2023-07-16 442 浏览
星期六喺附近整完指甲已經9點幾,諗住近近地食韓國嘢,就入咗「漢城」試吓,點知就出事😣海鮮炸醬麵份量好多,醬汁味道比較淡,海鮮只有魷魚同青口,同普通一碟炸醬麵差$40,情願嗌一碟炸醬麵仲抵食炆牛肋骨牛肋骨份量非常少,只有兩大舊,其餘嘅都只係骨頭連少少肉,唔知係咪因為就嚟收工嘅關係,但味道就不錯嘅,香甜嘅湯汁非常下飯部隊鍋湯底味道怪怪地,內有辛辣麵、年糕、午餐肉、腸仔、冬菇、茄汁豆、泡菜、翠玉瓜、紅蘿蔔、金菇,但係部隊鍋唔係應該有芝士架咩?$198呢個部隊鍋真心唔抵食📍漢城美食 (尖沙咀)尖沙咀金巴利道74-76號地舖人均消費:$300-400食物:⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️回頭率:⭐️⭐️

海鮮炸醬麵

炆牛肋骨

部隊鍋

📍漢城美食 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道74-76號地舖

人均消費:$300-400
食物:⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️
回頭率:⭐️⭐️
2023-06-19 276 浏览
其實尖沙嘴條韓國街真係有好多韓國野食,漢城我都算成日黎食平心而論,知道有呢間餐廳好壞占半,我自己就本著咁既價錢咁既質素黎食野係香港地食韓國野其實唔係平,所以有時如果只係過下口癮,其實黎呢到都係一個唔錯既選擇我今日黎就食左3碟野,分別係炸醬面,炸醬面同埋 GIMBAP先請炸醬面,佢既面量比較少,上面D料太多,如果面量多番D會更好,整體就還好啦一定唔係驚喜之作,但又唔會係驚嚇炸雞我就點左半份既蜜糖蒜蓉雞,份量都幾多,炸粉方便唔會太厚,食落去唔會覺得淡淡都係粉,肉質方面都OK,唔會有雪藏味然之後就係gimbap,呢一個嘅話,我就覺得真係三個入邊最普通,因為佢包得唔紮實,冇咗一種食落去好實在嘅口感整體嚟講愛得,如果有時候想係咁以揀一間嚟食,其實呢度都係一個唔錯嘅選擇,至少又坐得舒服,唔會好迫,店員亦都唔會hard Sell
其實尖沙嘴條韓國街真係有好多韓國野食,漢城我都算成日黎食

一定唔係驚喜之作,但又唔會係驚嚇

炸醬面
半份既蜜糖蒜蓉雞
GIMBAP
2023-06-13
  • 蜜糖蒜蓉雞
2023-03-15 503 浏览
如果大家要食,請諗清楚餐廳外觀走簡約設計,見到d座位好闊落同朋友仔決定食呢間! 我地叫既野食都好大路,係平時開韓國菜必點! 炒年糕,食落去個味完全係即食既味道,年糕同啲醬既味係分開架大佬,點做到架!牛肉紫菜飯卷,本人唔食得紫菜所以冇試,但朋友話唔掂,好難食!豬肋骨湯,豬骨係夠味既,但佢落太多紫蘇葉同粉,搞到成個湯好大陣味,我唔知係咪本身個湯係咁⋯可能韓國人係咁食囉,我地真係搞唔掂😩豬手配生菜,豬手正常囉、但係好多毛未處理好,都算啦,但最唔正常係菜有蟲呀大佬!同個外藉侍應講,佢話唔係蟲😤佢初時仲話係hole…我話你睇清楚啦!後尾佢先發現係蟲跟著佢拎走左,換左碟菜,但無對件事道歉最後,埋單話無得用信用卡😑一定要用現金!好彩有朋友有cash! 無下次!
如果大家要食,請諗清楚

餐廳外觀走簡約設計,
見到d座位好闊落同朋友仔決定食呢間!

我地叫既野食都好大路,係平時開韓國菜必點!

