2023-03-22
餐廳裝修佈置充滿和風,晚市時段都比較多人等位,好在我地比較早入座。店員安排左我地坐係bar枱,可以一邊食野一邊睇住師傅切魚生😆我地各自點左魚生飯,其中一碗係火炙鰈魚邊、赤蝦、三文魚、玉子燒,價錢$118,加$15可以轉套餐,有埋沙律、麵鼓湯、中華沙律。雖然魚生飯望落好似好細碗咁,但其實都幾足🤩,鰈魚邊經火炙後充滿脂香,入口嫰滑,赤蝦就非常大隻。而如果係大胃人士更加唔洗擔心會唔飽,因為酢飯係無限添加!咋一碗叫左三文魚、火炙三文魚腩、熟帶子、玉子燒,價錢$128,帶子都幾大粒,三文魚紋理都幾靚,食落夠新鮮肥美😚我地都點左幾款串燒黎食,不過串燒係即燒,要等耐D先上菜,當中汁燒露筍肥牛卷最正😍肥牛燒過後去除多餘嘅油脂,而露筍亦好爽脆,可以減低油膩感😋燒雞髀肉、燒明太子雞髀肉都唔錯,尤其加左明太子嘅雞肉味道更豐富,燒雞皮口感卜卜脆👍🏻