2024-01-10 66 浏览
同朋友仔6點入座$259 另外再升級+$138 任食生蠔+海膽帶子+生啤送燉湯 有豬𦟌 蟲草花 都幾甜 暖笠笠 食生野前打個底 海膽帶子兩樣極品加埋超正 帶子都切得好厚 夾住海膽 天堂級享受 生蠔都唔細隻 冇海膽帶子咁驚喜 唔腥但海水味唔夠刺身 三文魚腩好肥美 赤蝦都好大隻 最愛呢兩樣 刺身選擇亦好多 油甘希靈魚等等都有齊花之戀有好多款式 有拖羅蓉喺面 又可以海膽喺面 最抵讚係細細舊 可以試到多款又唔洗浪費食物 瀛豐出名泰日放題 泰國野都好有水準 飛天通菜 扇貝 冬陰公 炸蛋都好味 唔會因為放題就低質💃🏻💃🏻

送燉湯 有豬𦟌 蟲草花 都幾甜 暖笠笠 食生野前打個底

生蠔都唔細隻 冇海膽帶子咁驚喜 唔腥但海水味唔夠

2024-01-10 56 浏览
在這次的瀛豐日式放題用餐中,我品嚐到了多道精緻的料理。咁餐廳好好人安排咗我同我朋友坐卡位,廢話唔講咁多大家可以參考我啲圖,其實我哋食咗好多嘢、咁我就將我比較深刻嘅嘢寫出嚟,包含以下:刺身拼盤:這個刺身拼盤包含了多種新鮮的海鮮,如赤貝、醬油吞拿魚、白玉貝、八爪魚、鮑片、馬刀貝、北海道角螺、珍寶赤蝦、三文魚、油甘魚、希靈魚、八爪魚和泰式生蝦。每一種刺身都展現了海鮮的鮮美和獨特的口感,該拼盤給我提供了一個品嚐多種刺身的機會,十分豐富和新鮮。海膽帶子:這道海膽帶子結合了鮮美的帶子和奢華的海膽,帶子鮮嫩,海膽濃郁滑膩,兩者的結合帶來了豐富的口感和鮮美的海鮮風味,絕對是必叫選擇。生蠔:生蠔鮮嫩的肉質和鮮甜的味道令人著迷,搭配調味醬增添風味,蠔可以帶給我一種豪華的海鮮體驗。因為去超級市場買都唔平。軟殼蟹手卷:軟殼蟹外皮酥脆,內裡鮮嫩多汁,搭配海苔和其他配料一起捲成手卷,口感豐富,味道美味。這道菜色結合了蟹肉的鮮美和手卷的獨特口感,給你帶來一種美味的享受。Xo醬拖羅蓉手卷:手卷以XO醬拖羅蓉為主要配料,加上其他配料一起捲成手卷,口感酥脆,味道香辣,帶有獨特的香氣和風味。海膽甘蝦三文籽手卷:以海膽、甘蝦

海膽甘蝦三文籽手卷:以海膽、甘蝦和三文魚籽為主要配料,口感豐富,帶有淡淡的海膽風味和鮮美的甘蝦口感,三文魚籽增添了爽脆的口感。

飛天炒通菜:通菜爽脆,搭配炒菜的調味料和香料,帶來獨特的口感和風味。

串燒牛柳、串燒雞肉串、串燒豬柳:這些串燒選項包括牛柳、雞肉和豬柳,經過烤燒後,肉質鮮嫩多汁,外表香脆,搭配串燒醬汁,帶來豐富的烤肉風味。

泰式燒元貝:泰式燒元貝是以元貝為主要食材,經過燒烤處理,肉質鮮嫩多汁,帶有泰式燒烤風味,加上多蒜蓉、非常美味。

大蝦天婦羅、 皇帝蟹棒天婦羅:這些天婦羅選項包括大蝦和皇帝蟹棒,它們都經過炸製,外層酥脆,內裡保持了海鮮的鮮美及口感豐富。

Overall, 瀛豐放題料理專門店每一道菜色都有其獨特的鮮美及口感,供我選擇和品嚐。而且價錢都OK、行過銅鑼灣嘅朋友真係可以一試。(大家睇相作參考)

