燒烤堂宜家開到有6間分店,想當年讀書個陣係紅磡食過,舖頭相對比較細,試過坐係街食好有風味🙊其後再訪尖沙咀店,今次去左中環,裝修簡約,但係坐得最舒服又新淨既分店,冷氣夠大食完又唔會成身煙味😽食物高質選擇又多,串燒店黎講價錢都好貼地,叫多啲都唔會肉赤,可以盡叫😍😍當晚我地叫左好多樣野食,等我推介幾樣啦~除左平時串燒店個啲燒牛、燒牛舌、燒蠔之外,我最鐘意佢有好多特色的烤物😎佢啲串燒上得快,又可以保持溫度,唔似係整定翻熱個種,好勁😍提燈係咩黎?🏮寫住每隻雞得一件,即點黎試❗️我上網睇先知,係母雞既輸卵管、卵巢同未成熟未有殼的雞蛋黃,好似一串燈籠咁😱食起上黎又唔有好大陣內臟腥味,蛋黃仲好濃郁,都幾得意喎😆焦糖青蘋果鵝肝多士都係十大必食之一🍏真係好好味,中間有屠蘋果中和左鵝肝既油脂感。檸蜜牛油包都好好味🍋🧈個包烘得好脆,仲要有粒粒芝士係中間,簡單的食材配搭起來原來咁好食😋大推雞皮墨魚滑 ❤️‍🔥雞皮好脆,中間墨魚滑好爽同彈牙😍平時已經好鍾意蕃薯條,牛油蜜糖日本蕃薯條🍟係更上一個層次😍再邪惡啲😈飲品都好抵嗌,我杯熱情果梳打勁大杯🍹如果鍾意飲酒嘅話,三啤仲要買一送一添🤛🏻🍻🔸提燈🏮$38🔸鹽燒赤雞頸肉🐥$

大推雞皮墨魚滑 ❤️‍🔥雞皮好脆,中間墨魚滑好爽同彈牙😍

🔸提燈🏮$38
🔸蒜蓉燒廣島蠔🦪🦪$44
🔸牛油蜜糖日本蕃薯條🍠$38
🔸焦糖青蘋果鵝肝多士🍏🍞$78
🔸熱情果梳打🍹$28

📍#燒烤堂 (#中環美食)
中環九如坊6-10號林氏大廈地下C-D號舖
2022-07-19 33 浏览
星期五梗系要啤一啤,咬住串燒吹水,無敵享受九如坊燒烤堂中環朋友推介,位置比較偏僻,可能要中環人先識路,但系質素有質素,性價比值回票價鹽燒雞軟骨雞軟骨好脆口,必點鹽燒雞中翼雞中翼有鹽燒同蜜糖燒,鹽燒夠香口,正西班牙黑毛五花腩五花腩燒到D油脂逼曬出黎,D脂肪又好爽口,好好味福岡味噌松板豬肉質好彈牙,反而略嫌個燒汁太香,遮到本身肉味秘製燒羊架勁厚身又無蘇味,呢個價錢抵食,羊肉最驚燒過頭,呢個嫩度岩岩好鹽燒椰菜仔燒椰菜仔原來好爽口,鹽燒健康得黎又好食明太子燒飯團個明太子醬超正好creamy
星期五梗系要啤一啤,咬住串燒吹水,無敵享受

