2023-02-14 83 浏览
今日同班朋友趁天氣都係凍凍地一齊去食烤魚黎到尖沙嘴嘅烏蠅館一黎到店員就俾餐牌我地佢地有3種魚同埋5種唔同味揀因為想盡興啲 我地揀咗清江魚同招牌香辣🌶上到黎店員同我地我地要滾大約10分鐘度差唔多到畤間佢地會好細心地幫我哋開蓋(服務加分!!)一打開真係好香 啲魚肉地好厚🤤🤤但又唔會太實淨又唔係好易散嗰種個香辣係會令人好想繼續食落去 食得好過癮.每份烤魚都會跟三個配菜我地今日係白蘿蔔、芋絲同埋雲耳食完魚佢地會幫手加湯再俾我地落料配菜超級推薦闊薯粉、萵筍、淮山、金菇仲有薯仔片!勁索湯 吸收晒啲精華 同埋每份配菜都唔係好貴啲料好乾淨新鮮 令人食得好放心🫶🏻飲品選擇好多 由無糖茶至果茶汽水啤酒都有碌都碌唔晒😂我哋就揀咗啤酒一齊啤啤佢🍻最驚喜嘅係佢地竟然有紅糖糍粑同埋城都老酸奶!第一次食紅糖糍粑係裡面有紅糖 而唔係出面沾醬外脆內軟全部人都讚不絕口要再encore多份城都老酸奶都係另一個大驚喜裡面有少量果仁 乾果 食落去好清新真係好難喺香港食到 好開心真心要推介朋友再去!總括嚟講一定有下次一班人放工一齊聚腳方便得嚟啲野又好食性價比高 真心推薦~~
今日同班朋友趁天氣都係凍凍地一齊去食烤魚
黎到尖沙嘴嘅烏蠅館

一黎到店員就俾餐牌我地
佢地有3種魚同埋5種唔同味揀

因為想盡興啲 我地揀咗清江魚同招牌香辣🌶
上到黎店員同我地我地要滾大約10分鐘度
差唔多到畤間佢地會好細心地幫我哋開蓋
(服務加分!!)

一打開真係好香 啲魚肉地好厚🤤🤤
但又唔會太實淨又唔係好易散嗰種
個香辣係會令人好想繼續食落去 食得好過癮.
每份烤魚都會跟三個配菜
我地今日係白蘿蔔、芋絲同埋雲耳
食完魚佢地會幫手加湯再俾我地落料

配菜超級推薦闊薯粉、萵筍、淮山、金菇仲有薯仔片!
勁索湯 吸收晒啲精華 同埋每份配菜都唔係好貴
啲料好乾淨新鮮 令人食得好放心🫶🏻
飲品選擇好多 由無糖茶至果茶汽水啤酒都有碌都碌唔晒😂
我哋就揀咗啤酒一齊啤啤佢🍻

最驚喜嘅係佢地竟然有紅糖糍粑同埋城都老酸奶!
第一次食紅糖糍粑係裡面有紅糖 而唔係出面沾醬
外脆內軟全部人都讚不絕口要再encore多份

城都老酸奶都係另一個大驚喜
裡面有少量果仁 乾果 食落去好清新
真係好難喺香港食到 好開心
真心要推介朋友再去!

總括嚟講一定有下次
一班人放工一齊聚腳方便得嚟啲野又好食
性價比高 真心推薦~~
2023-02-08
  • 紅糖糍粑
  • 四川寬粉
  • 招牌香辣烤魚
  • 老城都酸奶
  • 萵筍
  • 鮮淮山
2023-02-13 77 浏览
依間位於亞士厘道嘅餐廳係區內都好有名無論係附近返工嘅或者專程黎幫襯都有而我就係咁岩有次同朋友食午市先知道佢地除左粉麵外三峽烤魚都係佢地招牌菜式入到去餐廳環境都算密集牆壁擺放左珍藏茶具做裝飾配合返佢地冒菜主題烤魚方面先揀你想食嘅烤魚種類再揀味道 由五款唔同類型嘅辣味添最後可以添加蔬菜類或者麵類等配料我地點左特色泡椒海爐魚食魚骨較大條可以啖啖肉食開頭會少少酸辣先湯底係會愈煮愈辣 好惹味又點左佢地嘅韭菜豬肉餃佢地自家制嘅 都幾大粒足料我諗其他味道應該都唔錯而羊肉片都幾大片 再配返佢地嘅檸檬百香果QQ即時解辣又解渴而且飲品有寒天珍珠冰粉等等好有咬感如果想飲甜 可以試黑糖珍珠鮮奶鮮奶都好香甜 唔會加左冰而淡

依間位於亞士厘道嘅餐廳係區內都好有名

而且飲品有寒天珍珠冰粉等等好有咬感
如果想飲甜 可以試黑糖珍珠鮮奶
鮮奶都好香甜 唔會加左冰而淡

2023-02-06
係尖沙咀又想食下平野烏蠅館係不二之選👍🏻👍🏻星期日7點左右去到,都幾多人食緊🫢有冒菜同魚鍋既選擇離遠都見到個招牌,好sharp🔥舖面都幾大,好多位冒菜B餐8款配菜🔥好多選擇,結果揀左麻辣湯小辣有個色但唔辣,可以試中/大辣肥牛 - 大概有6塊都算多👍🏻👍🏻墨魚丸 - 有兩粒,有咬口👍🏻👍🏻龍蝦丸 - 有兩粒,正常野魚腐 - 一粒,好好味👍🏻👍🏻👍🏻雞中翼 - 有兩隻,有調味,還可以土豆片 - 三塊,都好食既,唔算厚切風琴豆腐串 - 比教細份既風琴,但好食,索到湯汁👍🏻油麥菜 - 正👍🏻👍🏻麻辣好夾👍🏻👍🏻👍🏻主食 火鍋麵+$5 似闊版公仔麵👍🏻冒菜B餐8款配菜🔥揀左四川酸湯芋絲 - 兩粒,正常,爽口海帶苗 - 海帶苗偏軟身,其實即係海帶絲龍蝦丸 - 有兩粒,正常野蟹棒 - 有兩條,鮮味🤤蜆肉 - 應該有8粒,細細粒,過下口引豬紅 - 有少少腥牛筋 - 牛筋好味,好入味👍🏻煙韌有咬口👍🏻咁多個餸之中個人認為最好味🥰🥰貢菜 - 都幾多,夠爽口主食 粉絲+$5 熱桂花蜂蜜跟餐加$10,幾好飲👍🏻👍🏻推薦🔥🔥🔥總結:尖沙咀區$63一碗就食到,真係算抵食👍🏻冒菜配菜選擇多👍🏻👍🏻👍🏻
係尖沙咀又想食下平野
烏蠅館係不二之選👍🏻👍🏻
星期日7點左右去到,都幾多人食緊🫢
有冒菜同魚鍋既選擇

離遠都見到個招牌,好sharp🔥

舖面都幾大,好多位

冒菜B餐8款配菜🔥好多選擇,結果揀左
麻辣湯小辣有個色但唔辣,可以試中/大辣
肥牛 - 大概有6塊都算多👍🏻👍🏻
墨魚丸 - 有兩粒,有咬口👍🏻👍🏻
龍蝦丸 - 有兩粒,正常野
魚腐 - 一粒,好好味👍🏻👍🏻👍🏻
雞中翼 - 有兩隻,有調味,還可以
土豆片 - 三塊,都好食既,唔算厚切
風琴豆腐串 - 比教細份既風琴,但好食,索到湯汁👍🏻
油麥菜 - 正👍🏻👍🏻麻辣好夾👍🏻👍🏻👍🏻
主食 火鍋麵+$5 似闊版公仔麵👍🏻

