2021-09-30 230 浏览
唔好去食,伏到爆兩人食,同旁邊嘅人差唔夠20cm食物質素低,和牛壽司件牛血水多到流曬落舊飯到同碟到,重要血水乾曬。食唔夠一個鐘,叫人埋單冇野食,選擇勁少,又漏單唔好幫襯,一定冇下次,伏
唔好去食,伏到爆

兩人食,同旁邊嘅人差唔夠20cm
食唔夠一個鐘,叫人埋單
冇野食,選擇勁少,又漏單
唔好幫襯,一定冇下次,伏
2021-09-30
2021-09-30 3240 浏览
這間滿屋日本料理位於荃灣眾安街大鴻輝中心10樓,環境裝修都好寬鬆🤔光猛,坐著感覺都好舒適😙,而去嘅食物都算好多款式都有自助食物區🤔可供選擇!.*同時午市放題 $218, 3小時任食*.剌身壽司我就試咗呢幾款三文魚/希靈魚/帶子剌身/赤貝/仿鮑片/北寄貝剌身厚薄適中🤔,顏色新鮮味道鮮味😋!.熟食西京比目魚/鹽燒海蝦/蒲燒鰻魚/黄金扇貝/清酒煮蜆/竹笙瑤柱蟹肉翅呢幾款食材都好新鮮😙,西京比目魚肉質金香😙口感都唔錯,鹽燒海蝦十分之惹味😋又夠爽口,味道十足,蒲燒鰻魚沾上鰻魚汁,而鳗魚軟硬適中🤔,味道恰恰好😋,黃金扇貝賣相相當吸引😮,上面放滿金香芝士令到扇貝非常之濃郁😋,清酒煮蜆散出清香清酒味😙,蜆肉肉質嫩滑沾滿清酒嘅味道😋,竹笙瑤柱蟹肉翅份量十足😮,食到入口味道好好味😋,而去嘅材料竹笙瑤柱好軟滑一條條絲,蟹肉又有口感唔錯👍!.炸物虎蝦天婦羅/炸相思雙皮奶虎蝦口感爽口鮮甜😋,包住鬆脆金黄嘅天婦羅,食到入口感覺都好香口😙,雙皮奶金黃鬆脆嘅外皮,再包住軟滑甜甜嘅奶😋,食到入口口感外脆內軟滑真係幾好食!.甜品呢到D甜品款式都算幾多🤔,每一款都係細細件,而每一款賣相都好吸引😍,味道又唔會好甜恰恰好😋!
都有自助食物區🤔可供選擇!
*同時午市放題 $218, 3小時任食*

剌身壽司
剌身厚薄適中🤔,顏色新鮮味道鮮味😋!
熟食

西京比目魚/

鹽燒海蝦/蒲燒鰻魚/

黄金扇貝/清酒煮蜆/

竹笙瑤柱蟹肉翅
炸物

虎蝦天婦羅/

炸相思雙皮奶
到入口口感外脆內軟滑真係幾好食!

甜品
2021-09-27
2021-09-29 193 浏览
今日又黎到荃灣既滿屋,因為平時都好多人黎幫襯,所以我較早之前就一早訂定左位食。今晚黎到個果然都係座無虛席,好在有預先訂位。一坐定之後,當然要即刻去拎野飲涼快下,大部份都係市面上放題有既飲品,可以話係不過不失。通常我都會去甜品區拎一兩件甜品食,咁就可以食得多元化一啲,同埋佢有水果,食完壽司之後又可以食下西瓜。放題就一定要例牌叫三文魚、帶子、同甜蝦刺身,係基本既配搭。仲有就係吉列蠔同芝麻雞翼,而芝麻雞翼仲係必食既,同榴槤波炸鮮奶都係好吸引。除左一般既刺身之外,依到都有火灸壽司,我都係叫返我最鐘意食嘅火灸三文魚壽司相當美味。荃灣放題,滿屋真係要試下。

