2021-04-29
好耐無試過星期六放假出街行下, 難得出街, 早少少出門口去左依度食午餐, 剛好下午兩點去到唔洗等位入得, 落單都係以寫紙形式, 一人一張夠哂方便平時黎到我都會叫依度最出名既蔥油豬扒飯, 我見佢出左新野, 今次就試下新推出既”大阪燒”豬扒飯先, 另外再叫左小食麻辣炸魚蛋落完單就好快送到黎啦, ”大阪燒”豬扒飯上面鋪滿木魚碎, 底層係炸豬扒, 淋左大阪燒汁同沙律醬, 拌好配飯食味道同食緊真大阪燒係一樣, 豬扒外層炸得好香脆, 肉質軟熟多汁, 成塊切件後都有成三四件大大塊朋友就叫左平日我常叫既蔥油豬扒飯, 蔥油鋪滿豬扒面頭, 份量真係好多, 拌飯食的確唔錯, 完全唔洗怕唔夠撈飯, 豬扒同我個碗一樣咁大塊厚切麻辣炸魚蛋係細粒魚蛋, 炸左之後上面淋左少少辣油渣, 都幾惹味不過我覺得都係主角豬扒飯吸引得多, 份量真係啱哂男士食, 我自己食都係食左三分之一就好飽了, 抵食推介!