2023-03-12
2023-02-14 369 浏览
所有嘢都唔好食,所有嘢都係垃圾侍應好似死老竇咁嘅樣行入嚟好似要打佢哋靶咁啲雞肉「鞋」到可以用來抹地肯德基仲好食過佢辣豆腐海鮮湯得三隻死咗嘅蜆肉冇其他海鮮啲湯冇味純粹係辣椒粉加水啲死蜆佢搵對筷子幫我格硬撬開佢就算唯一可以放得入口嘅係罐裝可樂同汽水呢間嘢完全冇性價比可言,因為佢嘅質素係零所以零除乜嘢都係等於零食呢間嘢係嘥我時間完全無誇張,你嫌錢多咪食囉我都唔知自己食咗啲咩點解我咁辛苦搵錢都要俾佢賺唔講🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢
所有嘢都唔好食,所有嘢都係垃圾
侍應好似死老竇咁嘅樣

啲湯冇味
純粹係辣椒粉加水
啲死蜆佢搵對筷子幫我格硬撬開佢就算

唯一可以放得入口嘅係罐裝可樂同汽水

呢間嘢完全冇性價比可言,因為佢嘅質素係零
所以零除乜嘢都係等於零
食呢間嘢係嘥我時間

完全無誇張,你嫌錢多咪食囉
我都唔知自己食咗啲咩
點解我咁辛苦搵錢都要俾佢賺
唔講

🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢
2023-02-14
庆祝纪念
情人节
2023-02-12 235 浏览
😆 小編依日出尖沙咀幫朋友打卡,臨到晏晝開始肚餓,索性喺附近隨便搵一日韓國食肆食lunch。🥘 純豆腐豬肉湯 😋😋😋😋😋小編幾鍾意食韓國豆腐湯,所以冇乜點考慮就叫咗配豬肉嘅。韓國辣湯唔係辣到灼喉嗰款,係惹味嘅辣。最滑嫩嘅係豆腐,幾乎水滑到可以直接吞 ☺️ 豬肉就係切得細舊啲,唔會好嚡。個湯配飯🍚食真係一流!午餐 💵💵 約港幣$70/人💁🏻‍♀️ 一嚟就已經有三小碟免費前菜 🤗 中午都見有唔少學生去食,原來係有學生價。當然都有唔少打工仔啦!店員食客普遍以英文溝通。小編覺得依間價錢算相宜,值得一試!🙆🏻‍♀️ 最後,喜歡嘅話,歡迎follow @foodirectory.hk!

🥘 純豆腐豬肉湯 😋😋😋😋😋

午餐 💵💵 約港幣$70/人

2023-01-18
2023-02-08 198 浏览
有日係尖沙咀行街想食韓國菜,就隨心入咗呢間餐廳,估唔到咁就意外發現性價比高嘅韓國菜!咩都想食就嗌多咗,又以為份量唔會多,點知兩個人食到好飽🤣韓式年糕加拉麵大愛韓式年糕實在太惹味🔥食得好少辣嘅我,辣到流晒鼻水都食唔停口👅甜辣炸雞熱辣辣香噴噴嘅炸雞,一上枱就無左一半🤭韓式牛肉炒粉絲味道偏濃,但係粉絲牛肉配菜嘅比例好好!又係食唔停口泡菜煎餅即叫即整,夠晒熱又煎得脆口香港嘅韓國菜好多都定價高但味道未必值個價錢。呢間餐廳價錢較經濟,食物水準都對得住個價錢❤️ 總括嚟講,我會再幫襯!食物:⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️(五⭐️為最高分數)

