串燒,多到花多眼亂!Sapporo生啤買一送一,夠冰凍夠chill, 非常抵飲,食串燒點可能 without啤酒,嘆!餐廳細心位係每樣 items都會寫用咩風格去整,包括 日,泰,港,川,西,新疆,台 and「堂」,非常加分!桂花蜜糖本地凍蕃茄,非常驚喜既前菜沙律,桂花香甜好自然清新,冰凍既蕃茄透心凉!清爽清甜,食到唔停口,令到胃口大增!黑魚子蟹肉鱈魚乾,多多蟹肉份量真係估唔到,配上黑魚子咸鮮感再配蟹肉,成件事好正,鱈魚乾夠香脆。柚子雞腿肉,雞腿肉keep到juicy, 嫩滑口感!再配上柚子醬更帶出味道,味蕾帶上沖擊。孜然豚肉芫茜卷,非常創作性既串燒, 芫茜嘅香味配豚肉估唔到咁夾,感覺濃香好岩我口味。節瓜波板糖,外型賣相好有趣,兒時回憶番哂黎!味道惹味配上蛋汁,香濃又突出。好香蛋香。蟹膏燒飯團,飯團燒到金黃焦香,表面帶有飯焦感!topping再有 creamy綿密既蟹膏,濃郁入味。再夾上即用脆脆紫菜,成條事變到好高質。

2022-09-09 34 浏览
燒烤堂有唔少分店,我去嗰間喺中環九如坊。餐廳細細間,唔係好起眼,但係生意好好。我星期五食7:30pm嗰輪,估唔到前面已經有一輪, 講明我哋9pm要交枱,因為後面仲有一輪,做到11pm。朋友7:15pm到咗,但係餐廳話前面嘅客人未走,結果我哋差唔多7:45pm先入座。餐廳嘅食物都唔錯。當中墨魚滑最好食🦑(第一張圖左上),上面應該係落咗啲鹹蛋黃醬😋 蒜蓉茄子🍆(都係第一張圖左上)都好惹味。另外值得推介嘅仲有免治雞肉串🍖(第一張圖左下)。原塊燒雞皮🐣(第二張圖左上)大大塊,脆卜卜。焦糖青蘋果鵝肝多士🥪(第二張圖右上)個麵包係脆嘅,蘋果🍏同鵝肝嘅味道幾夾。和牛粒🐮味道都幾好,有油香。8:30pm已經last order,但係差唔多9pm第一轉叫嘅食物先嚟齊。侍應好心急咁幾次叫我哋快啲交枱,所以食得有啲倉猝。如果大家係想食住串燒飲吓酒同朋友吹吓水嘅話,燒烤堂就唔適合喇😔💰: HK$700 pp (Dinner)💝: 6.5/10

💰: HK$700 pp (Dinner)
💝: 6.5/10
之前已經去過銅鑼灣分店覺得好唔錯☺️ 最近去咗中環分店,覺得環境好開陽☺️串燒一如以往咁高質同多選擇,包括港、泰、日、川、西、台、新疆多款口味,任君選擇🔥而家仲做緊啤酒買一送一🍻 已經好想再去😝 下列為重點推介🌟 必食‼️邪惡之選😈:✤//焦糖青蘋果鵝肝多士 $88//邪惡之選首選一定係鵝肝多士🍞🔝鵝肝厚切又肥美🤤 一上枱已經覺得好吸引😍 多士烤得香脆面層,入面仲有大大粒嘅芝士🧀再加埋焦糖🍯 都好難唔好食啦🤣 鵝肝底下有一塊青蘋果中和油膩感🍏 除咗肥之外冇咩好挑剔😝 必食💯✤//鹽燒原塊雞皮 $22//燒雞皮都係必食之選🐥 講真平時我真係比較少食雞皮,但係呢塊雞皮真心正🧡 燒得好香脆,真係好似食緊薯片咁😝 調味方面用咗椒鹽🧂,非常惹味🤤 我下次嚟都會再食😋其他推介🧡:✤//汁燒免治雞肉軟骨棒 (付月見) $38//✤//厚切鹽燒牛舌腩 $48//✤//日本味淋燒雞泡魚干 $48//✤//明太子雞腿肉 $28//✤//柚子雞腿肉 $24//✤//明太子燒厚揚豆腐 $28//✤//蒜蓉燒廣島蠔(兩隻) $44//✤//鹽燒白鱔 $48//☝🏻全部都唔會伏㗎喇,大家可以隨便試吓😆健康之選🌱:✤//
而家仲做緊啤酒買一送一🍻 已經好想再去😝 下列為重點推介🌟

✤//鹽燒原塊雞皮 $22//
鹽燒原塊雞皮

其他推介🧡:
✤//汁燒免治雞肉軟骨棒 (付月見) $38//
汁燒免治雞肉軟骨棒 (付月見)

✤//厚切鹽燒牛舌腩 $48//

✤//日本味淋燒雞泡魚干 $48//
日本味淋燒雞泡魚干

✤//明太子雞腿肉 $28//
✤//柚子雞腿肉 $24//

✤//明太子燒厚揚豆腐 $28//

✤//蒜蓉燒廣島蠔(兩隻) $44//
蒜蓉燒廣島蠔(兩隻)

✤//鹽燒白鱔 $48//
鹽燒白鱔

☝🏻全部都唔會伏㗎喇,大家可以隨便試吓😆

健康之選🌱:
✤//鹽燒淮山 $18//
✤//鹽燒秋葵 $16//
✤//鹽燒椰菜仔 $20//
要均衡飲食所以都要食返啲菜😂
叫咗三款蔬菜🥬 當中推介淮山,燒得爽口清甜唔錯👍🏻
鹽燒淮山

飲品🍹
✤//青檸梳打 $24//
✤//百香果梳打 $28//
我叫咗青檸梳打走糖,清新又解膩🍋
朋友嗰杯百香果梳打都唔錯🧡

⋆ ⋆ ⋆ ⋆ ⋆
🐽 Overall : 8.8/10
🐽 Revisit : Yes🧡
鹽燒原塊雞皮
日本味淋燒雞泡魚干
鹽燒白鱔
/燒烤堂🇭🇰/#sa中環篇 #sa良心小店篇 ➖➖➖<多款款式串燒店😍🍢>➖➖➖好初期嘅時候都有食過佢地嘅串燒依家佢地都越開越多分店✨款式仲多左好多款🥰可惜眼闊肚窄下次去再食埋今次未食嘅款式!! 餐牌上面都有十大必食推介同埋人氣產品👍🏻有晒日式/西式/泰式/港式/自家款式等~ 今次去左中環九如坊分店 座位都夠闊落 店員服務態度都唔錯☺️繁忙時間可能要等耐少少呢記得要book 位🍢➖➖➖🔹十大必食推介🔹係呢個column 揀左其中幾樣👍🏻感覺都幾獨特 部分款唔係每間串燒店都有~ 1️⃣焦糖青蘋果鵝肝多士 $88 🌟覺得呢個真係幾值得一試🥰🥰有一大塊鵝肝 油脂滿溢 最好即食中間夾左塊青蘋果同埋焦糖醬~無咁heavy 最後多士都算幾香脆 有芝士粒☺️✨嗌一份share其實剛剛好🙆🏻‍♀️➖➖➖2️⃣汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見) $38 又係食串燒會order 嘅 蛋黃同醬油調味剛好 蛋黃食到沙沙地口感 如果雞肉棒可以多啲軟骨就好🙆🏻‍♀️➖➖➖3️⃣ 鹽燒A4宮崎和牛 $58 呢款會較肥美☺️油脂重 肉味濃郁! ➖➖➖4️⃣豚肉節瓜波板糖🍭 $38 🌟真係好似波板糖! 感覺幾考功夫將節瓜同豚肉一層一層
/燒烤堂🇭🇰/
#sa中環篇 #sa良心小店篇
<多款款式串燒店😍🍢>
好初期嘅時候都有食過佢地嘅串燒
依家佢地都越開越多分店✨
款式仲多左好多款🥰可惜眼闊肚窄
下次去再食埋今次未食嘅款式!!
餐牌上面都有十大必食推介同埋人氣產品👍🏻
有晒日式/西式/泰式/港式/自家款式等~
今次去左中環九如坊分店 座位都夠闊落
店員服務態度都唔錯☺️
繁忙時間可能要等耐少少呢
記得要book 位🍢