鹽燒雞軟骨
雞軟骨好脆口,必點
鹽燒雞中翼
雞中翼有鹽燒同蜜糖燒,鹽燒夠香口,正

西班牙黑毛五花腩
五花腩燒到D油脂逼曬出黎,D脂肪又好爽口,好好味
福岡味噌松板豬
肉質好彈牙,反而略嫌個燒汁太香,遮到本身肉味

秘製燒羊架

鹽燒椰菜仔
燒椰菜仔原來好爽口,鹽燒健康得黎又好食

明太子燒飯團
個明太子醬超正好creamy
依間位於中環既餐廳主打串燒,串燒即叫即燒,選擇好多而且價錢吾算貴,sapporo日本啤酒仲有買一送一優惠好抵食!!🍻🍺焦糖青蘋果鵝肝多士($78)去到一定要試下依個多士!!!😍鵝肝好大塊煎得岩岩好,口感細膩濃郁,中間有層焦糖同青蘋果,鵝肝配味道帶清甜既蘋果估吾到咁夾!!食落去完全吾會覺得好油膩,而且個多士仲係丹麥多士好正啊🥹豚肉節瓜波板糖($38)豚肉配節瓜整成波板糖既形狀好特別🥰豚肉味道香濃加左節瓜口感帶爽脆,配月見食口感更加豐富香滑明太子燒飯團($38)蟹膏燒飯團($38)飯團有預先燒過所以咬落去外層口感焦脆內層好鬆軟,再加埋蟹膏同明太子包埋一齊食好鮮香💖日本芝士年糕($38)年糕燒得外脆內軟,入口軟綿,咬落去有流心既效果,最驚喜既係芝士既鹹香同煉奶夾埋一齊好好食!!!焦糖鰻魚芝士玉子燒($28)玉子燒上面既焦糖層勁脆!!!玉子燒好嫩滑香甜,中間仲有鰻魚同半溶既芝士好正🥰汁燒橫隔里肌加生菜包($40)厚切鹽燒牛舌腩($48)牛舌好厚身,食落去彈牙有咬口,而且調味岩岩好好入味鹽燒秋葵($16)日本味淋燒雞泡魚干($48)鹽燒A4宮崎和牛($58)孜然燒蒜蓉茄子($36)汁燒免治雞肉軟

焦糖青蘋果鵝肝多士($78)

豚肉節瓜波板糖($38)

明太子燒飯團($38)
蟹膏燒飯團($38)

日本芝士年糕($38)

焦糖鰻魚芝士玉子燒($28)

汁燒橫隔里肌加生菜包($40)

厚切鹽燒牛舌腩($48)
牛舌好厚身,食落去彈牙有咬口,而且調味岩岩好好入味
鹽燒秋葵($16)
日本味淋燒雞泡魚干($48)
鹽燒A4宮崎和牛($58)

孜然燒蒜蓉茄子($36)

汁燒免治雞肉軟骨棒($38)