今晚黎到個果然都係座無虛席,好在有預先訂位。

放題就一定要例牌叫三文魚、帶子、同甜蝦刺身,係基本既配搭

相當美味。
荃灣放題,滿屋真係要試下。
2021-09-27
2021-09-29 132 浏览
作為一個為食妹 每個時期都有迷戀的食物例如 2年前鐘意食雞煲 1年前特別喜愛食燒肉 而今年就回歸基本步[日式放題]一個月都最少食3次目標係要試均港九新界既放題店😎今次試的係位於荃灣大鴻輝中心10樓的滿屋價錢合理 款式亦多選擇門口的等候區都有凳可坐 不過我地到達的時間較早所以唔需要等位場在有2大個飲品凍櫃 任君選擇😎近門口位置的長枱有沙律吧、青口同凍蝦刺身-鮮甜👍🏻壽司 細細件 一件一口 統統都點了一遍天婦羅 炸得剛剛好 完全唔油膩海膽手捲 以上的食物都係第一輪點的上菜速度簡直驚人 因為我地岩岩手機落完單 準備起身去攞野飲之際食物都開始陸續上枱而且全晚都無出現漏單的情況 真係好值得一讚👍🏻食埋杯雪糕 就完美結束今晚的飯局
作為一個為食妹 每個時期都有迷戀的食物
一個月都最少食3次
目標係要試均港九新界既放題店😎

今次試的係位於荃灣大鴻輝中心10樓的滿屋
價錢合理 款式亦多選擇
門口的等候區都有凳可坐 不過我地到達的時間較早
所以唔需要等位
場在有2大個飲品凍櫃 任君選擇😎
近門口位置的長枱有沙律吧、青口同凍蝦
刺身-鮮甜👍🏻

而且全晚都無出現漏單的情況 真係好值得一讚👍🏻
食埋杯雪糕 就完美結束今晚的飯局
2021-09-14
2021-09-29 313 浏览
與一班同事,一行七人去荃灣食放題,原先昨天已訂好咗大枱,去到就話大枱已比人訂哂,要分兩張細枱,與餐廳經理一輪周旋,結果至俾咗張大枱我哋!刺身都好新鮮,但係我同事話啲蝦食到啲沙!炸蝦天婦羅唔錯,皮脆蝦肉爽!壽司亦多款式,味道好!

刺身都好新鮮,但係我同事話啲蝦食到啲沙!
炸蝦天婦羅唔錯,皮脆蝦肉爽!
壽司亦多款式,味道好!
2021-09-25 286 浏览
琴日心血來潮想食放題,上openrice見到呢間係荃灣嘅滿屋好似好正,就去搵嚟試下。上去都等左一陣lift,好快職員安排我哋入座,2個鐘任食任飲,食物主要用QR code落單,飲品同小食同生果都係出面自己拎。估唔到都有apple cider飲,大大罐,仲有涼粉凍,綠茶等等。食得放題就梗係要食刺身,壽司同手卷。呢度都好多選擇,刺身有好多款,三文魚,帶子,北寄貝,赤貝都好新鮮,壽司細細件啱晒我哋,手卷都幾特別,一啖食得晒就乜都可以試下。熱食都有好多選擇,飯麵,天婦羅,串燒,日式小菜,特別推薦比目魚同花膠,高質同性價比好高!最後要一讚d職員,上菜收碟都好快手,呢個比出面其他放題店舖做得好好多。二百幾蚊一位,食到咁多野,有咁好嘅服務,抵!

