2021-06-25 2114 浏览
刺身一坐低即刻叫咗刺身,選擇都很大眾,每款都叫咗d,吃落基本上係無味。係螺片稍微好少少。熟食之後就叫咗芝麻雞翼放題必點既,個皮都幾脆,但係入面仍然係無味。個花膠驚為天人,吃落竟然係粉噶,淮山噶口感,好難入口。陸續上嘎雞翼尖,鹽燒系列等等全部都仍然係無味。嚴重懷疑係咪廚房缺鹽。唯一係焗蠔ok.串燒牛舌正常口感都唔錯,雞軟骨好硬同埋無味。鍋牛肉鍋牛肉煮得太老,湯底還可以。個碗翅正常。海鮮番茄鍋入面兩個青口都係無打開既,唔通係羅黎熬湯底。。。壽司不過不失甜品雪糕杯,全晚最好味。總擴黎講性價比低,食物無味,未到難吃。。。btw唯一點讚係上菜收拾好快服務好,完。

熟食

串燒
牛舌正常口感都唔錯,雞軟骨好硬同埋無味。

壽司
不過不失

甜品
雪糕杯,全晚最好味。

2021-06-22 1808 浏览
好耐無食日式放題,藉住父親節同一家7人一齊lunch 食滿屋,侍應好好安排打橫兩張四人枱俾我地一齊坐,真係好耐無試過一齊出街食可以一齊坐👍🏻👍🏻👍🏻之前聽荃灣友講呢間好食,抵食,終於黎試下壽司刺食熟食串燒樣樣都好多款式,食足兩個鐘,可以無重複甘order壽司特別好食,最中意係花之戀同蔥花三文魚腩壽司,超正👍🏻😻燒牛舌同雞軟骨又係必食中意食榴槤既朋友一定要黎,我媽咪係咁讚炸榴槤波波,雪糕有Häagen-Dazs 或Mövenpick 揀賣單連加一每人$250 超抵食,以後食日式放題唔洗特登出尖沙咀啦

之前聽荃灣友講呢間好食,抵食,終於黎試下
2021-06-19
庆祝纪念
父亲节
  • 壽司
  • 燒牛舌
  • 鹽燒牛舌
2021-06-22 1113 浏览
昨日一行6人去食定食,叫左2個咖喱飯飯,個汁超濃又超咸,燒汁雞排飯,雞排好乾無味,牛肉烏冬無味。。。見食評話任食吧有甜品和雪糕可惜入到去話即日起定食暫停甜品和雪糕。。。總括黎講唔會再去食。
2021-06-11 1446 浏览
這次食滿屋放題,我覺得都挺好吃。其中海膽手卷我覺得很好吃,有很多壽司 🍣。我叫了很多熟食,熟食都很好餐廳適合4人,三五知已談天對地!而且種類都幾多,小朋友大人都岩食!
這次食滿屋放題,我覺得都挺好吃。
其中海膽手卷我覺得很好吃,有很多壽司 🍣。
我叫了很多熟食,熟食都很好

餐廳適合4人,三五知已談天對地!
而且種類都幾多,小朋友大人都岩食!
2021-05-06
先講服務:-1. 母親節前夕要加收30元沒問題,但訂位覆枱都沒講,上到去拿位都沒講,只系睇你好唔好眼見到黏係櫃台張紙先知今日加收30元每位。2. 加價沒問題,外面天時暑熱走廊等位都沒開冷氣,d員工8分鐘前返工咩都未ready 好即刻5pm入座,全部年青散兵,沒熟手,問什麼都不知道,      只識叫等等,等完就沒回音,入座坐成20分鐘都完全未開冷氣,系甘問先有個醒小小既識去開,但都要食足成9個字先feel到有涼風。3. 明明5-7pm 系放題時間,5pm先開始入座,5:30pm就叫你預早埋單,6pm就走來催last call, 但最好笑系我頭round 叫既魚生都未到齊果,      一到7pm就唔清場唔清潔甘不停入下場人客。講到食物仲勁,放題一般都先上生后上熟食架,但佢地就系甘上熟食先,唔追都唔比魚生,辛苦追到第一輪魚生,但叫10款只來7款,仲要d魚生全部系解凍時間唔夠,完全系沒味又凍又硬,仲要切得又細又薄,到第二輪d 魚生仲大鑊,三文魚一直沒來,帶子又系苦既,海膽有陣屎屁味,熟食連最基本雞翼都系鹽都沒落粒,咸都唔咸下,炸年糕一食仲成口油,果碟咩日本和牛系沒牛味又細粒又un, 汁煮牛
先講服務:-
      一到7pm就唔清場唔清潔甘不停入下場人客。