Sapporo啤酒($48/2杯)
2022-07-14
燒烤堂又有新分店啦🤤🤟🏻,小編今次個肚搞唔掂,幫大家試住咁多先,以下係🐰小編特別推薦:-1️⃣「焦糖鰻魚芝士玉子燒🍳($28)」玉子一層層,鰻魚肥美,表面有層脆脆嘅焦糖!不過個size感覺比另一間分店細咗少少🤣~Tamagoyaki with grilled eel and cheese 👍🏻-2️⃣ 「中切鹽燒牛舌芯👅($28)」幾厚切!爽口肥美😈~Grilled Beef Tongue👍🏻-3️⃣ 「焦糖青蘋果鵝肝多士🍏🍞($78)」鵝肝好香好大塊!配清爽青蘋果片好解膩, btw個吐司吸哂油,邪惡to the max😈~Goose Liver Toast with Caramelised Apple 👍🏻-4️⃣「牛油果豚肉卷🥑🐷($28)」估唔到燒嘅牛油果力埋海苔同豚肉咁香!佢配埋日式燒汁冇得輸~Grilled Japanese-style avocado wrapped by sliced pork 👍🏻-5️⃣「雞皮墨魚滑🦑🐔($38)」雞皮燒到好香好薄,包住中間彈牙嘅墨魚滑 ~Grilled mashed squid wrapped by chicken skin👍🏻-6️⃣「鹽燒白鱔🧂🐟($48
1️⃣「焦糖鰻魚芝士玉子燒🍳($28)」
2️⃣ 「中切鹽燒牛舌芯👅($28)」
3️⃣ 「焦糖青蘋果鵝肝多士🍏🍞($78)」
4️⃣「牛油果豚肉卷🥑🐷($28)」
5️⃣「雞皮墨魚滑🦑🐔($38)」
6️⃣「鹽燒白鱔🧂🐟($48)」
白鱔好肥美juicy,外皮焦脆!簡單加d鹽都已經好好味😳~Grilled eel with salt 👍🏻
6️⃣「鹽燒白鱔🧂🐟($48)」
白鱔好肥美juicy,簡單加d鹽都已經好好味😳~Grilled eel with salt 👍🏻
7️⃣「鹹蛋黃煎墨魚滑🦑🥚($68)」
爆多鹹蛋黃!超誇張,食得出係用墨魚打出黎嘅,有墨魚粒粒,有口感!~Squid patter with salted egg 👍🏻
8️⃣「牛油蜜糖粟米🌽🧈($20)」
好香牛油味,粟米鮮甜~ Grilled corn with butter 👍🏻
🐰💬:
冇特色得黎好食,會encore,完🤪~
焦糖鰻魚芝士玉子燒、牛油果豚肉卷
  • 焦糖鰻魚芝士玉子燒
  • 雞皮墨魚滑
  • 牛油果豚肉卷
2022-07-14 83 浏览
在九如坊開了間日式工業風的燒烤店,座位寬躺,寧靜。坐在感到放鬆的環境,胃口也好起來,看看落單紙,要了《日本味淋燒雞泡魚干》用來送啤酒最正😜之後又叫了《麻辣燒赤雞肝》軟綿甘香,  麻辣解油膩《鹽燒雞軟骨》脆口 &《西班牙黑毛五花腩》五花腩蕉香油潤《汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇》必點烤物,雞肉嫩滑,香菇多汁,醬汁微甜 &《明太子雞腿肉》鮮嫩多汁《蜜糖燒雞中翼》蕉香甜蜜《汁燒免治雞肉軟骨棒》雞肉串配點蛋液燒汁, 滋位無窮《黑蒜牛舌法蔥卷》健康但又點苦,如果喜歡苦味的朋友, 應該會喜歡《秘制燒羊架》超喜歡的孜然味, 羊肉6成熟剛好《椒鹽燒多春魚》椒鹽帶出多春魚的甘鮮味道《麻辣燒白鱔》凡是麻辣都好吃, 白膳更是好吃到有得頂《焦糖青蘋果鵝肝多士》大大大推薦, 中間的青蘋果完成化解鵝肝的油膩, 更帶出鵝肝的甘香《鰻魚炒飯》餐廳主打日式, 泰式和四川燒烤,味道真心不錯, 而且地方清靜又舒服。
在九如坊開了間日式工業風的燒烤店,座位寬躺,寧靜。