咩都想食就嗌多咗,又以為份量唔會多,點知兩個人食到好飽🤣

韓式年糕加拉麵

甜辣炸雞
熱辣辣香噴噴嘅炸雞,一上枱就無左一半🤭

韓式牛肉炒粉絲
味道偏濃,但係粉絲牛肉配菜嘅比例好好!又係食唔停口

泡菜煎餅
即叫即整,夠晒熱又煎得脆口

食物:⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️
(五⭐️為最高分數)
  • 韓式牛肉炒粉絲
2023-01-28 231 浏览
呢度算係我經常約朋友嘅落腳點,比起其他餐館同埋韓國餐廳,呢個地方唔洗排隊同埋唔會太多人。坐得舒服又唔會勁俾人趕走!最緊要係咩!價錢真係幾抵,唔會太貴,份量來得適當。去咗幾次,食物質素平穩,店員服務都好好,去咗幾次d店員都認得我哋。(可能酒量好掛)唯獨美中不足就係廁所成日俾客人整到好邋遢。。。Reliable food quality and service too 🫶🏻🫶🏻 Been there and the food quality sustains~Have been here countlessly especially the other competitors are queued up and the prices are pretty pricey📈A neighborhood type of Korean restaurant where it is comfortable to sit for as long as you like (when it's not crowded), excellent food and friendly service Love
唯獨美中不足就係廁所成日俾客人整到好邋遢。。。

Love the atmosphere there too!
  • 湯飯
  • 海鮮煎餅
  • 泡菜煎餅
  • 炸雞
🔺食物 🔸 年糕人蔘雞湯 $63年糕片好多 湯底一般 用左"老"雞 質地勁鞋 以雞絲上 不推薦☠️.🔸 純豆腐海鮮湯 (湯+飯)$63幾足料🤩 辣辣地 有bb size既青口仔、蜆冬天岩哂 食完暖足全身韓國仍被稱為 解酒湯之一🤣🤣.🔸 韓式套餐(辣豬肉+配菜+飯+湯) $69FULL SET咁上枱 感覺好豐富🤩配菜有雞蛋卷、牛蒡條、沙律 加埋紫菜湯辣豬肉味道好重 認真mama 偏死鹹🥲.🔸 蜜糖蒜蓉雞翼 $43外表勁吸引😍 炸到脆卜卜 一層厚厚蜜糖 極度邪惡🤤🤤 OMG‼️必試 另配3條蜜糖年糕🤪 好飽.➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖自私評分:🌕🌕🌕🌑🌑自私評論:以尖咀韓國街黎講,lunch set真心幾抵食,平價之選‼️可以一試 ✨重點推介:雞翼🥳 同 豆腐湯🤪➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖
🔺食物
🔸 年糕人蔘雞湯 $63
🔸 純豆腐海鮮湯 (湯+飯)$63
幾足料🤩 辣辣地 有bb size既青口仔、蜆
冬天岩哂 食完暖足全身
韓國仍被稱為 解酒湯之一🤣🤣
🔸 韓式套餐(辣豬肉+配菜+飯+湯) $69
FULL SET咁上枱 感覺好豐富🤩
配菜有雞蛋卷、牛蒡條、沙律 加埋紫菜湯
辣豬肉味道好重 認真mama 偏死鹹🥲
➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖
2023-01-03
  • 蜜糖雞翼
2022-12-14 277 浏览
漢城美食 - 尖沙咀 突然好想食韓國野,所以去到尖沙咀附近周圍搵下,見到呢間韓國餐廳好似都幾傳統及舒服。店員主要都是韓國人,好似去左韓國旅行咁。不過去到12:30大量既學生蜂擁而至,變得非常熱鬧。韓式套餐 $65(辣豬肉+配菜+飯+湯)叫了一個辣豬肉套餐,辣豬肉份量都幾多,而且成個套餐非常豐富。辣豬肉不會過辣,配上白飯剛剛好。配菜都有四款,個人最喜歡蛋卷及泡菜,紫菜湯都非常好飲。原味雞翼 $30原味雞翼幾脆,雞翼都大隻,雞肉嫩滑多汁。另外有四條表面煎脆的韓式年糕,味道不錯,但可能因為煎過,年糕有點厚身。整體都幾好食,呢個價位真係好抵食,怪不得咁多學生黎食Lunch
漢城美食 - 尖沙咀

韓式套餐 $65
(辣豬肉+配菜+飯+湯)

