2022-10-04 1329 浏览
住在九龍區九龍灣係最近的分店,但一直以來都係去北角分店食。昨天同媽咪第一次去九龍灣分店覺得頗為失望😴雖然佢啲服務態度好過北角,佢哋會主動問要唔要加泡菜👍但係食物選擇就比北角差,可能喺工業區所以主要得lunch set。打開個menu北角有嘅嘢佢冇,想叫食開嘅蟹膏蟹肉石頭鍋飯~冇,加58蚊換嘅炸雞~冇, 芝士紫菜飯卷都係冇😭叫咗一客鰻魚石頭鍋飯畀媽咪、一份燒肉同一個海鮮煎餅。喺北角每次都會叫燒肉佢哋會畀一份生菜、配菜同埋一碗飯,但九龍灣係冇生菜的,泡菜可以任點但爭我碗白飯竟然要自己出聲先至話嚟緊?😑之前都有比北角分店寫食評,有附上食物嘅相,唯獨尋日嘅鰻魚飯漏咗影,所以今次食評缺相。
2022-09-27 1294 浏览
其實我個人幾鍾意食韓式餐廳,因為唔少嘅餐廳都有前菜提供而呢一間 #濟州燒肉食堂 提供左無限任添嘅前菜佢有泡菜,小蕃茄同埋醃蘿蔔,味道都OK而我就另外叫咗一個韓式炒粉絲但係今次嘅韓式炒粉絲佢味道唔係太夠,而且啲粉比較黐埋一齊,所以如果要食依間餐廳嘅話,我都係建議食返烤肉,而唔係佢嘅粉絲另外我另外唔知點解依家推行緊八五折優惠,我walk in入嚟佢都有俾個折扣我不過我唔知呢個優惠去到幾時,你哋去之前,記得要睇清楚🤣🤣
其實我個人幾鍾意食韓式餐廳,因為唔少嘅餐廳都有前菜提供
而呢一間 #濟州燒肉食堂 提供左無限任添嘅前菜
佢有泡菜,小蕃茄同埋醃蘿蔔,味道都OK
而我就另外叫咗一個韓式炒粉絲
不過我唔知呢個優惠去到幾時,你哋去之前,記得要睇清楚🤣🤣
2022-09-16 1366 浏览
Book好咗位~ 到咗之後店員即刻幫我地Set 枱,整爐邊蛋+粟米芝士,仲上埋生菜沙律盤+前菜(蘿蔔、泡菜、芽菜)😋, 但每款都係得一碟,份量仲要好少。不過我地中途Refull咗好多次, 店員都好快手👏。和牛味好重, 肥瘦均衡, 加啲調味食就夠, 一口食啱啱好👍☺️! 護心肉, 一碟大約有10舊~ 仲有牛舌都好好食!好大塊!入口好爽😋食燒肉一定要叫返杯解渴野飲!! 🧃係餐廳食蛋糕會收$50切餅費。店員會幫手點埋蠟燭~ 唔係成個盒整上嚟🥰

