2024-03-04 158 浏览
刺身還可以👌🏻但熟食真係很差😵‍💫😵‍💫😵‍💫🤮🤮🤮而且店家服務員沒有人情味😢😢😢整體體驗感覺很差,不會再去☹️☹️☹️☹️😭😭😭
刺身還可以👌🏻
但熟食真係很差😵‍💫😵‍💫😵‍💫🤮🤮🤮
而且店家服務員沒有人情味😢😢😢
整體體驗感覺很差,不會再去☹️☹️☹️☹️
😭😭😭
2024-03-03 201 浏览
今次黎到銅鑼灣行街揀左間特色放題😋😋,入面除左刺身壽司,仲有各式泰國菜式同小食。⚱️裝飾金碧輝煌咁,顯得高貴。位置都好闊落,坐得又舒服服務員態度都非常好👍🏻。食材新鮮,仲可以食升級版放題,生蠔🦪任食,隻隻都好新鮮又肥美,食完再食😍近門口位置有冷盤+甜品+雪櫃+飲品都係任食🥳花多眼亂,每樣食d都回哂本😛😛每樣種類既選擇都好多,冷盤有8種,雪糕都有6-7種口味!!試左朱古力同海鹽,朱古力味好濃郁,唔錯👍🏻
今次黎到銅鑼灣行街

⚱️裝飾金碧輝煌咁,顯得高貴。
位置都好闊落,坐得又舒服
服務員態度都非常好👍🏻。

近門口位置有冷盤+甜品+雪櫃+飲品
都係任食🥳
花多眼亂,每樣食d都回哂本😛😛

2024-03-03 131 浏览
幫襯完之後食物中毒 千祈唔好去 新聞都有講 有成22人中左招 又痾又嘔 呢間野原來上年已經中左過招 諗住應該會有改善啦 點知衞生情况都係無改善 醫生話原來食物中毒 呢間野都係等執笠啦
2024-03-02 94 浏览
Quite ok, 生蠔居然不是太平洋生蠔那種只有水感的,而是有一定鮮甜,一定金屬回甘,還不錯。海膽起碼不臭, 當然也不能說很鮮甜,但是是可以接受的程度。升級生蠔海膽plan有生啤喝,可以跟waiter講要轉清酒/梅酒任飲。地方較闊,不錯,比一般日式放題枱擠枱好一些。吃完覺得不錯,想說支持一下居然還要寫200字才能給rating ...... 再多講幾句吧,講一下不好的地方。啤酒機有兩款啤酒,其中一款當天壞了。熟食中有些菜不太OK,都應該係同一供貨商。就係尖椒皮蛋口水雞個一系列川菜,一陣油味,無足夠調味,亦無花椒之類香料香氣,完全不OK。
海膽起碼不臭, 當然也不能說很鮮甜,但是是可以接受的程度。
地方較闊,不錯,比一般日式放題枱擠枱好一些。

再多講幾句吧,講一下不好的地方。
啤酒機有兩款啤酒,其中一款當天壞了。
2024-03-01 90 浏览
香港人梗係三不五時總有機會去食放題嘅,今次小編就被朋友帶咗嚟呢度食放題,平日$259時段就算升級無限食生蠔同啤酒🍻都係加$138,淨係嚟生蠔放題都抵啦🙈一入到餐廳就見到好多前菜同埋嘢飲都係自助嘅,呢度個燉湯都幾清甜🥣,而且唔係俾味精湯幾抵讚👍🏻 小編飲咗幾啖燉湯就即刻落單叫嘢食啦。除咗基本嘅刺身之外,生蠔就更加唔可以錯過啦🤭🤭呢度啲生蠔🦪都OK新鮮,食落有海水,而且隻隻都幾大隻飽滿。刺身就叫咗帶子海膽,牡丹蝦🦐三文魚🐟榮螺🐚同馬刀貝等等…選擇唔算好多但係質素都幾好👍🏻特別一提嘅係呢度榮螺嘅質素係好有驚喜,平時出面食嘅都淨係食到個口感但係就唔會食到榮螺嘅味道,但呢度嘅就唔會,榮螺嘅甜味真係出晒嚟,小編都難得地叫左兩三轉😋😋熟食小編就點左芝麻雞翼,芝士年糕🥧,沙嗲串燒🍢,燒菠蘿🍍,味道大致上都唔錯。小編都係之後先見到原來呢度嘅飛天通菜同炒蜆都幾好評,可惜小編就無試到啦。總括嚟講,以呢個價錢嘅放題有呢個質素嘅生蠔🦪,莫講話有其他刺身,熟食啤酒等等,其實淨係食生蠔小編都覺得應該唔難回本啦🤭🤭