之後又叫了《麻辣燒赤雞肝》軟綿甘香,  麻辣解油膩
《鹽燒雞軟骨》脆口 &《西班牙黑毛五花腩》五花腩蕉香油潤
《蜜糖燒雞中翼》蕉香甜蜜
《汁燒免治雞肉軟骨棒》雞肉串配點蛋液燒汁, 滋位無窮
《秘制燒羊架》超喜歡的孜然味, 羊肉6成熟剛好
《椒鹽燒多春魚》椒鹽帶出多春魚的甘鮮味道
《麻辣燒白鱔》凡是麻辣都好吃, 白膳更是好吃到有得頂
《鰻魚炒飯》
  • 焦糖青蘋果鵝肝多士
  • 麻辣雞肝
2022-07-13 69 浏览
點樣食推介✨⭐️平價港式居酒屋⭐️⭐️中環串燒⭐️燒烤堂 地址:中環九如坊6-10號林氏大廈地下C-D號舖🍖泰式豬頸肉 $28 (7.5/10)個人覺得中環分店嘅串燒質素會較其他分店好💕,不過注意都係有個半鐘限時,好彩依度上菜速度夠快😂,都可以有一個開心嘅串燒夜🍻豬頸肉燒到夠焦香,個面本身已經搽左d香料,再點埋個甜酸汁食係香上加香,不過份量有d少🫣🍖蒜蓉燒廣島蠔(兩隻) $44 (7.5/10)依個燒廣島蠔好香蒜味,隻蠔本身都唔算好細隻,一啖啪落口啱啱好,燒得夠香口🤤🍖汁燒雞肉棒 $38 (7.2/10)雞肉棒偏瘦,唔算好抵嗌🤣,但味道係都ok嘅🍖鹹蛋黃豬大腸 $24 (7.5/10)好特別好重口,可以一試😂🍖椒鹽鴨舌 $28 (7.8/10)燒得夠香,鴨舌油脂會係你口度爆出黎!要嗌兩串先夠喉!!!🍖麻辣豚肉韭菜花卷 $22 (7/10)本身想嗌芫荽嗌錯左🤣,救命~韭菜花好難咬🍖鹽燒prime牛小排 $38 (7.2/10)肉質幾嫩,都ok🍖中切鹽燒牛舌芯 $28 (7.5/10)夠脆!唔錯🍖鹽燒雞頸肉 $22 (7.2/10)普通,油脂感唔夠重🍖明太子雞腿肉 $24 (7.5/10)本身鍾意
點樣食推介✨

⭐️平價港式居酒屋⭐️
⭐️中環串燒⭐️

燒烤堂
地址:中環九如坊6-10號林氏大廈地下C-D號舖

🍖泰式豬頸肉 $28 (7.5/10)

🍖蒜蓉燒廣島蠔(兩隻) $44 (7.5/10)

🍖汁燒雞肉棒 $38 (7.2/10)
雞肉棒偏瘦,唔算好抵嗌🤣,但味道係都ok嘅

🍖鹹蛋黃豬大腸 $24 (7.5/10)
好特別好重口,可以一試😂

🍖椒鹽鴨舌 $28 (7.8/10)
燒得夠香,鴨舌油脂會係你口度爆出黎!要嗌兩串先夠喉!!!

🍖麻辣豚肉韭菜花卷 $22 (7/10)
本身想嗌芫荽嗌錯左🤣,救命~韭菜花好難咬

🍖鹽燒prime牛小排 $38 (7.2/10)
肉質幾嫩,都ok

🍖中切鹽燒牛舌芯 $28 (7.5/10)
夠脆!唔錯

🍖鹽燒雞頸肉 $22 (7.2/10)
普通,油脂感唔夠重

🍖明太子雞腿肉 $24 (7.5/10)
本身鍾意明太子嘅人會鍾意食🤤,jeng

🍖惹味脆口雞腎 $20 (7/10)
內臟味偏重🙈

🍖雞皮墨魚滑 $38 (7.8/10)
依度嘅招牌菜!!必嗌!好香雞皮味!脆嘅皮加埋彈牙嘅墨魚滑係絕配

🍖孜然蒜蓉茄子 $36 (7.5/10)
抵食,蒜蓉鋪得夠滿!無懈可擊

🍖黑糖燒菠蘿 冷 $20 (8/10)
依個黑糖菠蘿係我keep住黎燒烤堂嘅原因🤤💕💕💕💕,外面層焦糖暖暖地但裏面嘅菠蘿雪到好冰,人間極品

🍖菠蘿青檸梳打 $28 (7.8/10)
超多菠蘿肉,每次黎必嗌❤️❤️❤️

回頭指數: 🍧🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)

好坐指數: 🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️ (滿分:🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️

