2020-03-19
今日帶屋企人嚟食放題,因為呢間嘅性價比實在不錯。除咗正常嘅日式壽司刺身熟食之外,佢仲有三款凍海鮮俾你揀。我自己就鍾意食凍蝦同埋青口,都好新鮮㗎,好彈牙。食完凍嘅就梗係食埋燒㗎啦,燒蝦都好新鮮彈牙。然後我最鍾意食嘅就係呢度嘅炸蠔。因為佢真係外層鬆脆,但內裏Juice。另外佢啲天婦羅都唔錯㗎,唔會好厚粉而且個個層都炸到好鬆脆。我幾鍾意佢呢度啲壽司的的式式,細細粒咁一啖一粒,唔會因為食太多飯而撐大個胃。而佢壽司嘅種類都真係好多,我哋都食唔晒咁多種。講起壽司刺身就更加唔使講啦,都有十幾款俾你揀㗎。而我哋就揀咗自己喜歡食嘅幾種,食落都好新鮮,不過就雪得凍咗少少。呢期有個蟹肉竹笙魚翅羹,都真係幾足料,但係佢就爭咁個紅醋。熟悉方面我哋仲嗌咗個黑松露炒雜菇,我覺得佢呢個菇炒得幾好食,好夠味。另外仲有一個XO醬炒象拔蚌,雖然佢個象拔蚌腥左少少,但係佢啲豆豆真係好甜, 啲蔬菜配埋個XO醬真係好正。另外仲叫咗個燕窩燉蛋做甜品,佢個燉蛋雪得比較實淨,所以嘆一嘆好食啲。
食完凍嘅就梗係食埋燒㗎啦,燒蝦都好新鮮彈牙。
然後我最鍾意食嘅就係呢度嘅炸蠔。
因為佢真係外層鬆脆,但內裏Juice。
另外佢啲天婦羅都唔錯㗎,唔會好厚粉而且個個層都炸到好鬆脆。
而佢壽司嘅種類都真係好多,我哋都食唔晒咁多種。
呢期有個蟹肉竹笙魚翅羹,都真係幾足料,但係佢就爭咁個紅醋。