冒菜B餐8款配菜🔥揀左四川酸湯
芋絲 - 兩粒,正常,爽口
海帶苗 - 海帶苗偏軟身,其實即係海帶絲
龍蝦丸 - 有兩粒,正常野
蟹棒 - 有兩條,鮮味🤤
蜆肉 - 應該有8粒,細細粒,過下口引
豬紅 - 有少少腥
貢菜 - 都幾多,夠爽口
主食 粉絲+$5

熱桂花蜂蜜跟餐加$10,幾好飲👍🏻👍🏻推薦🔥🔥🔥

2023-02-12
2023-02-12 43 浏览
地方都ok,都好多人食,訂左位就唔駛等會留枱,walk in可能真係要等下我哋叫左蒜蓉味,但我覺得鹹左少少, 叫左幾杯飲品,有桃膠,有特飲都幾好個麻薯幾得意,軟淋淋咁,值得一試呢間最好係唔限時,好適合傾計
個麻薯幾得意,軟淋淋咁,值得一試
呢間最好係唔限時,好適合傾計
2022-11-18
2023-02-11 59 浏览
朋友相約第一次食四川烤魚,抱著好奇的心情去試。😆😆😆食辣嘢啤一啤先。🍻🍻侍應建議我們揀不要太多骨的魚,同埋其中一位朋友唔吃得太辣,所以我們揀了少辣的招牌香辣烤鱸魚。🤩🤩🤩🤩🤩很快便端了上來開始加熱,大約等了8分鐘,魚和材料開始熱了,魚肉嫩滑👍🏻👍🏻👍🏻,配上麻辣的醬汁,十分惹味,煲內還有木耳,菇等配菜,我們一窩蜂的不停夾魚吃😋😋😋😋😋,轉眼間便吃清光。🤣🤣🤣之後便再叫了幾款小食,有蒜泥白肉,豆角,雲耳等,相對烤魚,這幾款小食便沒有烤魚那般濃味,但仍可口,而且價錢不貴。😋😋😋😋😋
朋友相約第一次食四川烤魚,抱著好奇的心情去試。😆😆😆

食辣嘢啤一啤先。🍻🍻

2023-02-10 64 浏览
Yesterday I was around TST and walked past The Fly Place. Didn't have much appetite lately after heavy eating during CNY but spicy food seemed like something that I wanted!Ordered sea bass in signature spicy soup - good for 3-4 people to share. The sea bass was covered in cumin, and the fish itself was fresh, sweet and delicate. The soup base was intense, and the ingredients inside had absorbed so much of its flavors.Homemade dumplings were made with silky wonton wraps and soaked in chili oil. C

Homemade dumplings were made with silky wonton wraps and soaked in chili oil. Chinese celery beef dumplings - rare to use beef as the filling. Tender and juicy.

Lotus root pork dumplings - the lotus root was chopped into tiny pieces and mixed with the finely minced pork.

Ordered some cold platters as refreshment and beer munchies:
🥢Beans
🥢Black Fungus
🥢Beancurd Sheet and Bean Sprouts
🥢Sliced Pork Belly with Garlic Sauce

Overall this restaurant offers fair prices and good portions. Service was efficient too - perfect for busy Kongers!
2023-02-08 75 浏览
📍尖沙咀 烏蠅館📍嚟開尖沙咀行街,同幾個朋友順便食餐好!揀咗呢間有得食烤魚嘅烏蠅館😋😋!大讚,好好食,好滿足。幾個朋友都係鍾情辣嘅人,對於一齊食烤魚,我哋都期待咗好耐🥲🥲!🤭清江魚招牌香辣 $348魚揀咗清江魚,份量最多。Menu話集甜結實肥美一身,所以揀嚟試下!估唔到真係好好食,肉質嫩滑,有口感,而且好入味好鮮甜🥹🥹!湯底就揀咗招牌香辣,惹味香口,辣度適中!送咗雲耳 芋絲 蘿蔔,都係吸湯嘅食物!😋食完烤魚可以加湯打邊爐!🤭成都老酸奶 $20令人懷念嘅味道,勁鐘意,個個朋友都叫好食!🤭爆醬紅糖糍耙 $26超有驚喜!本身都好鐘意食呢樣野😭😭!一開始以為無落紅糖,但一咬落去先發現:喺入面㗎!超煙Un,勁好食!忍唔住再叫多咗一份🤭🤭!煙un控必叫😋🫶🏻!鮮淮山片 $38濕炸枝竹 $28墨汁墨魚丸 $48Asahi $39/支
📍尖沙咀 烏蠅館📍