🔹十大必食推介🔹
係呢個column 揀左其中幾樣👍🏻
感覺都幾獨特 部分款唔係每間串燒店都有~
1️⃣焦糖青蘋果鵝肝多士 $88 🌟

2️⃣汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見) $38
又係食串燒會order 嘅
蛋黃同醬油調味剛好 蛋黃食到沙沙地口感
如果雞肉棒可以多啲軟骨就好🙆🏻‍♀️
汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)

3️⃣ 鹽燒A4宮崎和牛 $58
呢款會較肥美☺️油脂重 肉味濃郁!
鹽燒和牛牛小排||  宮崎和牛

豚肉節瓜波板糖

🔹十大人氣商品🔹
5️⃣日本味醂燒雞泡魚干 $48
每次都會食嘅雞泡魚乾☺️甜甜地
點埋沙律醬辣辣地更惹味!
不過覺得有少少韌
日本味醂燒雞泡魚干

6️⃣桂花蜜糖本地冷番茄🍅 $28 🌟
有驚喜✨本身以為原個番茄 切好左一片片
桂花味幾香 另外個汁酸酸甜甜 好清新~
桂花蜜糖本地冷番茄

7️⃣鹽燒和牛牛小排 $48
其實覺得同宮崎和牛好似差唔多
反而無咩記憶點🤣無宮崎和牛嗰款咁多脂肪!
🔹燒鳥/燒魚/海鮮🔹

調味適中 唔會過咸
魚肉結實 不過會食到少少幼骨
🔟麻辣燒白膳 $48
呢款會加左啲辣椒粉 微辣 不過可以接受
唔會太過嗆喉😆!

1️⃣1️⃣芝士燒廣島蠔 $48/2pcs 🌟
好滿足🥰🥰最好即食
蠔肉飽滿 唔會好腥~加埋芝士咸香👍🏻
另外有款係蒜蓉都好似唔錯!

🔹甜品🔹
每人一件先會滿足🥹
黑糖燒菠蘿

📍燒烤堂
等候时间
10 分钟 (堂食)
焦糖青蘋果鵝肝多士
汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)
鹽燒和牛牛小排||  宮崎和牛
豚肉節瓜波板糖
日本味醂燒雞泡魚干
桂花蜜糖本地冷番茄
柚子雞腿肉  /白膳
黑糖燒菠蘿
2022-08-26 322 浏览
日本串燒串出千奇百種的特色燒烤-如不是朋友帶我前往,我也不知道短短的一條隱蔽街道有幾間日本餐廳。沒有過於華麗的裝飾, 樸實的樣子,手寫菜單, 顯得好有溫度。HK$38豚肉節瓜波板糖(付月見)~豚肉及節瓜一片片捲成一個可愛的波板糖外型,蘸上蛋黃汁吃, 更嫩滑又惹味, 婉不油膩-HK$28明太子燒厚揚豆腐~日本的厚揚豆腐不會太濃味伴上微辣又帶粒粒分明的明太子醬, 是很好的下酒菜-HK$28焦糖鰻魚芝士玉子燒~玉子燒藏鰻魚和芝士,好軟綿綿呀。不過甜度如果再重一點會更加岩我胃口 -HK$44蒜茸燒廣島蠔(2隻)~肥美又新鮮的廣島蠔, 吃起來濃郁的蒜香味, 真是一點腥味也沒有-HK$48鹽燒白鱔~燒至外皮酥脆, 肉質飽滿又結實, 可惜有一點腥味-HK$28福岡味噌松板豬~意想不到福岡味噌是帶甜味, 咬下去松阪豬口感脆嫩-HK$24惹味鹹蛋黃豬大腸~嘩, 金黃色的的鹹蛋黃鋪在豬大腸上, 味道非常重口味-HK$48汁燒和牛肋條,HK$48鹽燒和牛牛小排& HK$58 鹽燒A4宮崎和牛~牛味十足, 不會太乾-HK$28新鮮手切牛胸爽-白雪雪的外表,咀嚼感十足HK$20鹽燒開邊雞中翼~雞中翼燒至外皮薄
日本串燒串出千奇百種的特色燒烤