食得放題就梗係要食刺身壽司同手卷。呢度都好多選擇,刺身有好多款,三文魚,帶子,北寄貝,赤貝都好新鮮,壽司細細件啱晒我哋,手卷都幾特別,一啖食得晒就乜都可以試下。熱食都有好多選擇,飯麵,天婦羅,串燒,日式小菜,特別推薦比目魚同花膠,高質同性價比好高!最後要一讚d職員,上菜收碟都好快手,呢個比出面其他放題店舖做得好好多。二百幾蚊一位,食到咁多野,有咁好嘅服務,抵!
2021-09-23
2021-09-24 313 浏览
午市有定食餐,包飲品、甜品及一件水果(冇得揀)。定食有飯、麵、烏冬及刺身可選擇,價錢由六十多至九十多不等。我叫了比目魚拼煎餃的。可食自助沙律吧(不能取甜品及雪糕),冷盤有:螺肉、海浙、鴨胸、沙律菜、青口、蜆等。熱葷有:葡撻、炸糕、鴨腳、菇、咖哩魚蛋及蘿蔔等等。講真,幾十蚊一個定食餐仲有自助吧,非常抵,但若對食物有要求就不要試了。我叫的比目魚雪味相當重,所以有兩件只食了一件。蜆同青口非常淡,真的與無味一樣。不過,午市周圍都多人,若想閒坐,這裡是一選擇。略略食點冷熱盤都十分滿足啊!此外,有許多食物可加配,如壽司、燒物等。我加了$9有一串兩片的牛舌,不是薄薄的,燒得不錯,很好味。
2021-09-24
滿屋日本料理🐷|荃灣 選擇多 滿足而歸既日式放題|🙈真係好耐無食過放題,因為其實我食量唔多,食放題一定唔抵食,但今次因為太耐無食,所以就說左羊先生帶我黎食。今次雖然我都係食左一轉就飽曬,但都覺得係值得既。😋一坐低就更係準備叫野食啦,尼度都好好,可以用電話scan qr code order, 環保d, 落完單就即刻唔好浪費時間出去攞野飲同睇下有咩熟食同甜品啦。其實都有唔少,竟然仲有凍海鮮。🐟刺身:全部既刺身好新鮮,解凍岩岩好,下面有冰凍住,夠曬冰凍。三文魚同油甘魚既油脂感好重,都好鮮甜,切既厚度都岩岩好,無筋帶子鮮甜有口感,彈牙,無異味北極貝,口感彈牙,有水分🍣🍙壽司&手卷壽司同手卷既飯粒溫度岩岩好,酸味都岩岩好,軟硬度適中。我覺得就做得幾好既三文魚本身都好鮮甜,切既厚度比刺身無甘厚,但就岩岩好鰻魚好惹味,啖啖肉,醬汁調味都好好蒜香和風牛肉,連蒜粒都一齊燒,外面少少熟,仲有焦香味,唔錯海膽手卷 細細地,啱曬放題既分量,海膽唔會苦,唔錯蟹肉蟹膏手卷 料都幾足 都好鮮味🥘燒物:燒羊架 比想象中好,肉質好軟,完全無筋,騷味適中,唔會話重到難接受,調味都啱啱好燒元貝 調味好惹味,仲有沙律醬,元
滿屋日本料理🐷
|荃灣 選擇多 滿足而歸既日式放題

🐟刺身
全部既刺身好新鮮,解凍岩岩好,下面有冰凍住,夠曬冰凍。
帶子鮮甜有口感,彈牙,無異味
北極貝,口感彈牙,有水分

🍣🍙壽司&手卷
三文魚本身都好鮮甜,切既厚度比刺身無甘厚,但就岩岩好
鰻魚好惹味,啖啖肉,醬汁調味都好好
蒜香和風牛肉,連蒜粒都一齊燒,外面少少熟,仲有焦香味,唔錯
海膽手卷 細細地,啱曬放題既分量,海膽唔會苦,唔錯
蟹肉蟹膏手卷 料都幾足 都好鮮味

🥘燒物:
燒元貝 調味好惹味,仲有沙律醬,元貝本身都好鮮甜
燒海蝦 燒到個殼都脆 肉質都唔錯

🍜牛肉烏冬 估唔到都幾好食。烏冬超級彈牙,牛肉好鮮味,湯底系日式既味道
🍲壽喜燒鍋 好足料,有好多菜,壽喜燒味道都好足好鮮甜,牛肉味都唔錯
🍲海鮮粥 尼個又系好有驚喜 成個粥真系好鮮甜,海鮮味好足,粥底都好綿滑

🍶梅酒 好甜,梅味好香,放題梅酒必飲

2021-09-23 200 浏览
朋友生日好碞食放題,野食選擇多唔使傷腦筋諗食咩,價錢又大眾化,又可以坐兩個鐘吹下水知道放工時間放題通常都好爆滿,事前有打去BOOK枱,放左工黎到唔使等就直接入座店面算大,地方走動都充足唔會迫到周身唔自在,食足兩個鐘,上野食幾快手,唔使等好耐同無漏單,呢樣好緊要,唔使成日追單同催單野飲自己去雪櫃扲,飲品選擇都係大路食物種類多,平時放題有既野食都有得揀刺身幾鮮,無雪味,質素唔錯壽司即包紫菜上枱仲好脆身,見壽司幾有水準,所以都點左唔少款式壽司炸物方面,食落竟然有即炸效果,熱+脆,特別係雞翼有外脆內JUICE鰻魚都好食,有微微既溫熱,入口溶化,推薦仲有一個推薦係密汁黑椒牛柳粒,唔UN,煮得入味,前後點左4碟雪櫃有迷你甜點同迷你雪米滋任食(綠茶、之麻、香芋、朱古力),用機點雪糕就每人一杯(有MOVENPICK同Haggen-Dazs呢間放題價錢大眾,整體食物味道同素材唔錯,係生日或同朋友飯聚唔錯既選擇

