2018-11-07 53 浏览
之前家母話要食元X炸蝦卷, 唔知點解一直都冇食到今次一於帶佢黎滿屋食炸蝦食到飽!羊架! 家母至愛一D都唔硬原本想ENCORE...太要比機會其他野萬眾矚目O既天婦羅!炸蝦! 茄子! 南瓜!仲有我至愛O既蟹柳天婦羅!我自己一個食左五舊...炸蠔+ 炸雞翼+ 炸芋頭丸脆卜卜, 熱辣辣正!放題當然唔少得就係壽司..不過比家母阻止左老人家唔比我嗌太多生冷野串燒!有至愛O既燒菠蘿最有驚喜就係個蟹粥開頭係諗住家母除左羊架炸蝦仲有其他野食點知我食下食下食左一大半鮮甜,粥係我喜歡的質感食落好C 服同場仲有梅酒/清酒任飲雪糕機甜品櫃仲有各類熟食...大滿足!

羊架! 家母至愛
一D都唔硬
原本想ENCORE...太要比機會其他野
萬眾矚目O既天婦羅!
炸蝦! 茄子! 南瓜!
仲有我至愛O既蟹柳天婦羅!
我自己一個食左五舊...
炸蠔+ 炸雞翼+ 炸芋頭丸
脆卜卜, 熱辣辣
正!
放題當然唔少得就係壽司..
不過比家母阻止左

食落好C 服

同場仲有梅酒/清酒任飲
雪糕機
甜品
仲有各類熟食...
大滿足!
  • 羊架
  • 蟹粥
2018-10-31 78 浏览
香港有美食天堂美譽,日式放題是其中最受歡迎的,今次再去銅鑼湾滿屋食晚餐,食品種類繁多,有串燒、壽司、湯烏冬、焗蠔、海鲜粥等等任君選擇,刺身船是必然之選,刺身夠新鮮,口感佳,吃到飽飽啊!😋
2018-10-31 72 浏览
今日來左滿屋食放題價錢扺👍食物多款式有炸物款 ...刺身...壽司🍣...🍜拉麵...串燒...牛豬雞牛...天婦羅🍤😋😋🙌食物來得好快,一點單好快就有得食✨✨仲跟足點幾多吾會俾多俾小了飲品都好多選擇仲有日本酒飲 Tim....刺身-好新鮮,鮮甜😍✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨芝麻雞翼/榴槤炸球熱啦啦,好好食👍👍好香脆呀點完再點🙈🙈🙈🙈海膽手卷都有😍😍😍鮮甜,多海膽小飯👍👍✨正
今日來左滿屋食放題
價錢扺👍食物多款式
食物來得好快,一點單好快就有得食✨✨
仲跟足點幾多吾會俾多俾小了
飲品都好多選擇仲有日本酒飲 Tim....

刺身-
好新鮮,鮮甜😍✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

芝麻雞翼/榴槤炸球
熱啦啦,好好食👍👍好香脆呀
點完再點🙈🙈🙈🙈

海膽手卷都有😍😍😍
鮮甜,多海膽小飯👍👍✨正

2018-10-25 147 浏览
今日同同事去食日式午餐放題,同事提議去滿屋,佢話好抵食喎!於是我就緊去啦!午餐時段有特價,每位$203加10%服務費。入到店裏,飲品櫃,已經有非常多嘅選擇有三個大雪櫃,官莊、紙包裝飲品,種類繁多,我未見過嘅韓國飲品都有提供,實在impressive! 開始點食物,仲誇張,食物款式有刺身、壽司、不同嘅軍艦壽司、手卷、甜品,都熟悉炸物、煱物、串燒,點餐order 紙由A排到J頁,種類非常多,實在好誇張。呢一餐午飯,性價比超高,特別係銅鑼灣中心地帶。食物質素:餐廳本身都有好多推介食物,新產品等等,在產子上有寫明,我跟住去試。發現有幾個推介,蝦嘅刺身、帶子刺身都特別鮮甜,簡直可以食飯回本。另外芝麻雞翼、炸榴槤波波、火炙和牛首先,好味,值得encore!仲有蟹粥,祝了炮製,有半隻蟹和一隻大蝦做材料,粥底好鮮甜。我哋有個非常飽飽滿足嘅一午餐,價錢又唔貴,今日好滿足。
開始點食物,仲誇張,食物款式有刺身壽司、不同嘅軍艦壽司、手卷、甜品,都熟悉炸物、煱物、串燒,點餐order 紙由A排到J頁,種類非常多,實在好誇張。呢一餐午飯,性價比超高,特別係銅鑼灣中心地帶。