-三文魚腩刺身盤-以新鮮的三文魚腩刺身為主,切得厚片,而且極度鮮美。除了三文魚腩外,亦有希靈魚、蝦、八爪魚、油甘魚、鮑片等刺身。刺身擁有豐富的油脂和鮮甜味,吃得出相當新鮮!-海膽帶子-極推薦升級加購海膽帶子!!海膽味道濃郁,被鮮甜的帶子夾著,一口一件,極至美味!!!-即開生蠔刺身-無論是直接品嚐其原汁原味,或加上檸檬汁、蕃茄醬一起吃,都很好吃!生蠔迷一定不可以錯過!完全沒有腥味,一放入口就湧出淡淡海水味,然後就是生蠔獨有的鮮甜味,吃了第一隻後就無法停下來!-虫草花燉湯-超級好喝!!材料很足,有大量虫草花、豬肉、桂圓等滋潤食材,這碗湯非常甜,但絲毫沒有味精味,喝得出是經過長時間熬煮而成,才會每一口都是滿滿的精華!-炸榴槤波波-炸至金黃的酥脆的外皮,咬開就會流出熱騰騰的榴槤蓉,兩種不同的口感非常搭配,不小心就點了四次😆-各式天婦羅-這裡的炸物和天婦羅都很值得推介,茄子、南瓜和日本薯仔天婦羅也很好吃!炸皮不會炸到硬脆,裡面的蔬菜依然保守軟嫩多汁的口感!-鹽燒三文魚-沒想到這麼好吃!鹽燒三文魚保留了魚肉的鮮美和滋味,而鹽燒的過程同時亦使三文魚更加濃郁,魚肉滑溜,而且三文魚油相當豐富!-燒菠蘿-
-三文魚腩刺身盤-
以新鮮的三文魚腩刺身為主,切得厚片,而且極度鮮美。除了三文魚腩外,亦有希靈魚、蝦、八爪魚、油甘魚、鮑片等刺身刺身擁有豐富的油脂和鮮甜味,吃得出相當新鮮!

-海膽帶子-

-即開生蠔刺身-

-虫草花燉湯-

-炸榴槤波波-

-各式天婦羅-

-鹽燒三文魚-

-燒菠蘿-
這個真的要點!菠蘿很甜,帶有輕微的酸味,用來解油膩一流!

-飲品、甜品、雪糕-
任飲任食!!甜品款式雖然不算太多,但卻很高質!飲品大量台灣進口罐裝飲品,當中最喜歡的是水蜜桃汁😍
另外還可以在外面任夾各款前菜,菜式非常豐富,而且性價比極高( ´ ▽ ` )ノ
銅鑼灣🙌🏻 鬧市中既日泰放題💛大大隻生蠔同海膽🤫好少放題可以任食生蠔🦪重點係唔貴🙈 性價比高👍🏻 刺身壽司手卷卷物加加埋埋都有幾十款, 好多熟食俾你選擇,炸物炸到好脆口(例如芝士年糕、雞翼、雞軟骨等等)仲有泰式小炒, 泰式燒物🤤服務態度很好, 上菜快, 收碟快, 食得開心重有Asahi同Stella Artois生啤任飲🤭🤭🤭🤭📍瀛豐放題料理專門店 📍銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓
銅鑼灣🙌🏻 鬧市中既日泰放題💛
大大隻生蠔同海膽🤫好少放題可以任食生蠔🦪
重有Asahi同Stella Artois生啤任飲🤭🤭🤭🤭

📍瀛豐放題料理專門店 📍
銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓
2024-02-20 283 浏览
年初三去到銅鑼灣日泰放題,自助吧有大量前菜,飲品,雪糕甜品。叫左多款刺身,特別鐘意赤蝦同馬刀貝刺身,非常彈牙爽口鮮甜新鮮。飛天通菜較多油不過好濃好好味,辣椒膏炒蜆又辣又鮮甜肥美多汁,佢哋既泰國小炒口味好濃郁,好值得嚐試。🉑️以upgrade$118任食帶子海膽同生蠔。珍寶赤蝦馬刀貝赤貝泰式生蝦三文魚刺身涼拌海帶絲辣椒膏炒蜆泰式蝦餅飛天通菜泰式燒元貝一口日本蕃薯瀛豐放題州理專門店銅鑼灣京都廣場3樓

