今次小c妹同朋友仔去左銅鑼灣食放題 💰259仲叫左升級版 +💰148加左升級版真係開心好多❗️有得任食飽魚 青口 海螺 蝦蝦 魚子醬 長腳蟹 等等重點係海膽帶子 口感真係唔錯😋仲有燉湯飲 真材實料 飲落好暖胃 好舒服🥰當然刺身魚生都唔少得 要食返回本先🤫熟食方面 小c妹私心推薦以下呢幾樣✨🧀炸芝士年糕 (雖然飽肚 但真係好好食)🦪芝士焗生蠔🧄蒜蓉蒸元貝🍟咸蛋黃薯條🐥炸雞軟骨甜品仔方面 雖然唔算好多選擇但最基本既雪糕仔 蛋糕仔都叫齊可以過下口癮 但重點都係留返個肚仔食主食啦反而飲品有驚喜 比想像中多選擇😚總有一款岩口味~其實仲有好多款式可以選擇😊選擇困難症既豬仔唔洗愁岩既都可以叫嚟試下但注意唔好做大慳鬼呀❗️

今次小c妹同朋友仔去左銅鑼灣食放題 💰259
仲叫左升級版 +💰148

加左升級版真係開心好多❗️
有得任食飽魚 青口 海螺 蝦蝦 魚子醬 長腳蟹 等等
重點係海膽帶子 口感真係唔錯😋
仲有燉湯飲 真材實料 飲落好暖胃 好舒服🥰
當然刺身魚生都唔少得 要食返回本先🤫

熟食方面 小c妹私心推薦以下呢幾樣✨
🧀炸芝士年糕 (雖然飽肚 但真係好好食)
🦪芝士焗生蠔
🧄蒜蓉蒸元貝
🍟咸蛋黃薯條
🐥炸雞軟骨

甜品仔方面 雖然唔算好多選擇
但最基本既雪糕仔 蛋糕仔都叫齊
可以過下口癮 但重點都係留返個肚仔食主食啦
反而飲品有驚喜 比想像中多選擇😚
總有一款岩口味~

其實仲有好多款式可以選擇😊
選擇困難症既豬仔唔洗愁
岩既都可以叫嚟試下
但注意唔好做大慳鬼呀❗️

銅鑼灣瀛豐日式放題的晚市提供了一個豐富多樣的選擇,從新鮮的刺身到經典的日本料理,再到升級選項如凍海鮮拼盤和海膽帶子,每一樣都讓人垂涎三尺。進入瀛豐的那一刻,就被其溫馨的氛圍所吸引。店內裝潢簡潔而不失風格,營造出一個適合朋友聚會和家庭用餐的環境。服務人員熱情而專業,總是及時上菜,並且保持餐桌整潔。晚市放題的亮點無疑是那升級的凍海鮮拼盤,其中包括了多種海鮮選擇,每一種都新鮮到令人驚喜。海膽帶子則是另一個高光時刻,海膽的鮮美與帶子的肉質完美結合,每一口都是味蕾的享受。除了海鮮,瀛豐還提供了多款熟食選擇,從泰式小食到串燒,每一樣都調味得恰到好處,展現出廚師的精湛技藝。甜品選擇也同樣豐富,從傳統的日式甜品到創新的融合風味,都能為這頓豐盛的晚餐畫上完美的句號。

2024-03-28 58 浏览
好鐘意食放題既我,非常終意搵新放題餐廳😍😚上星期五放工後,約埋同事去食放題,搵到呢間瀛豐放題料理專門店,價錢親民唔太貴😍6:30入座都係$259/位,店員話只要 +$148就可以立即升級,任食極品海鮮拼盤,見到有🦀松葉蟹腳、凍鮑魚、凍青口、🐚凍螺、澳洲海膽帶子刺身、Hoegaarden生啤、Stella 生啤,好爽呀,咁緊係升級啦🦀🍤🍣😍🍜🍱🍗🐠🦀😝刺身好多款都非常高質新鮮,帶子肥美,所有刺身都好厚切,抵讚👍🏻👍🏻松葉蟹腳都幾多肉,肉質美味😋,估唔到仲有凍鮑魚、凍青口、凍螺,平時食自助餐既食物都有,好鮮味,好抵食壽司種類都好多,最鍾意食火炙三文魚壽司🍣油脂甘香肥美,加左黑松露壽司🍣既三文魚,好味😋玉子壽司小朋友最愛最喜歡燒帶子,大大粒啖啖肉,好香既蒜蓉味,好正😊出面自助郎食物位置仲有好多款雪糕可以拎,正👍🏻
好鐘意食放題既我,非常終意搵新放題餐廳😍
😚上星期五放工後,約埋同事去食放題
搵到呢間瀛豐放題料理專門店,價錢親民唔太貴

