2020-06-28 26 浏览
前身店鋪為大壹冰室 新店鋪繼續由大壹冰室老闆經營 枱面保留左馬賽克拼圖圖案特色 而火山燒主打石燒牛扒同埋丼飯 野食質素麻麻地 晚餐加套餐要加$29 唔加套餐都要加一 偏貴 簡午餐時間會抵食啲☺️.👉🏻原條蟹柳頂級牛板腱68度温泉蛋珍珠米丼($108)牛板腱係屬於牛嘅肩胛部位牛味唔重 有少少韌 配菜有超長蟹柳珍珠米混合甜醬油同温泉蛋 配搭幾好.餐廳空間偏細 而且比較多人叫石燒牛好大油煙味🤢抽風設備要改善下———————————-火山燒荃灣大壩街75號地舖
原條蟹柳頂級牛板腱68度温泉蛋珍珠米丼

👉🏻原條蟹柳頂級牛板腱68度温泉蛋珍珠米丼($108)
牛板腱係屬於牛嘅肩胛部位
火山燒
荃灣大壩街75號地舖
2020-06-26
2020-06-28 23 浏览
準備睇戲醫肚,附近有間叫火山燒,就入內試試環境好歐陸風情,坐位都多,乾淨👍🏻大致分4類,火山燒,蛋包飯、丼及意粉🍝加29蚊就多了小吃餐湯及沙律🥗,小食係雞肉串。每份2串,雞肉燒得香口,加上燒汁,好👌餐湯有忌廉湯份量的骰,忌廉香口,cream味濃,足料浦燒雙層鰻魚忌廉滑蛋珍珠米丼,名好長😂係呀,寫同實物真係一樣,鰻魚肥美,蛋味帶有忌廉滑,珍珠米唔駛一粒粒分明,好食就吃完聖安娜安格司封門柳,點了200g,先會有張牛油張遮住,免我油周圍彈,細心,店員會再比條圍裙檔住,細心,我先吃一口無任何醬料,牛好淋,鮮味十足,加小小海鹽會更加好,推介,今晚諗住簡單但變了滋味十足的一餐
準備睇戲醫肚,附近有間叫火山燒,就入內試試
餐湯有忌廉湯份量的骰,忌廉香口,cream味濃,足料
2020-06-27 69 浏览
約左朋友到荃灣食下下午茶,得知有間餐廳新開,而且得到好多好評。下午茶都好多人等位,個餐牌好多選擇。先來一個餐湯,蘑菇忌廉湯,蘑菇粒粒口感好好蒲燒鰻魚粒忌廉滑蛋珍珠米滑蛋蓋著珍珠米,半熟蛋好滑,飯淋上鰻魚汁,加入淡淡肉的鰻魚粒粒,還有木魚紫菜調味,甜甜地,充滿fusion 的日式味道。煎芝士三文治配牛油果三文魚卷芝士夾著中間,三文治偏淡味,煙三文魚卷著牛油果,好夾的兩種健康食品。炭培烏龍茶玫瑰海鹽奶蓋飲品同樣出色,打卡更一流,淡淡的玫瑰花香,配上海鹽奶蓋。彩虹棉花糖焦糖朱古力朱古力上面有奶油,棉花糖最後其實會溶化,所以影相都要快,飯後,飲點的飲品最滿足。

先來一個餐湯,蘑菇忌廉湯,蘑菇粒粒口感好好

蒲燒鰻魚粒忌廉滑蛋珍珠米

煎芝士三文治配牛油果三文魚卷

炭培烏龍茶玫瑰海鹽奶蓋
飲品同樣出色,打卡更一流,淡淡的玫瑰花香,配上海鹽奶蓋。

2020-06-09
下午茶
2020-06-26 43 浏览
先講野飲,試咗個咩特濃朱古力,係超級唔濃囉,我寧願去便利店買盒普通朱奶好過!再講個雞串, 真係cheap到爆炸, 係最cheap 最cheap嗰隻超市燒汁雞串,微波爐叮一分鐘就食得嗰隻!最後講埋主菜,點咗一個咩芝士漢堡扒飯同一個咩石燒聖安娜牛扒。芝士只是放係漢堡上面,唔係夾心,漢堡扒係好厚嘅,但咬落去冇汁,好乾同好散,最差係冇咩牛味,應該話係直頭淡而無味呀!石燒扒一來到,扒係好厚嘅,因為佢係要自己切開再燒來食,但問題係我地直頭用盡九牛二虎之力都切唔開!我有立即投訴,佢話同我切開佢,仲話其實係我切嘅方向唔啱!我想借問聲,塊扒長型打橫放,正常人都會打直切啦!就算係方向錯!都係佢地一開始就切錯啦係咪呀!算!好啦咁我等佢切!佢切完,我又唔覺得佢同我切個方向有咩分別,我仲有好幾舊肉都食到有大大條孖筋係度添!環境又唔好,外面睇好靚,入到去就好大油煙味,食完包你要噴一轉香水。 兩個套餐$27x , 真係求其搵下附近茶記好過!浪費時間同金錢!