原味雞翼 $30

2022-11-25 228 浏览
【尖沙咀】漢城美食 行晒成條韓國街,見到呢間餐廳嘅裝修幾地道,有啲似韓國地下街嗰種小店,價錢方面都比較平價,所以就決定呢間。✨紫菜飯卷 韓式飯卷係我其中一樣食韓菜必點嘅野食,原味飯卷裡面有菠菜、醃蘿蔔、甘荀、餐肉同蛋,配料豐富而且份量夠多!👍🏻✨純豆腐海鮮湯 海鮮都幾足料,豆腐比夠一磚,價錢可算非常合理。少少辣嘅熱湯最最最重要係配一碗白飯,啱晒而且開始凍嘅天氣下食。✨炸醬麵 比咗好大碗炸醬,上面仲配咗隻太陽蛋,一嚟到已經覺得好吸睛!麵底係較幼身嘅烏冬,個人比較喜歡食韓國黃色拉麵。炸醬個味調得幾好,雖然唔算好正宗但係幾啱香港人口味。👉🏻二人前最後埋單300蚊都唔洗,眼利的我發現到餐廳唔係用韓式做作筷子,唔識用扁筷子嘅我食得非常舒暢🤣✨ 漢城美食 📍尖沙咀金巴利道74-76號地舖
【尖沙咀】漢城美食

✨紫菜飯卷

✨純豆腐海鮮湯

✨炸醬麵

✨ 漢城美食
📍尖沙咀金巴利道74-76號地舖
2022-11-05 234 浏览
漢城美食🇰🇷🔹泡菜辣豬肉烏冬🔥🐖🔸牛肉炒年糕🐂🔹香辣雞芝士石頭鍋飯🔥🐓-有前菜提供,但份量比較少,一枱得一份。味道方面,泡菜辣豬肉烏冬真係好辣🔥,但好好味!牛肉炒年糕就可以中和下d辣😇然後辣雞芝士石頭鍋飯又辣返🤣但石頭鍋飯有飯焦!正!環境光猛,員工服務不錯,都係講英文。💲 泡菜辣豬肉烏冬: $48💲 牛肉炒年糕: $53💲 香辣雞芝士石頭鍋飯: $65*學生有優惠*
漢城美食🇰🇷
🔹泡菜辣豬肉烏冬🔥🐖
🔸牛肉炒年糕🐂
🔹香辣雞芝士石頭鍋飯🔥🐓

有前菜提供,但份量比較少,一枱得一份。
環境光猛,員工服務不錯,都係講英文。

💲 泡菜辣豬肉烏冬: $48
💲 牛肉炒年糕: $53
💲 香辣雞芝士石頭鍋飯: $65
*學生有優惠*

2022-09-23 378 浏览
Happy Friday 收工去完附近拎結婚禮服,然後經過入去諗住食下韓國菜。一入去見到一班韓籍嘅菲律賓侍應,面無表情似死哂老豆咁樣。唔理咁多,肚餓,點菜!點左1. 酸辣炸雞:一咬落去,啲肉(鞋)到呢,完全係韓式咕嚕肉,得表面個醬食得下人👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻,失敗!2. 辣豬肉撈烏冬:還可以,係熱嘅,食得下人,味就只有一個辣字。👎🏻👎🏻3. 吞拿魚紫菜卷:完全冇味,低級菜式,完全係一道真真正正沒有靈魂的一道菜,狗也不吃!👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻食咗大概35分鐘左右啦,之後餐廳開始多人,而講啲沒有靈魂嘅侍應亦都開始過來執枱,但我仍然喺度飲緊嘢,過多5分鐘左右果位韓籍菲律賓人居然佢話有好多人等緊,叫我哋即刻埋單離開。亦見到隔籬枱淨係點咗半份炸雞之後食咗兩舊就埋單走咗🥶坦白講,真係唔好幫襯!如果唔係你哋會後悔 …….. 真心希望佢哋可以提早結業,唔好再禍害香港人

點左

坦白講,真係唔好幫襯!如果唔係你哋會後悔 ……..