HK$28新鮮手切牛胸爽-白雪雪的外表,咀嚼感十足

HK$20鹽燒開邊雞中翼~雞中翼燒至外皮薄如薯片那樣香脆又不會太油, 肉質滑,

HK$38 汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)~每次吃日本串燒必點,咬下去時爽脆又彈牙,蘸上蛋黃汁吃,好惹味

HK$48 Sapporo Premium Draft ~冰冷的啤酒, 配上串味十足的串燒, 爽呀!

幾串烤肉、一杯啤酒, 這就是放工之後最得意的時光.....
2022-08-22
等候时间
2 分钟 (堂食)
作為一個打工仔💀 每日番工咁辛苦 收工緊係要對自己好啲 今次介紹一間串燒專門店比大家 想放工同同事朋友吹水呻下老細有幾衰又得同另一半火熱升溫又得🔥依間嘅串燒食材高質 而且製作超用心 好高水準 性價比仲好高啊🤑食串燒一定要配咩啊?緊係啤酒啦🍻!!而家仲做緊生啤 $48買一送一你睥咩啊睥👀 快啲來啤啤佢啦🍻唔好以為串燒店就普普通通 依間餐廳好多位都好有心思 佢係餐單上每項食物都分好晒係邊個地方嘅風味📝客人好方便就可以揀到想食咩😏不過計我話 小朋友先做選擇 我就要食晒😏==============================✯✯✯✯ 燒 鳥 ✯✯✯✯〖 汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇🦴 〗💰 28 ★★★☆☆將啲雞肉釀左係冬菇入面 雞肉之間仲包夾左啲軟骨嘅粒粒🤩 再加埋充滿嚼勁嘅冬菇口感好爽口 好豐富 一啖咬落去 冬菇好多汁💦〖 麻辣雞軟骨🌶 〗💰16 ★★★★☆充滿川式辣味嘅雞軟過 更加惹味(◐‿◑)佢嘅辣好有後勁 好刺激 食左一串條脷都有少少麻😆〖 蜜糖燒雞中翼🍯 〗💰18 ★★★☆☆雞翼嫩滑多汁 塗滿蜜糖後 甜得來充滿燒烤嘅風味🔥 好狂惹🤤ఌఌఌఌ 燒 牛 ఌఌఌఌ〖 鹽燒和牛牛小

食串燒一定要配咩啊?緊係啤酒啦🍻!!
而家仲做緊生啤 $48買一送一

〖 蜜糖燒雞中翼🍯 〗💰18 ★★★☆☆
雞翼嫩滑多汁 塗滿蜜糖後 甜得來充滿燒烤嘅風味🔥 好狂惹🤤

ఌఌఌఌ 燒 牛 ఌఌఌఌ

〖 鹽燒和牛牛小排🥩 〗💰48 ★★★☆☆
鹽燒嘅牛小排曬滿了黑椒 香氣十足🥳 肉質帶有少少嚼勁 有啲筋所以有少少韌 但牛味依然濃郁突出

〖 鹽燒A4宮崎和牛🥩 〗💰58 ★★★★★
比起牛小排 依塊和牛有更多油脂👏 脂肪比例均勻 有入口即融嘅口感 而且肉質好淋 牛味亦好濃

᯽᯽᯽᯽ 燒 豚 ᯽᯽᯽᯽

〖 泰式豬頸肉🇹🇭 〗💰28 ★★★☆☆
豬頸肉半肥瘦 薄切得來好爽口🤩 而且仲有泰式嘅酸辣醬汁🌶🍋 好開胃惹味
黑毛豬五花腩🥓

〖 黑毛豬五花腩🥓 〗💰 28 ★★☆☆☆
五花腩肉比預期中更加厚切 肥瘦平均(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)食落都偏實身 擺耐左凍左更加難咬開(>﹏<) 建議上枱即食 吾好等到涼先食