最喜歡燒帶子,大大粒啖啖肉,好香既蒜蓉味,好正😊

出面自助郎食物位置仲有好多款雪糕可以拎,正👍🏻

2024-03-27 60 浏览
朋友飯聚最簡單唔洗諗, 一定係日式放題。 揀左間銅鑼灣瀛豐放題料理, 可以慢慢食慢慢傾計。日式放題最緊要食材新鮮, 而家升級重可食到極品海鮮拼盤, ( 有松葉蟹腳, 凍鮑魚, 凍青口等). 三文魚刺身肥美鮮甜厚切, 油甘魚香甜, 魚油十足, 入口魚油香味豐富。蟹腳天婦羅, 熱辣辣非常脆口, 簿簿的天婦羅粉包住蟹腳, 唔會食到成口都係粉, 亦都無油益味。海膽壽司, 飯團小小但海膽多多, 十分抵食,。 海膽甘香, 一餅一餅舖滿哂壽司飯上。

2024-03-27 126 浏览
於銅鑼灣以$259這價錢便可吃到晚市任食放題,日,泰料理刺身、冷盤熱盤、前菜、串燒、甜品飲品,應有盡有。不像一般日式放題店,這裡面積夠大,座位寬闊,令人吃得舒服。💥想食豐富啲,決定額外點份極品海鮮拼盤(每位另加$148)及海膽帶子(每位另加$118)。拼盤種類繁多,包括鮑魚、青口、松葉蟹腳、翡翠螺及珍寶赤蝦等。最特別可說是居然見到坊間放題店極少提供的魚子醬呢!🥢刺身拼盤~包括希靈魚、三文魚腩、油甘魚、馬刀貝刺身及赤貝等,全部都十分新鮮。🥣作為一個湯痴,每位一客的蟲草花圓肉燉雞湯絕對是我杯茶!😋放題部份的湯款也非常高質,三文魚芫荽豆腐湯及冬蔭功湯都在水準之上。😋😋其他食品如天婦羅、各款壽司、椰菜苗及炸豆腐等均製作用心。✅最後,值得一讚是這裡的甜品及飲品放題區也誠意十足,種類及味道俱備。

極品海鮮拼盤
冬蔭功
三文魚芫荽豆腐湯
天婦羅
極品海鮮拼盤
三文魚芫荽豆腐湯
天婦羅
2024-03-26 42 浏览
隔咗一段時間冇食放題,趁放工所以約咗朋友去食下。鍾意食放題既最大原因係可以喺一餐入面滿足哂大家有既要求,因為有齊港、日、泰美食,想食咩都得。我地叫咗好多轉野食,咩都試少少咁。好欣賞佢地既刺身新鮮又肥美,仲有海膽花之戀同手卷,正呀!至於熟食,上碟既時候基本上都係熱辣辣,食得出係即點即整既。餐廳有升級優惠, 加$148可以任食極品海鮮拼盤,包括松葉蟹腳、凍鮑魚、凍青口、凍螺、澳洲海膽帶子刺身等,仲有生啤任飲,下次試試先。
隔咗一段時間冇食放題,趁放工所以約咗朋友去食下。

仲有海膽花之戀同手卷,正呀!

至於熟食,上碟既時候基本上都係熱辣辣,食得出係即點即整既。

2024-03-26 41 浏览
最近聽朋友講瀛豐放題 ,真係質素好好同好多選擇呀 💕。所以今日就嚟試下啦😋 ,真係好多嘢食呀。只要 +$148就可以立即升級, 任食極品海鮮拼盤(松葉蟹腳、凍鮑魚、凍青口、凍螺),升級仲送魚子醬一盒。 今次主打壽司魚生拼盤😋 ,魚生真係好新鮮同肥美呀 , 翡翠螺、磯燒鮑魚等。而且上餐時間好快,店員好勤力咁收碟😁。 ✨️今次食咗好多燒豪呀, 啲豪真係好大隻呀。✨️另外有炸雞軟骨, 外皮好鬆脆。✨️壽司有好多款式 有我至愛嘅 花之卷同埋海膽壽司, 帆立貝壽司等, 真係回曬本喇💓。 甜品仲有好耐冇食嘅豆腐花,細細盒真係啱曬喇。-16:00-18:00 $229/位-18:00-20:00$259/位-20:00-22:00$259/位