2018-10-24 98 浏览
今日同朋友出開銅鑼灣,朋友和我爱食日式食物,就當然選擇日式放題啦。滿屋其它分店之前都光顧過,今次再光顧銅鑼灣這分店。環境同樣舒適,地方夠大,位置舒服,装修又夠日式風情。店員很友善,飲品也有很多選擇,額外有維他奶。罐裝汽水也很多款供應。當然叫壽司及魚生刺身,三文魚夠新鮮,口感一流。火炙鳗魚壽司是我的至爱。天婦羅等炸物,整得非常好食,又夠熱,蝦又新鲜。刺身賣相精美,新鲜。螺肉又任食,食咗好多,好入味,帶子也好鮮味。200多元食到咁新鲜食物,簡直是物超所值。食物種類多元化,而且新鲜入味,甜品款式也多,有布旬,梳乎厘及蛋糕。一食再食,絕對係非常豐富的一餐,綜合各方面,環境,價錢,服務和食物質素,绝對值得一讚。下次必定再光顧這區分店。
,地方夠大,位置舒服
。天婦羅等炸物,整得非常好食,又夠熱,蝦又新鲜
2018-10-19 117 浏览
每年生日都要嚟呢度食放題!食物質素沒變,仍然最鍾意食這裏的刺身!今次有啲喜出望外嘅係壽司,雖然有舊飯,但舊飯都係細細舊,所以都唔會話好快食飽你!除此之外,飲品都多咗好多款選擇!我最鍾意係鴻福堂嘅飲品!因為始終喺呢度食好多炸物,所以可以幫下手,同埋冇乜罪惡感!另外芝士餅同榴槤炸彈都係必食!同埋今晚叫嘅鰻魚都好有驚喜!真係好多鰻魚汁同埋好有鰻魚味道!要提一提嘅事生日必須要早一日通知,訂房之前講一聲會有更多優惠!我哋就係冇一早出聲所以蝕左幾百蚊!
每年生日都要嚟呢度食放題

• 刺身
  • 炸物
  • 蝦天婦羅
2018-10-19 598 浏览
每次好肚餓,我都好想食放題,想食乜類型既乜款式都得,總之就係要放肆食,但最怕就係去到一D 話就話任食,但落佐單遲遲都唔上菜個D 放題,真係會食到無隱,最慘可能越食越肚餓TIM不過滿屋就無呢個問題啦,因為佢地上菜真係好快,而且態度仲好好(可以話係我去過最正既一間放題)。今日又同屋企人去食放題,基本上我地一頭半個月就會去一次,當係成家人聚下放縱下自己同埋話曬同屋企人食飯,梗係去間肯定唔會受氣同食得開開心心既餐廳啦去到已經好多人,不過呢度有度好,就係位置都幾闊落,所以等一陣無所謂啦,同埋都係等佐五分鐘就入得場。第一樣梗係要叫刺身啦!三文魚,油甘魚,甜蝦,鮑魚片,帶子。一大盤刺身做前菜海鮮係我最愛,呢度既魚生真係超級新鮮同大碟。個好食程度係講緊要我成餐淨係食佢D 魚生我都願不過,佢既然有咁多選擇我就梗係唔會浪費啦.....(話時話,我真係試過有一次淨係不停食魚生)海鮮佢地除佐魚生其實仲有好多熟食同壽司,白酒煮蜆、大量壽司呢D 一定唔小得,食放題食到有和牛壽司食都算得上係堅正﹗今日仲叫佐個蟹粥,呢個之前都未食過,但咩都諗下啦,嘩,估唔到可以整得咁入味咁棉今日算係黎滿屋幾特別一次,因為我地點佐好多

