2018-11-28 62 浏览
今晚嚟呢間食過好多次嘅放題, 嚟咗咁多次啲食物質素都仲keep到。一坐低通常都會先出去吧枱度攞啲冷盤食住先,再慢慢寫order紙。第一樣梗係揀咗刺身先啦!呢度淨係蝦刺身都已經有三款,我哋就最鍾意食佢嘅甜蝦喇,夠新鮮夠曬甜 。牡丹蝦都唔錯大大隻食落好滿足,而家好少放題會提供北寄貝,好彩呢度仲keep住有得食。而家佢哋出咗燒和牛壽司,啲和牛燒到五成熟好多肉汁好好味。另外一樣最鍾意食嘅就係呢度嘅芝麻雞翼喇!外皮夠脆入面又多汁,一定要每人食返幾隻先夠皮。媽媽就最欣賞呢度嘅炸榴槤,一咬開入面啲榴槤漿湧曬出嚟,啲榴槤味濃到成枱都聞到!超香!呢度嘅燒物都唔錯,全部都燒到好夠味又唔會太乾。仲食咗好好多嘢食不能盡錄,個個都食到好滿足。女人無論食到幾飽都會仲有位食甜品嘅!呢度嘅甜嘢都好多選擇,除咗可以簡order紙上面嘅甜品之外,出面嘅甜品櫃都有好多唔同款式嘅甜品,可以逐樣慢慢試,仲有埋雪糕機可以自己吱添。最後仲會每枱畀一張雪糕紙,每人一杯,食埋杯雪糕就完滿結束喇。

第一樣梗係揀咗刺身先啦!

而家佢哋出咗燒和牛壽司,啲和牛燒到五成熟好多肉汁好好味。

女人無論食到幾飽都會仲有位食甜品嘅!

2018-11-26 49 浏览
從地鐵站出口過馬路很快到8樓的餐廳💦,門口🈵店內周邊佈置裝飾都是圍繞著日系風格💫的櫻花清酒瓶,店舖面積很大,座位亦寬敞舒適🆒,餐廳提供的食物款式很多,花多眼亂,不錯的是刺身和熟食都同樣出色👍而小編和友人食野都食得快,但上菜速度上得仲快些,冇漏單也不用等久👌刺身有12款包括三文魚、油甘魚、劍魚腩、北寄貝、赤蝦、天使蝦、鮑魚片、希靈魚、帶子、角螺、彷松葉蟹腳和玉子刺身當中小編推薦以三文魚和赤蝦最吸引,三文魚大片厚切,入口溶很快質感肥美啖啖肉😍🌟,赤蝦口感鮮嫩大條✨壽司的飯合適不會太大件,黑松露赤蝦壽司有小小黑松露支持一下,海膽伴拖羅有小小海膽支持一下,忌廉芝士鰻魚玉子燒很新奇的配搭,象拔蚌壽司彈牙脆嫩感爽滑🔥火炙壽司原條海鰻非常吸精,鰻魚激長又肥美配上表面的鰻魚汁剛剛好😀🔥火炙和牛壽司肉質軟滑,經微微炙燒,味道既甘香又不油膩☺燒物想試爆漿💥可點貓山皇榴槤炸彈,滿滿的貓山皇榴槤味道濃郁,完全讓人一口接著一口停不下來一口芝士每一口都滲出💨極香濃奶味,滋味持久鰻魚粒小編極力推薦,鰻魚肉質juicy,咬下去油脂分佈平均,鍾意有小小燒汁,很入味👅燒紐西蘭香草羊鞍,口感佳肉質柔嫩,小小羊羶味和風汁牛柳
店舖面積很大,座位亦寬敞舒適🆒,