珍寶赤蝦
泰式燒元貝
一口日本蕃薯

瀛豐放題州理專門店
銅鑼灣京都廣場3樓
收爐緊係食好啲☺️ 咩都想食啲最岩就係食放題~多選擇就緊係最緊要啦,如果另一半大食都唔緊要😂放題想嗌幾多都唔怕啦。 今次試左依間位於銅鑼灣地鐵站出口附近嘅上樓放題 除左日式嘅各種刺身、壽司、炸物,鍋物,湯物料理嘢食 之外,仲有生蠔🤤好鮮甜仲有蟲草花燉湯添啊。天氣凍 飲返碗當堂暖笠笠又滋補。 Menu 係用掃QR Code自助落單方式嘅都好方便仲好多元化連港式嘅炒蜆,辣酒煮花螺燒羊腩至泰式料理都有🥰 即刻嗌咗泰式生蝦、燒豬頸肉嚟食🤤🤤 而前菜都有酸辣鳳爪,泰式手撕雞沙律 、中華沙律 同 瀨尿蝦都係任夾架🥰🥰仲有炒粉麵飯簡直係大滿足。飲品方面都算幾多款式 有台,韓,日,無糖茶、椰青水 , 鳳梨梳打同港式啲嘅紙包茶 同雪梨蜂蜜同竹蓆茅根都有,大都以罐裝自已拎為主嘅,而生啤都有不過就要另外收費。甜品櫃都有唔少甜品嘅選擇 自己想食咩就夾咩 雪糕都有4-5款味而雪條都有3-4款❣️ 當中大愛蜜瓜🍈好香又好味🤤唔會太甜 環境都幾寛落坐得又舒服,店員都好有禮貌 成日會主動收嘢倒垃圾咁。價錢都係$229-$269起 好抵食,食物多選擇又好味😋收爐食到依間放題大滿足啊😌
收爐緊係食好啲☺️ 咩都想食啲最岩就係食放題

今次試左依間位於銅鑼灣地鐵站出口附近嘅上樓放題 除左日式嘅各種刺身壽司、炸物,鍋物,湯物料理嘢食 之外,仲有生蠔🤤好鮮甜仲有蟲草花燉湯添啊。天氣凍 飲返碗當堂暖笠笠又滋補。

生蠔
前菜區
甜品區
  • 刺身
2024-02-15 144 浏览
放題|瀛豐放題料理專門店 |銅鑼灣呢間自助餐有超過+180款港日泰美食晚市放題18:00-20:00(星期一至四)$259今次加多(+$138)升級左佢哋嘅套餐可以任食生蠔同埋海膽帶子😻😻—————————————🫶🏼 升級套餐 +$138👾 即開生蠔超級新鮮,肉質鮮甜,好香海水味同清香嘅蠔味,完全冇腥味,鐘意食生蠔嘅你哋一家要升級!👾 海膽帶子帶子肥美厚肉,夾著鮮甜嘅海膽一齊,食口同味道都好豐富!👾 例湯超足料、鮮甜,食放題都可以飲到煮家湯!🫶🏼 刺身大拼盤有好多款刺身:包括赤貝,醬油吞拿魚,白玉貝,八爪魚,鮑片,馬刀貝,北海道角螺,珍寶赤蝦,三文魚,油甘魚,希靈魚,八爪魚,泰式生蝦!個人推薦最推薦珍寶赤蝦,因為真喺超大隻又鮮甜😆🫶🏼壽司、手卷多款選擇,壽司迷你一口size 超可愛☺️細細件壽司可以食其他嘢~唔洗太飽肚!XO醬吞拿魚手卷,估唔到幾夾。🫶🏼泰國菜、炒小食通菜、木瓜沙律,全部都好地道😻🫶🏼炸物炸物即叫即整,熱辣辣又香口~大蝦天婦羅同芝士年糕喺我最鐘意!有咬口得嚟又唔會好油膩!🫶🏼甜品雪糕櫃就有六款唔同口味嘅雪糕要咗特別嘅豆腐味同士多啤利😆整體唔會太甜!好食~————————
放題|瀛豐放題料理專門店 |銅鑼灣
—————————————
🫶🏼 升級套餐 +$138
👾 即開生蠔

👾 海膽帶子
帶子肥美厚肉,夾著鮮甜嘅海膽一齊,食口同味道都好豐富!

👾 例湯
超足料、鮮甜,食放題都可以飲到煮家湯!