真心希望佢哋可以提早結業,唔好再禍害香港人
2022-09-23
2022-09-10 389 浏览
雖然幾鍾意食韓國包裝食品,但一直都未試過炸醬麵,因為聽講正宗嘅係好甜好難食,不過見韓國藝人食得咁開心,都好想試試係咩味🤣所以今次嚟到漢城美食,講聽係韓國人主理(食食下都見到老闆娘返嚟)🙈每人都會有芽菜、泡菜同煎餅做前菜,初頭見到煎餅好開心,不過食落好黏口,芽菜亦好硬又冇咩味😗因為冇放入雪櫃,泡菜都變咗室溫,小菜真係唔合格☹️炸醬麵($49)上枱嘅時候係熱辣辣,聞起嚟幾香幾吸引,表面有唔少肉碎同洋蔥,唔會話得汁撈麵🙈隔離仲有隻半熟太陽蛋,初頭以為係配黃色粗麵,但原來係用烏冬,煮嘅時間掌握得唔錯,食落幾Q彈👍🏻炸醬甜甜地但唔會好誇張,唔知有冇為香港人調較過🤔醬汁比較杰身、容易掛汁,所以配微粗、淡味嘅麵條就啱啱好😋如果未食過炸醬麵又唔想中伏,呢間的確係唔錯嘅選擇,不過最好平日去,否則真係好唔抵(好似成$80…)🫢

炸醬麵

炸醬麵
2022-09-10 191 浏览
熱辣辣韓式牛肋排湯最近沉迷韓國女團、韓劇,今晚突然好想食韓國嘢,就去咗尖沙咀嘅韓國街行吓,行咗成條街都未揀到心水餐廳,最後見到呢一間餐廳,遠睇個裝修好似有啲韓國feel就入咗呢間食啦!之前去韓國,最鍾意就係食人蔘雞湯 $165 配飯雞湯有少少人蔘味,雞湯味不夠濃比較似未出晒味嘅雞湯+水感覺需要再煮耐少少先出味人蔘雞入面有少少藥材同埋飯都係唔太夠味雞肉好嫩滑,幾乎唔使用力撕開雞胸就「鞋」咗少少雖然個湯好淡,但係我都OK清清地另外叫咗韓式牛肋排湯 $158 配飯上枱嘅時候個湯仲係滾緊,勁熱呢個湯相對比較濃味,感覺好味好多牛肋排肉質相當嫩,好好味😋個湯幾好味,忍唔住飲晒😝另外叫咗豬肉餃子 $79煎得幾好味,外脆內軟,餃子肉質鮮甜多汁總括嚟講還可以接受🥰漢城美食 (尖沙咀)尖沙咀金巴利道74-76號地舖
熱辣辣韓式牛肋排湯

最近沉迷韓國女團、韓劇,
就入咗呢間食啦!

之前去韓國,最鍾意就係食人蔘雞湯 $165 配飯
雞湯有少少人蔘味,雞湯味不夠濃
比較似未出晒味嘅雞湯+水
感覺需要再煮耐少少先出味

人蔘雞入面有少少藥材同埋飯
都係唔太夠味
雞肉好嫩滑,幾乎唔使用力撕開
雞胸就「鞋」咗少少

雖然個湯好淡,但係我都OK清清地

另外叫咗韓式牛肋排湯 $158 配飯
上枱嘅時候個湯仲係滾緊,勁熱
呢個湯相對比較濃味,感覺好味好多
牛肋排肉質相當嫩,好好味😋
個湯幾好味,忍唔住飲晒😝

另外叫咗豬肉餃子 $79
煎得幾好味,外脆內軟,餃子肉質鮮甜多汁

總括嚟講還可以接受🥰

漢城美食 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道74-76號地舖
  • 韓式牛肋排湯
2022-08-21 266 浏览
餐廳位於尖沙咀、尖東及佐敦中間,離地鐵站唔算好近,我由尖沙咀行過去。我今次叫咗個韓式石頭飯,來到先知原來都幾大碗,肉嘅份量都好足夠,好彩蔬菜份量亦都多,好適合平時多肉少菜嘅香港人,隻生蛋加埋個韓式醬,撈埋成個飯來食,真係 yummy。

韓式石頭飯
2022-08-06