✵✵✵✵ 手 工 心 機 卷 物 ✵✵✵✵

〖 海苔黑豚肉鵪鶉蛋🥚 〗💰28 ★★★★☆
燒過嘅黑豚肉好香脆 包住好有咬口嘅鵪鶉蛋口感好有層次👏 面頭仲有沙律醬同埋海苔 充滿日式風味🇯🇵

〖 鹽燒豚肉露筍卷🥓 〗💰32 ★★★★☆
依個好有驚喜 豚肉好惹味 薄切豚肉肉質更加嫩滑🥳 露荀好爽口好多汁 成個卷超juicy 🤤

❄︎❄︎❄︎❄︎ 海 鮮 ❄︎❄︎❄︎❄︎

〖 鹹蛋黃煎墨魚餅🦑 〗💰68 ★★★★★
煎墨魚餅鋪滿左鹹蛋黃係面 食落有濃郁嘅鹹蛋香味😆 除左面頭沙沙嘅質感 墨魚餅好爽口 仲夾住左粟米粒 好有口感👏
鹹蛋黃煎墨魚餅🦑

〖 麻辣手釣墨魚鬚🦑 〗💰22 ★★★★☆
墨魚鬚煙韌得來好爽口 充滿嚼勁 入口唔算好辣 但係會食到好麻🔥 明明好辣 但完全抵抗唔到誘惑 好辣之人值得試下🌶

〖 雞皮墨魚滑🐣 〗💰38 ★★★★★
依個好搞笑 用塊雞皮包住嚿墨魚滑😂
遲啲係咪又會有人討論食墨魚滑食唔食雞皮😏經過鹽燒嘅雞皮 好香脆 一咬落去 真係外脆內爽 雞皮嘅油脂令墨魚滑變得好juicy 💦
強烈推介💯💯💯

᯾᯾᯾᯾ 野 菜 ᯾᯾᯾᯾

〖 孜然燒蒜蓉茄子🍆 〗💰36 ★★★★☆
識食一定要食茄子❗️❗️❗️灑滿孜然粉 蒜蓉 辣粉等等嘅茄子 真係超級惹味 而且燒得好淋 嗦曬啲精華🥳
孜然燒蒜蓉茄子🍆

〖 鹽燒翠肉瓜💦 〗💰16 ★★★★★
翠肉瓜一定要厚切🔪 簡簡單單嘅鹽燒掣作
但食落就知唔簡單 翠肉瓜好鮮甜好多汁 一咬落去啲汁真係係個口到爆出來🤤
鹽燒翠肉瓜

〖 牛油蒜蓉焗金菇🧈 〗💰32 ★★★☆☆
一上碟 牛油蒜蓉嘅香味已經撲鼻而來🥳 每一撮金菇都有大大啖邪惡嘅蒜蓉牛油😈
實在難以抗拒啊 唯一嘅缺點就係會比👧🏻嫌我口臭😂

᪥᪥᪥᪥ 穀 物 ᪥᪥᪥᪥

〖檸蜜牛油包🍋🍯 〗💰20 ★★★★☆
老老竇竇 依個包真心好好食 成塊牛油係個包面 勁邪惡😋法包燒得好脆身 食落每啖都嗦嗦聲🤩🤩檸蜜牛油嘅比例好好 酸中帶甜 甜中再出牛油香👏
檸蜜牛油包

