2020-02-08 82 浏览
成年冇食過放題今日終於破左介啦🙈🙈刺生好多種類又新鮮😋😋火炙壽司種類繁多有左口魚(油份很足😋),和牛,芝士蟹柳棒等等串燒都有很多選擇,推介:串燒牛舌👍👍夠軟身😋炸物當然唔少得炸生蠔,炸忌廉芝士餅,炸天婦羅(南瓜,蘆筍,魚柳,紫薯仔),推介:炸榴槤球,用左好香濃既榴槤溶👍👍😋當然唔少得就係甜品, 有多款芝士蛋糕切餅又有西瓜水果及雪糕😋😋另外仲有冰鎮海鮮類有青口顯大蝦及多款沙律🥗😋而飲品類有蘋果味及玫瑰味啤酒🥰😍
2020-02-07 61 浏览
好耐無食放題喇~~~平日夜晚既滿屋都坐滿晒人,要係門口排隊登記,7點半後入座就$248+1!入座前職員會俾張雪糕券,有得揀Haagen-Dazs 或 Movenpick, 正,可以最後先落單!除左落單任食多款美食外,餐廳內有啲食物可以自己拎,仲有大大個飲品櫃!先黎一個刺身拼盤,款款都唔錯,新鮮無伏,三文魚夠厚切,帶子刺身肉厚爽彈,食唔停~~大赤蝦真係大大隻,鮮甜!叫左兩款創意壽司,細細粒幾的骰,海苔牛油果醬伴鮑汁元貝,牛油果醬幾特別好味~鵝肝帶子壽司,鵝肝幾香~我仲食左好多燒物同天婦羅,虎蝦天婦羅🍤肉質真係幾彈牙!肥牛鍋伴滑蛋幾鮮嫩~飲品有得落單叫特飲,右邊呢杯茉莉花百香果綠茶,幾清甜,我見好多食客都有order呢~左邊呢杯清涼蜜柑,酸酸甜甜,幾開胃!最後,當然叫返杯雪糕啦,品牌雪糕品質保證!順帶一提,服務態度一流,落單上食物收碟全部都行動迅速,讚!

我仲食左好多燒物同天婦羅,虎蝦天婦羅🍤肉質真係幾彈牙!

肥牛鍋伴滑蛋幾鮮嫩~

最後,當然叫返杯雪糕啦,品牌雪糕品質保證!
順帶一提,服務態度一流,落單上食物收碟全部都行動迅速,讚!
2020-02-07 57 浏览
放題開到成街成巷,但唔係間間好食;之前已經中左唔少之伏。所以搵食前去openrice 睇睇comment 就多一份保障..  search 下就見到滿屋有4間分店,加上有唔少好評,我就去左荃灣分店試試先... 一入去... 人頭湧湧,迫爆Lift 口及走廊,真係估唔到。坐下來無耐就急不及待去拎野食... 無錯!係出去拎,呢到設有自助bar,, 擺放不少冷/熱盤,呢個自助式又令我幾有好感,令我可以慢慢挑選,照顧到不同食客需要。呢間放題真係做得幾好,食物種類多;又好食,又食到放題無既重本食物,真係驚喜萬分。重點推介:帆立貝/天婦羅/貓山榴連炸彈/movenpick

2020-02-07 49 浏览
是日去左倉附近食放題,放題食物都幾多選擇,和同事叫得最多是刺身及壽司😋刺身我們order了劍魚、帶子、甜蝦、希靈魚、吞拿魚、鮑片、蟹捧,都夠新鮮,個人最愛吞拿魚,夠肥美,不錯呢!壽司類,我們order了帶子、蟹籽、吞拿魚海膽、玉子芝士,個人較喜愛吞拿魚蓉海膽!吞拿魚蓉味道夠鮮甜加埋新鮮海膽,好味,encore左二次!花膠花膠紋得腍身,補補骨膠!炸榴槤第一次食幾香而個皮夠薄脆,有流心效果😋榴槤控之選!芝士釀雞翼雞翼面層焗得脆脆,雞翼入面釀著芝士蓉,幾野味!雪糕🍦選了movenpick 士多啤梨味。呢個放題都幾抵食質數唔錯,有放題炸物、刺身、壽司、甜品及雪糕,都有幾多選擇,下次會再幫襯!