🤭清江魚招牌香辣 $348

湯底就揀咗招牌香辣,惹味香口,辣度適中!
送咗雲耳 芋絲 蘿蔔,都係吸湯嘅食物!😋

食完烤魚可以加湯打邊爐!

🤭成都老酸奶 $20
令人懷念嘅味道,勁鐘意,個個朋友都叫好食!

🤭爆醬紅糖糍耙 $26

鮮淮山片 $38
濕炸枝竹 $28
墨汁墨魚丸 $48
Asahi $39/支

📌 烏蠅館 📍 尖沙嘴 Tsim Sha Tsui ˗ˏˋ 環境 ˎˊ˗餐廳位於尖沙咀九龍中心, 鄰近海港城裝修古色古香 .ᐟ.ᐟ座位寬闊, 適合同朋友聚餐喜歡川菜的不要錯過*⸜( •ᴗ• )⸝*˗ˏˋ 服務 ˎˊ˗可以用QR code點餐, 十分方便.ᐟ.ᐟ˗ˏˋ 特點 ˎˊ˗冒菜是成都小食,將麻辣湯汁淋在各式各樣的食材上~ Menu有多款配菜可以選擇.ᐟ.ᐟ ˗ˏˋ 菜色 ˎˊ˗▪️冒菜A餐 (6個配料) $50▫️玫瑰普洱 +$10˗ˏˋ 推介 ˎˊ˗冒菜方面我點了黑豚肉, 魚皮餃, 豬大腸, 生菜, 風琴豆腐串跟魚腐~湯底BB辣, 麵則是火鍋寬粉😍作為煙韌控, 寬粉簡直是完美.ᐟ 超彈牙掛汁, 非常惹味🔥冒菜我推薦魚皮餃跟風琴豆腐⚪️我不太可以吃辣, BB辣湯底剛剛好 辣的話可以點一些茶例如普洱, 上面更有玫瑰花瓣點綴~🌹-🔍 味道:7.5/10🔍 賣相:7/10🔍 環境:8/10 🔍 價錢:9/10🔍 服務:9/10🔍 Overall: 7.8/10-˗ˏˋ 𝗠𝗼𝗿𝗲 𝗶𝗻𝗳𝗼 𝗼𝗻 ˎˊ˗📌 #CY_尖沙嘴 #CY_川菜 #CY_中菜 📌 #烏蠅館 #中餐廳 #川菜餐廳 #

📌 烏蠅館
📍 尖沙嘴 Tsim Sha Tsui

˗ˏˋ 環境 ˎˊ˗
餐廳位於尖沙咀九龍中心, 鄰近海港城
裝修古色古香 .ᐟ.ᐟ
座位寬闊, 適合同朋友聚餐
喜歡川菜的不要錯過*⸜( •ᴗ• )⸝*

˗ˏˋ 服務 ˎˊ˗
可以用QR code點餐, 十分方便.ᐟ.ᐟ

˗ˏˋ 特點 ˎˊ˗
冒菜是成都小食,
將麻辣湯汁淋在各式各樣的食材上~
Menu有多款配菜可以選擇.ᐟ.ᐟ

˗ˏˋ 菜色 ˎˊ˗
▪️冒菜A餐 (6個配料) $50
▫️玫瑰普洱 +$10

˗ˏˋ 推介 ˎˊ˗
冒菜方面我點了黑豚肉, 魚皮餃, 豬大腸,
生菜, 風琴豆腐串跟魚腐~
湯底BB辣, 麵則是火鍋寬粉😍
作為煙韌控, 寬粉簡直是完美.ᐟ
超彈牙掛汁, 非常惹味🔥
冒菜我推薦魚皮餃跟風琴豆腐⚪️