✨️今次食咗好多燒豪呀, 啲豪真係好大隻呀。

✨️另外有炸雞軟骨, 外皮好鬆脆。

甜品仲有好耐冇食嘅豆腐花,細細盒真係啱曬喇。

-16:00-18:00 $229/位
-18:00-20:00$259/位
-20:00-22:00$259/位

2024-03-26 56 浏览
瀛豐嘅日式放題不嬲都係高質素之選, 新裝修之後重要坐得闊落咗勁唔多, 食物種類繁多, 海鮮有好多選擇, 海膽帶子刺身簡直要encore在encore!另外小編好鍾意食新推出嘅海鮮優惠, 小編一路都喺酒店buffet粉絲, 夠膽講呢度嘅海鮮同五星酒店嘅自助餐一同, 價錢仲要平截, 非常值得一試!~~~~~~~😋味道: 8/10📸賣相: 7/10🛋️環境:8/10💁‍♂️服務: 8/10💎性價比: 9/10💲人均:$229起⏪回頭率:100%~~~~~📍瀛豐放題料理專門店銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓

~~~~~~~

~~~~~

📍瀛豐放題料理專門店

銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓

2024-03-23 75 浏览
很久沒有吃放題了這間非常之驚艷之一的是,送的蟲草花燉湯真的非常之鮮甜。很好喝!很好喝!很好喝!人均才200+每位 …可以吃到中,日,泰美食。我地選了每位加多$148升級了極品海鮮拼盤😝有魚子醬、凍鮑魚、蟹腳、凍蝦、凍青口等海鮮。而升級凍海鮮是任吃的👍🏻熟吃種類非常多,壽司款都好多帶子配海膽,係我嘅最愛😋鮮甜手機QR code落單,如果我有兩個胃全部都想吃外面有自助美食😋另外甜品飲品雪糕包羅萬有😋總結:這間環境裝修簡單又大氣坐位舒服 。適合聚會種類非常多不怕只有幾樣選擇而且出餐速度快。凍鮑魚凍螺都是切好夠夠細心。魚生海鮮都肥美大件。我個人很喜歡熟食,味道很不錯Cp值不錯!
很久沒有吃放題
這間非常之驚艷之一的是,
送的蟲草花燉湯真的非常之鮮甜。
很好喝!很好喝!很好喝!

人均才200+每位 …
可以吃到中,日,泰美食。
我地選了每位加多$148升級了極品海鮮拼盤😝

熟吃種類非常多,壽司款都好多
帶子配海膽,係我嘅最愛😋鮮甜

手機QR code落單,
如果我有兩個胃全部都想吃
外面有自助美食😋
另外甜品飲品雪糕包羅萬有😋

總結:
這間環境裝修簡單又大氣
坐位舒服 。適合聚會
種類非常多不怕只有幾樣選擇
而且出餐速度快。
凍鮑魚凍螺都是切好夠
夠細心。魚生海鮮都肥美大件。
我個人很喜歡熟食,味道很不錯
Cp值不錯!
2024-03-22 61 浏览
同frd揀左16:00食放題 為左可以食多啲嘢 lunch都未食 好期待搭lift上到3樓 一入門口就覺得店員好熱情 好親切 裝修簡單乾淨港.日.泰美食放題 ($239+1)港式餸菜 當然唔少得鹹蛋黃炒薯條 日本既代表有冷盤小食 刺身 壽司 三文魚腩認真不得了encore再encore🍣泰國既特色 炒金邊粉 冬陰功湯 飛天炒通菜 鰻魚炒飯值得推介$200幾蚊 野食多到數都數唔晒 仲包埋任飲 算係唔錯既選擇唔夠喉仲可以+$148升級極品海鮮拼盤 凍海鮮係任食!!!任食 !!!任食呀!!!重要嘅嘢要講3次~ 海鮮拼盤有松葉蟹腳🦀凍鮑魚凍蝦🦐凍螺🐚凍青口 仲包埋海膽帶子師傅切好晒螺片同鮑魚 好易食🤗雖然剝松葉蟹腳殼同蝦殼有少少麻煩 但食多隻 番本唔難🤭🤭2個人仲送值得期待既魚子醬 成件事好抵食✌🏻食食下 店員姐姐送上蟲草花燉雞湯 湯料十足 飲落好鮮甜 有驚喜💯任食梗係唔少得 雪糕🍦同甜品🍮今次無揀錯 凍海鮮任食真係好抵食👍🏻👍🏻