🔥火炙和牛壽司肉質軟滑,經微微炙燒,味道既甘香又不油膩☺

一口芝士每一口都滲出💨極香濃奶味,滋味持久

燒紐西蘭香草羊鞍,口感佳肉質柔嫩,小小羊羶味
和風汁牛柳粒,牛柳鬆軟可口,油香滿溢💨

小編其實想叫人蔘雞湯同咖哩炒蟹,不過已很🈵了,胃的飽🈵,相信同樣出色~! .😙
尾段叫了芒果棉花冰棉得很細緻😊,
留意每人都可點Häagen-Dazs/Mövenpick雪糕一杯,名牌雪糕不要錯過呢~🌟✨ 飲品方面有冷/熱清酒、梅酒及啤酒hoegaarden,還有很多味道如烏龍茉莉綠茶等等的茶包供選擇。 .
2018-11-25
  • 魚生
  • 放題
  • 日式放題
2018-11-26 46 浏览
4個 閨蜜好耐冇約食飯,今晚約好去放縱吓,去滿屋食日本放題享受吓🤭食放題真好開心,選擇食物又多,甜品又多,飲品又多,最好就係唔洗行來行去,食物就送到面前。食放題更係第一時間叫魚生先,赤蝦,甜蝦,虎蝦,帶子,三文魚, 吞拿魚, 鯛魚,北寄貝一大盤,超級新鮮🐟🦐🦀羊架,芝麻雞翼,鹽燒牛舌,深海虎蝦天婦羅,猫出榴槤炸彈,燒有機菠蘿,蒲燒鰻魚,全部都好好食,每款都係熱辣辣,羊架好厚肉, 唔騷,我可以食2大件🤣食到榴槤的話,這款猫山榴槤炸物真係要叫,榴槤味好正😜4個人胃口真好,再order 至尊蟹皇海鮮粥,牛肉熱烏冬,蟹皇粥真材實料,粥底唔似出面放題咁水旺旺 ,一煲清曬🤭最後梗係要食甜品滿足下啦,見到甜品櫃已經超興奮,但我們都係簡左movenpick 雪糕,費野黎呀🤩🤣。咁次簡這間滿屋日本放題,真係食得開心又滿足😁
最好就係唔洗行來行去,食物就送到面前。

羊架,

2018-11-26 71 浏览
家陣食放題已經係平日放假耐唔耐都會選擇嘅晚飯,因為多款選擇又可以等自己開懷咁食...簡直係爽,揀'滿屋'食因為唔駛分時段 ,除自己喜愛食幾點自己話事,我仲好鍾意佢出面個自助bar有好多唔同嘅小食俾我揀,每樣夾一口份量又唔會浪費又滿足到我想食嘅嘢。而個點心紙好多人都會先揀刺身,我就偏愛食壽司,貪佢一啖一口個蟹膏軍艦我前後叫咗2轉食咗成3舊落肚真係好香蟹膏味,而個鹽燒牛肉壽司都好得,面用火槍辣過更帶出個牛香,之後再主打炸物跟熟食,估唔到食放題都有個糖醋魚食咪叫嚟試吓,又真無原條魚上,而個芝麻雞翼係我必食之一,因為面個芝麻夠香又炸得夠脆,最緊要上台個時仲熱辣辣,個炸芝士年糕,外脆內軟仲好香芝士味,不過依個都係食一個就好,因為我要留肚食多隻雞翼同飯後甜品。
,揀'滿屋'食因為唔駛分時段 ,除自己喜愛食幾點自己話事