2020-06-24
2020-06-25 44 浏览
好味指數😋回頭指數⭐️開心指數🤗見到好多人講呢間好食,成日見排晒隊,個午餐menu 好吸引就嚟試下!但好可惜係失望而回!同行嘅都覺得唔好食,係咪今日廚師心情欠佳呢?🤔 定係佢嘅石燒牛扒先好味其他嘢係唔得㗎呢?午餐時段要排隊等位,等咗差唔多15分鐘,室內裝修唔錯,位置係有D逼,我撞到隔離檯個人嘅手肘好幾次!整體上好睇唔好食!叫我再食呢個真係🙅🏼‍♀️或者可以再返嚟試下食牛嘅~~~不過荃灣咁多選擇,都要等返好一排先再回頭!😶尚可選擇😶🍴忌廉湯好精緻,味道唔錯,好濃滑!🤢中伏之作🤢🍴吉列流心芝士豚柳咖喱蛋包飯 ($65)賣相係靚嘅,個咖喱汁個味都幾好,少少微辣,好香!重點嚟啦,個蛋包外觀真係好靚,切開都見到有D厚度,可惜冇蛋汁唔滑,仲有D「鞋」;豚柳入面唔係好多芝士,中間切開見到少少芝心,範圍好細,豚柳好似冇咩調味咁,因為唔多芝士,又冇咩芝士味,所以實際上成舊豚柳係冇味😞;最好味係個咖喱汁,可惜又唔夠多,食到尾段就冇晒汁撈飯!🍴炭培烏龍茶玫瑰海鹽奶蓋(+$12)的確好難飲!😩本身落單時叫少冰,佢直頭唔知點解係走冰,杯飲品仲要係微暖;跟住玫瑰海鹽奶蓋,奶蓋唔夠厚滑,只放了幾片玫紅乾花瓣響上面,一丁
好味指數😋
回頭指數⭐️
開心指數🤗

整體上好睇唔好食!叫我再食呢個真係🙅🏼‍♀️

😶尚可選擇😶
🍴忌廉湯
好精緻,味道唔錯,好濃滑!

🤢中伏之作🤢
🍴吉列流心芝士豚柳咖喱蛋包飯 ($65)
賣相係靚嘅,個咖喱汁個味都幾好,少少微辣,好香!

吉列流心芝士豚柳咖喱蛋包飯

🍴炭培烏龍茶玫瑰海鹽奶蓋(+$12)
的確好難飲!😩本身落單時叫少冰,佢直頭唔知點解係走冰,杯飲品仲要係微暖;跟住玫瑰海鹽奶蓋,奶蓋唔夠厚滑,只放了幾片玫紅乾花瓣響上面,一丁點玫瑰同海鹽味都冇,杯嘢冇叫少甜微甜連少少甜味都冇,烏龍茶好「鞋」,我從來好少一杯嘢係飲咗半杯就唔想再飲落去,我究竟飲緊咩?😖

炭培烏龍茶玫瑰海鹽奶蓋
2020-06-25 67 浏览
疫情開始無咁緊張,又周圍揾餐飯食下聚下舊啦 前兩日同朋友來火山燒食tea , 因為呢度d tea set勁抵!!安格斯封門柳200g $88平時石燒牛都唔平,但呢間下午茶做到大塊去門柳牛肉都係$88,包熱飲 上枱後自己再燒熟少少,自己決定食幾熟值得讚嘅係塊石燒板勁熱,食到最後都仲會發出吱吱聲。我地燒到成少少金黃色,幾吸引!最後燒到大概都8-9成熟,我以為會好韌, 點知又唔係喎! 入口唔難咬, 幾軟稔,而且重牛味蒲燒鰻魚粒忌廉滑蛋珍珠飯 $58呢款滑蛋飯d蛋好夠滑柴魚增添香氣。鰻魚粒有5-6舊, 呢個價錢都算ok,$50幾蚊可以食到鰻魚滑蛋都係第1次。煙熏三文魚egg benedict $48最意外係$48食到egg benedict!! 仲要有煙三文魚!荷蘭醬好濃郁,好香... 流心蛋黃再加埋荷蘭醬,好夾三文魚夠大塊。係encore之選跟餐有麵豉湯或忌廉湯揀餐飲我upgrade左為鮮芒果肉梳打好夠凍同夠氣。底部有好多芒果肉梳打雖然唔會係芒果汁咁濃嘅芒果味,但呢杯芒果味唔假,而且有果肉。食到勁飽都係$207, 好抵!
疫情開始無咁緊張,又周圍揾餐飯食下聚下舊啦