港.日.泰美食放題 ($239+1)

港式餸菜 當然唔少得鹹蛋黃炒薯條

今次無揀錯 凍海鮮任食真係好抵食👍🏻👍🏻
2024-03-16
下午茶
2024-03-21 103 浏览
店舖面積很大,裝修簡潔。飲品、甜品任擇,食物種類也很多。店員服務良好,上菜速度快,又沒有漏單情況。任飲任食兩個鐘,沒有催促埋單或計時,吃得很自在舒服。自助冷盤小食區有泰式鳳爪、芝麻八爪魚、泰式肉碎粉絲沙律、泰式酸辣手撕雞等,味道不錯,也算多選擇。蟲草花燉湯味道甘香清甜,用料十足。喝完後很舒服。極品海鮮拼盤(升級每位+$148)包括魚子醬、凍鮑魚、蟹腳、凍蝦、凍青口等海鮮。這些海鮮都非常鮮甜美味,肉質爽口彈牙。特別是魚子醬,非常美味。雖然海鮮可能不是頂級的,但以這樣的價格來說,我覺得還是很值得。海膽帶子可以無限追加。海膽的新鮮度不錯,味道甜美,帶子的口感也很爽口彈牙。夾在一起吃非常特別。刺身拼盤有希靈魚、三文魚腩、蝦、鮑片、油甘魚刺身、馬刀貝刺身、北海道角螺、赤貝等各種刺身。全部刺身都非常新鮮,入口彈牙鮮味。其他熟食如和味一口牛、炭燒豬頸肉、串燒牛柳、串燒雞肉、串燒豬柳、泰式蝦餅、泰式魚餅、芝士焗生蠔、一口海膽壽司、辣椒膏炒蜆、黑松露油甘魚壽司、龍蝦膏甜蝦壽司、醬油吞拿魚刺身、泰式生蝦等,很多選擇。甜品算多元化,有芒果布甸、木糠蛋糕、Tiramisu等等。還有大板牛乳雪糕,口感順滑豐富。

自助冷盤小食區

蟲草花燉湯
味道甘香清甜,用料十足。喝完後很舒服。

極品海鮮拼盤(升級每位+$148)

海膽帶子

其他熟食

甜品

• 海膽帶子
  • 刺身
  • 飲品
2024-03-19 78 浏览
輕鬆食回本嘅放題,選擇超級多,刺身、壽司、天婦羅、燒物、泰國小食等等,仲有自助區、甜品、飲品櫃。建議加$$升級,可以任食海膽帶子任飲生啤。上年食過佢哋個大閘蟹放題,覺得唔錯所以再同朋友食過☺️☺️🍣🍣刺身、壽司間間放題都有,但係呢個帶子海膽印象中淨係見過呢間有。細細舊一啖一粒,叫咗幾輪都係食佢就知有幾正!🍺Hoegaarden同Stella生啤任飲!超級夠泡,平時落酒吧飲都幾十蚊杯,我同朋友都係酒鬼,淨係飲生啤都可以回一半本🤣🇹🇭呢度嘅泰式小炒比我想像中出色,串燒都唔錯👍🏻
輕鬆食回本嘅放題,選擇超級多,刺身壽司、天婦羅、燒物、泰國小食等等,仲有自助區、甜品、飲品櫃。

🍣🍣刺身壽司間間放題都有,但係呢個帶子海膽印象中淨係見過呢間有。細細舊一啖一粒,叫咗幾輪都係食佢就知有幾正!