,而個鹽燒牛肉壽司都好得,面用火槍辣過更帶出個牛香

早幾日內地親友來香港玩,「有朋自遠方來」,當然要出去食餐好的❗️選了好久,決定食日本放題,貪它款式多又好食😋今次雖然沒有訂位,但好彩人不算多,等一陣就入去了🌼———————🔹刺身壽司🍣刺身種類很多,整體新鮮~三文魚肥美厚切,甜蝦大隻又甜,帶子和鮑片爽甜有口感,令人一啖接一啖❗️壽司方面,飯面上的刺身很大塊,飯則偏小,不會吃幾件就飽;最鍾意「花之戀」,魚肉超嫩滑,超好食😋🔸蟹黃海鮮粥蟹粥分量很足,足夠三四人分享。除了蟹肉,還加入紅蘿蔔絲和粟米,味道更加鮮甜🤤但因為最後先到,飽到吃幾啖就夠了😅🔹燒物焗蠔、燒帶子超香,芝士奶油味濃,可惜太細隻,要多叫幾件先夠😍羊架好嫩,蒜片牛柳粒夠juicy💦燒菠蘿必食❗️燒完之後更清甜,幫助解膩~🔸炸物芝麻雞翼和榴槤炸彈是炸物必叫item,熱辣辣炸起,外脆內軟🤤榴槤炸彈流心超級讚❗️「貓山王」餡甜而濃郁,適合榴槤控嘅我🙋🏻‍♀🙋🏻‍♀🙋🏻‍♀🔹小食小食款式很多,除咗有咖喱角、春卷這些派對小食外,就連章魚小丸子亦有😯其中最好食的是鐵板牛舌👅超嫩之餘,配菜的洋蔥仲好甜~🔸甜品除了各種蛋糕🍰、布丁🍮、糯米糍、果凍外,還有牛乳、芒果綿花冰等特色甜點~「沖繩之戀」- 芒果腸
———————

🔹刺身壽司🍣

🔸蟹黃海鮮粥

🔹燒物

燒菠蘿必食❗️燒完之後更清甜,幫助解膩~

🔸炸物

🔹小食

🔸甜品

「沖繩之戀」- 芒果腸粉超滑嫩,加上啖啖鮮甜芒果肉,清新果香為整頓飯畫上完美句號~

Movenpick雪糕 - 每人限點一個小雪糕,小編點的是瑞士朱古力口味,超級香濃,軟滑的雪糕帶有點點朱古力在裡面,味道都不會太甜,不錯!
题外话/补充资料: 週末比較多人,建議先打電話訂位,以免排隊等太久!
2018-09-02
2018-11-25 49 浏览
滿屋放題成日都勁多人,訂左位黎試試,果然真係唔錯!刺身好新鮮好有質素,點幾多黎幾多。最鍾意佢個甜蝦,好鮮甜好正花之戀都有,好味!!特色壽司,tuna 同帶子已經正,仲帶海膽點綴😍呢碟都好like,鰻魚超長一條🔥好有口感正正正!燒物都好高質,即叫即燒好香口🤤唔少得三文魚🤤🤤🤤仲有三文魚腩簡!和牛壽司,滿口油香🤤very very good !面對美食,戰鬥力高企,烏冬🔥仲有Mövenpick / häagendazs簡真係回哂本🔥滿屋放題真係抵食+好食之選!
滿屋放題成日都勁多人,訂左位黎試試,果然真係唔錯!

刺身好新鮮好有質素,點幾多黎幾多。
最鍾意佢個甜蝦,好鮮甜好正

花之戀都有,好味!!

特色壽司,tuna 同帶子已經正,仲帶海膽點綴😍

呢碟都好like,鰻魚超長一條🔥好有口感

正正正!

燒物都好高質,即叫即燒好香口🤤
唔少得三文魚🤤🤤🤤仲有三文魚腩簡!

和牛壽司,滿口油香🤤very very good !