我不太可以吃辣, BB辣湯底剛剛好

辣的話可以點一些茶例如普洱,
上面更有玫瑰花瓣點綴~🌹

🔍 服務:9/10
🔍 Overall: 7.8/10
˗ˏˋ 𝗠𝗼𝗿𝗲 𝗶𝗻𝗳𝗼 𝗼𝗻 ˎˊ˗
📌 #CY_尖沙嘴 #CY_川菜 #CY_中菜
📌 #烏蠅館 #中餐廳 #川菜餐廳 # 薯粉 #hk #noodle #lunch #普洱 #sichuan #tstfood #hkfood #尖沙嘴美食 #尖沙嘴 #hongkongfood #hongkong
✨搜索見到店鋪好高人氣,而且多篇食評都有推薦冒菜,於是一放工就行過去試下✨大概7點15到店,唔需要等位,但一入門就要選擇好究竟食「烤魚」定係「冒菜」。✨我地兩個人,一共點咗「b餐.8餸冒菜配中辣湯底」「C餐.含鵝腸,黃喉,墨魚仔的6餸冒菜,配中辣湯底」「蒜泥白肉」「爆醬紅糖糍粑」「四川酥魷」,餐點分量都飽肚,最後冇食曬🙏(不過係味道太差,吃唔落😓)✨冒菜選擇都係中辣湯底,湯底麻辣度ok,但係師傅仿佛冇落鹽,成個湯底除佐紅油之外,一d香味鹽味都冇😓😓😓 d料加入去,有種食緊車仔麵嘅感覺😅✨四川酥魷,炸粉太多,一口咬落去勁硬,同埋落得太多孜然粉,完全吃唔出魷魚本身嘅味道😓孜然粉嘅份量,令我以為去佐食新疆菜🙄✨紅糖糍粑,口感唔夠煙韌,好似食緊條長型湯圓一樣😅✨蒜泥白肉,蒜蓉量好多,但係同冒菜一樣,好似冇做任何調味,成碟都冇味,太寡😓✨飲品:玫瑰蜂蜜,好似沖一壺兌水兌開3壺😅真係淡到阿媽都唔認得😓⚠️⚠️⚠️個人認為今餐係中伏,餐費雖然239,不過真心唔好食🙄去食碗雲吞麵都正過佢💔

中辣湯底,8餸冒菜

孜然粉嘅份量,令我以為去佐食新疆菜🙄
四川酥魷

✨紅糖糍粑,口感唔夠煙韌,好似食緊條長型湯圓一樣😅
爆醬紅糖糍粑

蒜泥白肉

凍玫瑰蜂蜜

蒜泥白肉
2023-02-06 38 浏览
好多港人係Covid之前都種意返大陸食個烤魚 /川菜,封關之後都冇乜機會去最近鍾意喺香港發掘新嘢食,尖沙咀烏蠅館就係一個唔錯嘅選擇蒜蓉烤魚調味方面師傅用咗好多蒜蓉同埋香油組成嘅湯底 令到成條魚都充滿着蒜蓉嘅香味烤魚方面 有三種魚可以揀 我地揀左海鱸魚 出奇地真係好大條 拍得住返大陸食魚質好滑好結實 份量足夠三四個人食飲品方面叫咗黑糖珍珠鮮奶估唔到佢哋嘅特飲係值得一叫 濃郁嘅牛奶味少甜嘅黑糖味道啱啱好 推介大家👍🏻👍🏻
最近鍾意喺香港發掘新嘢食,尖沙咀烏蠅館就係一個唔錯嘅選擇

