2017-10-20
難得一日同女朋友同一日放假,我地緊係周圍搵好野食啦,今日我地嘅晚餐就揀左食拉麵,而呢一間拉麵就位於上環,環境都幾整潔,服務員嘅質素高,有禮貌令到我地食得好滿足!今次我就揀左店長推薦嘅招牌熊拉麵。我嗰碗招牌熊拉麵材料好豐富。湯底非常濃郁,麵上面大大塊薄切嘅叉燒,加埋上面嘅配料木耳芽菜同埋糖心蛋,簡直係超正。叉燒嫩唔韌,我揀咗中幼麵,唔會好粗身。環境方面,整體上都非常之整潔,入嚟之前佢哋已經擺好晒位,有晒餐具係枱面,枱上面有紙巾,枱底仲有攬比客人擺袋,好貼心。餐廳空間感都好大, 有兩張大枱同吧枱,都坐到20個人嫁!佢哋嘅落單方式係客人喺張紙圈出想食嘅野,自己服務員嘅態度都非常好,招呼周到之餘,我哋食完坐喺度傾左好耐計,佢哋都冇黑面。餐廳仲會定期推出限定口味嘅拉麵,我去嗰時就推出左特濃蕃茄芝士拉麵,可惜我唔太鍾意芝士,所以就冇試到。好期待佢下次推出嘅限定口味!