依度人均300已經食得好飽,不過中環店比較full bking,記得要提早bk
2022-07-12 71 浏览
燒烤堂室內裝修非常開闊,在室內卻有在室外聚餐的感覺,裝修簡單而不簡陋,給人一種放鬆的感覺,旁邊幾桌都點了啤酒,三五好友放工後小酌,配上串燒,十分愜意。菜單上很貼心的註明了菜式風味,有日式泰式港式川味西式台式甚至還有新疆口味,更有自家產品。川味的菜式點了麻辣燒赤雞心,麻辣田雞腿,辣味很溫和,喜歡吃辣的可以另外再撒辣椒粉沾著吃,更有風味,這裏提供的菜式覆蓋面很廣,牛蛙雞心這種較為小眾的食材都有提供。汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)必點,這道菜精髓在於醬油醃製過的蛋黃,味道咸香,口感滑嫩,蛋黃經過醃製散發出誘人的光澤,一口下去是從未吃過的順滑。汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇,冬菇簡直是燒烤的必點之選,雞肉和冬菇放在一起,冬菇解膩,雞肉鮮香。明太子雞腿肉,柚子雞腿肉,這兩個也是勝在了醬料的特別,明太子帶著一點奶香味,與烤的鮮嫩多汁的雞肉搭配,簡直是天作之合,柚子醬更是別有一番風味。香辣雞中翼表皮烤的很脆,內裡卻依舊多汁鮮嫩,很考驗師傅的技巧。海苔黑豚肉鵪鶉蛋,這道菜也是人氣產品,裹上一層烤的酥脆的豚肉,鵪鶉蛋外酥里嫩,一口下去口感豐富。麻辣豚肉韭菜花卷,孜然豚肉莞茜卷,豚肉卷蔬菜簡直是燒烤店的萬能公式,莞
燒烤堂