第一樣梗係要叫刺身啦!
三文魚,油甘魚,甜蝦,鮑魚片,帶子。
一大盤刺身做前菜

今日算係黎滿屋幾特別一次,因為我地點佐好多之前黎都無試既野,可能之前一直都覺得無理由黎放題淨係食D 貴野GA,但估唔到今次點烏冬、箥籮個D都可以整得咁好食,直頭覺得之前浪費佐好多機會啊~
滿屋其實我真係帶過好多朋友黎食,仲打破佐好多朋友對放題既觀念,因為佢地除佐上菜快,質素好,仲有好多野食揀,汽水櫃仲要多野到你唔相信
所以點解我咁鐘意帶朋友黎就係因為我知道無論對方有幾偏食,都一定可以搵到自己相食既野,仲要唔講佢知,佢都真係未必知道自己係食緊放題
朋友約食飯,想食日本野,諗起無耐前食過呢間放題既分店,係有水準既放題,是日經開銅記睇完戲,食過好味,於是再番兜!環境都幾大空間,坐位都坐得幾闊絡,唔會起身驚撞趺隔離枱碟野食,坐位間走廊幾鬆動唔錯坐低第一時間就落單叫刺身熟食前菜可以出去夾黎食,係等上菜之前行左兩轉扲埋位食螺肉好正大大粒任裝刺身好多選擇,如:三文魚、章紅魚、北寄貝、有頭甜蝦、希靈魚、泰式生蝦、珍寶帶子、日本角螺組成一個拼盤,最鐘意既係帶子,好大片又鮮甜又滑刺身好新鮮, 再encore咗一個round壽司類有3張紙,火炙、手卷,細細粒,可以試多幾粒唔會好飽壽司細細件,一口size ,分量剛剛好,可以試盡唔同類式。特別推介火炙系列既壽司,款款都有再encore牛舌唔錯,好味,番點左兩轉鹽燒珍寶大蝦:鹽燒肉質鮮嫩帶鹹味~~爽口又鮮甜又大隻天婦羅好味,熱辣辣又唔好粉皮炸物推薦紫芯香芋丸、榴槤炸彈同芝士年糕,堅正熱騰騰上枱,外脆內軟,香芋好香好甜;榴槤味濃郁又香滑,每次必點炸甜薯同茄子都好好味豉椒炒蜆,炒得好香媲美大檔即炒口味,微微辣夠入味,肉有口感份量二人前剛好見呢度有蟹粥,就叫一碗淺嚐,有隻蟹殼同蟹腳,粥入面都係粟米粒&蟹柳,好

坐低第一時間就落單叫刺身

熟食前菜可以出去夾黎食,係等上菜之前行左兩轉扲埋位食

螺肉好正大大粒任裝

刺身好新鮮, 再encore咗一個round

壽司類有3張紙,火炙、手卷,細細粒,可以試多幾粒唔會好飽

壽司細細件,一口size ,分量剛剛好,可以試盡唔同類式。

特別推介火炙系列既壽司,款款都有再encore
牛舌唔錯,好味,番點左兩轉

鹽燒珍寶大蝦:鹽燒肉質鮮嫩帶鹹味~~爽口又鮮甜又大隻

天婦羅好味,熱辣辣又唔好粉皮

炸物推薦紫芯香芋丸、榴槤炸彈同芝士年糕,堅正

炸甜薯同茄子都好好味

見呢度有蟹粥,就叫一碗淺嚐,有隻蟹殼同蟹腳,粥入面都係粟米粒&蟹柳,好綿的粥~味幾鮮甜

肥牛壽喜燒鍋, 二人份量,好味,每次食放題必點

天氣炎熱,點完野食就立刻攞罐凍飲,飲品選擇好豐富,飲品選擇多過出面放題店,有汽無汽,有糖無糖,啤酒汽水擺滿兩個雪櫃~好多款揀
我最鐘情都係烏龍茶
竟然有呢種保溫機提供暖飲,幾細心

甜品好多選擇細細件,可以食到唔同款

好豐富好多選擇, 飽到傻左!