2024-01-09 55 浏览
銅鑼灣豐富升級放題💗🎆呢間放題係真係好抵食嘅!唔似其他日式放題,佢仲有泰式嘅選擇!晚市放題只需$259(加$118可以升級食生蠔同帶子)生蠔、帶子同刺身拼盤。食嘅時候發現,食物新鮮又好味,特別係海膽,超級鮮甜可口用手機上嘅QR code點菜,嘢食種類好多,有刺身、燒壽司、一口壽司、炸物同串燒😍自助吧度睇吓有咩前菜得揀~都有好多選擇!串燒類推介牛肉串燒同雞肉串燒,好味又多汁。肉燒得啱啱好,唔會太老,好嫩滑!泰式燒元貝亦好出色~而佢哋嘅壽司都好細緻,好易入口!我哋試咗好多款,每一款都好正!甜品方面,除咗雪條,仲有自家製嘅甜品同啫喱,啫喱同布甸都係獨立包裝放題價錢亦好合理,絕對值得一試!
銅鑼灣豐富升級放題💗🎆

呢間放題係真係好抵食嘅!
唔似其他日式放題,佢仲有泰式嘅選擇!
晚市放題只需$259(加$118可以升級食生蠔同帶子)

自助吧度睇吓有咩前菜得揀~都有好多選擇!

放題價錢亦好合理,絕對值得一試!
好耐無食日式放題,新年第一時間滿足呢個 'to-do item'! 先唔講食物,瀛豐放題料理專門店地點超方便,港鐵銅鑼灣站 C 出口行1分鐘就到~🚇💨食物方面,有180款港•日•泰美食,任叫任食,每位再加$138仲可以升級任食即開生蠔+海膽帶子+任飲Hoegaarden、Stella生啤酒🍻:刺身:最受歡迎的種類都有齊,超過10種刺身任揀包括赤貝,醬油吞拿魚,白玉貝,八爪魚,鮑片,馬刀貝,北海道角螺,珍寶赤蝦,三文魚,油甘魚,希靈魚,八爪魚等等,無雪味又夠新鮮🍣🍱👌升級食海膽帶子及生蠔:3個字--超鮮味,生蠔屬中size,海水味濃,入口即融,回味無窮呀!🦪🔪熟食:辣酒煮花螺:夠晒麻味,刺激味蕾;🌶️🐚飛天通菜:鹹香味足又夠鑊氣;🥬🔥泰式燒元貝:蒜蓉味同元貝完美配搭,好味~🍢🍤🧄飲品:除左大量果汁、汽水及茶外,唔加錢都可以有罐裝啤酒無邊幾間放題有,好抵好有誠意!🍹🍺😄甜品:一大個雪櫃放滿豆腐花、泡芙、榴槤糯米糍、啫喱、布甸等等甜品任揀任拎;仲有made in Hong Kong的Coco Berry雪糕,口味分別有朱古力、曲奇、咖啡、焦糖餅等等多款選擇,值得一讚係甜品及雪糕都少糖少甜,減低

熟食:
辣酒煮花螺:夠晒麻味,刺激味蕾;🌶️🐚
飛天通菜:鹹香味足又夠鑊氣;🥬🔥
泰式燒元貝:蒜蓉味同元貝完美配搭,好味~🍢🍤🧄
甜品:一大個雪櫃放滿豆腐花、泡芙、榴槤糯米糍、啫喱、布甸等等甜品任揀任拎;仲有made in Hong Kong的Coco Berry雪糕,口味分別有朱古力、曲奇、咖啡、焦糖餅等等多款選擇,值得一讚係甜品及雪糕都少糖少甜,減低狂食增磅的罪惡感🍨🍧🍮
生蠔
芒果布甸及椰汁布甸
2024-01-02
  • 刺身
2024-01-07 33 浏览
約咗好朋友响銅鑼灣食飯,佢話明好想食刺身,咁抵食夾大件梗係去食放題啦~所以今日食放題主要目的係為咗刺身任食!!🍣響Sogo後面條駱克道搵到間放題,果然冇令我哋失望!又抵食又高質!🥰👍🏻二百幾蚊位但刺身水準非常高~好新鮮,好飽滿!佢仲有得加$138升級,食埋生蠔(原價$48/隻)同海膽帶子(原價$28/件)🦪🐚,仲有生啤任飲(原價$38/杯)!🍻一上枱,個升級版刺身拼盤不得了!😍仲有陣陣仙氣~賣相唔錯👍🏻🥰睇得出全部刺身都用料新鮮,全部貝類(馬刀貝、赤貝、白貝、北寄貝~)口感十分爽脆!個三文魚腩簡直係肥美😋😝~根本上兩個人食完個拼盤,都已經飽飽哋~😋🤣但係點都要叫返啲嘢嘅,我地有兩個燉湯:蟲草花圓肉排骨燉雞🥣個湯又清又甜,食完刺身飲,暖笠笠好舒服!🥰咁其他壽司呀…熱葷呀…就叫少少啦…最緊要係要食燒菠蘿🍍因為菠蘿嘅酵素可以幫助分解咁高蛋白質嘅食物,咁成餐飯就balance曬喇!!最後食埋雪糕,咁就功德圓滿啦!!