講到食物仲勁,放題一般都先上生后上熟食架,但佢地就系甘上熟食先,唔追都唔比魚生,辛苦追到第一輪魚生,但叫10款只來7款,仲要d魚生全部系解凍時間唔夠,完全系沒味又凍又硬,仲要切得又細又薄,到第二輪d 魚生仲大鑊,三文魚一直沒來,帶子又系苦既,海膽有陣屎屁味,熟食連最基本雞翼都系鹽都沒落粒,咸都唔咸下,炸年糕一食仲成口油,果碟咩日本和牛系沒牛味又細粒又un, 汁煮牛舌好叔仲要食落好似沒洗干淨甘,即嘔,好恐怖!間野唯一系飲品都算多款式,但用成二百七十幾元一個人食餐食物沒味又凍,室內又沒冷氣,又比人催催貢既放題我就覺得好伏咯😓
帶子壽司
汁煮牛舌
海膽壽司
日本和牛
2021-05-08
2021-04-27 1888 浏览
呢間滿屋都幾抵食,200蚊鬆啲,有好多唔同類型既刺身壽司同埋熟食揀,食得好滿足😋呢度最近轉左用QR code 落單📱方便左好多,另外出面仲有啲炸雞薯條同埋冷盤可以夾,飲品都有好多款揀,出面仲有個甜品櫃🍰同埋雪米糍任拎。  今日嗌左好多款唔同嘢食,掛住食好多嘢都冇影到😛不過覺得呢度既嘢食真係選擇好多。除左刺身壽司卷物手卷軍艦之外,仲有好多熟食種類揀,好似唔同既燒物炸物鍋物拉麵咁,絕對冇可能試得曬佢地既嘢食😌  整體黎講呢度既嘢食都整得幾好食,刺身幾厚切幾新鮮,另外啲卷物既種類都幾多幾好味😋好值得黎食。同埋仲有一人一杯haagendazs 或者moovenpick雪糕送🍨  假日午市放題($208)  有幾樣嘢係特別推薦食既👍  1⃣️各類刺身夠曬新鮮同埋上得好快  2⃣️海苔牛油果醬拌鮑汁元貝 呢個幾特別,牛油果醬有少少鹹香,加埋元貝同紫菜一齊食幾唔錯  3⃣️芝士年糕 一咬落去,勁多芝士流出黎,芝士味好濃好正🧀  4⃣️鹽燒牛舌牛舌有咬口但係唔會好韌,有少少黑椒調味更加帶出牛味🐂  5⃣️花之戀🌸 細細舊,唔洗驚塞爆個肚😂但係上面好多蟹籽,一啖一件好滿足。  6⃣️串燒和風牛肉 牛味重,而且肉質唔鞋唔乾,燒得

1⃣️各類刺身
夠曬新鮮同埋上得好快

2⃣️海苔牛油果醬拌鮑汁元貝
呢個幾特別,牛油果醬有少少鹹香,加埋元貝同紫菜一齊食幾唔錯

3⃣️芝士年糕
一咬落去,勁多芝士流出黎,芝士味好濃好正🧀

4⃣️鹽燒牛舌
牛舌有咬口但係唔會好韌,有少少黑椒調味更加帶出牛味🐂

5⃣️花之戀🌸
細細舊,唔洗驚塞爆個肚😂但係上面好多蟹籽,一啖一件好滿足。

6⃣️串燒和風牛肉 牛味重,而且肉質唔鞋唔乾,燒得幾juicy

7⃣️黃金焗蠔💯💯
呢個我覺得真係必點!好好食!芝士味同牛油味好香!入面有少少洋蔥、切碎左既菇,同埋一隻蠔🦪超好味!

