2019-01-03
呢間bookmark左好耐,終於試到了!原來就係丹麥餅店後面,店舖好細,一到飯市就要排隊,可能我8點半先到,排隊唔算耐,大概20分鐘就有檯,門口就有大大個餐牌可諗定食乜!故名思義,呢度係炸豬扒既專門店,仲有幾款豬扒以外既選擇~除左飯之外,仲可以揀撈麵!最近新推出黃金鹹蛋燕麥豬扒,仲揀左肉燥汁豬扒撈粗麵!豬扒一黎到!好大塊呀!肉汁流緊出黎!非常厚切,並唔係太人工既鬆化,啱啱炸起更香口送飯!而撈粗麵既汁好濃,有炸蒜撈埋更香!不過個人覺得炸豬扒肉燥汁更加襯白飯!因為撈麵已有調味會顯得一齊食味道略鹹~而個鹹蛋燕麥豬扒係分開上,另外加左煎蛋,豬扒依然咁大份!燕麥有好多,而鹹蛋調到太甜,無錯,鹹蛋略為甜左D,不過加左燕麥多左口感,又無咁油膩,最好就係開心share加埋煎蛋流出黎既蛋汁簡直一絕🤤半夜諗起肚仔會打鼓辣汁海蜇份量都唔少,不過又係味道濃左D🙈好鐘意呢度既厚切豬扒!如果第一次食都係食返招牌炸豬扒配飯好D!銅鑼灣難得既平價有heart小店~預左要排長龍
肉燥汁豬扒撈粗麵
黃金鹹蛋燕麥豬扒
辣汁海蜇份量都唔少,不過又係味道濃左D🙈