面對美食,戰鬥力高企,烏冬🔥

仲有Mövenpick / häagendazs簡
真係回哂本🔥

滿屋放題真係抵食+好食之選!
2018-11-25 49 浏览
近排在網上看到好多讚的一間日式放題店,位於銅鑼灣廣場二期的滿屋日本料理  ;  前幾日打電話訂位,是慶祝結婚週年紀念,所以我們一於享受下這餐廳的日式美食。入到店內環境充滿日式格調,這裡裝修時尚優閒,天花吊著日式燈籠及櫻花裝飾,別具特色。餐廳多數是卡位設計,舒適美觀。日式放題款式選擇很多,豪華海鮮宴、和風料理、刺身、火炙壽司、軍艦、卷物、炸物、天婦羅、芝味系列、一品料理、燒物、避風塘食品、美顔健康系列、夢幻甜點等,太吸引!晚市放題 5:30PM-8:30PM 星期一至星期四 $238 及 星期五、六、日、公眾假期前夕 $248,有八五折,亦有生日優惠,還可以加 $88 升級放題,選擇指定高級食材。入座後我立刻到自助區取食物,沙律、壽司、炸物、熱盤、湯品、甜點等,種類繁多。亦點了刺身吃,三文魚、鮑魚片、象拔蚌、甜蝦、帶子、赤貝等新鮮刺身,鮮甜肥美,用料非常新鮮,還有壽司,亦是鮮味十足,非常豐富,滿足!以不同方式製作的豪華海鮮宴,泰式   海鮮、   閔魚、咖哩炒蟹、醬汁帆立貝、鮑汁鴨掌燴花膠  、辣   炒大蜆、黃金燒帶子,太豪華啦,真的惹味可口!和風料理包括日式炒野菜、XO醬四季豆、香濃

和風料理包括日式炒野菜、XO醬四季豆、香濃惹味,獲氣十足,好吃到停不下來。

各款炸物,炸得脆脆的,金黃色的吉列外皮,香脆可口,外脆內軟,滋味可口。

芝味壽司加了芝士蓋面,壽司有不同材料,軟殻蟹、吉列蝦、長腳蟹、鰻魚等,食材鮮美,帶出濃濃芝士香,好吃。

燒過的香草紐西蘭羊鞍、海蝦、厚厚的菠蘿片,烤過了更清甜可口,很喜歡吃這個的。

炒蜆惹味非凡,像大排擋風味,越吃越美味!

鮑汁炆花膠冬菇,滋補養生,保健食品,款式獨特,非常有創意!

甜品有馬卡龍、布甸、小蛋糕、和菓子、水果等,款式多樣化,造型色彩繽紛,感覺夢幻,甜品口感清爽,美味可口!

雪糕方面有 Movenpick (瑞士朱古力、雲呢拿夢幻、士多啤梨)、Haagen-Dazs (比利時朱古力)、榴槤味雪糕,我們選擇了 Movenpick 雲呢拿和朱古力,品質佳,香甜美味。

飲品方面除了自助區有4個大凍櫃外,另有3款熱飲品,還有多款草包可以沖泡。凍飲品冰冰涼涼,口感清新,真的不錯。

2018-11-22
2018-11-25 45 浏览
朋友生日,隔咗成個月,終於得閒同佢補祝食翻餐生日飯😂佢鐘意食日本嘢,人又大食,帶佢食放題就啱哂。一早聽聞銅鑼灣滿屋放題質素唔錯,最近又有同事食完話正,咁唔洗諗咁多啦,一於book嚟試下。一坐低,見到兩本厚厚嘅點餐紙😍有好多選擇 : 刺身/串燒/燒物/火炙壽司/煮物/迷你手卷/一品料理/炸物/壽司/精選壽司/天婦羅/特飲/夢幻甜品可以揀,花多眼亂,樣樣都好想食,就算每款只叫一樣都唔會食得哂囉🙈剔好哂之後,就急不及待出去睇下啲前菜/頭盤同拎飲品。呢到汽水啤酒任飲,幾款茶包提供(可以飲翻杯嚟消滯😂),仲有清酒梅酒任飲!!除咗有前菜小食/沙律bar,仲有爆谷機,雪糕機。拎完啲小食返埋位,已經上緊菜喇,服務超快。刺身好新鮮推介大赤蝦,大大隻鮮甜好味。雖然成日都有人話食放題唔好叫咁多壽司,唔好俾飯質飽咗,但我地見到啲特色壽司都係忍唔住要叫嚟食,好彩啲壽司好的骰唔會好飽。呢到嘅燒物好好食肉腌得好入味,調味醬汁正,燒嘅火喉掌握得好,食完即刻要再叫多轉。天婦羅上枱嗰陣仲係熱辣辣㗎😋呢到各款食物都好有水準,大部份都出色好味貓山皇榴槤炸彈,鐘意食榴槤嘅朋友一定鐘意!香脆內軟嘅煙韌外皮,包住入面好香濃嘅榴槤流
一坐低,見到兩本厚厚嘅點餐紙😍