麻辣豚肉韭菜花卷,孜然豚肉莞茜卷,豚肉卷蔬菜簡直是燒烤店的萬能公式,莞茜和韭菜愛好者必點。
西班牙黑毛五花腩和秘制燒羊架也是肉食愛好者必點。
蒜蓉燒廣島蠔非常新鮮,香滑軟嫩,燒玉米筍和美國露筍也是解膩必備。
牛油蒜蓉焗雜菇和孜然燒蒜蓉茄子,不用說,永遠不會出錯的菜式。
一口冷面味道很特別,不是尋常蕎麥麵,而像是手拉面,配上蘋果青瓜,很清爽。
烤菠蘿也是沒吃燒烤的必點,當作甜點,用來收尾最好不過了。
總之是我在香港吃過數一數二的串燒店,很有小資情調,很適合和朋友過來小聚。
選擇多 質素高 價錢亦合理 值得encore的串燒店~~~朋友同我一樣都新居入伙,為咗慶祝一下我哋今晚就嚟咗中環嘅呢一間燒烤店啤啤🍺佢。~~~見到佢哋做緊日本啤酒買一送一,正合我哋心意,好抵飲。餐牌選擇好多,整體價錢合理,雖然係中環,但係冇go crazy。~~~睇完餐牌之後我哋前前後後order咗17款食物,包括有:汁燒赤雞肝福岡味噌松板豬牛油果豚肉卷海苔黑豚肉鵪鶉蛋椒鹽燒多春魚(4條)鹽燒白鱔手釣墨魚鬚蒜蓉燒廣島蠔焦糖鰻魚芝士玉子燒豚肉節瓜波板糖(附月見)鹽燒翠玉瓜鹽燒淮山孜然燒蒜蓉茄子麻辣燒虎皮尖椒檸蜜牛油包蟹膏燒飯團日本芝士年糕~~~整體來講佢哋嘅食物質素都非常高,赤雞肝嘅肝味好濃郁。松板豬肉質好嫩口,牛油果豚肉卷同海苔黑豚肉鵪鶉蛋都好有驚喜,兩者入口都有入口即化嘅感覺。牛油果豚肉卷尤其清新。🥑~~~🐟鹽燒白鱔非常厚身,魚脂豐腴,手釣墨魚鬚就彈牙鮮味。~~~豚肉節瓜波板糖🍬係我另一款心水之選,波板糖造型非常得意,下面有一粒生蛋,篤爆生蛋,再沾上蛋液之後令整個串燒都變得更滑溜。~~~孜然燒蒜蓉茄子🍆嘅蒜蓉份量啱啱好,見到台台都幾乎有叫,味道調得好好。~~~雖然全部嘢質素都高但要數
選擇多 質素高 價錢亦合理 值得encore的串燒店
睇完餐牌之後我哋前前後後order咗17款食物,包括有:
汁燒赤雞肝
福岡味噌松板豬
牛油果豚肉卷
海苔黑豚肉鵪鶉蛋
椒鹽燒多春魚(4條)
手釣墨魚鬚
蒜蓉燒廣島蠔
焦糖鰻魚芝士玉子燒
豚肉節瓜波板糖(附月見)
鹽燒翠玉瓜
鹽燒淮山
孜然燒蒜蓉茄子
麻辣燒虎皮尖椒
檸蜜牛油包
蟹膏燒飯團
日本芝士年糕
~~~
🐟鹽燒白鱔非常厚身,魚脂豐腴,手釣墨魚鬚就彈牙鮮味。
~~~
雖然全部嘢質素都高但要數全晚最滿意,就一定要提及佢哋嘅蟹膏燒飯團🍙同日本芝士年糕,前者脆卜卜好香口,後者軟糯爆🧈芝士,值得encore。
~~~
燒烤堂 (中環)
中環九如坊6-10號林氏大廈地下C-D號舖
2022-07-07 67 浏览
孜然燒蒜蓉茄子 - $36焦糖青蘋果鵝肝多士 - 78 日本味淋燒雞泡魚干 - $48孜然豚肉韭菜花卷 - $24 鹽燒豚肉露筍卷 - $32中切 鹽燒牛舌芯 - $28 厚切 鹽燒 牛舌 腩 - $48鹽燒阿波尾七里香 - $22汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)- $38慶祝朋友生日梗係要食返啲肥仔野😋 呢餐當食放題咁嗌真係飽到我哋懷疑人生🙈 平日7點鐘去到冇乜人揀左張四人枱, 點知7:30開始就勁多人坐到full house😱 辛苦係中環既朋友咁夜先放工🥺 每一串串燒都好好食!播歌taste也很好,好多是official髭男dism🤍 最鐘意食焦糖青蘋果鵝肝多士🥖🍏🦢 塊鵝肝仲大過我塊面!!! 唔會話有筋或者太乾💯之後就到我同小琳琳最愛既七里香😂 肥到傻咗但完全冇臊味🥳 真係好想一人食兩條🤣🤣🤣最後覺得好有驚喜嘅係孜然燒蒜蓉茄子,簡直係蒜蓉overload勁蒜超級正🥰 我哋掛住食串燒最後先食呢個茄子但係都仲熱🔥 staffs亦好niceee一定要再去😘💛@skew.kitchen 地址: 中環九如坊6-10號林氏大廈地下C-D號舖