2024-01-02
2024-01-05 60 浏览
🔺 瀛豐放題料理專門店(銅鑼灣)自從上次食完之後,間唔中都會返黎食下,佢間唔中又有d 優惠咁都幾抵食,又有做大閘蟹任食,我地照舊升級阻生蠔同埋帶子海膽任食,今次同上次食既質素都一樣維持到,今次發現多阻燒秋刀魚,燒得好靚,中意食魚既要試下,仲有個泰式生蝦都好好味👍🏻前菜就有個海蜇爽口味道酸酸甜甜幾開胃。另外不得不提燒菠蘿,超甜超多汁不斷咁嗌。📍 瀛豐放題料理專門店銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓
🔺 瀛豐放題料理專門店(銅鑼灣)

不斷咁嗌。

📍 瀛豐放題料理專門店
銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓

2024-01-01 71 浏览
聖誕節🎅🏼🎄 🎁,當然又係食食食…….😝多款前菜小食,、甜品🍨、飲品🥤、刺身壽司🍣、串燒🍡🍢、湯麵🍜及各款食物…….. 等等————————好多款式刺身壽司🍣,🍱大大隻的牡丹蝦🦐惹味炒蜆、爽脆芥蘭、一口牛的滋味、秋刀魚的香脆、豬頸肉的爽口、燒得香噴噴的元貝、🐷豬手炆得夠焾入味、串燒我最愛吃🍡🍢———————食到好飽但甜品就係第二個肚🍮😍😝泡芙、木糠布甸及Tiramisu都是我最愛的甜品🍧🍮🍨又怎能放過🤣🤣🤣🤣——————聖誕食放題.. 開心其實開心簡單就在你身邊❤️⋯⋯食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美好回憶————————-
聖誕節🎅🏼🎄 🎁,當然又係食食食…….😝

————————
好多款式刺身壽司🍣,🍱大大隻的牡丹蝦🦐

———————
食到好飽但甜品就係第二個肚🍮😍😝

——————
聖誕食放題.. 開心
其實開心簡單就在你身邊❤️⋯⋯
食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份
鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美好回憶
————————-
瀛豐放題料理專門店銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓放題真係令人又愛又恨呀!完全係眼闊肚窄,有太多選擇,樣樣都想試下,之後食到勁飽🙈😝味道評分:☄️(必食之選)>☀️>🌤>⛅️>💨☀️平日晚市 $259 (另加$138升級任食生蠔&海膽帶子&生啤)我地兩個人食,一坐低就會上一個超靚的刺身拼盤💗&海水味十足的生蠔6隻🦪&放題好少見非常鮮甜的帶子海膽🤤加$138有得任食,真係可以食翻夠本🤣不過我就會選擇留肚食其他款式🙈除左基本日式放題會食到的刺身、壽司、炸物,依個放題仲會提供燒物,同埋泰式料理😲生菜包、串燒、豬頸肉、金邊粉應有盡有,選擇豐富👍🏻以下係我私心推薦的食物💫三文魚腩刺身(必食)火炙芝士魚生船(用甜甜的腐皮包住各式各樣嘅刺身,再配埋芝士,食一舊就已經超滿足)芝士年糕(口感煙靭+流心芝士🤤外皮薄脆)串燒牛肉(雞牛豬三選一,我選牛!)✅想睇更多食評就要follow @gulugirl102 🐰
瀛豐放題料理專門店
銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓

味道評分:☄️(必食之選)>☀️>🌤>⛅️>💨

我地兩個人食,一坐低就會上一個超靚的刺身拼盤💗&海水味十足的生蠔6隻🦪&放題好少見非常鮮甜的帶子海膽🤤加$138有得任食,真係可以食翻夠本🤣不過我就會選擇留肚食其他款式🙈除左基本日式放題會食到的刺身壽司、炸物,依個放題仲會提供燒物,同埋泰式料理😲生菜包、串燒、豬頸肉、金邊粉應有盡有,選擇豐富👍🏻
以下係我私心推薦的食物💫
三文魚腩刺身(必食)
芝士年糕(口感煙靭+流心芝士🤤外皮薄脆)
串燒牛肉(雞牛豬三選一,我選牛!)