安格斯封門柳200g $88

上枱後自己再燒熟少少,自己決定食幾熟
值得讚嘅係塊石燒板勁熱,食到最後都仲會發出吱吱聲。
我地燒到成少少金黃色,幾吸引!

蒲燒鰻魚粒忌廉滑蛋珍珠飯 $58
呢款滑蛋飯d蛋好夠滑
柴魚增添香氣。

煙熏三文魚egg benedict $48

荷蘭醬好濃郁,好香...

流心蛋黃再加埋荷蘭醬,好夾
三文魚夠大塊。係encore之選

跟餐有麵豉湯或忌廉湯揀

餐飲我upgrade左為鮮芒果肉梳打
好夠凍同夠氣。底部有好多芒果肉

食到勁飽都係$207, 好抵!

2020-06-24 47 浏览
是咁的,食左成年黃店,呢間係我第一次要留comments,因為成個用膳過程,除左食物質素其他野我都比滿分,但啲食物真係,希望老闆睇到會執執我本來同朋友係打算食隔嚟嗰間,但太長龍,見呢間都有連豬,我又鐘意日式西餐,冇search過就入左去,餐廳門面幾靚,新淨,menu種類多,好多野都有興趣食,未食已經打算下次再嚟,店員服務好,又細心又有耐性我地叫咗兩個dinner set, 加一個小食第一樣上嘅係set哪雞肉串燒,嗯,我都預左係叮嘅,但叮到成碟都係熔雪嘅水,真係冇曬胃口小食玉子燒,賣相好得,打卡一流,但我一篤落去真係sad咗,竟然係壽司嗰種假玉子😭😭😭呢個真係接受唔到,我寧願份量減半都想要舊現場煎嘅,我葵廣買玉子燒都現煎啦,除非食平價壽司,如果唔係真係唔係好接受到呢種玉子,我寧願你叫廚房煎定10碌有人要先切同叮熱,都好過咁樣朋友叫左個咖哩蛋包飯,我冇食唔評論,佢只係講左句以後都唔會再嚟食,好L咸最後我叫左塊最貴嗰款扒,諗住一場嚟得,就食最好食嘅,然後我真係好失望🤦🏻‍♀️首先我覺得員工應該教教我點樣煎佢,當日個場好full,見大家好忙就冇問到,因為油彈得好勁我唔敢拎開張紙,雖然有睇住塊扒,

我地叫咗兩個dinner set, 加一個小食

最後我叫左塊最貴嗰款扒,諗住一場嚟得,就食最好食嘅,然後我真係好失望🤦🏻‍♀️首先我覺得員工應該教教我點樣煎佢,當日個場好full,見大家好忙就冇問到,因為油彈得好勁我唔敢拎開張紙,雖然有睇住塊扒,但又狂彈油,end up塊扒應該有7成熟,我就食開3-5成,真係太難控制。然後彈油嘅問題衍生出環境問題,雖然有張吸油紙,但仍然彈到成櫈成枱都係,你張枱已經好窄,仲放左個餐具兜,面頭雖然有疊紙巾,但全部紙巾索曬油,咁嘅環境真係唔應該放餐具兜,我都仲未講個扒,俾我講埋個飯先,真係換左個廚師擺啦,個白飯硬到,真係第一次出街食飯要彈呢樣野,然後好啦我要切塊扒,唔該換埋把刀,一方面塊扒又厚又鞋又過熟,另外你把刀真係唔for切扒,切到我身水身汗都切唔開,好啦終於切得開食得,呢舊安格斯冇牛味,牛扒嘅簡單調味亦冇,又un又鞋,𡁻到想死唔知食緊乜,𡁻完舊冇味嘅牛仲要𡁻啖硬到𠝹口嘅飯,真係好灰

