2024-02-01 141 浏览
耐唔耐都會有鋪放題癮,🤪嚟到銅鑼灣就試下呢間都幾多好評嘅放題。.刺身新鮮,選擇都幾多。個人推介三文魚同貝類!👍🏻我哋加咗$138升級放題,可以食生蠔同埋海膽帶子。😋帶子非常厚肉鮮甜!有部份前菜放喺出面比大家隨意夾,泰式鳳爪唔錯!食小龍蝦會有手套,大家唔使擔心會污糟!😆壽司同熟食種類都多,呢個松葉蟹肉飯幾特別,值得一試!串燒蝦、雞腎、菠蘿同埋帆立貝都好味!食材新鮮,菠蘿好開胃!整體食材都唔錯!
耐唔耐都會有鋪放題癮,🤪
嚟到銅鑼灣就試下呢間都幾多好評嘅放題
刺身新鮮,選擇都幾多。
個人推介三文魚同貝類!👍🏻

我哋加咗$138升級放題
可以食生蠔同埋海膽帶子。😋
帶子非常厚肉鮮甜!

有部份前菜放喺出面比大家隨意夾,
泰式鳳爪唔錯!
食小龍蝦會有手套,大家唔使擔心會污糟!😆

壽司同熟食種類都多,
呢個松葉蟹肉飯幾特別,值得一試!

串燒蝦、雞腎、菠蘿同埋帆立貝都好味!
食材新鮮,菠蘿好開胃!
整體食材都唔錯!

$436.5
2024-01-31 170 浏览
今晚和家姐去了位於銅鑼灣的「瀛豊放題料理專門店」,C出口一過對面就係京都廣場,地點位置方便到不得了👍呢度$259便可享受到自助餐盛宴,有多種港式、日式和泰式美食可選擇,性價比相當不錯。我地鍾意食生蠔,決定多比$138升級餐點,可食生蠔和帶子海膽,其實呢個價錢包生啤任飲,只不過今晚我哋都係鍾意飲唔同款式嘅汽水及茶,也非常滿意😁刺身拼盤先聲奪人,有珍寶赤蝦、三文魚、八爪魚、冰山蚌、吞拿魚、馬刀貝、鮑片及北海道角螺等等,新鮮好味;跟住就係食升級嘅日本生蠔及帶子海膽,生蠔肥美,而帶子包住海膽來吃我地都係第一次,很有新鮮感,賣相吸晴,海膽也不腥,這樣配搭不錯,口感滑順,食完呢啲我哋已經飽咗一大半🤣除左刺身類,其他的我哋只可以試少少,皆因眼闊肚窄,款式太多試唔晒,等我分享吓我最鍾意嘅一兩樣,例如龍蝦沙律花之戀、蟹肉沙律花之戀、海膽親子花之戀,第一次食整得很精緻的各式花之戀,鍾意佢哋細細舊,唔會食得太飽👍壽司呢我哋試咗火炙左口魚邊及和牛火炙壽司,左口魚入口即溶,後者於其他放題比較少有,和牛亦一啲都唔韌,正❤️餐廳有自助區,前菜都有八款,例如泰式肉碎粉絲沙律、中華沙律、海蜇絲及芝麻八爪魚等、加上各類支裝

餐廳有自助區,前菜都有八款,例如泰式肉碎粉絲沙律、中華沙律、海蜇絲及芝麻八爪魚等、加上各類支裝、罐裝、盒裝飲品同甜品,感覺係物超所值!雪糕我都食咗三杯、另外最鍾意食啫喱仔及Tiramisu,今晚真係食得大滿足呢!
2024-01-25 169 浏览
而家係香港地食放題,閑閑地都$350up⬆️今同朋友行銅鑼灣見到呢間放題料理,價錢非常相宜,2百零蚊位就可以任食任飲😋仲要有多款選擇,泰式菜式都超多款。近門口位置有冷盤+甜品+雪櫃都係任食🥳花多眼亂,每樣食d都回哂本😛😛各式各樣的甜品位置都好闊落,坐得又舒服服務員態度非常好👍🏻。刺身壽司當然唔少得啦,呢度仲有冷盤,泰式熟食,款式種類繁多,每碟既份量都好多😌仲有生蠔🦪,隻隻都好新鮮,食完再食😍炸物(分量超多邪惡鹹蛋黃薯條🍟👍🏽炸豆腐雞軟骨
而家係香港地食放題,閑閑地都$350up⬆️