🫶🏼 刺身大拼盤
個人推薦最推薦珍寶赤蝦,因為真喺超大隻又鮮甜😆

🫶🏼壽司、手卷
多款選擇,壽司迷你一口size 超可愛☺️
細細件壽司可以食其他嘢~唔洗太飽肚!
XO醬吞拿魚手卷,估唔到幾夾。

🫶🏼泰國菜、炒小食
通菜、木瓜沙律,全部都好地道😻

🫶🏼炸物
炸物即叫即整,熱辣辣又香口~
大蝦天婦羅同芝士年糕喺我最鐘意!有咬口得嚟又唔會好油膩!

🫶🏼甜品
雪糕櫃就有六款唔同口味嘅雪糕
要咗特別嘅豆腐味同士多啤利😆
整體唔會太甜!好食~
—————————————

📍銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓

————————————

Overall 💗💗💗💗
2024-02-15 121 浏览
瀛豐放題料理專門店銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓臨近年尾開始好多飯局,今晚約左班Best Fd一齊食團年飯,唔想咁老土又食中菜,朋友就建議話不如食放題,可以有多D 選擇,大家一定岩食,朋友之前試過呢間係銅鑼灣既<瀛豐> 覺得唔錯,所以就即刻BOOK位啦。。。原本唸住間間放題都係咁上下,但估唔到呢到都有D驚喜,值得一試團年飯當然係要食好D啦,我地每位加左$138 升級任食即開生蠔,呢到既蠔非常新鮮,雖然size唔算太大,但入口好Creamy有啖啖地既海水味真係好正,每人食返半打都已經回本啦。。除此之外,仲有我最愛既海膽帶子,淨係睇到都已經流晒口水啦,帶子勁厚身,而海膽亦都鮮甜唔會有腥味刺身方面都唔錯,擺盤勁靚打咭一流呀,我地點左三文魚,油甘魚,希靈魚,鮑片,赤貝,八爪魚。。。而最吸引既當然係超大隻既赤蝦啦,蝦身仲粗過我隻手指,食落鮮甜爽口,口感一流呀,絕對係必食菜式熟食方面,我地都試左好多款,其實最值得推介係蒜蓉燒元貝,元貝勁大粒配合埋蒜蓉最最夾啦,另外鹹蛋黃炒薯條,泰式豬手,日式天婦都唔錯
瀛豐放題料理專門店
銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓

2024-02-11 121 浏览
位於銅鑼灣嘅瀛豐放題料理專門店,主打港🇭🇰、日🇯🇵同泰式🇹🇭嘅料理放題,食物嘅款式都幾多,而且質素都唔錯👐🏻加 $138升級即開生蠔🦪海膽帶子同啤酒放題🍻食多幾轉都值回票價🙌🏻除咗手機落單之外,餐廳更設有自助區,有前菜、飲品同甜品🍰任君選擇~燉湯幾足料,味道清甜滋潤👍🏻刺身拼盤刺身包括:三文魚、希靈魚、珍寶赤蝦🦐吞拿魚馬刀貝、冰山蚌等,整體幾肥美新鮮😝壽司壽司有多種款式🍣全部都細細件,唔驚食到好飽,可以試多幾款,幾中意軟殼蟹手卷,軟殼蟹夠香脆,配埋沙律醬,酸酸甜甜唔錯😋一品料理我地叫左一口牛🐮炒魷魚🦑炒蜆同飛天通菜,整體都幾夠鑊氣,味道濃郁👄燒物串燒有豬、牛、雞、雞腎、蝦、帆立貝同豬頸肉等,調味幾香👅個人特別中意帆立貝,夠大隻,而且蒜香味濃🧄炸物天婦羅同炸物都炸得幾香脆,唔會好油膩👌🏻天婦羅蝦幾爽口、蝦餅彈牙、 榴連炸彈香濃👅芝士年糕煙韌有芝士香,最正係黃金薯條,表面脆卜卜 ,好香咸蛋黃味🤤🤤🤤甜品甜品有蛋糕🍰泡芙、豆腐花、糯米糍、雪糕🍦同雪條等,款式豐富💁🏻‍♀️

燉湯幾足料,味道清甜滋潤👍🏻

刺身拼盤

壽司

一品料理

燒物

炸物

甜品

2024-02-08 100 浏览
呢間嘅放題以日式及泰菜為主,唔單止質素高,食物種類及款式都有好多選擇自助區🈶多款飲品提供,仲有前菜、甜品、雪糕➕雪條,雪條仲有榴槤味升級加日本生蠔🦪同埋海膽帶子真係一個好啱嘅選擇👍🏻,生蠔唔算好細隻,入口肥美海膽帶子更加係鮮甜可口,食落非常新鮮美味刺身拼盤揀咗馬刀貝、鮑片、珍寶赤蝦、八爪魚、三文魚、吞拿魚、北海道角螺及蚌,擺盤精緻,件件都新鮮肥美壽司方面,一口海膽壽司、一口鰻魚、原條穴子壽司、海膽親子花之戀➕ 海膽甘蝦三文籽手卷都好值得推介😋今次仲有燉湯,超足料,飲落好香甜七味雞軟骨及泰式魚露燒蝦都係必試泰菜方面,泰式燒元貝、炭燒豬頸肉、飛天炒通菜及辣椒膏炒蜆都非常惹味,每次黎到都食到好飽好好滿足😌