埋單唔算貴,我冇辦法比較值唔值呢個價,因為未試過食呢類野食到咁失望,明明所有野睇落好好食,咬落去咁失望都真係第一次

2020-06-23 51 浏览
我搬來荃灣一年多,覺得荃灣真的是一個很不錯的民生區,尤其各式食肆林立,選擇繁多!今晚就試試新開張不久、每次經過都爆滿的火山燒!車打芝士玉子燒一向喜歡玉子燒,火山燒的玉子燒做得很不錯,口感軟綿,有蛋香和芝士香,配上木魚花吃,很美味。大阪章魚燒外層很香脆,內裡真的有章魚粒,不會只是粉漿,醬汁味道亦很好,很合我的口味呢!照燒泰國無激素雞扒咖喱蛋包飯有驚喜,這個無激素雞扒真的一點也不肥,皮燒得很薄脆,雞肉很嫩滑。配上咖喱蛋包飯吃,很滿足呢!300度火山燒極黑安格斯肋腰背厚切的安格斯肋腰背肉,在鐵板上燒著,㪚發著香噴噴的牛肉香。牛肉肉質帶咬口,配上醬汁和珍珠米吃,很不錯。以小店來說,火山燒的環境、服務和食物質素很不錯,性價比高,難怪一直都人氣高企!

車打芝士玉子燒

大阪章魚燒

照燒泰國無激素雞扒咖喱蛋包飯

300度火山燒極黑安格斯肋腰背

• 車打芝士玉子燒
  • 大阪章魚燒
  • 照燒泰國無激素雞扒咖喱蛋包飯
2020-06-22 56 浏览
荃灣廣場隔離既大壩街 出名好多唔同款式既野食 今次我同朋友就試呢間新既火山燒🙆🏻‍♀️呢間餐廳有好多唔同種類既菜式 但我好快已經比隔離枱既石板燒吸引咗 所以點左200G金標和牛肩胛肉眼配珍珠飯😆朋友就想試下蛋包飯 點左蘑菇燒汁芝士宮崎叉燒蛋包飯😆我地兩個都加左套餐 套餐有餐湯 野飲 串燒同沙律2選1 好豐富!呢度既份量剛剛好 唔怕唔夠食 亦唔會前菜份量太多👍我好中意佢既蘑菇湯 材料足 非常濃味 重食到一粒粒碎磨菇 好有口感☺️嘢飲我揀咗茉莉花茶海鹽奶蓋 奶蓋十分出色 咸咸地 奶味又好重 配埋清新既茉莉花茶 就唔怕膩😎朋友要左杯彩虹棉花糖特濃朱古力 果然冇改錯名 朱古力味好香濃 溝埋啲cream都唔怕太甜!主食方面 石板牛會跟配一碗飯 餐廳亦好細心準備圍裙 避免有油濺到件衫👍肉眼既肉質結實 唔會太肥 牛肉味好重 食完唔怕太膩👍朋友既蛋包飯都好味道 蛋唔會煮得過熟 重好滑👍叉燒係日式拉麵上面既叉燒 煮得好淋 好入味👍

2020-06-22 54 浏览
最近愛上行激安,因為未知幾時可以再去旅行,唯有行下買些日本食物,令自己開心一下。老公提議不如先食飽飯再慢慢行,我倆最後決定在荃灣廣場附近四處找吃,原來附近也開了一間石燒餐廳,最近愛上石燒牛扒,因為可以自己調配牛肉生熟程度。餐廳格局有點摩登,整體感覺舒適。石燒系列除了包一碗白飯仲可以加$29 配搭套餐,升級套餐選擇有四選三(有沙律、濃湯、特飲、串燒)我倆最後揀了2款石燒再加上升級套餐,非常之抵呢!串燒雞肉雞肉口感偏淋,醬汁甜甜地,不過不失。忌廉湯+沙律忌廉湯creamy香滑,味道不錯!沙律菜新鮮爽嫩,令人胃口大開。美國頂級牛板腱-300g用紙蓋上石板上再上菜,避免油份飛濺,店員貼心提醒20秒左右就要移開紙張,反一反牛肉,免得燒燶,之後再分切成一口一舊份量,燒成自己喜愛的生熟程度,牛板腱切落都算軟淋,入口肉味香濃而有咬口,中間有少少膠質。SRF 金標牛肩胛肉眼-200g牛肩胛肉眼筋位比較多,切去筋位部份,肉質鮮嫩而多汁,而且牛味特別濃郁。鮮雜果冷泡茉莉花茶茶底清香順喉,飲落有淡淡果香味,不錯不錯!彩虹棉花糖特濃朱古力朱古力香濃可口,味道不太甜。
餐廳格局有點摩登,整體感覺舒適。