蒜蓉烤魚
魚質好滑好結實 份量足夠三四個人食

飲品方面叫咗黑糖珍珠鮮奶
估唔到佢哋嘅特飲係值得一叫 濃郁嘅牛奶味
少甜嘅黑糖味道啱啱好 推介大家👍🏻👍🏻
2023-02-05 41 浏览
鍾意食魚嘅我,今日又想食麻辣,當然選擇烤魚就係最好。喺尖沙咀地點夠晒方便,就選擇了烏蠅館,入到去裝修整潔乾淨,地方好大,人氣又夠,平日都差唔多坐滿晒。我哋今次喺門外手手等咗一陣間就有枱到我哋入去就坐。烤魚品種魚類選擇都有三款,價錢分別係一百幾、二百幾、同三百幾蚊嘅魚,今日就點咗一個烤魚,價錢三百幾蚊(應該係店內最高質素嘅)清江魚。魚肉好新鮮,夠晒實,實得來又好滑,冇乜細骨,啱晒唔識吐骨的朋友,湯底配料十足,麻辣味亦都好夠麻,亦都夠晒辣。條魚好新鮮,好快就成條食晒,跟住就係打邊爐,我哋覺得烤魚嘅湯底都好好味,於是乎直接加少少滾水繼續打邊爐已經好入味,唔使太過重口味。今日叫左韭菜油麥菜仲有鵝腸,配菜都好新鮮。和昌比我想像中大啲,食完個魚食少少菜已經好飽,推介鵝腸大碟抵食,而且食起上嚟口感都夠爽口。最鍾意佢飲品選擇有台式飲品,仲要好多選擇今日就見到一個奶蓋綠茶,奶味香濃配合埋烤魚,非常好味的組合。真係好鍾意食完烤魚之後有手搖飲品嘅餐廳,唔需要喺出邊飲手搖飲品買完冇得坐低慢慢飲,餐廳有埋供應可以食飽飽,坐低嘆埋杯飲品就真係至高享受。

2023-02-03 40 浏览
天氣咁凍好想吃火鍋😛入境放寬之後多咗朋友過嚟香港搵我,我哋tst行街見到有烤魚店,一於入去dinner😆蒜香烤魚大大條😆今晚喉嚨痛唔食辣就選擇了蒜香味,魚種類都有三款,有珍珠斑、海鱸魚和清江魚,我們選擇中間級數海鱸魚$298 ,魚骨相對較少,魚肉質地堅實呈白色,帶貝類海產的味道。😋😋(配菜)每一款烤魚都會送三個配菜比客人😘有蘿蔔、木耳同芋絲,白蘿蔔片十分薄,唔會係太大件,而且吸左好多湯底,幾 surprise🤣芋絲食落去都好好味充滿蒜蓉香👍🏻爽口彈牙木耳都好爽口新鮮 😛😄
天氣咁凍好想吃火鍋😛入境放寬之後多咗朋友過嚟香港搵我
,我哋tst行街見到有烤魚店,一於入去dinner😆
蒜香烤魚大大條😆

(配菜)每一款烤魚都會送三個配菜比客人😘
芋絲食落去都好好味充滿蒜蓉香👍🏻爽口彈牙
木耳都好爽口新鮮 😛😄
🚪餐廳門口好吸睛, 👀遠遠都已經望到霓虹燈的招牌「🪰烏蠅館」門面充滿🇨🇳中國色彩, 古色古香🪵一入門口已經聞到好香好濃郁嘅烤魚香辣味😻即刻增加口水分泌呢🤤店舖只有一層, 枱與枱間都比較近🙈..🔍題外話..🪰蒼蠅館子(四川)=味道好的家常小店🍴冒菜=成都小吃, 將🥬蔬菜和🥩肉類放入辣味湯底中燙熟後食用, 有麻辣和香辣⭕️烤魚➡️打邊爐📱掃枱角的QR code, 可加配料/小食/飲品等🐟烤魚種類(3款): 珍珠斑$268|海鱸魚$298|清江魚$348口味(5款): .蒜香🧄.傳統麻辣🌶️.特色泡椒🌶️ .招牌香辣🌶️.傳奇香辣🌶️🌶️每份烤魚都會跟3️⃣款當日的時令蔬菜🥬: 木耳|金針菇|芋絲上菜後等約~5-10分鐘, 🕴🏻店員會過嚟幫手開蓋, 就可以食得啦~🤩🔸三峽烤魚-清江魚🐟 $348 7/10清江魚係3款中最大條今次一行四人, 所以就食份量最大嘅😛清江魚比較少骨, 油香較重👍🏻🙌🏻中意餐廳一早已將魚劏開一半, 方便進食, 唔洗“反艇“🤧魚肉嫩滑鮮甜, 實淨唔會一夾就散🥢口味揀咗特色泡椒🌶️少少偏鹹辣, 比招牌香辣更辣🥵配菜份量都多金針菇索吸晒湯底, 越食越辣🤯..⭐️必嗌&索湯之選..🔸四川寛粉 $
🚪餐廳門口好吸睛,
👀遠遠都已經望到霓虹燈的招牌「🪰烏蠅館」
門面充滿🇨🇳中國色彩, 古色古香🪵
一入門口已經聞到好香好濃郁嘅烤魚香辣味😻
即刻增加口水分泌呢🤤
店舖只有一層, 枱與枱間都比較近🙈