近門口位置有冷盤+甜品+雪櫃
都係任食🥳
花多眼亂,每樣食d都回哂本😛😛

各式各樣的甜品

位置都好闊落,坐得又舒服
服務員態度非常好👍🏻。

仲有生蠔🦪,隻隻都好新鮮,食完再食😍
炸物(分量超多
邪惡鹹蛋黃薯條🍟👍🏽
炸豆腐
雞軟骨

2024-01-23 153 浏览
-📃2022新假期票選必食放題店 就系我地今次去既呢間餐廳銅鑼灣C出口 行1分鐘就到既 @yingfeng_food 瀛豐放題料理專門店 記得年幾前都有來過 $259有齊日式x泰式美食魚生刺身壽司🍣 再加埋泰式美食 又真系幾特別😋泰菜都係我中意既料理之一😍.🍣一坐低即刻叫咗個刺身拼盤先裏面包含勁多刺身😱😱 (珍寶赤蝦、三文魚、油甘魚、希靈魚、冰山蚌、八爪魚、鮑片、馬刀貝、北海道角螺、赤貝、醬油吞拿魚)另外見有得加$138 食埋即開生蠔🦪同埋海膽帶子 緊系加啦🤤🦪生蠔好新鮮 有海水味唔算好勁 唔會腥帶子夾海膽 亦都好大粒 今餐膽固醇會唔會超標?🫠🇹🇭泰國菜必點既炸蝦餅、串燒、椰菜苗、豬頸肉、生菜包等應有盡有 勁多選擇 熱食的確唔錯🩷仲有咸蛋黃薯條都超正🍟 心點‼️外面仲有個小食corner可以自助🥗飲品櫃入面有超多種類 細細個櫃入面有差不多30款唔同飲品甜品有🍮puffs、jelly、mousse 等⋯仲有雪糕櫃 韓國melona雪條 本地品牌coco berry🍧🍦

📃2022新假期票選必食放題店 就系我地今次去既呢間餐廳
記得年幾前都有來過 $259有齊日式x泰式美食
魚生刺身壽司🍣 再加埋泰式美食 又真系幾特別😋
泰菜都係我中意既料理之一😍
🍣一坐低即刻叫咗個刺身拼盤先
八爪魚、鮑片、馬刀貝、北海道角螺、赤貝、醬油吞拿魚)
🦪生蠔好新鮮 有海水味唔算好勁 唔會腥
帶子夾海膽 亦都好大粒 今餐膽固醇會唔會超標?🫠
🇹🇭泰國菜必點既炸蝦餅、串燒、椰菜苗、豬頸肉、生菜包等
應有盡有 勁多選擇 熱食的確唔錯🩷
仲有咸蛋黃薯條都超正🍟 心點‼️

外面仲有個小食corner可以自助🥗
飲品櫃入面有超多種類 細細個櫃入面有差不多30款唔同飲品

甜品有🍮puffs、jelly、mousse 等⋯
  • 咸蛋黃薯條
  • 海膽帶子
  • 即開生蠔
2024-01-23 109 浏览
今日特登黎銅鑼灣食一間有齊港日泰菜式嘅放題。一坐低就黎一個刺身拼盤,乾冰噴住煙咁出黎超有儀式感,厚切三文魚腩好肥美,其他貝類刺身好爽口鮮甜。升級版仲包咗一盤半打生蠔同一碟海膽帶子,性價比超高。少見放題都有泰菜,要幫襯吓叫咗沙嗲串燒、泰式炸蛋、飛天炒通菜。雞肉串燒都幾嫩滑,炸蛋酸酸甜甜都幾開胃。另外,炸榴連球超有驚喜,每次叫都熱辣辣送上台真係好有誠意。雪糕甜品仲有好多選擇,但真係食得太飽,所以就無試,下次一定留肚。