是日去左倉附近食放題放題食物都幾多選擇,和同事叫得最多是刺身壽司😋

刺身

花膠
花膠紋得腍身,補補骨膠!

炸榴槤
第一次食幾香而個皮夠薄脆,有流心效果😋榴槤控之選!

芝士釀雞翼
雞翼面層焗得脆脆,雞翼入面釀著芝士蓉,幾野味!

雪糕🍦
選了movenpick 士多啤梨味。

呢個放題都幾抵食質數唔錯,有放題炸物、刺身壽司甜品及雪糕,都有幾多選擇,下次會再幫襯!

2019-07-18
2020-02-07 55 浏览
滿屋荃灣出名多放題,今次依間係連所式餐廳,其實都好多分店,之前小編都有試過係唔錯,價錢都合理可能因為荃灣人流太多,位置比較窄,有人手不足問題,小編有BB車係要自己諗擺起邊種類算多,凍熱冷盤咩都有,自助吧擺放左熱飲提供👍🏻👍🏻真係唔係間間有,不過係小編發現,店員係無講😔小編分別叫左兩輪食物,第一次落單上菜速度或者野食都有水準,第二輪就有慢單同食物凍左既情況出現講完店鋪講食物首輪刺身夠凍,推介鮑片、大赤蝦、帶子帶子大大粒有甜味依間壽司係小編最推介,全部都有小準海膽手卷❤️海膽拖羅蓉❤️花之戀❤️三文魚腩壽司❤️牡丹蝦壽司熟食鍋物同小炒都夠熱👍🏻
滿屋

講完店鋪講食物
首輪刺身夠凍,推介鮑片、大赤蝦、帶子
帶子大大粒有甜味
依間壽司係小編最推介,全部都有小準

熟食鍋物同小炒都夠熱👍🏻
2020-02-07 46 浏览
之前試過旺角分店的放題,感覺回味無窮,所以決定再吃荃灣分店,看看有沒有分別!甜點上有不同,不知道上次旺角分店是否看漏了甜點單,今次竟然發現有朱古力雪糕窩夫、楊枝甘露、燕窩燉蛋等特色甜品,好驚喜呀!雪糕窩夫較粉,所以味道一般,但楊枝甘露是椰子雪糕配上芒果蓉,真不錯。燕窩只有少許,再加蘆薈啫喱,燉蛋甜度較輕,適合輕食之人。上次吃過感覺津津有味的和牛壽司當然再吃,今次發現新式壽司:忌廉芝士玉子燒,一吃就發現鰻魚燒竟然和玉子的味道如此配合,再加上忌廉,簡直是點晴之作,所以我和朋友不斷重複點,每人吃了三塊以上。荃灣分店的環境比旺角更大,座位更寬敞舒適,適合跟朋友慢慢食,而且特色小食都較多,竟然有棉花機和爆米花🍿️,當然少不了多款式的啤酒🍻!

2020-02-06
  • 燒菠蘿
  • 甜品
  • 忌廉芝士燒玉子
2020-02-07 56 浏览
性價比高嘅放題,壽司刺身新鮮,熱食即叫即整,上枱熱辣辣,以放題來說,食物質素算係有水準,且而款式包羅萬有,係荃灣既放題首選。自助區擺放 海鮮冷盤有蝦青口,螺等等, 好少放題店提供。雪櫃飲品區亦都好多特色飲品, 韓式,台式,啤酒,汽水 ,一應俱全。火炙壽司每一款都有驚喜,非常高質,食材新鮮,單睇擺盤已經遠超放題水準,厚切玉子燒, 火赤鰻魚,牛油蒜蓉三文魚肥美魚香,芝味和牛,鹽燒左口魚裙邊入口即溶,芝士蟹棒黃金燒鮮甜。手捲整到迷你size好貼心,等人冇咁易飽,可以試多幾款。呢一度的牛舌非常好味,爽口有咬口且不韌。燒菠蘿多汁清甜, 值得一試。牛油蜜糖粟米係我的童年美食,冇得輸,食到唔停口。芝麻雞翼炸到外脆肉嫩多汁。 榴槤炸彈,我的至愛, 脆皮煙韌的糯米皮包熱辣辣香濃榴槤蓉,正!雞軟骨香脆,不油膩,好好味。最後點少得甜品,畫上完美的句號,每人限一杯, Haagen Dazs 季節限定係夏威夷果仁,裏面有一粒一粒粒的果肉碎,好好味。整體來說,店員服務態度好,冇漏單,上菜快,食物有心思。
性價比高嘅放題壽司刺身新鮮,熱食即叫即整,上枱熱辣辣,以放題來說,食物質素算係有水準,且而款式包羅萬有,係荃灣既放題首選。