..🔍題外話..
🪰蒼蠅館子(四川)=味道好的家常小店🍴

⭕️烤魚➡️打邊爐
📱掃枱角的QR code, 可加配料/小食/飲品等

🐟烤魚種類(3款):

.傳奇香辣🌶️🌶️

每份烤魚都會跟3️⃣款當日的時令蔬菜🥬:
木耳|金針菇|芋絲
上菜後等約~5-10分鐘,
🕴🏻店員會過嚟幫手開蓋, 就可以食得啦~🤩

🔸三峽烤魚-清江魚🐟 $348 7/10
清江魚係3款中最大條
今次一行四人, 所以就食份量最大嘅😛
清江魚比較少骨, 油香較重👍🏻

🙌🏻中意餐廳一早已將魚劏開一半,
方便進食, 唔洗“反艇“🤧
魚肉嫩滑鮮甜, 實淨唔會一夾就散🥢

口味揀咗特色泡椒🌶️
少少偏鹹辣, 比招牌香辣更辣🥵

配菜份量都多
金針菇索吸晒湯底, 越食越辣🤯

..⭐️必嗌&索湯之選..
🔸四川寛粉 $28 7/10

🔸風琴豆腐串 $36 7/10
寛粉因為比較厚, 所以要煮耐少少呀~
質感煙煙韌韌, 好食😋
豆腐索哂啲汁, 勁惹味!😌

..其他配料..
🔸自家鮮蝦雲吞🦐 $72 7/10
呢款餃係「烤魚用 」
=上枱時已經煮至七分熟
餐廳呢個做法幾貼心🥰
咁就唔怕等勁耐都未熟, 冇得食

🔸腩肉 $58 6.5/10

🔸嫩滑雞柳 $68 6/10

🔸油麥菜 $32 6/10

..飲品..
🔸森堡啤酒 $26/支
食辣嘢配冰冰涼涼嘅啤酒🍻
解辣一流, 爽!🥳

頭幾次仲會加湯,
後來越食越辣, 最後都係加水沖淡吓🤣
食完重口味嘢之後, 要飲返多啲水🚰
今次實在太飽了😋
有機會一要試試佢中間流心嘅紅糖糍粑😍
  • 四川寬粉
2023-02-03 2200 浏览
最近天氣凍冰冰,梗係去食熱辣辣烤魚🤤尖沙咀分店係海防道中間,有樓梯可以行到入內巷。餐廳門口大大隻字「烏蠅館」好易認一推門入餐廳,香辣嘅味道撲鼻而來!因為烤魚準備需時,所以一坐低職員就問我哋想食咩魚。一共有3款魚,5款口味,而火鍋配料、飲料等用枱面上QR code落單。🌟特色泡椒烤魚 - 清江魚 $348🐟清江魚700-800g,適合4個人🐟 其實等咗5-10分鐘就上枱,比預期快🐟上枱後要煮一陣,時間差唔多店員就會過嚟開蓋🐟每份烤魚都會附3款是日配料,當日有芋絲、木耳、金針菇🐟一開始湯底比較稠,魚肉沾滿泡椒醬,好香辣🐟清江魚比較少骨,肉質較結實,啖啖肉!