2023-05-03
今日放工後黎到九龍灣搵食~哩間濟州燒肉食堂係food court旁邊,地點方便易搵,餐廳內有大量卡位,門口位置仲有四張大圓枱~餐牌上面有唔同套餐及單點選項可以選擇~前菜有沙律、泡菜、芽菜同醃蘿蔔,除左沙律之外都可以再添,亦提供同樣可以無限添加既芝士粟米同埋泡菜爐邊蛋,芝士粟米係我最愛💕🔸特選黑毛和牛上貝身肉和牛上貝身肉上面有雪花紋,肉質軟腍無筋,油脂豐富,建議燒到面層有少少焦香,逼曬啲油脂出黎係最好食既~🔸食堂牛小排(醬油)牛小排經過醬油調味,可以唔洗再點任何醬汁,入口牛味濃,肉質同樣軟腍好食,好食推介👍🏻🔸濟州特上黑毛豬拼盤拼盤入面有豬皮、梅花肉條及豬脾骨。豬皮烤好後,滲出少少豬油,入口係啖啖骨膠原;梅花肉條啖啖肉,亦係已經經過調味,味道微甜;豬脾骨有店員幫手燒🔥肉質鬆化,入口勁juicy多肉汁~🔸每日新鮮鰻魚(半份)鰻魚都係店員幫手燒🔥火候控制得啱啱好,魚皮香脆,魚肉爽彈,肉質滑嫩,食得出鰻魚既鮮味,好食推介👍🏻🔸食堂蘋果梨汁雞肉雞肉用蘋果梨汁醃製,所以味道清甜,入口肉質鬆軟。🔸芝士帶子帶子大大粒,用錫紙兜裝住,入面仲有勁多芝士,燒完之後帶有鹹香,而且帶子肉質爽彈。🍹梅子青檸梳打
餐牌上面有唔同套餐及單點選項可以選擇~
🔸特選黑毛和牛上貝身肉
🔸食堂牛小排(醬油)
🔸濟州特上黑毛豬拼盤
🔸每日新鮮鰻魚(半份)
🔸食堂蘋果梨汁雞肉
雞肉用蘋果梨汁醃製,所以味道清甜,入口肉質鬆軟。
🔸芝士帶子
🍹梅子青檸梳打 $32 (若套餐加$28)
🍹荔枝梳打 $32(若套餐加$28)
兩款梳打味道清新,食完咁多肉之後,用嚟解膩一流~