孜然燒蒜蓉茄子 - $36

辛苦係中環既朋友咁夜先放工🥺

@skew.kitchen

地址: 中環九如坊6-10號林氏大廈地下C-D號舖
2022-05-12 779 浏览
Gladly my friend brought me to this amazin spot! everything was so on point - didnt expect to even like the lamb n foie gras😝Foie gras with honey toast - this one was mind blowing! Not greasy at all n nice match with the honey flavour n crunchy toast💦 Puff fish - jerky with sweet glaze on topOx tongue - super juicy n perfectly grilled Tsukune (ordered more like chicken skin✨oyster, eggplant…but I was too focused on eating n forgot to take pics at the end)It was pleasantly surprised tbh. will def

Tsukune

It was pleasantly surprised tbh. will definitely revisit again soon before it gettin difficult to book lol
2022-05-11 364 浏览
疫情有好轉,終於放寬返可以約埋朋友一齊食晚餐,咁就食串燒啦!燒烤糖呢個名聽咗好耐,其實各區都有分店,今次就揀咗中環九如坊呢間,諗住呢間裝修新潮啲,同埋位置始終距離中上環都要行10分鐘,應該唔會咁多人。不過亦都因為咁,有個唔熟中上環嘅朋友,不停行錯路,兜咗一個超級大圈,所以遲大到點都好啦,終於齊人可以開始叫!餐牌勁多選擇,可能真係太耐冇見,我哋當係食自助餐咁樣,不停加單食到好飽好飽,但係我哋覺得最出色嘅就係呢啲:蒜蓉茄子牛小排牛舌雞皮墨魚滑(呢個追加左三次)雞腎鰻魚飯我諗我哋當晚都叫咗成二十幾款,而當中淨係有兩樣覺得麻麻哋:免治雞肉(個蛋唔夠香,肉質都有少少唔夠紮實)桂花蕃茄(個人其實都好鍾意桂花,但係覺得個桂花味真係太濃,同埋個蕃茄太水份啦)食完真係飽到飛起,不過已經約定下次再去試:羊架、淮山、蘋果鵝肝、菠蘿!舖頭其實位置十分之大,加上當晚其實得四台客,大家都可以坐得好開,就算隔籬枱有啲飲醉嘅情況,講嘢大聲,都唔會太影響到我哋。另外最鍾意嘅就係食完之後都冇油煙味!唯一我覺得可以改進少少,就係可以勤力啲加水,每次都要問三四次,先有人肯幫我哋加

食到好飽好飽,但係我哋覺得最出色嘅就係呢啲:
蒜蓉茄子
牛小排
牛舌
雞皮墨魚滑
(呢個追加左三次)
雞腎
鰻魚飯

我諗我哋當晚都叫咗成二十幾款,而當中淨係有兩樣覺得麻麻哋:
免治雞肉(個蛋唔夠香,肉質都有少少唔夠紮實)

2022-02-08 343 浏览