剔好哂之後,就急不及待出去睇下啲前菜/頭盤同拎飲品。

刺身好新鮮

推介大赤蝦,大大隻鮮甜好味。

呢到嘅燒物好好食

天婦羅上枱嗰陣仲係熱辣辣㗎😋

呢到各款食物都好有水準,大部份都出色好味

貓山皇榴槤炸彈,鐘意食榴槤嘅朋友一定鐘意!香脆內軟嘅煙韌外皮,包住入面好香濃嘅榴槤流心,好想即刻食多幾粒😋
羊架呢到都做得好好👍🏻呢間羊架係我食過嘅放題中數一數二嘅。

出面兩個甜品雪櫃,有最少十二款甜品任君選擇。
而且仲每人送一個自選口味嘅雪糕,包括HaagenDazs/Movenpick🤤
好味嘅甜品為今晚劃上完美嘅句號,好滿足👏🏻👏🏻👏🏻
*******************
總括嚟講,呢到嘅選擇種量多,由刺身到熱食再到甜品嘅味道質素亦十分好👍🏻環境闊落坐得舒服👍🏻最欣賞係佢地嘅time management,上菜快得嚟,啲食物都仲係新鮮滾熱辣,兼且冇咩漏單嘅情況。晚市價錢$248加一,抵食啦👍🏻
2018-10-18
2018-11-24 37 浏览
好耐無食過放題,見地鐵一出就係,幾方便諗都唔諗就上黎試下,一入到去,就見到左右兩邊有哂沙律吧,甜品汽水任飲,見到有hoegaarden+清酒任飲,感覺已經贏哂,不過真係好多野食,鍋物熱食個d都食唔到,主要都係食特色壽司同刺身長過手指的虎蝦+皇帝棒天婦羅一定要食的海膽拖羅蓉壽司,兩樣最正的配合一起咖哩炒蟹,咖哩味岩岩好,一份又唔係太多,食少少更好味鹽燒海班魚,成條魚上都有d估唔到,鬆脆,有埋酸甜醬汁更開胃串燒都只係叫左牛舌,沙律吧可以任拎的椰汁木瓜潤一潤喉基本上要有的都有,最令人開心的是,有甜蝦又有大蝦,好爽磯之雪大蝦卷,海怡帆立貝伴吞拿魚蓉 ,最鍾意忌廉芝士鰻魚玉子,本身芝士忌廉已和玉子好夾,仲有鰻魚增加風味都係必食之選,蟹膏軍艦同海膽手卷,都係滿分,由其手卷少少飯,可以食多d劍魚腩,海膽+蝦,海膽+帶子,象拔蚌最爽口,忍唔住要叫多幾次
好耐無食過放題,見地鐵一出就係,幾方便諗都唔諗就上黎試下,一入到去,就見到左右兩邊有哂沙律吧,甜品汽水任飲,見到有hoegaarden+清酒任飲,感覺已經贏哂,不過真係好多野食,鍋物熱食個d都食唔到,主要都係食特色壽司刺身