今日特登黎銅鑼灣食一間有齊港日泰菜式嘅放題

升級版仲包咗一盤半打生蠔同一碟海膽帶子,性價比超高。

2024-01-22 108 浏览
前2日帶左呀媽去食放題,專登揀左呢間《瀛豐放題料理專門店》 。嗰度環境寬敞,我地揀左近窗位置坐得好舒服。佢有成180款港、日、泰野食,我地6點入座食到8點先至$259/位。加$138可任食即開生蠔、海膽帶子、任飲Stella Artois 同 Hoeggarden啤酒。其實我地係為左個🦪而黎既,因為我呀媽好鍾意食。生蠔個海水味唔太重,咬落又幾爽口,唔係成日食生蠔既我都接受到。我呀媽直情食到勁滿足啦😋海膽帶子真係好厚肉。刺身拼盤珍寶赤蝦、三文魚腩、油甘魚、希靈魚、八爪魚、鮑片、馬刀貝、赤貝、白玉貝刺身新鮮,由其是個珍寶赤蝦好大隻味道又鮮甜。當晚最驚喜係一坐低竟然有湯飲,個蟲草桂圓雞湯清甜又唔油膩。值得一提既係呢到上野食都幾快,無漏單既情況。_蟲草桂圓雞湯、燒菠蘿、炸榴槤波波、八味黃金豆腐、泰式元貝、泰式生蝦軟殼蟹手卷、火炙左口魚邊、和牛火炙壽司、鵝肝帶子壽司

海膽帶子真係好厚肉。
刺身拼盤
刺身新鮮,由其是個珍寶赤蝦好大隻味道又鮮甜。

_

軟殼蟹手卷、火炙左口魚邊、和牛火炙壽司、鵝肝帶子壽司

好耐冇食放題,見到呢度升級放題有任飲Stella Artois😱即刻約埋酒友一齊黎🤤一開始黎一round刺身先🤤三文魚、希靈魚、螺、赤貝、八爪魚等等等等….選擇都幾多,刺身幾鮮甜,份量唔少,一啲都唔吝嗇,結果再叫多兩round😋燉湯好足料好甜,一啲都唔馬虎👍🏻除咗刺身,仲有好多中式同泰式熟食,炸物、串燒等,我地叫左飛天通菜、冬陰公湯、辣椒膏炒蜆,水準出奇地高😳蟹膏蟹肉壽司值得一試👍🏻燒菠蘿超甜,推介👍🏻👍🏻升級仲有任食生蠔同帶子😋生蠔大小適中(本人覺得太大有啲恐怖..)鮮甜,爽口😋海膽帶子,夠新鮮,海膽冇苦味👍🏻放題整體質素好高😋飲品同甜品都好多選擇,不過既然揀咗升級,我地就主要都係飲Stella Artois🤣

燉湯好足料好甜,一啲都唔馬虎👍🏻

蟹膏蟹肉壽司值得一試👍🏻

燒菠蘿超甜,推介👍🏻👍🏻

海膽帶子,夠新鮮,海膽冇苦味👍🏻

2024-01-10
  • 松葉蟹杯
  • 飲品
  • 生蠔
2024-01-21 122 浏览
瀛豐放題料理專門店 (銅鑼灣)今次我同朋友嚟到銅鑼灣食呢個泰日港式放題,其中食物選擇多又有特色,環境舒適,適合朋友聚會,仲可以加錢升級任食生蠔帶子海膽添。刺身大拼盤刺身種類都比較多,分別有赤背、珍寶赤蝦、三文魚腩、油甘魚、鮑片、八爪魚、北海道角螺、希靈魚等等,味道鮮甜。海膽帶子帶子大大隻,同樣非常新鮮,連埋creamy嘅海膽一齊食,絕對係大滿足😌!生蠔生蠔鮮甜,蠔味都比較重,海水味較淡。泰國小食餐廳好多泰式小食可以揀,就好似泰式串燒、冬陰功湯、泰式生蝦、飛天通菜等等,其中冬陰功可以話係必嗌啊、酸酸辣辣,開胃一流🤤。炸物除咗有日式天婦羅🍤之外,仲有好多港式炸物,例如係鹹蛋黃波浪薯條同椒鹽豆腐粒,其中豆腐外脆內軟,好好食啊😋!必試!甜品甜品方面有唔同款式嘅蛋糕、 布甸、豆腐花等等,另外仲有雪糕雪條,整體都唔錯。📍銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓
瀛豐放題料理專門店 (銅鑼灣)

