2022-09-09
燒烤堂有唔少分店,我去嗰間喺中環九如坊。餐廳細細間,唔係好起眼,但係生意好好。我星期五食7:30pm嗰輪,估唔到前面已經有一輪, 講明我哋9pm要交枱,因為後面仲有一輪,做到11pm。朋友7:15pm到咗,但係餐廳話前面嘅客人未走,結果我哋差唔多7:45pm先入座。餐廳嘅食物都唔錯。當中墨魚滑最好食🦑(第一張圖左上),上面應該係落咗啲鹹蛋黃醬😋 蒜蓉茄子🍆(都係第一張圖左上)都好惹味。另外值得推介嘅仲有免治雞肉串🍖(第一張圖左下)。原塊燒雞皮🐣(第二張圖左上)大大塊,脆卜卜。焦糖青蘋果鵝肝多士🥪(第二張圖右上)個麵包係脆嘅,蘋果🍏同鵝肝嘅味道幾夾。和牛粒🐮味道都幾好,有油香。8:30pm已經last order,但係差唔多9pm第一轉叫嘅食物先嚟齊。侍應好心急咁幾次叫我哋快啲交枱,所以食得有啲倉猝。如果大家係想食住串燒飲吓酒同朋友吹吓水嘅話,燒烤堂就唔適合喇😔💰: HK$700 pp (Dinner)💝: 6.5/10
💰: HK$700 pp (Dinner)
💝: 6.5/10