野飲自己去雪櫃扲,飲品選擇都係大路

食物種類多,平時放題有既野食都有得揀

刺身幾鮮,無雪味,質素唔錯

鰻魚都好食,有微微既溫熱,入口溶化,推薦

庆祝纪念
生日
2021-09-21 177 浏览
想食放題好耐啦,難得今日有人肯同我一齊喪食,一於去大食番一餐先!我地7點左右上去,好彩唔洗等位,原來入面環境超大。基本上好多卡位,又大部分都係梳化位,坐得舒服。仲有大卡位咖,餐枱中間放左隔板,一大班人食都可以坐埋一齊!而家放題都用QR code落單,都幾好,又清晰又唔會浪費啲紙。所有項目都一目了然,鍾意食幾多都入幾多。。。仲有呢度原來有個自助區,出面可以凍海鮮,有螺,蝦,青口。又有麥樂雞,薯條,牛角包,又有兩款中西湯,等野食嚟之前可以食住呢啲小食凍盤先。放題第一時間緊係要點刺身!最中意食甜蝦,赤蝦,生蝦,帶子,赤貝,榮螺。好特別我地係唔點三文魚同吞拿魚😂所以不停都係點蝦蝦蝦!壽司🍣呢度啲壽司細細件,一啖一件,飯亦唔會好多件。大家睇下,每件飯都好小,材料好大舊。特別推薦花之戀!好好食!海膽手卷必食,海膽有鮮甜味!跟住當然要食熟食啦。牛舌同羊架都好好食!牛舌好大片,唔會un,岩岩好!羊架好大件,啖啖肉,肉質好鬆軟,好香羊味!我食左2件,好正🤤🤤仲有炸物,有好少見嘅炸鮮奶,炸得好滑又香牛奶味。榴連波波唔洗多講啦,榴連控必點,裏面嘅榴連醬真係好正!不過炸蠔粉太多。重點仲有天婦羅,真係即點即炸,

壽司🍣
海膽手卷必食,海膽有鮮甜味!

仲有炸物,有好少見嘅炸鮮奶,炸得好滑又香牛奶味。榴連波波唔洗多講啦,榴連控必點,裏面嘅榴連醬真係好正!不過炸蠔粉太多。重點仲有天婦羅,真係即點即炸,熱辣辣咖!

仲有其他熱食,有燒鰻魚,好好食,又厚肉,燒得好香!比目魚,魚肉好滑,不過偏咸,仲有焗帶子 ,真係好正!清酒煮蜆好鮮甜。記得要點燒菠蘿,一口咬入去爆汁!
埋尾再點左份海鮮粥,食到最後清下個腸胃就最好。

除左出面有雪米糍同雪糕之外,記得可以點每人一杯名牌雪糕咖!飲品除咗汽水茶類,仲有啤酒🍻唔可以錯過仲有清酒梅酒!

呢度啲服務都幾好,上枱食物時會講多謝,又有人不停執走啲碟,坐得舒服!點幾多件都算嚟足,呢方面做得好好!讚👍🏻平日食2個鐘,價錢合理,$258食2個鐘,食物質素亦幾好,服務唔差。