明太子anyone🙋‍♀️?早排行過九如坊見到算新開串燒餐廳 午市$70-80幾 就有一系列豐富串燒定食揀 原來係良心店加上高樓底靚裝 勁有驚喜😆💓午市套餐:🍗明太子雞肉丼伴免治雞肉配牛油果沙律 付月見飯💰HKD88(Rating:8.6/10)上碟第一件事覺得好澎湃 雖然係丼但餸菜都係串燒形式上 三串脹卜卜雞肉串 其中一串有爆棚的明太子😆雞肉雖然免治但入口唔油膩 帶點彈牙 偏瘦而實在嘅肉 啱晒唔鍾意食肥肉嘅我🤟🏻表面有啲焦香但唔乾 調味唔太鹹連埋明太子啱啱好😎月見飯有配醬油生蛋黃 (日本蛋😍)加埋串迷你甜薯 全部勁開胃 搞到我食咗唔少飯😂沙律就係正常細細碟嗰啲 但有少少牛油果都幾好!唯獨覺得蛋黃唔使落醬油 因為其他嘢已夠濃郁朋友個👅鐵板燒牛舌定食都係HKD88 望落都好唔錯(圖3)佢專業嘅舌頭都話OK🤣佢個蛋黃係冇落醬油 會好啲 串燒已經夠味同埋丼飯有少少飯素😉另外再嗌左幾串單點 每串都幾大串 唔會比得一兩粒細細 午市仲要全部有單點折扣 都抵😚以下我有份🤭• 汁燒免治雞軟骨釀冬菇💰HKD28(8/10)本身鍾意食冬菇 呢個唔會乾 雞軟骨唔會太大粒• 鹽燒豚肉荔枝卷💰HKD22(7.9/

午市套餐:🍗明太子雞肉丼伴免治雞肉

鐵板燒牛舌定食

• 汁燒免治雞軟骨釀冬菇💰HKD28(8/10)
本身鍾意食冬菇 呢個唔會乾 雞軟骨唔會太大粒
• 鹽燒豚肉荔枝卷💰HKD22(7.9/10)
豚肉荔枝出乎意料地夾 肉偏乾荔枝juicy 天然甜好開胃
• 鹽燒淮山 HKD18 💰(7.8/10)
望落勁似帶子 爽口唔會零調味 會食淮山就會鍾意🤣
• 手釣墨魚鬚HKD22💰(7/10)
一開頭仲怕呢個會好乾好熱氣 但嚟到原來都幾多肉 唔會得條硬/幼鬚 味道正常

整體幾滿意 呢個地段嚟講真心性價比好高✨咁啱今日食咗另一間串燒 貴成倍啲嘢細一倍 個腦不斷掛住呢間🥲不過lunch set始終較多飯 如果偏想食串燒 淨單點都得 另外添叫烤明太子飯團/蒜蓉麵包 應該都好正😋

p.s. again究竟呢個位係上定中環?我覺得偏上環🤨
2022-01-30 203 浏览
燒烤堂開左好多分店, 中環呢間係九如坊, 地鐵站行上去大概十分鐘, 可能上環地鐵站近d。 如果需要叫海鮮, 要預早打電話同鋪頭留貨, 所以我們今次無叫到海鮮。 最amazing 係個焦糖青蘋果鵝肝多士, 多士入面竟然加左青蘋果, 全部人一食都覺得好正忍唔住即刻encore。 食完一件都完全唔漏。 價錢好扺食, 唔怪之得可以開咁多分店, 性價比超級高, 以後食串燒只會去燒烤堂。 唯一可惜有時間限制, 搞到second round 有d趕住拿拿淋食完還枱
2022-01-16 140 浏览
餐廳環境寬敞,食物上菜速度很快,食物價錢性價比高!! 其中燒鵝肝多士,黑糖菠蘿超級好味!! 荔枝豚肉串,牛油果豚肉串,明太子淮山都好特別,我自己去露營都有試整荔枝同菠蘿豚肉燒(但失敗🤣)🤣 每樣野都真係好味,無一樣要彈。啤酒買一送一很抵飲,梳打梅酒都好好飲!! 另外值得一提,雖然現在夜晚禁堂食,但外賣串燒包裝都很用心。攞到番屋企都係有啲凍咗,不過用焗爐/氣炸鍋焗一焗,同堂食差唔多!! 非常推介!! 值得一試再試!!
2021-12-21 108 浏览
位於中環九如坊嘅燒烤堂,一不留神就會行過左。串燒真係非常之適合35知己飲下啤酒傾下計嘅選擇。明太子雞腿肉🐔-雞腿肉完全無燒乾,仲有肉汁加上咸香明太子吊味柚子雞腿肉 🐔- 苦苦地嘅柚子醬,估佢唔到同燒雞肉好配厚切鹽燒牛舌腩 🐮- 厚切有質感鹽燒雞軟骨 🐔- 軟骨有咬口鹽燒雞皮 🐔- 脆卜卜嘅雞皮,好似薯片咁脆孜然燒蒜茸茄子 🍆- 野味川燒蒜茸茄子 🍆- 充滿蒜茸香味蟹膏燒飯團 🍙- 有飯焦脆卜卜,配鮮味蟹膏鹽燒豚肉露筍卷🐷 - 西班牙黑毛五花腩 - 表面香脆,肉汁豐富蒜茸燒廣島蠔 🦪- 蠔肉非常之飽滿

柚子雞腿肉 🐔- 苦苦地嘅柚子醬,估佢唔到同燒雞肉好配
厚切鹽燒牛舌腩 🐮- 厚切有質感
鹽燒雞軟骨 🐔- 軟骨有咬口
鹽燒雞皮 🐔- 脆卜卜嘅雞皮,好似薯片咁脆
孜然燒蒜茸茄子 🍆- 野味
川燒蒜茸茄子 🍆- 充滿蒜茸香味
蟹膏燒飯團 🍙- 有飯焦脆卜卜,配鮮味蟹膏
蒜茸燒廣島蠔 🦪- 蠔肉非常之飽滿