自助區擺放 海鮮冷盤有蝦青口,螺等等, 好少放題店提供。

手捲整到迷你size好貼心,等人冇咁易飽,可以試多幾款。

呢一度的牛舌非常好味,爽口有咬口且不韌。
燒菠蘿多汁清甜, 值得一試。

牛油蜜糖粟米係我的童年美食,冇得輸,食到唔停口。

芝麻雞翼炸到外脆肉嫩多汁。

雞軟骨香脆,不油膩,好好味。

整體來說,店員服務態度好,冇漏單,上菜快,食物有心思。

外卖送餐
2020-02-06 46 浏览
今日第一次黎到荃灣食放題~~揀左滿屋日本料理, 呢個集團其他分店既放題都唔錯, 今次試埋荃灣呢間先果然有驚喜喎~呢道有好多特別既菜式係其他分店冇架而且又有好多款式選擇~揀係睇MENU都有排揀, 哈哈~~除左點餐紙外, 仲設有自助區...有沙律BAR~~大大盤日式小食, 仲有蟹籽添, 超正!!!飲品都有好多選擇~酒精非酒精都有甜品櫃~~必點既刺身~有超過10款既刺身丫!!全部都好新鮮好鮮甜~~食多D回晒本喔辣酒煮蜆少辣~ 蜆新鮮冇沙芝麻雞翼又熱又脆口,好好味呀!!必食!特長大蝦春卷春卷卜卜脆,蝦肉大大隻,爽口彈牙牛油炒栗米牛油味香濃,甜甜粟米黃金燒帆立貝好大粒既帆立貝 又嫩又juicy鹽燒雞軟骨燒得香脆西京比目魚必食比目魚,魚肉非常嫩滑又冇乜骨,巧巧味呀!!!和風汁牛柳粒牛柳軟腍,同和風汁好夾芝士釀雞翼encore左幾次,味道特別又好味,啖啖肉好juicy碗仔翅同平時食既味道有d唔同,感覺幾新鮮特別~~每人一杯雪糕,可選haagen dazs, movenpick, dreyers
今日第一次黎到荃灣食放題~~

果然有驚喜喎~
呢道有好多特別既菜式係其他分店冇架

而且又有好多款式選擇~
揀係睇MENU都有排揀, 哈哈~~

除左點餐紙外, 仲設有自助區...