只係走嘅時候等𨋢等左好耐。。。。

2021-09-06
2021-09-21 198 浏览
荃灣任飲任食日式放題 呢日講下大鴻輝放題價錢餐牌睇圖 平日夜晚大概$218 OpenRice book位有折如果假日 通常都排大隊 平日還好 唔洗等野飲種類都幾多 刺身 壽司 手卷 卷物 軍艦 串燒 天婦羅 炸物 雪糕 飲品都有齊(可睇圖).紀錄番 今日主要食左咩 邊樣野食比較特別今日三文魚幾新鮮肥美鰻魚 帶子 壽司 加埋燒過既芝士好好食前菜 有魚籽放題 仲有三款海鮮 青口 海蝦 蜆羊架燒得好香口 冇咩羊so味花膠調味比較偏淡 但膠質極重 滑滑呢啲都比較回本.粟米壽司同 牛柳粒壽司 都比較怪.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_荃灣.#滿屋日本料理 (荃灣)地址:荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心10樓.⭐️評分:味道:3.5/5環境:4/5 位置 空間感好夠 2人坐卡位服務:4/5 抵食:3.5/5
荃灣任飲任食日式放題 呢日講下大鴻輝放題
呢啲都比較回本
粟米壽司同 牛柳粒壽司 都比較怪
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_荃灣
#滿屋日本料理 (荃灣)
地址:荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心10樓
⭐️評分:
味道:3.5/5
環境:4/5 位置 空間感好夠 2人坐卡位
服務:4/5
抵食:3.5/5
今日放工就走咗嚟荃灣行街,順便有啲嘢要去買,咁就順道拍吓拖咁啦。行咗陣就梗係要去食嘢啦,我亦都知道荃灣星期幾都咁多人出去食嘢,咁就嗱嗱聲上去拎定位先。咁就揀咗間放題嚟食,因為之前都食過呢間,咁當然揀番啲有信心保證嘅品牌啦。而家佢都轉咗用網上版去嗌嘢食,咁方便好多!!又環保,唔洗晒左d紙,同冇乜漏單咁,等咗無耐啲嘢食都好快就上咗枱了,有一盤刺身、幾件壽司、一啲燒物咁,仲有幾樣炸物!!都真係嚟得幾快手!好推薦嗰個避風塘炸墨魚,好好味!又香口,好食過薯條。同埋d刺生都不錯,特別是大赤蝦,大大隻,又鮮甜,我好鍾意食~咁餐廳出面仲有啲係可以出去拎番嚟食嘅嘢,有甜有鹹!由其係之前冇食過的無骨雞翼粒!入面有粒菠蘿,成粒咁食甜甜酸酸咸咸地咁,加上外皮烤到有點脆,正a~仲有好多樣唔同嘢飲添!真係大滿足呀!個肚好大收鑊就番屋企。

2021-09-20 106 浏览
三五成群約食飯,放題絕對係一個好選擇,可以顧及吾同朋友的口味,又可以放縱自己嘅胃口,暢飲暢食。朋友上網找來呢間日式放題位于荃灣。佔地面積廣闊,座位供應足夠,通道寬敞,價錢合宜,食材上乘。場內有提供現成食物,熟食,熱食,炸物,海鮮各有三款,還有兩款熱湯提供,今晚主題係昆布麵鼓湯及蘿蔔豬骨湯。除咗現場小食,其他便自行落單也很方便。一般食客必點之選,刺生放題,材料新鮮味道鮮甜爽口,值回票價。熟食,炸物,串燒,壽司等各食左乙款,感覺味道新鮮抵食。天婦羅係新鮮即叫即炸,入口仍然保留應有嘅熱度,感覺好新鮮和好香口。飲品甜品任食,入場至離座1個半小時,係可以好好享受這美好時光。

熟食,炸物,串燒,壽司等各食左乙款,感覺味道新鮮抵食。

2021-09-17 279 浏览
荃灣日本放題男友收工決定去大鴻輝食兩個鐘飯,上到十樓排隊等入去,不用幾分鐘,店員就帶位然後坐下,現在改用電話下單,方便好多,又環保,抵讚!抬頭望見好多燈籠仔,提醒我們中秋快到了~一下單,轉個頭食物就到,相當有效率。食物質素都不錯,榴槤炸彈好香,一咬爆醬,弄到周圍都是,要小心食,另外燒菠蘿好出色,又甜又多汁,食了三轉,燒牛舌連男友都讚好,燒得剛剛好,放題的串燒和炸物好吃,多叫這兩款!另外勝在清酒任飲,喜歡飲酒不能錯過。人均:$273(人頭$248加一).種類如下:刺身壽司火炙壽司軍艦卷物燒物串燒炸物一品料理廚師推介煮物外面吧台幾款海鮮、沙律,各類汽水飲品,冷/熱燒酒,梅酒,還有糯米糍,水果,重點有movenpick和Haagen Dazs選擇!記得點。.🉐必食和好味1. 刺身,左口魚壽司2. 炸多春魚、榴槤炸彈3. 燒牛舌、燒菠蘿

荃灣日本放題
抬頭望見好多燈籠仔,提醒我們中秋快到了~
一下單,轉個頭食物就到,相當有效率。
另外勝在清酒任飲,喜歡飲酒不能錯過。
人均:$273(人頭$248加一)
種類如下:
2. 炸多春魚、榴槤炸彈
3. 燒牛舌、燒菠蘿

2021-09-14
2021-09-17 174 浏览
比之前貴咗好多!質素又差左!唔夠熱難食!甜品難食!凍檸茶得個甜字!而家又要加一!以前唔使!60-70蚊一個定食飲品仲要加3蚊仲要加埋一!唔會再有下次!越嚟越差!