刺身大拼盤

海膽帶子

生蠔
生蠔鮮甜,蠔味都比較重,海水味較淡。

泰國小食

炸物

甜品

📍銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓
2024-01-18 64 浏览
這間放題融合左日式同泰式,好特別一個價錢食到两國食物生蠔生蠔是一道絕對不能錯過的海鮮美食。這些生蠔新鮮、肉質飽滿,每一口都能感受到海洋的鮮甜。生蠔的口感柔軟,帶有微妙的鮮味,給人一種清新而豐富的感受。這道菜式的食材新鮮,給人一種豪華且令人滿足的味覺享受海膽帶子餐廳的海膽帶子可謂是一道奢華的美食享受。新鮮的帆立貝肉質鮮嫩,搭配著鮮甜的海膽,呈現出絕妙的口感和風味。每一口都能品味到帆立貝的鮮美和海膽的濃郁,讓人陶醉其中刺身三文魚、油甘魚和甜蝦等多種刺身食材都保持了最佳的新鮮度。三文魚的肉質鮮嫩多汁,油甘魚的脂肪豐富而濃郁,甜蝦則帶有清脆的口感和鮮美的味道。每一片刺身都展現出食材的原汁原味,令人回味無窮火炙壽司火炙壽司給人一種美味和視覺的雙重享受。新鮮的魚生搭配著和柔軟的壽司飯,經過火炙處理後呈現出獨特的口感和香氣。每一口都能品味到三文魚的鮮美和壽司的油香,令人愛不釋口泰式肉碎生菜包,泰式豬頸肉泰式肉碎生菜包是一道輕盈而美味的菜式。新鮮的生菜葉用來包裹著香氣四溢的泰式肉碎,味道清新而豐富。這道菜式給人一種平衡的口感,生菜的清脆和肉碎的香辣相互輝映。泰式豬頸肉肉質細嫩多汁,經過獨特的調味和烹調
這間放題融合左日式同泰式,好特別
一個價錢食到两國食物

生蠔

海膽帶子

刺身

火炙壽司

泰式肉碎生菜包,泰式豬頸肉

泰式豬頸肉肉質細嫩多汁,經過獨特的調味和烹調方式,使得豬頸肉帶有濃郁的香料風味。這道菜式給人一種多層次的口感和豐富的味道體驗
2024-01-17 57 浏览
呢間瀛豐放題料理,係銅鑼灣黎講唔算貴,佢啲放題價錢只係$259,就可以試晒啲唔同款嘅港日泰美食,實在係唔錯㗎。如果你唔介意加多$138,就可以升級享受「日本生蠔」同「海膽帶子」嘅無限供應,仲有生啤1664同Asahi可以暢飲。我地先試咗啲刺身拼盤,有珍寶赤蝦、三文魚、希靈魚、八爪魚、冰山蚌、馬刀貝、吞拿魚等,整體都算新鮮好味,特別係啲大隻赤蝦,真係唔錯。升級食嘅日本生蠔仲特別撚,好肥美,食落喉真係一絕。海膽帶子配搭好好,口感滑順啲,真係讚!除咗刺身,仲有泰式通菜、壽司、天婦羅、串燒等,嘢揀真係唔少。而家餐廳有自助區,有前菜、飲品同甜品,感覺係物超所值啦。真心推介俾其他人

2024-01-16 53 浏览
最近我在銅鑼灣的一家放題餐廳享用了一頓令人難忘的美食。這家餐廳提供了各種精緻的刺身,讓我留下了深刻的印象。首先,我想談談刺身的新鮮度和品質。每一款刺身都展現出高品質的食材和精湛的刀工。無論是吞拿魚、鮭魚、鯛魚還是蝦、章魚等海鮮,它們的肉質都非常新鮮。每一口都充滿了鮮美的味道,彷彿將海洋的鮮甜帶入了口腔。刺身的質感柔軟嫩滑,完美地展現了食材的原始風味。其次,讓我們談談刺身的多樣性。這家餐廳提供了各種不同種類的刺身,從傳統的刺身到創新的口味都有涵蓋。每一款刺身都經過精心搭配和裝飾,呈現出美麗的色彩和迷人的味道。不僅有海鮮刺身,還有一些創意十足的蔬菜和肉類刺身,為整餐帶來了更多的選擇和驚喜。最後,我想提一提餐廳的服務和環境。服務人員非常友善和專業,他們總是笑容滿面地為客人提供服務。餐廳的環境寬敞明亮,氛圍舒適,讓人感到放鬆和愉悅。總的來說,這家放題餐廳以其精緻的刺身和出色的服務而脫穎而出。無論你是海鮮愛好者還是對日本料理感興趣,這裡都是一個值得品嚐的地方。他們的刺身絕對能夠滿足你的味蕾,帶給你一場美食之旅。

2024-01-15 81 浏览
D嘢食細份到….拖羅手卷其實係食飯,海膽壽司同鵝肝壽司,爭D要放大鏡先睇到喔原來係有嘅,隻雪糕又怪怪哋。主打泰式放題,但又好普通好奇怪。裝修前仲勁full,雖然當時試過一次都覺得麻麻,但未至於D嘢食咁…