有沙律BAR~~
大大盤日式小食, 仲有蟹籽添, 超正!!!
飲品都有好多選擇~
酒精非酒精都有

甜品櫃~~
必點既刺身~
有超過10款既刺身丫!!
全部都好新鮮好鮮甜~~
食多D回晒本喔

辣酒煮蜆
少辣~ 蜆新鮮冇沙
芝麻雞翼
又熱又脆口,好好味呀!!必食!
特長大蝦春卷
春卷卜卜脆,蝦肉大大隻,爽口彈牙

牛油炒栗米
牛油味香濃,甜甜粟米

黃金燒帆立貝
好大粒既帆立貝
又嫩又juicy

鹽燒雞軟骨
燒得香脆

西京比目魚
必食比目魚,魚肉非常嫩滑又冇乜骨,巧巧味呀!!!
和風汁牛柳粒
牛柳軟腍,同和風汁好夾

芝士釀雞翼
encore左幾次,味道特別又好味,啖啖肉好juicy

碗仔翅
同平時食既味道有d唔同,感覺幾新鮮特別~~

情人節去邊好❣️下星期就係啦 如果諗唔到不妨去放題每次去滿屋吃日本料理 都一定會叫壽司因為真的賣相一流 味道質素又高完全搶走了刺身的風頭 壽司控一定很喜歡不得不提的是: 梅酒清酒都是任飲 好易就回本一人還有一杯HaagenDazs/Movenpick貴價雪糕食飽之餘又滿足 另外環境乾淨闊落 可以暢談一番.✨✨✨必吃推介✨✨✨💓海膽/蟹膏/龍蝦手卷(足料👍🏻CP值高)💓玉子/蟹柳壽司(超級厚身!!!)💓燒魚/牛舌串燒(好滑🤤)💓自家製系列:楊枝甘露/茉莉熱情果汁
情人節去邊好❣️
下星期就係啦 如果諗唔到不妨去放題
每次去滿屋吃日本料理 都一定會叫壽司
因為真的賣相一流 味道質素又高
完全搶走了刺身的風頭 壽司控一定很喜歡
不得不提的是: 梅酒清酒都是任飲 好易就回本
食飽之餘又滿足 另外環境乾淨闊落 可以暢談一番
✨✨✨必吃推介✨✨✨
💓海膽/蟹膏/龍蝦手卷(足料👍🏻CP值高)
💓玉子/蟹柳壽司(超級厚身!!!)
💓燒魚/牛舌串燒(好滑🤤)
💓自家製系列:楊枝甘露/茉莉熱情果汁
  • 雪糕
  • 燒牛舌
2020-02-06 36 浏览
平時返工咁攰,收工梗係要好好慰勞自己啦, 收工等得happy Friday 梗係要同同事去食好西, 佢話想食唔同類型嘅食物,最好既選擇梗係食放題,之前有朋友食過呢間放題,佢地既評價都唔錯,又係公司附近,於是一於試下。餐廳睇落都企理,幾有空間感,座位都好闊落,而且區域分明,一入到去都好易掌握食材/甜品擺放位置黎到食放題 當然要叫下刺身 壽司 炸物刺身有叫左甜蝦 蟹柳 帶子,刺身好鮮甜,無雪味,咬落去亦好爽好有咬口呢到壽司有好多唔同特別種類可以選擇,油甘魚壽司真係好正無得頂,油脂味非常香,但又唔會過份油膩,火焰鰻魚壽司芝士同鰻魚都燒得好香好足料,帶子壽司既帶子都好大隻好有咬口,燒得剛剛好炸物方面我特別欣賞炸榴槤,一咬榴槤汁即融同埋漏出黎,而且榴槤味都好真,唔似好假既榴槤甜味,帶有自然榴槤甜香味,外脆內軟。而芝麻雞翼方面炸得香脆之餘唔會有油溢味,雞肉嫩滑,新鮮滾熱辣出爐~最後舖頭仲好好每人送一杯haagen dazs/movenpick雪糕食~~呢餐真係好抵食!

黎到食放題 當然要叫下刺身 壽司 炸物

2020-02-04 36 浏览
每次食放題就最開心😊滿屋係我食過既放題入面,其中一間唔錯既一間。食物質素不錯,款式選擇多,價錢大眾化,所以每次去到都座無虛席,想去食嘅你記住要預先book定位啦~-刺身選擇好多又新鮮,三文魚、吞拿魚、油甘魚同帶子全部都厚切💕 甜蝦刺身夠哂大隻,仲要非常鮮甜🤤 而我既至愛蟹籽壽司質感爽彈,粒粒分明😍 最正嘅係海膽手卷任食,忍唔住encore左幾次👍-熟食都唔轉蝕,鹽燒大蝦勁大隻🤩 燒菠蘿好好味,甜度💯分!搞到我都忍唔住食左6件😉 一品牛肉鍋材料十分豐富,粉絲索哂湯底精華超入味😚 芝麻雞翼熱辣辣,香氣四溢十分香口🤩-飲品方面,👏最驚喜嘅係有清酒🍶供應,仲有多款汽水飲料提供🤩 最正嘅係每人有一杯Movenpick或Haazgen Dazs雪糕💕 出面仲有多款自助甜品、海鮮及熟食供應,包保你食完捧住個肚走🤗
每次食放題就最開心😊