串燒雞肉
雞肉口感偏淋,醬汁甜甜地,不過不失。

忌廉湯+沙律
忌廉湯creamy香滑,味道不錯!
沙律菜新鮮爽嫩,令人胃口大開。

美國頂級牛板腱-300g

SRF 金標牛肩胛肉眼-200g

鮮雜果冷泡茉莉花茶
茶底清香順喉,飲落有淡淡果香味,不錯不錯!

彩虹棉花糖特濃朱古力
朱古力香濃可口,味道不太甜。

2020-06-18 60 浏览
經過荃灣,午市時間見到這間火山燒門口有人在排隊,看看門口餐牌食物好像不錯,決定入內試一試。午市套餐好抵食,買平$55就有最貴也都只是$98仲要係牛扒,套餐配餐湯同飲品,老公叫左和牛肩胛肉眼200G配日本珍珠飯,牛扒份量唔少,用石燒呈上熱辣辣,店員話每邊燒10-15秒就可食。餐廳準備左即棄圍裙以免客人整污糟衣服,十分貼心。而我叫了蒲燒鰻魚忌廉滑蛋珍珠米丼,賣相唔錯,鰻魚同滑蛋味道很夾,醬汁好味配珍珠米飯一流。整體食物味道屬中上,價錢便宜,怪不得午市時段人山人海。
2020-06-16 64 浏览
火山燒 (荃灣)-本來諗住去蘇媽蘇媽,點知太多人排隊,然後見到隔離呢間原來都係黃店,所以就入去支持下-🔍 Dinner set:肥牛芝士珍珠米丼 $78肥牛份量絕對足夠😋 再加上芝士🧀 而且飯底都有好多牛肉汁😋 成個飯嘅份量都好大,大滿足!🔍(轉套餐 +29)套餐包湯、飲品、小食、沙律(四選三)我今次揀咗湯、串燒同埋飲品。湯有得揀忌廉湯同埋麵豉湯。不過忌廉湯賣相有待改善,而且飲落去好漿嘅感覺😟 串燒就係最普通嗰種,不過不失。飲品選擇左烏龍茶玫瑰海鹽奶蓋,飲落去烏龍茶底幾好,奶蓋亦都唔會太heavy。-食物質素:7/10環境氣氛:8/10回頭指數:7/10-📍 火山燒 (荃灣)荃灣大壩街75號地舖
火山燒 (荃灣)
🔍 Dinner set:肥牛芝士珍珠米丼 $78

🔍(轉套餐 +29)
套餐包湯、飲品、小食、沙律(四選三)
食物質素:7/10
環境氣氛:8/10
回頭指數:7/10
📍 火山燒 (荃灣)
荃灣大壩街75號地舖
2020-06-16 51 浏览
行荃灣搵晚飯搵到呢間門面幾靚,Menu都正路就入去~ 都多選擇結果又唔差喎🤩 白撞都食到好西-我地嗌咗兩個飯 都加$29升級套餐套餐可以四選三 有湯、沙律、串燒同飲品揀聖安娜安格斯封門柳200G 跟飯 $108封門柳好重牛味👍🏻👍🏻👍🏻 燒耐咗都唔韌 肉質好好 好好食好正 粉嫩粉嫩嘅牛肉😍 加燒肉汁送珍珠米一流燒嗰陣仲可以帶佢比嘅圍裙 咁就唔驚彈到件衫啦蒲燒雙層日本鰻魚忌廉滑蛋珍珠丼 $98個蛋好滑~ 鰻魚飯個汁調得幾好 好好送飯鰻魚都幾好食~-套餐嗌咗杯巨鋒梳打同芝士奶蓋茉莉花茶 都唔錯~呢間唔偏僻又好食👍🏻

結果又唔差喎🤩 白撞都食到好西
我地嗌咗兩個飯 都加$29升級套餐
套餐可以四選三 有湯、沙律、串燒同飲品揀

聖安娜安格斯封門柳200G 跟飯 $108
封門柳好重牛味👍🏻👍🏻👍🏻 燒耐咗都唔韌 肉質好好 好好食
好正 粉嫩粉嫩嘅牛肉😍 加燒肉汁送珍珠米一流
燒嗰陣仲可以帶佢比嘅圍裙 咁就唔驚彈到件衫啦