長過手指的虎蝦+皇帝棒天婦羅
一定要食的海膽拖羅蓉壽司,兩樣最正的配合一起

咖哩炒蟹,咖哩味岩岩好,一份又唔係太多,食少少更好味
鹽燒海班魚,成條魚上都有d估唔到,鬆脆,有埋酸甜醬汁更開胃

串燒都只係叫左牛舌,沙律吧可以任拎的椰汁木瓜潤一潤喉

基本上要有的都有,最令人開心的是,有甜蝦又有大蝦,好爽

2018-11-24 23 浏览
快到聖誕節,係時候準備一下聖誕禮物,放工陪女兒去銅鑼灣行下,睇下有乜心水禮物,行下行下吾覺又到晚餐時間,準備揾地方食飯,行近銅鑼灣廣場二期,多位阿姐們正在向行人派宣傳紙,推廣食店優惠等,其中一間是滿屋日本料理,女兒聽朋友說過滿屋放題不錯,又知我喜歡食放題,二話不說即按地址入座去。滿屋設有自助區,冷盤、沙律、熟食等,種類都不少。多款飲品和甜品選擇。還有自助軟雪糕機和爆谷機。首先當然是食刺身,刺身新鮮用冰底墊住上保持低温,大赤蝦、甜蝦、帶子鮮甜,三文魚、油甘魚肥美,鮑魚片有口感、天使蝦爽口。火炙壽司我最喜歡鰻魚汁原條海鰻壽司,單單賣相已經好吸引,原條海鰻加上鰻魚汁,又鮮又惹味。咖哩醬三文魚壽司,輕輕用火燒過的三文魚魚油特別香,加埋咖哩醬,又係另一種風味。香辣咖哩炒蟹:蟹肉鮮甜,咖哩香中帶微辣。豉椒汁炒花甲:有穫氣,豉椒汁惹味,花甲肉鮮甜冇沙,十分美味。燒紐西蘭香草羊鞍:羊鞍燒得剛剛熟,肉質鮮嫩入味,香草味濃冇羶味。芝麻雞翼炸到金黃色,外脆肉嫩。黃金燒帶子,有殼帶子加上特製的沙律醬,酸酸甜甜好惹味!深海虎蝦天婦羅:虎蝦沾上薄薄粉漿,炸至鬆脆,蝦肉爽口。鹽燒海斑魚:燒過的海斑魚,加左個酸甜帶少

滿屋設有自助區,冷盤、沙律、熟食等,種類都不少。

多款飲品和甜品選擇。
還有自助軟雪糕機和爆谷機。
首先當然是食刺身刺身新鮮用冰底墊住上保持低温,大赤蝦、甜蝦、帶子鮮甜,三文魚、油甘魚肥美,鮑魚片有口感、天使蝦爽口。
香辣咖哩炒蟹:蟹肉鮮甜,咖哩香中帶微辣。

芝麻雞翼炸到金黃色,外脆肉嫩。
黃金燒帶子,有殼帶子加上特製的沙律醬,酸酸甜甜好惹味!
深海虎蝦天婦羅:虎蝦沾上薄薄粉漿,炸至鬆脆,蝦肉爽口。

鹽燒海斑魚:燒過的海斑魚,加左個酸甜帶少辣的醬汁,味道不錯。
鹽燒海蝦:海蝦新鮮,灑上少許鹽更添美味。
冰花燉蛋:清甜滑溜。

至尊蟹皇海鮮粥:尼個好足料,我見差不多每枱客人都有叫,有蝦、蟹、菇等,粥底十分鮮甜,好味!
飯後當然要食甜品,奶凍是我至愛,奶味香濃又滑溜,
別忘了自製軟雪糕,又甜又滑。
最後記得要填雪糕紙,每人可以選一款名貴雪糕。
2018-11-21
  • 芝麻雞翼
  • 雪糕
  • 火炙壽司
2018-11-23 29 浏览
好耐冇同屋企人出去食飯,今晚去左銅鑼灣滿屋食放題之前都黎滿屋食過一次,款式選擇都幾多上菜收碟又快,都冇咩點漏單今次再黎食都係同樣既感覺屋企人話個紅青蘿蔔湯好香好潤,飲左幾碗刺身幾乎每款都試過哂,新鮮爽甜尤其鐘意鮑片同北寄貝,淡淡既海水味食落又夠爽脆,encore左幾次炙燒壽司同卷物款式多多,顏色又夠靚燒得好香,而且每件份量都剛好係一口,食多d都唔會好飽當中最鐘意燒牛肉同鰻魚2款,真係好正燒羊架,燒得好香食落去一d都唔韌,都唔會太羶炒牛柳粒都係好香牛味,稔身,熟蒜味道唔會太重燒牛舌都係燒得剛剛好,厚切牛舌有嚼口,食落爽脆最後仲食埋甜品,仲有movenpick 同Haagen dazs雪糕,超級豐富食到個個捧住個肚走
好耐冇同屋企人出去食飯,今晚去左銅鑼灣滿屋食放題
之前都黎滿屋食過一次,款式選擇都幾多
上菜收碟又快,都冇咩點漏單
今次再黎食都係同樣既感覺