• 刺身
2024-01-01 35 浏览
刺身有油甘魚、珍寶赤蝦、馬刀貝、螺片、鮑片、希靈魚、八爪魚、象拔蚌等,全部都新鮮。大推珍寶蝦超大隻!!平時唔太食生蝦都會想食,唔會再叫多輪就質素差左壽司款式都好多,淨係食呢兩樣都飽左見到有得加錢任食生蠔或、加錢任食大閘蟹不過我覺得淨係主食都夠飽喇飲品方面有soft drink、黑啤,sake加錢。甜品有豆腐花、各樣蛋糕同雪條等。埋單平均$300一位左右,第一次黎,可以encore。

壽司款式都好多,淨係食呢兩樣都飽左

見到有得加錢任食生蠔或、加錢任食大閘蟹
不過我覺得淨係主食都夠飽喇

埋單平均$300一位左右,第一次黎,可以encore。
踏入聖誕節前夕,都會有好多聚會,今次二訪銅鑼灣𤅗豐放題料理專門店食放題,位置好方便,𤅗豐有多達180種港日泰菜式混合放題,款式豐富,仲有前菜、甜品飲品自助區,啱晒想試唔同菜式嘅朋友。環境方面,放題嚟講幾舒適闊落,另外呢度用QR code落單,而且上菜嘅速度幾快,而且見到平日晚上都爆場。刺身拼盤拼盤上枱時噴曬煙好澎湃吸睛,魚生刺身豐盛,種類繁多,包括有三文魚、赤蝦、醬油吞拿魚、希靈魚、油甘魚、赤貝、八爪魚、冰山蚌、鮑片、北海道角螺等。每款刺身都好新鮮,三文魚腩肉質肥美;赤蝦大隻新鮮,肉質爽彈,蝦頭仲有唔少蝦膏;冰山蚌肉質飽滿,口感鮮嫩爽脆。海膽帶子將海膽夾喺帶子裏面,帶子粒粒鮮甜彈牙,海膽呈金黃色,味道甘甜,口感creamy,入口即溶,兩者加埋一齊好鮮美。生蠔每隻生蠔都好大隻同埋新鮮,餐廳定期喺唔同國家進口新鮮生蠔,今次嘅生蠔帶有少少海水味,肉質鮮嫩,蠔味好重,味道鹹鮮甜美。泰式料理除咗日式料理外,仲有泰式料理,熟食方面點咗飛天通菜,通菜翠綠,新鮮爽嫩,味道微辣,好有鑊氣,口感一流,泰式炒菜好值得推介。另外仲有乾炒泰式金邊粉同埋冬陰公蝦湯,款式豐富。炸物大蝦天婦羅嘅炸衣薄而鬆脆,食得出內

刺身拼盤

海膽帶子

生蠔

泰式料理

炸物
大蝦天婦羅嘅炸衣薄而鬆脆,食得出內裹大蝦鮮味;八味黃金豆腐一口一件,粒粒炸至金黃,外表鬆脆內軟,豆腐味濃郁。

燒物
泰式燒元貝大隻厚肉,加咗蒜蓉提鮮,元貝惹味彈牙;炭燒豬頸肉Juicy,口感焦脆;串燒沙嗲雞肉燒至微焦好香口,肉質嫩滑;七味雞軟骨粒粒都口感香脆。

松葉蟹杯
蟹杯上面放滿松葉蟹肉、裏面仲有蟹籽、蟹膏同埋壽司飯,雖然細細杯但好足料,蟹肉肉質鮮美,蟹籽爽口,配埋蟹膏食好惹味。

涼菜
冷盤口水雞皮爽肉滑,微辣香口;尖椒皮蛋晶瑩剔透,口感彈滑,食落微辣好開胃;另外自助區可以拎涼拌海蜇絲、中華沙律、芝麻八爪魚、泰式酸辣鳳爪、付味螺肉等等小食,全部屬於開胃前菜,好吸引。

飲品
飲品種類繁多,韓國嘅罐裝飲品好多選擇,有樂天忌廉溝鮮奶,口感香甜順滑,仲有芒果汁、鮮蘆汁薈,另外有香港嘅維他檸檬茶、菊花茶、道地茶類飲品同埋楊協成飲品,仲有幾款唔同品牌嘅啤酒。