🐟食到咁上下,可以叫職員加湯/水,變打邊爐🐟但都係愈食愈辣😂另外叫咗唔少配料:🌟自家鮮蝦雲吞$72 🐟職員話已經煮至七分熟,煮多陣就可以食🐟鮮蝦同豬肉餡料飽滿,爽口唔霉🌟四川寛粉 $28🐟食烤魚當然要叫寬粉🐟寬粉吸收晒湯汁,正(亦都好肥🤪)🌟風琴豆腐串 $36🐟豆腐串比想像中多🐟比寬粉更易入味,好辣但好惹味!🌟腩肉 $58 🐟以為類似譚仔個啲,原來勁多肥膏🐟個人覺得太肥,本身湯底已經多油,加腩肉太膩🌟油麥菜 $32🐟份量還好,少貴🐟油麥
最近天氣凍冰冰,梗係去食熱辣辣烤魚🤤

一推門入餐廳,香辣嘅味道撲鼻而來!

🌟特色泡椒烤魚 - 清江魚 $348
🐟清江魚700-800g,適合4個人
🐟 其實等咗5-10分鐘就上枱,比預期快
🐟上枱後要煮一陣,時間差唔多店員就會過嚟開蓋
🐟每份烤魚都會附3款是日配料,當日有芋絲、木耳、金針菇
🐟一開始湯底比較稠,魚肉沾滿泡椒醬,好香辣
🐟清江魚比較少骨,肉質較結實,啖啖肉!
🐟食到咁上下,可以叫職員加湯/水,變打邊爐
🐟但都係愈食愈辣😂

另外叫咗唔少配料:
🌟自家鮮蝦雲吞$72
🐟職員話已經煮至七分熟,煮多陣就可以食
🐟鮮蝦同豬肉餡料飽滿,爽口唔霉

🌟四川寛粉 $28
🐟食烤魚當然要叫寬粉
🐟寬粉吸收晒湯汁,正(亦都好肥🤪)

🌟風琴豆腐串 $36
🐟豆腐串比想像中多
🐟比寬粉更易入味,好辣但好惹味!

🌟腩肉 $58
🐟以為類似譚仔個啲,原來勁多肥膏
🐟個人覺得太肥,本身湯底已經多油,加腩肉太膩

🌟油麥菜 $32
🐟份量還好,少貴
🐟油麥菜都新鮮

🌟森堡啤酒 $26/支
🍺食辣嘢當然要配冰凍啤酒
🍺一支啤酒四個人唔夠分🙈

總結:係香港都可以食到好好味嘅香辣烤魚!配料選擇都唔少,上菜速度快。值得一試!

2023-02-02 34 浏览
天氣凍凍地食烤魚就最好不過👍就打電話去位於尖沙咀烏蠅館訂位,入到店內環境裝修好有特色,牆上擺放不同款式既茶具!蒜香烤魚由於我哋唔食辣就選擇了蒜香味,魚種類都有三款,有珍珠斑、海鱸魚和清江魚,店員介紹清江魚給我們,魚比較少骨多肉,肉質好實好鮮嫩加上湯底蒜味香濃,食落好惹味。冒菜(配菜)有蘿蔔、金茹同芋絲,白蘿蔔切得好薄吸入湯底好入味,金茹同芋絲必點,食落好爽口🤤新鮮蝦滑蝦滑份量不少,肉眼會見到好多新鮮蝦肉,滾熟後好鮮甜爽口,好好味。最後飲埋杯酸梅寒天綠茶加珍珠,酸酸哋解膩一流😋😋😋
蒜香烤魚
冒菜(配菜)
新鮮蝦滑
最後飲埋杯酸梅寒天綠茶加珍珠,酸酸哋解膩一流😋😋😋