2023-04-30
就算天氣已經開始熱,但係都冇阻我哋對燒肉嘅熱情❤️🔥收到消費券之後要對自己好啲,慰勞一下平常嘅辛勞!去吃一個豐盛嘅烤肉就啱晒啦!今次叫咗幾款高級肉,一於盡興而回!▶️特選黑毛和牛上貝身肉 👉🏻呢款和牛不得了,鮮嫩的粉紅色和不規則的雪花紋,真係睇見就心動!而且燒完之後食落好香,黑毛和牛好在口感好,而且肉香更高,所以食起來唔會覺得好油膩👍▶️食堂牛小排 (醬油)👉🏻 醃製過調好味,但係仍然無阻佢澎湃嘅肉香,肉質亦嫩,每一下咀嚼都可以feel到肉汁滿滿呢!😍▶️ 濟洲特上黑毛豬拼盤 👉🏻有兩款肉肉同埋豬皮,醬豬皮軟綿綿好似食緊雪糕咁❤️ 巨型帶骨豬扒油花十足,燒烤過金香嫩肉,竟然吃到騰雲駕霧般的雲朵口感,10分享受!▶️每日新鮮鰻魚👉🏻每日新鮮運到,肉質特別爽實鮮甜,燒到脆薄博嘅金黃色鰻魚皮更係一絶!▶️ 食堂蘋果梨汁雞肉 👉🏻甜甜的雞肉香烤過後跟充分地吸收炭火香氣,略帶咬感,又好好食喎👍▶️一盒芝士帶子 👉🏻巨型帶子上蓋滿芝士,woo😍睇見芝士在錫箔盒內彷如岩漿般的躍動,看着那軟趴趴的帶子逐漸變成充滿線條感的肌肉型大漢,忍不住立即放入去感受那實的的嘅口感和甜美的香氣😋▶️ 梳打👉🏻梳打來一杯,清新又消暑!
今次叫咗幾款高級肉,一於盡興而回!
▶️ 梳打👉🏻梳打來一杯,清新又消暑!
前菜、爐邊蛋和粟米芝士,還可以無限refill❤️燒好嘅肉肉沾粟米芝士好好食㗎!