甜品
自助區嘅甜品種類多,有香港製造嘅CoCo Berry雪糕,有雲呢拿、朱古力、咖啡、綠茶等口味,另外有蛋糕切餅、糯米糍、布甸、維他奶山水豆腐花等提供,食完甜品為今次放題畫上完美嘅句號,好滿足。
2023-12-31 26 浏览
之前去咗銅鑼灣瀛豐食日式放題,我哋平日18:00入座,每位$259,有多款刺身、壽司、卷物、小食、串燒、炸物任君選擇!外面仲有自助區,可以自己攞啲前菜、甜品同埋嘢飲😽前菜方面泰式鳳爪同埋帶子裙邊都幾好味🥰我哋仲加咗啲升級食物~額外落單左生蠔(+$138),同埋海膽帶子(+$118)生蠔一共有六隻,每隻都好鮮甜🫶🏻不過唯一美中不足就係唔夠肥美🤣海膽帶子好夾,軟嫩嘅帶子包住鮮甜嘅海膽,正啊😝刺身都好新鮮肥美,三文魚腩油脂超充足🤤壽司選擇都好多,不過我淨係嗌咗三款,我覺得灸燒左口魚都幾好味😋小食方面有煮螺同埋小龍蝦,啱晒重口味嘅人🥰額外提一句燒菠蘿好甜啊🍍
之前去咗銅鑼灣瀛豐食日式放題,我哋平日18:00入座,每位$259,有多款刺身壽司、卷物、小食、串燒、炸物任君選擇!外面仲有自助區,可以自己攞啲前菜、甜品同埋嘢飲😽前菜方面泰式鳳爪同埋帶子裙邊都幾好味🥰

銅鑼灣有形形色色的放題店,一直都想去這間集齊港、日、泰美食的餐廳,晚市放題只是$259起,另外可加$138升級任食即開生蠔和海膽帶子。🍣刺身大拼盤賣相精緻,裝滿多達10多種刺身,包括赤貝、醬油吞拿魚、白玉貝、八爪魚、鮑片、馬刀貝、北海道角螺、珍寶赤蝦、三文魚、油甘魚、希靈魚,全部鮮甜肉厚。🦪生蠔肉質結實清爽,味道濃郁鮮甜,海水味餘韻無窮。🍱海膽帶子海膽飽滿鮮甜,搭配帶子一起進食口感更豐富。除了刺身,壽司亦有非常多款式,全部小小一件,不妨多試幾款。而熟食選擇亦非常多,特別推薦以下食物:燒物:燒元貝、炭燒豬頸肉泰式料理:蛋黃炒薯條、肉碎包、炒芥蘭、炒椰菜苗炸物:紫心香芋丸、芝士年糕吃完正餐當然還有甜品,自助區有各款蛋糕甜點🧁及雪糕🍨任君選擇,為這頓飯劃上完美句號。◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦𖠿瀛豐放題料理專門店 @superiormanya𖤣𖤥銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓味道 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡服務 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡環境 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡價錢 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡

🍣刺身大拼盤

🦪生蠔
肉質結實清爽,味道濃郁鮮甜,海水味餘韻無窮。

🍱海膽帶子
海膽飽滿鮮甜,搭配帶子一起進食口感更豐富。

除了刺身壽司亦有非常多款式,全部小小一件,不妨多試幾款。

而熟食選擇亦非常多,特別推薦以下食物:
燒物:燒元貝、炭燒豬頸肉
泰式料理:蛋黃炒薯條、肉碎包、炒芥蘭、炒椰菜苗
炸物:紫心香芋丸、芝士年糕

𖠿瀛豐放題料理專門店 @superiormanya
𖤣𖤥銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓

味道 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
服務 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
環境 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
價錢 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
回頭率 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡

#瀛豐放題料理專門店 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣 #日本料理 #放題 #魚生 #相機食先 #香港美食 #香港打卡 #打卡 #打卡餐廳 #香港好去處 #食好西 #吃貨 #foodie #foodstagram #foodiehk #hkfoodie #hkfood #hkrestaurant #hkcafe #hkfoodstagram #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkgirl #hkig #hongkongfood #hongkongfoodie #hongkonginsta
2023-12-29 16 浏览
超抵食大閘蟹放題🦀捉緊秋季尾巴🍂,食番餐大閘蟹啦‼️發現有間日泰料理店推出咗「至尊大閘蟹任食」,非常實惠。 大閘蟹即叫即蒸,店員都非常貼心,提大家分批次去點,keep住熱辣辣先好味😋仲有罐裝薑母茶🫚,岩晒食大閘蟹 除咗大閘蟹吸引,店內仲有生蠔🦪、刺身、壽司🍣、炸物🍤、小龍蝦🦞等,餐廳亦有小食櫃(泰式鳳爪、中華沙律等)、甜品櫃(多款小蛋糕、榴槤糯米糍等)、雪糕🍦櫃,一定滿到你 一定要去食
超抵食大閘蟹放題🦀