刺身選擇好多又新鮮,三文魚、吞拿魚、

2019-07-18
  • 芝麻雞翼
2020-02-03 82 浏览
今日同中學同學慶祝佢嘅新工 😛咁佢哋就話好想食放題 冇計啦佢請wo 🤗咁啱我都係荃灣返工 咁就諗住去荃灣食埋啦 左搵右搵都真係好多選擇好難揀 我喺OpenRice見到一間叫做滿屋 睇落都幾多選擇👍😙咁上到去之後呢原來都幾多人等囉我哋大概等左20分鐘左右就可以入去啦入到去嘅時候急不及待咁瘋狂叫魚生🤣🤣🤣 啲魚生出乎咁好食 三文魚超級厚切 而且油花好靚 有入口即溶嘅感覺 但係又唔會好膩 🤭🤭😎估唔到咁嘅價錢都食到咁好質素嘅三文魚 仲有佢嘅吞拿魚 劍魚腩都係一樣咁新鮮肥美 ☺️同埋佢哋啲蝦無雪味 值得一食 搞到我哋都嗌咗3 round先肯收手😉仲有一個特別之處係佢哋係有好特別嘅酒飲 包括Hoegaarden 同Somersby 蘋果酒 仲有佢哋嘅特飲都好好飲 食得出來粒粒嘅蘆薈 甜甜地 搞到我飲左2大杯👀另外佢哋嘅熟食都唔錯包括炸雞翼 同埋牛柳粒 羊架 燒帆立貝等等💕壽司方面 我哋叫咗啲比較特色嘅壽司 芝士軟殼卷 外脆內軟 沙律醬起到點綴嘅作用💗最後食埋個甜品 真係Perfect 都係218一位真係超值😎👍
今日同中學同學慶祝佢嘅新工 😛
咁佢哋就話好想食放題 冇計啦佢請wo 🤗

入到去嘅時候急不及待咁瘋狂叫魚生🤣🤣🤣

啲魚生出乎咁好食 三文魚超級厚切
而且油花好靚 有入口即溶嘅感覺
但係又唔會好膩
🤭🤭😎

2020-02-03 111 浏览
又係久違既放題,係荃灣近近地,價錢又幾平既滿屋。 7點入座,就$208加一。位置係大鴻輝,都幾方便。野食既種類多,最緊要係野食黎既速度快,冇漏單。職員幫手收碟既頻率高,真係食完一碟清一碟。岀面仲有啲沙律,甜品,小食,生果。最貼心係竟然有熱櫃提供熱維他奶等既飲品,仲有清酒,梅酒。我地都食左好多野,基本上menu既野我地都食過曬。我最中意燒菠蘿,芝士元貝,芝麻雞翼,炒牛柳粒。食完野吾夠仲有甜點食,雪糕每人可以叫一杯。食杯雪糕都抵翻曬。