評分🌟(10分最高💯)
價錢💰: 8/10
味道👅: 8.5/10
環境🌱: 8.8/10
回頭❣️: 8/10
服務👀: 9/10
人均消費: $280

想睇多啲好西就記住☟

🔍 店舖資料
🍕 燒烤堂 (中環)
📍 中環九如坊6-10號林氏大廈地下C-D號舖
  • 鹹蛋黃煎墨魚餅
  • 雞皮墨魚滑
  • 鹽燒翠玉瓜
2022-08-22 228 浏览
呢間餐廳主打各式各樣手工串燒,有齊日式、泰式、西式、川式、新彊、台式、港式等風味,全部即叫即燒🍢💗焦糖青蘋果鵝肝多士 ($88/份)厚切鵝肝肥美甘香,入口即化,油脂齒頰留香。下墊一塊青蘋果片,面層燒上焦糖,爽脆酸甜嘅味道中和油膩感。下面再配有香脆法包,層次非常豐富🦆💗鹽燒和牛牛小排 ($48/串)牛小排油花分佈均勻,肉質柔軟鮮美,牛味香濃,肉汁豐富🥩💗厚切鹽燒牛舌腩 ($48 /串)用上最肥美嘅牛舌芯部位,口感脆嫩有彈性,油花豐富👅💗鹽燒豚肉荔枝卷 ($22 /串)薄切豚腩片包裹清甜多汁嘅荔枝肉,立即中和油膩感,鹹甜配合得宜🐖💗惹味爽口雞腎 ($28 /串)雞腎爽口脆彈,簡單以海鹽調味已經好好食🐔💗新鮮手切牛胸爽 ($28 /串)牛胸爽口感爽脆,含豐富骨膠原,油脂香四溢🐮💗手釣墨魚鬚 ($22 /串)墨魚鬚爽彈鮮嫩,充滿海水鹹鮮味🐙💗惹味鹹蛋黃豬大腸 ($24 /串)豬大腸煙韌有嚼勁,內臟味頗特出,面頭塗上鹹蛋黃醬,濃郁甘香🐷💗孜然燒蒜蓉茄子 ($36/條)燒茄子軟綿多汁,皮肉輕易分離,塗上蒜蓉同孜然粉,夠哂香惹入味,如果再多d 蒜蓉就更好🍆💗鹽燒赤雞頸肉 ($22/串)選用日本無激素
💗焦糖青蘋果鵝肝多士 ($88/份)
焦糖青蘋果鵝肝多士

💗鹽燒和牛牛小排 ($48/串)
牛小排油花分佈均勻,肉質柔軟鮮美,牛味香濃,肉汁豐富🥩
💗厚切鹽燒牛舌腩 ($48 /串)
用上最肥美嘅牛舌芯部位,口感脆嫩有彈性,油花豐富👅
💗鹽燒豚肉荔枝卷 ($22 /串)

💗惹味爽口雞腎 ($28 /串)
雞腎爽口脆彈,簡單以海鹽調味已經好好食🐔
💗新鮮手切牛胸爽 ($28 /串)
牛胸爽口感爽脆,含豐富骨膠原,油脂香四溢🐮

💗手釣墨魚鬚 ($22 /串)
墨魚鬚爽彈鮮嫩,充滿海水鹹鮮味🐙
💗惹味鹹蛋黃豬大腸 ($24 /串)

💗孜然燒蒜蓉茄子 ($36/條)
孜然燒蒜蓉茄子

💗鹽燒赤雞頸肉 ($22/串)
選用日本無激素走地雞雞頸肉,肉質爽脆嫩滑,雞肉味鮮嫩🐥
鹽燒赤雞頸肉

💗雞皮墨魚滑 ($38 /串)
以雞皮包住墨魚滑,雞皮燒得金黃酥脆,墨魚滑則彈牙鮮味,吸收雞油脂香🐓
雞皮墨魚滑

💗牛油蒜蓉焗雜菇 ($38/份)
焗雜菇包括有金菇、本菇、冬菇等,吸收哂香濃嘅牛油同蒜蓉味🍄
牛油蒜蓉焗雜菇

💗鰻魚炒飯 ($58/份)
炒飯選用珍珠米,飯粒粒粒分明,充滿蒲燒鰻魚醬汁嘅香甜味。加埋鰻魚粒、粟米、紫菜同蔥花,香味十足🍳
鰻魚炒飯

💗柚子蜜梳打 ($22)
柚子蜜梳打酸甜清爽,有助解膩🍯
柚子蜜梳打

💗冷泡白桃烏龍茶 ($18)
烏龍茶底清幽芳香,帶陣陣白桃香🍑
冷泡白桃烏龍茶
2022-08-17