環境幾舒服!

值得稱讚既係員工服務態度好有禮,係一間好有heart嘅放題店!
午餐
2018-10-17 97 浏览
約左成班人一齊去食放題,因為9點半後食有85折,所以唯有捱住肚餓到夜晚9點幾。。。準時上到去之後店員就即刻安排左位置俾我地,但因為我地有11人,暫時無大枱,店員叫我地分住兩張枱食住先,等大枱埋左單清理好就可以轉過去坐我地好快就點左好多野食,等左10分鐘左右就已經開始黎食物首先有刺身,用一架好大既刺身船裝住,好靚!!三文魚🍣好厚切,食落好肥美,好新鮮帶子食落都好鮮甜,無乜溶雪味,不過size有d細。另外刺身仲有兩款大蝦,一款應該係虎蝦,而仲有一款應該係甜蝦,兩個都好大隻,食落好彈牙之後黎左好多壽司🍣,每一舊都細細舊,一啖就食到,可以唔洗食太多飯,試多幾樣野,設計得幾好,而且賣相好精緻,有d壽司上面仲有海膽添,好重本就算到炸物都做得一啲都唔馬虎,炸得好乾身,食落好脆口,加埋用蘿蔔蓉撈嘅汁食落就唔怕油膩最重要係炸物個脆皮唔厚,炸得夠薄,一咬唔會成口都係粉整體來講呢餐放題真係唔錯,價錢又合理,銅鑼灣來講算係唔錯嘅餐廳,一定會再幫襯

我地好快就點左好多野食,等左10分鐘左右就已經開始黎食物

最重要係炸物個脆皮唔厚,炸得夠薄,一咬唔會成口都係粉

2018-10-16
用餐优惠
優惠券
2018-10-02 175 浏览
今晚同朋友去咗銅鑼灣行街,去咗這家叫滿屋的日式放題。環境装修得好日式風情,地方又夠大,坐位又寬濶,冷氣又充足。一入店內,職員好有禮貌。看完餐牌,食物種類很多。當然叫咗我的至爱魚生,賣相好靚,好新鮮,尤其三文魚,北寄貝和螺片,超級好味道。一食再食。另外炸物也做得非常出色,雞翼好脆,口感一流,即炸的,好新鮮,好好味道。炸蠔也很好味道。榴槤炸彈印象深刻,好食。壽司賣相精緻,叫咗好多款壽司,甜蝦也很新鮮。好食。螺肉又新鲜,食完再食。飲品方面,好多選擇。又有熱維他奶。幾特別。而且又有啤酒。最適合一邊傾,一邊飲啤酒。甜品方面,好多選擇,芒果布丁,印象最深刻,因為個人認為是最好食的。口感一流,又是太甜,做得好出色。綜合各方面,價錢,食物質素,環境等,絕對物超所值。我個人必定再來光顧這家食店。
,尤其三文魚,北寄貝和螺片,超級好味道
。一食再食。另外炸物也做得非常出色,雞翼好脆,口感一流
2018-09-24 173 浏览
必食之選!讚!啲刺身好新鮮,啲蝦入面有綠色既魚香,福島鰻魚新鮮生切,而三文魚同帶子都用白醋洗過再上碟。特飲真係好正,包你上癮。鹽燒雞翼完全用鹽浸足七七四十九日做好準備。牛柳自動升級變成羊架一樣既味道。魷魚鬚仲可以當香口膠一樣作清潔牙齦!洗滌心靈!感謝主。讚美主。阿門。推推推推推推推推推推推推推推推推推推推推推推推推推推推推推推
必食之選!讚!