蒲燒雙層日本鰻魚忌廉滑蛋珍珠丼 $98
個蛋好滑~ 鰻魚飯個汁調得幾好 好好送飯
鰻魚都幾好食~
套餐嗌咗杯巨鋒梳打同芝士奶蓋茉莉花茶 都唔錯~

呢間唔偏僻又好食👍🏻
荃灣有唔少食肆選擇, 今次走出商場, 發現左一間人氣食店, 平日晚都坐滿食客。Dinner menu 雖然選擇唔多, 但款式都很吸引, 價錢唔貴, 加$29仲可以升級套餐, 享用四選三 (沙律、串燒、餐湯、任何飲品)我地揀左串燒、餐湯、飲品  彩虹棉花糖焦糖朱古力甜度剛剛好, 加上cream, 令入口更滑, 除左有甜甜地朱古力, 仲有淡淡焦糖香野食好快上檯, 串燒暖暖的, 雞肉嫩滑, 有好淡既燒汁調味忌廉湯以別緻湯兜盛上, 口感幼滑【1855頂級高腰西冷 200G】HK$118石板熱辣辣上檯, 配上一碗白飯, 上檯時有一張牛油紙蓋住, 避免油花四濺。待30秒再揭開牛油紙, 200G有手芯般大, 只有表面一成熟, 內裡還是嫩紅色, 切一少件稍為煎下, 西冷肉質有咬口, 肉味很重, 點上燒汁, 味道更加提升。【香煎奈良手打芝士牛肉餅咖哩蛋包飯】HK$88蛋皮好薄又滑, 蛋香味濃, 咖哩甜甜地帶微辣, 足夠撈飯食, 陣陣咖哩香, 好開胃, 當中夾集又林又入味既薯仔粒+蘿蔔粒, 手打芝士牛肉餅keep到原汁原味, 半溶芝士跟牛肉餅溶為一體, 同時食到淡淡芝士鹹香, 正!!一間餐廳可以食到石燒系

我地揀左串燒、餐湯、飲品

彩虹棉花糖焦糖朱古力

野食好快上檯, 串燒暖暖的, 雞肉嫩滑, 有好淡既燒汁調味

忌廉湯以別緻湯兜盛上, 口感幼滑

【1855頂級高腰西冷 200G】HK$118

1855頂級高腰西冷 200G

西冷肉質有咬口, 肉味很重, 點上燒汁, 味道更加提升。

【香煎奈良手打芝士牛肉餅咖哩蛋包飯】HK$88

香煎奈良手打芝士牛肉餅咖哩蛋包飯

一間餐廳可以食到石燒系列, 同時又有特色澱粉系列, 味道亦唔錯, bookmark下次到荃灣一定會再幫襯。
2020-06-15
香煎奈良手打芝士牛肉餅咖哩蛋包飯
2020-06-15 40 浏览
近期石燒牛肉好出名, 所以都想去試一試, 就黎到荃灣哩間火山燒。我地叫了金標和牛肩胛肉眼200g 和英式紅酒肉碎汁極上燒豬肋骨蛋包飯。先講金標和牛牛肩胛肉眼, 一上碟就有濃濃的牛肉香味, 牛肉非常軟熟, 輕輕就能切開。 切開後在石板上輕煎20秒就可以食用,大約5成熟的和牛, 牛脂很香, 入口即溶。鐘意食牛的朋友一定要來試下食。 這個價錢就能吃到高級和牛, 真的是十分抵吃。推介!再說英式紅酒肉碎汁極上燒豬肋骨蛋包飯。 一上碟再淨係見到賣相已經令人垂涎三尺, 充滿特色的英式紅酒肉碎汁十分之好味,很配飯。 燒豬肋骨也燒得十分之入味, 豬肉燒得很淋很容易和骨分離, 而且帶有豬的軟骨位, 除了吃到燒肋骨之外也能吃到豬軟骨的感覺。最後套餐加29蚊, 就能享有飲品、麻醬沙律、燒汁雞肉串燒、湯,四樣選擇三樣。 我們叫了芝士奶蓋玫瑰烏龍茶和巨峰提子梳打。總括而言係一間性價比高,十分之抵吃,而且好好味的一間餐廳!

總括而言係一間性價比高,十分之抵吃,而且好好味的一間餐廳!