食燒肉一定要叫返杯解渴野飲!! 🧃
庆祝纪念
生日
2022-09-13 1029 浏览
Lunch食咗間唔錯既韓燒,兩個人叫咗 $308既Set,包兩碗白飯,配菜同蛋都同其他韓燒餐廳一樣任添,唯獨係冇菜跟,如果要就要加錢啦!呢間韓燒啲肉醃得好好,就咁食都唔會太鹹,店員都好主動幫你添配菜同蛋,服務唔錯,加上我比較晏先去,坐耐啲都ok,餐具同環境都幾乾淨,個爐燒到污糟晒店員又會幫你主動換,唔知道夜市會唔會都係咁好呢,下次會再嚟試吓。跟餐個韓牛好好食,夠林,又夠牛味,食肉無菜包,自然就食多咗飯,如果飯都可以任加就好了,最多咪食多你半碗😂。
2022-09-10 818 浏览
8號風球的晚上 去吃韓燒店在美食廣場內 不是很起眼 一般燒烤店的設備 環境所限 封閉式店鋪 和北角店相比 沒有街景 有侷促的感覺2個人要了濟洲特級套餐(498元)不知是否先入為主的感覺 無論肉的質量 味道都不及北角店 尤其是豬五花肉 切得很薄 燒後像肉乾唯一要讚的是 兩邊爐旁除了泡菜蛋 還有芝士粟米並會主動添加還有一個疑問 埋單時說網絡有問題不能用信用卡 只收現金 支付寶 微訊及八達通 不是全要有網絡才可以用嗎?最後我付現金 還再三問清楚 是否享有泊車優惠呢 (因某些要電子消費才有)
8號風球的晚上 去吃韓燒
唯一要讚的是 兩邊爐旁除了泡菜蛋 還有芝士粟米並會主動添加
2022-08-24
2022-08-21 1191 浏览
今日在九龍灣商場shopping, 近晚飯時間,入了這裡的food court看有什麼野食。這裡有不同種類的食店,因很久沒食韓燒,所以入了1間韓式燒肉店。這店在food court 旁,有自己的位坐位位置,每張坐位都設有燒烤爐。除主打韓牛,還有和牛和黑毛豬等。另更有韓式食品。質量唔錯,環境寬敞!- 韓牛拼盤 - 黑毛和牛上背身肉 和牛肥瘦分佈平均,油脂甘香,牛味 濃。- 濟州黑毛豬五花肉 肉質爽口,豬肉味濃,五花分佈均勻- 芝士生蠔 肥厚的生蠔,加入芝士燒,香味濃郁 燒得剛熟,蠔肉juicy- 薯仔排骨湯配飯- 炆牛肋骨 牛肋骨炆得淋軟入味- 梅子梳打 很解渴清新的飲品
- 韓牛拼盤
- 黑毛和牛上背身肉
和牛肥瘦分佈平均,油脂甘香,牛味
濃。
- 濟州黑毛豬五花肉
肉質爽口,豬肉味濃,五花分佈均勻
- 芝士生蠔
肥厚的生蠔,加入芝士燒,香味濃郁
燒得剛熟,蠔肉juicy
- 薯仔排骨湯配飯
- 炆牛肋骨
牛肋骨炆得淋軟入味
- 梅子梳打
很解渴清新的飲品
2022-08-16 920 浏览
濟州海鮮拉麵($71.4)奉送泡菜一小碗賣相:🐧🐧味道:🐧🐧拉麵、餸、湯全塞在同一外賣碗內,未有分開另上,拉麵因而發泡變冧。拉麵量一般,約佔外賣碗二分一位置,足以飽肚。海鮮配菜包括大蝦、蜆、青口、魷魚等,款式不算少,但每樣數量不多,只有一至兩件。味道方面,拉麵本身應類似韓式辛辣麵般的質感,可惜被浸冧,彈性口感全失。拉麵湯底有泡菜的香味,但入口並無預期的辣味,相反頗為鮮甜,容易入口。海鮮配菜則不過不失,唯獨大蝦極度不新鮮,食落有霉感,令人失望。奉送的泡菜辣度足,香口爽甜,十分不錯。外賣等候時間:🐧🐧🐧在假日晚上7點幾下單,約需時40分鐘送達,與預計送達時間相符。🐧❤️結語:如果拉麵可分湯另上,或現場堂食,可加分不少。
濟州海鮮拉麵($71.4)

奉送泡菜一小碗

賣相:🐧🐧
味道:🐧🐧

拉麵量一般,約佔外賣碗二分一位置,足以飽肚。

奉送的泡菜辣度足,香口爽甜,十分不錯。

外賣等候時間:🐧🐧🐧

🐧❤️結語:如果拉麵可分湯另上,或現場堂食,可加分不少。
2022-08-13
40 分钟 (外卖送餐)
2022-08-11 814 浏览
行過德福,見新左呢間韓國野好耐都未試過,就一於試吓啦,叫咗個6百幾既2人餐,包左3份肉,一個人蔘雞湯,一個沙律,仲有兩杯嘢飲,由於繁忙時間侍應比較忙,舉手示意fill 前菜都冇乜人理,試過一次就算
2022-08-08 932 浏览
經過德福突然想食燒肉,於是就試吓呢間濟洲燒肉食堂~我哋叫咗:-濟州五花肉套餐 $498✿前菜(沙律、泡菜、酸蘿蔔、辣椰菜)除了沙律,其它可以任添。椰菜加辣味道奇怪,其它正常,添了多次泡菜和酸蘿蔔,食燒肉可以解膩。✿燒肉(食堂牛小排、豬排骨肉、濟州五花肉、食堂蘋果梨汁雞肉、醬油梅花肉、八爪魚)份量不算多,大約每樣2-3件,味道還可以,有醬嘅肉都醃得幾入味,較特別是有八爪魚,幾爽口彈牙~不過食韓式燒肉無提供生菜包肉,有點扣分😕爐邊蛋同芝士粟米可以無限添,爐邊蛋個人認為走泡菜更好食,芝士粟米好邪惡,忍唔住添咗好多次😆✿大醬湯幾好飲,有少少🤏辣味,湯料有豆腐、櫛瓜、牛肉、蜆、洋蔥等,不過飲到最後有啲鹹。✿梅子梳打(跟餐)✿青檸梳打(跟餐)-食燒肉飲返杯梳打就最爽啦🤩不過味道較淡,建議要叫少冰。整體食物質素普通,無特別出彩的地方,性價比亦一般。欣賞店員好勤力,經常留意客人需要,主動幫手加前菜、爐邊蛋同芝士粟米。環境開揚,空氣流通,食完都唔會話成身燒肉味,不過旁邊係food court,有種俾人望住食嘢嘅感覺😂
經過德福突然想食燒肉,於是就試吓呢間濟洲燒肉食堂~
我哋叫咗:
-濟州五花肉套餐 $498
✿前菜(沙律、泡菜、酸蘿蔔、辣椰菜)
沙律、泡菜、酸蘿蔔、辣椰菜

✿大醬湯
大醬湯

✿梅子梳打(跟餐)
✿青檸梳打(跟餐)
-食燒肉飲返杯梳打就最爽啦🤩不過味道較淡,建議要叫少冰。
梅子梳打&青檸梳打

整體食物質素普通,無特別出彩的地方,性價比亦一般。
,有種俾人望住食嘢嘅感覺😂
2022-07-21
2022-07-24 1319 浏览
2022-07-16同女朋友加兩位好友去德福食燒肉🍖餐廳係濟州燒肉食堂,位置德福二期五樓🇰🇷同女朋友之前係北角食過分店,覺得不錯再食☺️星期六晚市時間,非常多人,建議訂位穩陣☺️店員安排四人座位,空間感有點小,燒烤爐佔了不少空間😅我哋點了濟州燒肉套餐,698蚊份餐,六款肉類,包兩杯飲料,一款湯,每個爐側邊既芝士粟米同泡菜蛋都係無限添加,食完就可以加了🔥🔥和牛貝身肉,成塊牛扒用碟上,就係脹有傳統嘅韓式方法醃制, 燒完都唔使點任何像, 配埋爽口嘅泡菜洋蔥, 又係一啖一啖食唔停口🥩護心肉,味道濃郁,食個時可配上燒肉醬或加了鹽進食🍖黑毛豬五花,豪快黑毛和牛肉裙肉厚肉有口感、豬腩肉醃得入味🐷壼漬牛肋骨,筋肉部位劃上幾刀醃漬,油亮亮鮮紅色澤,味道正常🐂豪快和牛燒,一睇佢嘅雪花, 油脂包住成個口腔,少少簡單調味就無得彈,四大塊和牛最緊要唔好燒得太熟,兩邊輕輕燒下咁就又唔韌又好味,超級好食😋雞頸肉,肉味鮮嫩,肉汁豐富,雞頸肉係經常轉動的部位,肉質具彈性富有嚼勁,估唔到咁好食🐓人蔘雞湯,足料半隻雞,用上韓國人蔘泡製而成,加上糯米、薑蒜作調味,滋補又養生🐓驚套餐唔夠飽,另點了三樣食物😆豪快海鮮煎蔥餅,88蚊碟
2022-07-16

同女朋友加兩位好友去德福食燒肉🍖
餐廳係濟州燒肉食堂,位置德福二期五樓🇰🇷
同女朋友之前係北角食過分店,覺得不錯再食☺️
星期六晚市時間,非常多人,建議訂位穩陣☺️
店員安排四人座位,空間感有點小,燒烤爐佔了不少空間😅

護心肉,味道濃郁,食個時可配上燒肉醬或加了鹽進食🍖

黑毛豬五花,豪快黑毛和牛肉裙肉厚肉有口感、豬腩肉醃得入味🐷

驚套餐唔夠飽,另點了三樣食物😆

豪快海鮮煎蔥餅,88蚊碟,都幾厚同幾足料,有魷魚,蝦,蠔仔,八爪魚同埋大蔥等配埋加咗辣椒,嘅醬油個煎餅啲邊煎得好香脆,成個煎餅有勁多蔥,另上一款醬油味道比較甜,食完都幾飽肚🫃

豪快嚴選牛舌,138蚊碟,兩大塊嘅牛舌,牛味特濃,口感獨特,一試難忘👅

食堂鰻魚飯,86蚊窩,有兩大舊魚肉嫩滑肥美,有光澤感及油光,吃起來較實身,入口夠細嫩,有蛋絲同紫菜絲作配搭,醬汁偏甜飯粒軟硬適中🐟

整體服務還可以,會自動問加蛋同芝士🤓
不過收碟速度比較慢😗
環境座位空間較少,坐得幾逼吓😖
食物質素幾好,推介和牛同人參雞,會再去幫襯😉

#濟州燒肉食堂
#豪快海鮮煎蔥餅
#豪快嚴選牛舌
#食堂鰻魚飯
2022-07-17 744 浏览
環境,氣氛同服務都不錯,但肉食就不太如理想,五花肉並非厚切,目測若8至10mm厚,無問題,可以自己控制時間,一樣可以好美味,點知一放入架烤,就有位年輕人員工主動協助,肉都未熟就反,仲要剪埋,我同朋友都O晒咀,白白浪費件肉,好似食肉乾咁,烤肉係要技術,並非烤熟就算,真係有待改善!同塲亦有豬皮,已先鹵熟,味道不錯,略嫌淋身。另外一提,包烤肉食嘅伴菜,需要收費,並非點烤肉時免費提供。
同塲亦有豬皮,已先鹵熟,味道不錯,略嫌淋身。
另外一提,包烤肉食嘅伴菜,需要收費,並非點烤肉時免費提供。
2022-07-12 694 浏览
星期日好好天,同朋友去完海灘之後好想食d comfy food,西貢出返黎直落九龍灣就可以到.分開6點同8點一轉,其實我都唔係第一次食,再一次黎依然咁好食.staff 態度好好,不過睇得出好多新手,好多時一樣耶要講幾次先記得.不過我地都後生過,都知做飲食業幾辛苦既.我地叫左一個2人set498,乜都有,另外叫左個海鮮煎餅亦係好足料.埋單一人220 飽飽

不過我地都後生過,都知做飲食業幾辛苦既.

埋單一人220

飽飽
498 /2人餐
2022-07-10
498 /2人餐
  • 豪快海鮮煎蔥餅
2022-07-02 911 浏览
本來唸住去試下濟州燒肉食堂嘅燒肉,但係夜晚7點嘅時候已經大排長龍。最後決定轉食佢地啲晚餐,有十多種主食可供選擇,而今次我就試左以下3款。燉牛肋骨配飯 $98牛肋骨經長時間燉製,牛肉嫩滑又唔會粘住啲骨,牛骨同埋牛肉製成嘅湯身比較濃郁,又帶一點甜味。人蔘雞湯配飯 $85足料半隻雞,用上韓國人蔘泡製而成,加上糯米、薑蒜作調味,滋補又養生。

燉牛肋骨配飯 $98

人蔘雞湯配飯 $85

2022-07-02 711 浏览
我本身唔係咁鍾意食燒肉,但係因為爸爸鍾意食,所以揀咗喺呢一間餐廳食父親節飯。呢間餐廳係親友介紹嘅,我自己都覺得佢性價比高。佢嘅價錢唔算好平,算係同平時放題嘅燒肉餐廳差唔多,當日晚飯每人大約係$400左右。我哋當日冇訂位,去到餐廳,員工同我哋講每日用膳只有90分鐘。入到去因為時間尚早,所以都仲有空位。佢哋安排我哋坐咗喺卡位,餐廳環境好整齊,好衛生,員工嘅服務好好,上菜好快。呢間餐廳冇放題,我哋當日叫咗一個set,再另外加咗一啲野食。我覺得佢地醃肉好入味,醃料偏甜,啱我嘅口味。佢嘅人生雞湯好好飲,其他配菜都唔錯。佢嘅牛肉入口即溶,肉質好鮮嫩。餐廳嘅前菜,包括泡菜、醃蘿蔔等等都係任添。再有下一次我覺得我都會再選擇嚟呢一間餐廳食燒肉。
再有下一次我覺得我都會再選擇嚟呢一間餐廳食燒肉。
2022-06-17
庆祝纪念
父亲节
2022-06-28 616 浏览
個爐受熱好唔平均,仲要唔係好夠熱咁,搞到要燒好耐先熟,食得勁慢。個爐側邊既芝士粟米同泡菜蛋都熟得好慢,到我地食完個泡菜蛋先熟曬,但係格離枱已經加左三次… 因為當日都好full,同埋廢時調黎調去咁麻煩。濟州五花肉套餐 $498套餐包括有牛小排、牛五花、五花肉、雞肉、梅花肉、墨魚、大醬湯,同兩杯飲品。有醃料既肉唔算好入味,同無醃料既分別唔算好大。D肉正正常常,唔覺邊D特別出色,不過都係新鮮既,而雞肉好juicy,唔會好乾。反而覺得野飲幾出色,兩款味道唔偺好淡,飲到尾都仲有味。梅子青檸梳打 荔枝梳打 另外,散叫左食堂豬皮 $78個豬皮好淋,入口即溶。護心肉 $118好好食,每次食燒肉都要叫護心肉~正正常常既一間韓燒,唔算特別出色,應該唔會再食。

濟州五花肉套餐 $498

反而覺得野飲幾出色,兩款味道唔偺好淡,飲到尾都仲有味。
梅子青檸梳打 荔枝梳打

另外,散叫左
食堂豬皮 $78
個豬皮好淋,入口即溶。

護心肉 $118
好好食,每次食燒肉都要叫護心肉~

正正常常既一間韓燒,唔算特別出色,應該唔會再食。