今次嚟到銅鑼灣試下放題,地鐵C出口一上去對面就係了,交通非常方便, 餐廳裏面環境優雅,有梳化位,張凳係特別設計,坐落好舒服,還有大玻璃可望出街外,適合各類型人士嚟聚餐這裏嘅放題包括香港,日本,泰國美食,大約有180款,好多飲品,啤酒任君選擇,前菜bar,有中有西的甜品 corner,當然還有雪糕,有好多唔同味道,朱古力,焦糖等我哋一開始主打都係日本嘢食,加了錢叫了生蠔和海膽帶子,生蠔即叫即開好新鮮,好豐富嘅海水味好creamy呀,隻隻都好多肉海膽帶子好特色將帶子切開讓入海膽,層次更 豐厚更加鮮甜之後上了一個刺身拼盤已包括所有的刺身,有好多款,樣樣都好新鮮好鮮甜, 我最喜愛的是油甘魚和三文魚軟滑,珍寶赤蝦手掌咁大,馬刀貝爽口,正呢度係用qr code落單嘅,基本上落完單好快就會嚟,一啲都唔會hold 單㗎,職員又勤力有禮貌,坐得又舒服,每次嗌少少,可以食到最新鮮嘅料理,例如手捲,好多人都知手捲一擺得耐咗,紫菜就會淋,這裏一下單,手卷就很快奉上紫菜還是脆的,好加分 🤩這裏還有很多特色嘅壽司,卷物,炸物,甜品,這裏我就唔一一講了,你們快啲親身去試下啦

海膽帶子好特色將帶子切開讓入海膽,層次更 豐厚更加鮮甜

印象中放題經常都是 大xx 而且放題以往都以價低物多作招攬但原來一早已經一改常態現今放題亦可高性價比-位於銅鑼灣的瀛豐的確令我喜出望外刺身大部分都十分新鮮而熟食方面亦交足功課份量方面亦貼心 壽司天婦羅熟食等不會大大件意圖令你盡快飽肚升級了套餐可點生蠔帶子放題來說生蠔質素不錯礦物味偏重 大小適中間中會有數隻偏大自助區的食物亦別有心思有貢菜帶子邊 手撕雞 泰式鳳爪沙律等飲品方面 瀛豐提供四大雪櫃的選擇 應有盡有特別推薦瀛豐所有炒菜特別是椰菜苗 坊間少見另外炒蜆及花螺亦十分不錯愛辣人士可以一試

印象中放題經常都是 大xx

特別推薦瀛豐所有炒菜
特別是椰菜苗 坊間少見
另外炒蜆及花螺亦十分不錯
愛辣人士可以一試
捉緊秋季尾巴🍂,緊系食番餐大閘蟹啦‼️黎開銅鑼灣覓食的時候發現有間日泰料理店推出了「至尊大閘蟹任食」,💰人均$499/2小時,非常實惠。 餐廳陸陸續續多人,基本上都是為了大閘蟹而來。完全即叫即蒸,要預大約25分鐘,店員都非常貼心,提大家分批次去點,keep住熱辣辣去食先好味😋。在種類繁多的飲品櫃裡,都有罐裝薑母茶🫚,岩晒食大閘蟹時飲。 除了大閘蟹吸引,店內仲有生蠔🦪、刺身、壽司🍣、炸物🍤、燒物、泰式金邊粉、小龍蝦🦞等,可以手機落單📲。系等待大閘蟹的時候,餐廳都有小食櫃(泰式鳳爪、中華沙律、八爪魚🐙等)、甜品櫃(多款口味的小蛋糕、榴槤糯米糍等)、雪糕櫃自由拿取。 整體味道良好,大閘蟹雖然每隻約4️⃣兩,但蟹黃同肉都好多好鮮。另外刺身款式都好多,肉質鮮甜厚實。尼間餐廳就算無大閘蟹我都會番黎食佢地的放題。

除了大閘蟹吸引,店內仲有生蠔🦪、刺身壽司🍣、炸物🍤、燒物、泰式金邊粉、小龍蝦🦞等,可以手機落單📲。系等待大閘蟹的時候,餐廳都有小食櫃(泰式鳳爪、中華沙律、八爪魚🐙等)、甜品櫃(多款口味的小蛋糕、榴槤糯米糍等)、雪糕櫃自由拿取。

2023-11-29
庆祝纪念