屋企人話個紅青蘿蔔湯好香好潤,飲左幾碗

刺身幾乎每款都試過哂,新鮮爽甜
尤其鐘意鮑片同北寄貝,淡淡既海水味
食落又夠爽脆,encore左幾次

炙燒壽司同卷物款式多多,顏色又夠靚

燒得好香,而且每件份量都剛好係一口,食多d都唔會好飽
當中最鐘意燒牛肉同鰻魚2款,真係好正

燒羊架,燒得好香
食落去一d都唔韌,都唔會太羶

炒牛柳粒都係好香牛味,稔身,熟蒜味道唔會太重

燒牛舌都係燒得剛剛好,厚切牛舌有嚼口,食落爽脆

食到個個捧住個肚走
2018-11-22 41 浏览
同朋友book左7點半食飯,朋友遲到但店員都話照計鐘,好彩朋友唔係遲太多可能時間仲早唔算太多人,但慢慢都開始坐滿人店員安排4人座位比我地,方便我地放食物佢地點餐簿有兩本,一本以刺身、壽司、軍艦為主,另一本就係熟食為主好快已經寫好食物,我即刻叫左海膽手卷,好迷你,但我覺得啱啱好,唔會太濟海膽都幾新鮮,所以有encore 然後就到刺身,都好新鮮,特別係帶子,好鮮甜呢個海膽帆立貝壽司都係我encore食物之一,最鐘意佢舊飯唔會好大舊,又係可以一口食晒唔會好濟飲品方面都有好多選擇,可以叫佢地啲特飲或者出去飲品揀,朋友叫左蜜桃梳打,我就去左飲品櫃揀左荔枝茶最後每人可以揀一款雪糕,分別有Movenpick同埋Haagen Dazs唔同口味,都有限定味道,要問店員先知總括呢間放題唔錯,食物質素中上,服務態度都好,會好快幫我地收晒啲空碟,上食物速度都快,亦冇出現漏單情況
可能時間仲早唔算太多人,但慢慢都開始坐滿人