海膽帶子更加係鮮甜可口,食落非常新鮮美味

今次仲有燉湯,超足料,飲落好香甜

七味雞軟骨及泰式魚露燒蝦都係必試
🍱餐廳:瀛豐放題料理專門店 (銅鑼灣)🍽️類別:日式放題💯推薦指數:8/10港島區的放題店鋪繁多,好多人都難以從中選擇一間合心意的。然而,這一家店一直在小編心中獨佔鰲頭。餐廳提供180款日、泰、港式小食,種類繁多,應有盡有,非常適合小編這種有選擇困難症的人。由開胃菜到刺身、到壽司、到熱食和甜品,大多數食物的質素都比其他放題店高,加上價格便宜(由$238起),性價比極高。≡※≡※≡※≡※≡※ 🍑桃仔推薦必試菜式🍑 ≡※≡※≡※≡※≡.小編加了$138升級海膽帶子刺身、生蠔和啤酒放題。在「第一回合」中,小編和友人已暴風吸入了20隻生蠔和10多件海膽帶子刺身,完全值回票價。餐廳的生冷食物總是新鮮到令人驚艷,每一口都鮮味十足。尤其是赤蝦刺身,其長度比小編手指還要長,肉質豐滿,冰爽彈牙,而且滿佈蝦膏,相當高質。緊貼其後的是生蠔、冰山蚌、赤貝和三文魚。至於油甘魚、八爪魚等則不過不失。≡※≡※≡※≡※≡※≡ 💁🏻‍♀️值得一試系列💁🏻‍♀️ ≡※≡※≡※≡※≡※≡※▪️炸物:皇帝蟹、一口日本蕃薯和大蝦天婦羅▪️開胃菜:泰式生蝦、芝麻八爪魚、麻辣帶子裙邊沙拉▪️甜品:榴蓮糯米糍、大板雪糕(豆腐味、抹茶味、伯爵茶味
🍱餐廳:瀛豐放題料理專門店 (銅鑼灣)
🍽️類別:日式放題
💯推薦指數:8/10

▪️炸物:皇帝蟹、一口日本蕃薯和大蝦天婦羅

▪️開胃菜:泰式生蝦、芝麻八爪魚、麻辣帶子裙邊沙拉

▪️甜品:榴蓮糯米糍、大板雪糕(豆腐味、抹茶味、伯爵茶味)

≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※

😍整體評分
味道:🌟🌟🌟🌟🌟
性價比:🌟🌟🌟🌟
環境:🌟🌟🌟🌟🌟
服務態度:🌟🌟🌟🌟
2024-02-01 141 浏览
耐唔耐都會有鋪放題癮,🤪嚟到銅鑼灣就試下呢間都幾多好評嘅放題。.刺身新鮮,選擇都幾多。個人推介三文魚同貝類!👍🏻我哋加咗$138升級放題,可以食生蠔同埋海膽帶子。😋帶子非常厚肉鮮甜!有部份前菜放喺出面比大家隨意夾,泰式鳳爪唔錯!食小龍蝦會有手套,大家唔使擔心會污糟!😆壽司同熟食種類都多,呢個松葉蟹肉飯幾特別,值得一試!串燒蝦、雞腎、菠蘿同埋帆立貝都好味!食材新鮮,菠蘿好開胃!整體食材都唔錯!
耐唔耐都會有鋪放題癮,🤪
嚟到銅鑼灣就試下呢間都幾多好評嘅放題
刺身新鮮,選擇都幾多。
個人推介三文魚同貝類!👍🏻

我哋加咗$138升級放題
可以食生蠔同埋海膽帶子。😋
帶子非常厚肉鮮甜!

有部份前菜放喺出面比大家隨意夾,
泰式鳳爪唔錯!
食小龍蝦會有手套,大家唔使擔心會污糟!😆

壽司同熟食種類都多,
呢個松葉蟹肉飯幾特別,值得一試!

串燒蝦、雞腎、菠蘿同埋帆立貝都好味!
食材新鮮,菠蘿好開胃!
整體食材都唔錯!

$436.5