特飲真係好正,包你上癮。

鹽燒雞翼完全用鹽浸足七七四十九日做好準備。

牛柳自動升級變成羊架一樣既味道。
魷魚鬚仲可以當香口膠一樣作清潔牙齦!洗滌心靈!

感謝主。讚美主。阿門。

牛柳
  • 魚生
  • 鰻魚壽司
  • 魷魚鬚
2018-09-18 236 浏览
滿屋放題一向是我的口袋名單之中,不但位置方便,放題食物款式豐富又新鮮。另外又有自助區可自取食物,有凍海鮮、熱盤、小食和沙律吧,很豐富!亦有好幾個冰箱的飲品選擇。刺身款式多,有三文魚、油甘魚、帆立貝、大赤蝦和甜蝦等,厚切而且沒有雪藏味,質素不錯。三文魚厚切,質感肥美。火炙壽司有油脂十足的左口魚和和牛壽司。手卷形狀小小的,十分可愛,一口吃下去不會太飽,反而是吃到大大口材料的大滿足。芝士年糕入口有熱辣辣芝士湧出,吃下去煙煙韌韌。榴槤球和紫芋丸依舊水準之上。芝麻雞翼肉質香嫩。鹽燒牛舌大件厚身,黑椒味重。還有串燒菠蘿, 十分juicy蒜片和牛粒,肉質肥美而軟嫩。沒想到放題也有避風塘系列,用蒜蓉、辣椒、薑葱炒香,試了蟹、百葉和炒蜆,沒想到質素不錯,夠惹味!最後每人還送一盒Mövenpick或Häagen-Dazs雪糕

亦有好幾個冰箱的飲品選擇。

三文魚厚切,質感肥美。

火炙壽司有油脂十足的左口魚和和牛壽司

芝士年糕入口有熱辣辣芝士湧出,吃下去煙煙韌韌。
榴槤球和紫芋丸依舊水準之上。
芝麻雞翼肉質香嫩。

鹽燒牛舌大件厚身,黑椒味重。

還有串燒菠蘿, 十分juicy

蒜片和牛粒,肉質肥美而軟嫩。

2018-09-12 187 浏览
跟朋友相約食生日飯 由七月等到今天 決定吃得好一點 來到享負盛名的滿屋日本放題位置方便就在銅鑼灣廣場二期上去才發現數年前已來過 印象中是其中一間性價比高的日式放題 少食放題 以往到其他放題都地方淺窄 人多 今天是平日 人不算多 希望仍似當日質素食物以放題來說算多 你會發現枱上有兩本 厚厚的本子 裏面大概有九張不同的 點菜紙有刺身 料理 炸物 壽司 手卷 燒物飲品 有超多選擇 可以在雪櫃任揀另外更加有自助甜品吧 見到雪櫃有好多迷你生日蛋糕 就算同朋友慶祝生日 沒有買蛋糕都可以即時落單 另外也可買酒慶祝先點了刺身 三文魚 海蝦 甜蝦 劍魚腩 帶子上刺身時有冰鎮底確保刺身冰凍及新鮮 刺身質素不錯 最怕食店刺身保存得不好 或者中間仍然是照上菜甜蝦新鮮大隻 肉身質感爽口 害怕眼闊肚窄 每一款食物都指點了一兩件 餐廳推出的是迷你手捲 可避免浪費 非常貼心 壽司亦不會太大件 bite size剛剛好 不得不提的是跟朋友都一致舉手贊成 芝麻雞翼 一點再點 另外有燒菠蘿 榴槤炸彈 都是必點菜色 避風塘系列都有! 炒牛舌 炒蟹 炒蜆每人會有雪糕一杯 可選movenpick或haagen daz 重點一提侍
跟朋友相約食生日飯