2020-02-03 80 浏览
今日屋企人生日,所以就決定食餐好的,於是近近地我地去左荃灣食。我地7:30入場,仲要星期三,$248加一。🌸花之戀每一件都細細件的,食多幾件都吾怕太飽。飯少,三文魚多,好好味。🍮甜品出面既凍櫃有幾款甜品,質素都吾差既,個人最中意個芒果布丁,吾太甜又酸酸地。🍢燒牛吞依個真係推介,燒得真係好食。一D都吾"鞋",黑椒味重而香。睇下我地叫左幾多。🦐燒海蝦蝦都算新鮮既,不過略嫌佢有D咸,落多左少少鹽。🍄黑松露炒雜菇黑松露既味真係好香。🍠蕃薯仔 日本蕃薯,一口一粒,又甜又粉。依個反而吾係到到放題都有得食。
我地7:30入場,仲要星期三,$248加一。
🌸花之戀
每一件都細細件的,食多幾件都吾怕太飽。
飯少,三文魚多,好好味。
🍮甜品
🍢燒牛吞
依個真係推介,燒得真係好食。
一D都吾"鞋",黑椒味重而香。睇下我地叫左幾多。
🦐燒海蝦
蝦都算新鮮既,不過略嫌佢有D咸,落多左少少鹽。
🍄黑松露炒雜菇
黑松露既味真係好香。
🍠蕃薯仔
日本蕃薯,一口一粒,又甜又粉。
依個反而吾係到到放題都有得食。
今晚放工屋企又冇飯食,又同寶寶嚟咗公司附近嘅大鴻輝中心搵食🤩前晚食完日本菜意猶未盡(主要因為冇食刺身🤣),好似唔係好滿足咁,今晚食放題食返夠本先😈今晚揀咗來滿屋,上次食過旺角間御滿屋都唔錯,所以今次都揀返滿屋😌話說大家都喺OpenRice見到滿屋集團其實係有四間分店,而且四間分店都係做放題生意,就知道佢哋每日食物如輪轉😝 食材每日新鮮運到,確保新鮮❗️有質素保證❣️Open area有前菜、水果、沙律、炸物、甜品、飲品俾大家拎❣️飲品仲有凍飲、熱飲,仲有清酒飲添❗️食物方面勁多選擇,有14張紙咁多🤩我哋多數試啲有推介、人氣、熱賣等字眼嘅食物🤣刺身新鮮❣️尤其推介帶子、劍魚腩、油甘魚❗️帶子好鮮甜,保持住涼涼地嘅溫度,無被凍到結冰🤓劍魚腩➕油甘魚口感實在,一咬就咬得開,清脆利落👍🏻 冇滑潺潺/黏稠嘅感覺🤓忌廉蟹肉棒/餅熱辣辣新鮮炸起🤩 咬落去軟林林,有啲似好creamy嘅忌廉湯💕外脆內軟味道好❣️芝麻雞翼新鮮即炸❗️香脆可口,皮脆肉嫩❣️係我嘅大愛之物😘燒紐西蘭羊鞍又係新鮮燒起㗎😍上枱時面頭仲返緊油光☺️熱辣辣♨️一咬就開,口感軟嫩,雖然肥肉位唔多,但有半肥瘦嘅肉質👍🏻竟然仲有花膠食,真係估唔到🙈仲要唔差,一
食材每日新鮮運到,確保新鮮❗️有質素保證❣️

飲品仲有凍飲、熱飲,仲有清酒飲添❗️

食物方面勁多選擇,有14張紙咁多🤩
我哋多數試啲有推介、人氣、熱賣等字眼嘅食物🤣

刺身新鮮❣️尤其推介帶子、劍魚腩、油甘魚❗️
帶子好鮮甜,保持住涼涼地嘅溫度,無被凍到結冰🤓

忌廉蟹肉棒/餅熱辣辣新鮮炸起🤩
芝麻雞翼新鮮即炸❗️香脆可口,皮脆肉嫩❣️係我嘅大愛之物😘

燒紐西蘭羊鞍
又係新鮮燒起㗎😍上枱時面頭仲返緊油光☺️

竟然仲有花膠食,真係估唔到🙈
仲要唔差,一大片唔係碎嘅,有汁亦煮得夠腍👍🏻

黃金燒帆立貝
除咗本身粒帆立貝之外,仲加咗蟹柳、雜豆、忌廉等一齊燒,入口creamy又滿足🥰

黑松露蘑菇忌廉芝士釀雞翼
估唔到放題都有啲咁好嘅嘢食😍
仲要餡料好飽滿,咬落去爆曬雞汁🤤超讚❗️

最後仲食咗Häagen-Dazs雪糕,張order 紙係入坐果時比嘅,每人一杯!
今日試咗焦糖脆脆雪糕,超好味💕
十分滿足的一餐🥰