8⃣️芝士長腳蟹棒壽司
呢個蟹棒真係好厚好多肉!好犀利!
9⃣️雪花牛肉鍋 壽喜燒湯底甜甜地,加埋啲半熟既牛肉、菜、金菇、豆腐同埋一隻生蛋,好味😙
2021-04-27 1198 浏览
話說weekend 想同屋企人食下放題happy 下就叫hubby 幫手book 左滿屋見雖然有負皮但正評都唔少🤔抱住trytry 心態又近近地就去左.我地食既係晚市wkend成人26x一位未計加一.去到都幾多人眼見都有人等下位咁樣.坐位方面尚算正常未算太迫但唔會係闊/舒適類型.去到出去睇冷盤有基本kimchi 沙律 蟹子 蜆 青口 ..etc.野飲就都係汽水類同檸茶咖啡比較特別係有埋清酒+啤酒.坐底睇睇食咩刺身一嗌都算快上但好多應該係去得太快刺身feel 到係凍到牙都震埋唔係太食到要hea 住度一陣先食.壽司類就要等下質素尚可羊架既話先生話都不錯蠔係一pat 油🤦🏿‍♀️唔鐘意太油膩可選擇返壽司類.d 湯呀熱食類都normal.係貴價雪糕可以order 平價雪糕就放係雪糕櫃度記得order 雪糕呀~唔好蝕.真係so far so good成餐飯感覺就唔太好.而職員其實係咁忙既環境下覺得已經保持適當既禮貌同幫忙叫拎野/主動拾野/order check 都算係咁.無補充情況下 由於放題太多唔同選擇既情況下應該唔太會回頭‥大家可以參考下🤦🏿‍♀️
話說weekend
尚算正常
未算太迫
但唔會係闊/舒適類型
去到出去睇冷盤
有基本kimchi 沙律 蟹子 蜆 青口 ..etc.
野飲就都係汽水類同檸茶咖啡
由於放題太多唔同選擇既情況下
應該唔太會回頭‥
大家可以參考下🤦🏿‍♀️
2021-04-18
失望的一次,晚市種類太少了,很多圖片上的食物都沒有,種類比之前越來越少,,和其他放題店比料理種類太少了,連普通翠玉瓜,例如圖片上牛百葉那類避風塘炒甚麼的都沒有,相對來說顯得價格貴,不值鹽燒類味道太淡刺身比其他店相對薄零食爆米花和棉花糖,算是有點特色吧 **總體來說晚市還正價最貴時段近$300一位的價格,覺得食物不夠水準,種類也少,挺失望的一次其餘環境服務不錯,飲料也行,柑桔熱飲不錯掃碼點單一桌實際上只能一部手機登入,不方便主要貪位置方便都去過幾次,少了很多東西現在,希望種類能添加啦,這樣的價格不符質數,很難會想再去

鹽燒類味道太淡

刺身比其他店相對薄
零食爆米花和棉花糖,算是有點特色吧

其餘環境服務不錯,飲料也行,柑桔熱飲不錯

掃碼點單一桌實際上只能一部手機登入,不方便

兩三年前食過一次質素唔錯, 今日晏晝再去食午市放題一上到去,見到好多人好多老人家 ,估一定好仲係好好食。後來發覺真的中伏刺身質素麻麻,熟食完全唔掂,葡撻,青口,講唔上有質素。總括嚟講冇一樣嘢好食, 咁嘅質素 就算大人收208/位一啲都唔值, 今日晏晝連普通雪條都淨係得三款雪米糍同埋雀巢雪糕,揀另外再加一人一盒haagen dazs雪糕。最經典係呢個鵝肝帶子壽司,完全係同商品說明不符,完全睇唔到鵝肝喺邊,同埋我好懷疑嗰粒就梗係唔係鵝肝。
後來發覺真的中伏
刺身質素麻麻,熟食完全唔掂,葡撻,青口,講唔上有質素。
2021-04-14 595 浏览
晚市放題時段預約了幫朋友慶祝生日,食物滿意服務也十分好,很主動幫忙。差不多夠鐘前,也幫手拎左蛋糕比我地。以免食到夠鐘,但蛋糕未食的情況,很貼心。吃蛋糕時加送了一支sparkling soda和一件迷你雪糕蛋糕,令到成件事很有慶祝氣氛。最後也很主動幫忙拿碟和杯給我們分蛋糕以及分飲品,生日聚會也是志在朋友聚一起用餐,整體感覺非常良好。
晚市放題時段預約了幫朋友慶祝生日,食物滿意
服務也十分好,很主動幫忙。