🇹🇭呢度嘅泰式小炒比我想像中出色,串燒都唔錯👍🏻
2024-03-16 143 浏览
香港放題集團式經營就多,小店做嘅真係唔多。銅鑼灣呢間瀛豐放題我一直都覺得佢哋嘅刺身同埋熟食水準都幾好。重點重點係,我最鍾意食佢哋海膽帶子,呢個放眼成個香港都唔覺有邊間放題有提供!😋😋滿足晒我鍾意食海膽嘅願望,仲可以無限追加。舖頭環境都幾大,飲品櫃、甜品櫃隨便自己攞,電子落單方便,冇出現漏單嘅情況,上菜速度快,夠時間食多幾輪。😚😚升級後生啤都可以任飲,食2個鐘時間唔算倉猝,捧住個肚走,性價比幾高嘅一間放題👍🏻👍🏻

2024-03-16 89 浏览
慶祝生日揀咗呢間放題食,喺正銅鑼灣SOGO後面,位置都好方便,行完街就準備去食!之前都食過一次,原來佢哋搬咗大啲嘅舖,座位闊落咗坐得都舒服啲。刺身水準唔錯,特別係三文魚腩同埋赤蝦,encore咗幾round,好食肥美又大隻🤓燒物都幾出色🥰燒扇貝大大隻,燒鰻魚係原條咁上,其他炸物、天婦羅水準正正常常。我食晚市$259/位,價錢合理👍🏻全場有接近200款食物,選擇真係好多,全部都可以食到飽😁😁

我食晚市$259/位,價錢合理👍🏻
全場有接近200款食物,選擇真係好多,全部都可以食到飽😁😁
2024-03-06 420 浏览
好耐無食放題,是晚與友放縱一下。這裡提供各款刺身,海膽帶子都有,真係望見開心。餐廳地方寬敞,環境光鮮,食起來份外覺得安心。用QRcode手機下單,有wifi提供,上菜快收碟快,店員效率其高。除日式刺身外,仲有泰式美食,選擇十分多。放題每位$259,升級+$138刺身拼盤先送來一盤刺身,有珍寶赤蝦、三文魚腩、油甘魚、希靈魚、八爪魚、鮑片、馬刀貝、北海道角螺,樣樣都好肥美。生蠔生蠔來自愛爾蘭,蠔身飽滿肉質爽口,海水味淡無腥味,點cocktail sauce為佳。蟲草花燉湯凍食刺身可以飲啖暖身又滋補,味道甘香清甜。海膽帶子:賣相吸引,海膽甘甜,帶子軟綿,食完半打,又半打~松葉蟹杯:細細杯,蟹肉多飯少,有蟹膏正。一口海膽壽司:飯球超迷你,唔夠喉,再點N次。原條穴子壽司:好長的穴子可一試。鵝肝帶子壽司:鵝肝係一小點好珍貴,太攪笑。七味雞軟骨:好食,但都好多粒有排食。八味黃金豆腐:炸皮脆薄,但一碟相當多,大家不要做傻事。泰式魚露燒蝦:蝦肉彈牙,正常發揮。泰式燒元貝:元貝加了蒜蓉幾惹味。炸榴槤波波:口感軟糯,榴槤超香,高質,一定要試。飲品汽水飽肚當然唔飲,一刻果汁(水蜜桃汁)最好選擇,啖啖果香唔會好
餐廳地方寬敞,環境光鮮,食起來份外覺得安心。

放題每位$259,升級+$138

蟲草花燉湯

凍食刺身可以飲啖暖身又滋補,味道甘香清甜。
蟲草花燉湯
海膽帶子:賣相吸引,海膽甘甜,帶子軟綿,食完半打,又半打~
松葉蟹杯:細細杯,蟹肉多飯少,有蟹膏正。
一口海膽壽司:飯球超迷你,唔夠喉,再點N次。
一口海膽壽司
原條穴子壽司:好長的穴子可一試。
鵝肝帶子壽司:鵝肝係一小點好珍貴,太攪笑。
七味雞軟骨:好食,但都好多粒有排食。
八味黃金豆腐:炸皮脆薄,但一碟相當多,大家不要做傻事。
泰式魚露燒蝦:蝦肉彈牙,正常發揮。
泰式燒元貝:元貝加了蒜蓉幾惹味。
泰式燒元貝
炸榴槤波波:口感軟糯,榴槤超香,高質,一定要試。
飲品
汽水飽肚當然唔飲,一刻果汁(水蜜桃汁)最好選擇,啖啖果香唔會好甜,多飲幾罐無妨。
一刻果汁(水蜜桃汁)
雪糕
大板牛乳雪糕(蜜瓜味、豆腐味、咖啡味),當中蜜瓜味係最好食而不膩。
大板牛乳雪糕
甜品
多款口味布甸,香芋布甸最出色可試。
香芋布甸
2024-02-20
一口海膽壽司
泰式燒元貝
一刻果汁(水蜜桃汁)
大板牛乳雪糕
香芋布甸