店員安排4人座位比我地,方便我地放食物

佢地點餐簿有兩本,一本以刺身壽司、軍艦為主,另一本就係熟食為主

海膽都幾新鮮,所以有encore

然後就到刺身,都好新鮮,特別係帶子,好鮮甜

2018-11-21 21 浏览
前排生日,朋友話要請我食大餐,大吃大喝😂🤝佢帶左我黎滿屋,原來係放題,咁真係任食唔嬲🙈😂我喺門口第一眼望到有清酒/梅酒任飲,已經心心眼啦😻🙈入到去,裝修都好新,食物選擇有2本薄,多到暈,所以不能盡錄!只能講返,刺身係新鮮既,由其有好多唔同刺身蝦選擇,大大隻,好好味!創意卷物好味,我欣賞呀,壽司細細件飯咁上,岩哂,可以試多d其他野!大家特別要點燒物,燒得好香,隻雞翼我叫左3轉呀!驚喜既係,原來每人會有杯movenpick 雪糕選擇,連甜品都正過人👍🏻晚市每人200幾加一,野任食,酒任飲,銅鑼灣區超抵之選👍🏻
前排生日,朋友話要請我食大餐,
大吃大喝😂🤝
佢帶左我黎滿屋,原來係放題
咁真係任食唔嬲🙈😂
我喺門口第一眼望到有清酒/梅酒任飲,
已經心心眼啦😻🙈
入到去,裝修都好新,
食物選擇有2本薄,多到暈,所以不能盡錄!
大家特別要點燒物,燒得好香,隻雞翼我叫左3轉呀!
晚市每人200幾加一,野任食,酒任飲,
銅鑼灣區超抵之選👍🏻
2018-11-21 102 浏览
這家日式放題店算是走精品路線食材種類較多也含高價食材服務不錯上菜速度也迅速先看刺身種類多夠凍夠新鮮三文魚油甘魚劍魚腩大赤蝦都是我最愛壽司絕對是這裡的重點推薦款式多食材佳夠新鮮絕不馬虎京蔥三文魚壽司用腩位有油香深海池魚王日本直送放題店少見柚子油甘魚腩壽司味道配搭得好岩鹽火炙和牛壽司半生熟牛味濃郁喜歡油香的朋友要點火炙左口魚背壽司 原條海鰻壽司比較乾身不是我的茶虎蝦天婦羅是即叫即炸有溫度對於放題店來說已經是誠意十足的出品芝麻雞翼等大路食品就不過不失牛肉烏冬用上扁扁的稻庭烏冬燒紐西蘭香草羊鞍也熱辣辣肥瘦比例剛好肉質嫩滑鹽燒海斑魚是驚喜之作魚原條奉上肉質仍能保持嫩滑最後有名牌雪糕作完美落幕
這家日式放題店算是走精品路線
燒紐西蘭香草羊鞍
雪糕
1K
2018-11-20 1507 浏览
日式放題邊度好,我會喜歡銅鑼灣2期8樓的滿屋日本料理,點解我會咁講,因為抵食超值又好食。首先每人都係3百蚊左右,食物選擇種類都超過幾百款,有刺身、壽司、手捲、串燒、沙律、小食、炸物、湯、甜品、特色飲品、粥粉麵飯、樣樣都有。仲要冇漏單問題,點幾多出幾多,真係可以講得上快、靚、正。飲品選擇超多,幾個雪櫃任你自己去拎,仲有熱住d飲品同好多款茶提供,好貼心。自助自取食物都選擇多,有春捲、新鮮沙律、爆谷、芝士蛋糕及其他cake等等等等, 琳瑯滿目,應有盡有,總有一樣你一定會喜歡。味道方面,超贊!因為超新鮮魚生鮮甜美味,炸物熱到飆煙,外面脆卜卜,裡面熱香軟,不油膩。我最愛榴槤炸彈,超。級。美。味。好仲一連食咗3次,好正,榴槤嘅香味連對面同隔離枱都聞到,食到好開心。刺身、壽司同手捲都非常正,如果款款叫晒,我諗個肚一定會裝唔到,哈哈。所以必食推薦海膽手捲,我都 encore 過幾次,因為真係超新鮮,份量又剛好,唔會食到飽飽滯滯。至於個花膠煲都ok, 花膠都大大塊。餐廳絕不虧待客人,份量十足,味道好,自由度又大,想落order紙又得,自己去拎都得。想食咩都有,如果去日式放題自助餐,我下次必定會再嚟滿屋日

首先每人都係3百蚊左右,食物選擇種類都超過幾百款,有刺身壽司、手捲、串燒、沙律、小食、炸物、湯、甜品、特色飲品、粥粉麵飯、樣樣都有。仲要冇漏單問題,點幾多出幾多,真係可以講得上快、靚、正。

刺身壽司同手捲都非常正,如果款款叫晒,我諗個肚一定會裝唔到,哈哈。所以必食推薦海膽手捲,我都 encore 過幾次,因為真係超新鮮,份量又剛好,唔會食到飽飽滯滯。至於個花膠煲都ok, 花膠都大大塊。

餐廳絕不虧待客人,份量十足,味道好,自由度又大,想落order紙又得,自己去拎都得。想食咩都有,如果去日式放題自助餐,我下次必定會再嚟滿屋日本料理。
  • 炸榴槤
  • 壽司