瀛豐放題料理專門店今次要介紹銅鑼灣一間大家唔陌生嘅放題專門店叫「瀛豐」,我自己都食過幾次,相隔幾年今次再上去京都廣場食,佢哋由10樓搬到去3樓,地方闊落咗好多,座位又多咗,坐得舒服咗,唔似以前咁坐得好逼!果晚我哋喺夜晚7點入座,每位$259+148可以升級到任食海鮮、海膽帶子同任飲Hoegaarden/Stella生啤任飲,任飲任食兩小時非常抵!一坐低一陣,店員好快就上咗一大盤海鮮拼盤同刺身,仲有兩碗蟲草花龍眼肉雞燉湯。一大盤刺身入面有三文魚腩、珍寶赤蝦、油甘魚刺身、鮑片、馬刀貝刺身、赤貝刺身、希靈魚等等,全部都好新鮮,都好厚切!海鮮拼盤最令人期待就係魚子醬,每兩個人就送一盒魚子醬,魚子醬有獨特鹹鮮味,其他海鮮仲有鮮甜嘅松葉蟹腳、青口、鮑魚、彈牙大蝦同螺肉,最最最吸引就係海膽帶子,非常鮮甜!蛋糕櫃都有唔少甜品,最驚喜就係雪糕櫃,大約有八款雪糕,有雪糕杯同韓國牌子雪條,飽到只係食一條哈蜜瓜雪條!QR Code上面起碼超過180款食物,以下食物係我大推必食:1.大蝦天婦羅2.炸榴槤波波,好似叫咗20粒3.燒菠蘿4.麻辣小龍蝦5.火灸左口魚邊6.珍寶赤蝦7.油甘魚刺身8.三文魚刺身9.泰式魚
瀛豐放題料理專門店

6.珍寶赤蝦
7.油甘魚刺身
8.三文魚刺身
9.泰式魚餅

2人總共價錢$917,有加一服務費!

個人口味總評分:8/10

@yingfeng_food @maphk2021

地址:銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓

#瀛豐放題料理專門店 #香港美食 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣好去處 #放題 #任食 #hkig #hkboy #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong