今次我同幾個朋友去咗濟州燒肉食堂食飯,真係好開心!環境舒適,氣氛愉快,好適合大家聚餐。我哋首先叫咗一杯蘋果梨汁,酸甜可口,好消暑,特別啱哂呢個天氣。然後就開始揀菜,我哋揀咗牛小排同埋豪快海鮮煎蔥餅做主菜,前菜就係特選黑毛和牛上貝身肉。而且佢哋仲有啲醬汁可以配搭,令味道更加豐富。上嚟嘅菜色,個個都好精緻,賣相都好靚仔。而且最令我感動嘅係,佢哋嘅服務員好細心,即刻幫我哋擺好啲菜,同埋幫我哋燒烤。佢哋令到我哋感覺好舒服同埋受到尊重。牛小排肉質好嫩,而且煮嘅啲草本汁令到味道更加香濃。豪快海鮮煎蔥餅係一個好創新嘅菜式,入口脆身,內裏有啲海鮮同埋蔥味,好好味。特選黑毛和牛上貝身肉好滑嫩,令到我哋都唔捨得食。

2023-04-13