會有海膽及其他特色餐單

滿屋質素穩定 間唔中想放肆食放題
不妨到滿屋試試
2018-09-12 157 浏览
今日已經係我第三次黎滿屋食放題,其實我自己真係對食放題一般,因為真係唔係咁多間放題都好質素,有時可能俾佐咁多錢以為好多野食但無樣食得。但滿屋就係少有可以令我改觀既放題而佢最正係佢D 位真係好闊落,而且野食真係同居酒屋質素無咩分別。而我最鐘意係佢既串燒,同熟食,雖然佢既刺身同壽司質素好好,但可能我個人比較傳統,一餐無熟食係唔會慣其實次次黎滿屋我都食唔曬自己想食既野,所以先一而再咁黎,因為每食佢一樣野,都覺得佢好好食而不停咁叫,反而每次都MISS 佐好多好野,不過唔緊要,反正大把機會。而每次必點的一定係羊架同燒雞翼,因為真係好肥美多汁,仲要個外皮燒到有小小脆,又唔會燒到硬佐一舊咁,真係好正,不過衰在呢兩樣野都幾飽肚,用佐唔小位~哈哈~佢既燒蝦都好正,我黎佐幾次,點過咁多隻,每次食到既蝦都好新鮮,另一樣幾得意我幾鐘意食就係支豆,可能食得飽肚,食返呢D 野無咁有罪惡感~不過黎得日式放題又真係唔會唔走去食下佢D 壽司同刺身,雖然我地點得唔多,主要係因為真係食唔落 (佢地太多選擇了),每樣都好新鮮,連手卷塊紫菜都仲係脆卜卜就知有幾正﹗鐘意黎滿屋另一個原因係佢地上菜真係好快,可能之前有經驗有D 放題

而我最鐘意係佢既串燒,同熟食,雖然佢既刺身壽司質素好好,但可能我個人比較傳統,一餐無熟食係唔會慣

不過黎得日式放題又真係唔會唔走去食下佢D 壽司刺身,雖然我地點得唔多,主要係因為真係食唔落 (佢地太多選擇了),每樣都好新鮮,連手卷塊紫菜都仲係脆卜卜就知有幾正﹗

鐘意黎滿屋另一個原因係佢地上菜真係好快,可能之前有經驗有D 放題話就話任食,但落單到上菜用成20-30分鐘,真係食到火起,但滿屋就唔同,黎幾次都上得好快,唔怕唔記得自己點佐咩亦唔會點得太多浪費食物呢度最正﹗

其實每次黎都擔心唔知會唔會質素下滑,但SO FAR 我又覺得OK,希望佢地可以KEEP 住呢個質素,等我下次可以繼續黎食埋其餘未食過既野啦
  • 燒雞翼 / 羊架
2018-09-07 134 浏览
呢幾日心血來潮想食放題,所以就去咗呢間滿屋試下一入到去見到個環境都幾闊落,仲有好多櫃位可以攞一啲小食同甜品,真係未食先興奮坐低咗之後,見到有好多張點餐紙就知呢度一定有好多野食我就去攞咗一細兜螺肉同一細碗魚湯一開頭餐廳會比定一包wasabi,但係如果唔夠嘅話都可以再問佢拎店員身上面袋住咗勁多包,一比就比咗咁多之後我地叫咗好多刺身同壽司,放題嚟講都幾新鮮我地仲叫咗好多熟食,有羊架、蒜片炒牛肉粒等等,超正最後仲有杯Häagen-Dazs™雪糕做結尾,簡直係perfect
呢幾日心血來潮想食放題,所以就去咗呢間滿屋試下

坐低咗之後,見到有好多張點餐紙就知呢度一定有好多野食

我就去攞咗一細兜螺肉同一細碗魚湯

店員身上面袋住咗勁多包,一比就比咗咁多

之後我地叫咗好多刺身壽司放題嚟講都幾新鮮

我地仲叫咗好多熟食,有羊架、蒜片炒牛肉粒等等,超正