除咗大閘蟹吸引,店內仲有生蠔🦪、刺身壽司🍣、炸物🍤、小龍蝦🦞等,餐廳亦有小食櫃(泰式鳳爪、中華沙律等)、甜品櫃(多款小蛋糕、榴槤糯米糍等)、雪糕🍦櫃,一定滿到你

一定要去食
2023-12-29 13 浏览
本身鍾情泰國食物同刺身,依度就有齊兩種,我最鍾意嘅嘢食,所以成日嚟呢度開餐㗎!一坐低唔使講嘢,梗係整返個刺身拼盤同埋生蠔拼盤先啦!呢度嘅刺身食落味道好鮮甜,即開生蠔🦪夠晒新鮮,升咗級之後生蠔係任食任叫,絕對會本之選!除咗生蠔之外,特大巨型牡丹蝦都係必食項目,甜到入心嘅口感再配埋巨咪身形,真係太滿足!帶子海膽亦係人氣之選,甜到漏嘅巨型帶子包住海膽,將海膽嘅鮮味發揮到淋漓盡致!日式食物之中,老公仲好鍾意食呢度嘅原條穴子壽司同蟹肉蟹膏軍艦,出邊都唔平,每次嚟到呢度都盡情食!我就鍾意食呢度嘅生菜包同埋燒巨型帆立貝,生菜包辣辣地夠嘢味,大大粒帆立貝bonus有埋大肚仔,我最鍾意咬落去大肚仔嗰種軟糯質感,配埋蒜蓉醬勁好味!仲有仲有燒三文魚都真係要食,又香又軟又滑仲會流出三文魚油,食完成個嘴都香噴噴!自助區仲有大量日式小菜、多款角色汽水特飲、當然唔少得餐後嘅雪糕同埋甜品啦!

2023-12-25 73 浏览
今日下班,朋友話帶我食好野,點知原來帶左我去食日式放題。呢間野原來仲有任食大閘蟹,而家絕對係食大閘蟹既黃金時間,一於試下先。估唔到仲有生蠔任食,生蠔無殼碎又無沙,又唔重海水味。雖然唔算好大隻,但夠晒冰凍鮮甜和肥美,仲比想像中好creamy添。帶子海膽刺身帶子是一種鮮甜的海鮮,具有柔軟的質地和微妙的甜味。而海膽則是一種奢華的食材,具有濃郁的海洋味道和奶油般的質地,被認為是日本料理中的珍品之一。刺身拼盤由多種不同種類的生魚片組成,這些生魚片都是新鮮且高品質的海鮮製成,包括吞拿魚,三文魚,象拔蚌,牡丹蝦,鮑片和鯛魚等。刺身拼盤的外觀非常精美,魚片厚切並巧妙地擺放在盤子上,以展現出色彩和美感。每一片魚都有獨特的口感和風味,可以品嚐到不同種類的海鮮的風味。牡丹蝦既長度比起我包飲品還要高。大閘蟹是中國著名的淡水蟹種,它以其豐滿的肉質、鮮美的味道和獨特的香氣而聞名。通常在秋季和冬季最為豐盛,這時候蟹肉最肥美。它們的螯足和腹部都充滿了豐富的蟹黃,也是我特別喜愛的部位。另外再點了小量小食,豬頸肉是烹飪中常用的肉品之一。它的部位,肉質較為嫩滑,含有適量的脂肪,因此在烹調時能夠保持肉質的柔嫩和口感。壽司比起
帶子海膽刺身

牡丹蝦既長度比起我包飲品還要高。
它們的螯足和腹部都充滿了豐富的蟹黃,也是我特別喜愛的部位。
壽司比起平時的壽司小一半,令我可以試多幾款不同種類壽司,哩嗰諗法又有幾好喎,唔會好快就食濟了。
炸香蕉是一道簡單而美味的甜點,它以香蕉經過油炸後變得脆軟和甜美,非常特別。
鰻魚炒飯是將烤鰻魚與炒飯炒在一起。它結合了鰻魚的獨特風味和烤香,以及炒飯的香氣和口感。
吃到尾聲,一個價錢就可以同一時間吃多種我最愛的食物,真的是好飽好滿足。
2023-12-05