差不多夠鐘前,也幫手拎左蛋糕比我地。
以免食到夠鐘,但蛋糕未食的情況,很貼心。

最後也很主動幫忙拿碟和杯給我們分蛋糕以及分飲品,
生日聚會也是志在朋友聚一起用餐,整體感覺非常良好。

好耐冇食過放題,於是趁放假約朋友一齊去食,入到餐廳職員安排我哋坐低,張兩人枱大概20×27寸左右大,我個人覺得呢張嘅size只係適合放一個套餐,看箸馬上沒了心機。果然不出我所料,食物嚟到只係可以擺三兩碟,張枱已經滿了,之後來的食物都不知放在哪裏,唯有堆在一起,食得十分之狼狽。雖然地方不是怎麼好,環境擠逼,但食物尚算新鮮鮮甜。出餐的速度也十分快,這是值得讚賞的。尤其是花膠,又厚又大片而且很粘口好正,其他食物和一般放題冇乜分別,飲品選擇也十分之多。食到最後仲可以選擇每人一杯雪糕,總括嚟講不過不失。
好耐冇食過放題,於是趁放假約朋友一齊去食,
尤其是花膠,又厚又大片而且很粘口好正,
其他食物和一般放題冇乜分別,

2021-04-10
2021-04-06 1083 浏览
復活節假期梗係要同屋企人周圍去飲飲食食啦,今日嚟到荃灣嘅滿屋食午市定食。我哋11點45分嚟到呢已經好多人喺度排隊,好彩入面個場都幾大,夠位畀我哋去食。 我叫咗一個58蚊嘅三文魚雙色蝦丼,一杯熱奶茶。佢嘅定食除咗包一個主菜外,仲可以出去任食佢嘅自助吧。主菜整體ok,三文魚同蝦都夠新鮮。 至於自助吧有凍海鮮(今日有凍蝦同埋貝殼類), 幾款熟食( 炸春捲,燒賣,麥樂雞), 前菜( 有泡菜,螺肉, 中華沙律,海蜇,飛魚子->可以攞嚟撈飯),沙律, 甜品( 一杯杯嘅哈密瓜mousse 最為推薦), 水果(好甜嘅蜜瓜)。唯一唔推薦嘅係佢嘅熱奶茶,奶茶比較淡,冇茶香, 所以大家口渴可以自己斟熱水沖玄米茶或者煎茶。

我叫咗一個58蚊嘅三文魚雙色蝦丼,一杯熱奶茶。

2021-04-05
2021-03-14 699 浏览
服務態度勁差🙄🙄入到去無人帶位,問個員工,勁大聲無禮貌咁講,轉彎前面直行,你唔我講我點知🙄🙄又無人收碟我諗左好耐都唔明點解咁多人留言話好食😅😅完全唔覺得有一樣野係好食到你要讚佢囉😂😂不可一,不可再
2021-03-13 1303 浏览
疫情後都冇食過放題,就搵間近近地試下,一行四人自選兩小時。上到去見到居然唔爆場,真係好少可,不過一定有佢嘅原因。環境都唔算迫,係唔知點解個場地面好滑下,比較危險。設有自助食品區,包括:沙律,甜品,仲有熟食,不過我出去兩次都只係見到個吉碟,所以我完全唔知有咩食。用手機點餐,都算上得快,而且唔漏單食物方面,只有刺身係幾好,其他野就不值一提。切勿點炸物,天婦羅,雞翼。。。,包你食到一口都你油。整體上只會形容係可以填飽個肚。
疫情後都冇食過放題,就搵間近近地試下,一行四人自選兩小時。
上到去見到居然唔爆場,真係好少可,不過一定有佢嘅原因。
環境都唔算迫,係唔知點解個場地面好滑下,比較危險。
用手機點餐,都算上得快,而且唔漏單
食物方面,只有刺身係幾好,其他野就不值一提。
刺身

切勿點炸物,天婦羅,雞翼。。。,包你食到一口都你油。

天婦羅

整體上只會形容係可以填飽個肚。

花膠
海膽手卷
2021-03-10
2021-03-05 695 浏览
下午5:40左右入去食,講咗係228一位,連落單個app都寫最後落單時間係18:30,明明好遵守規則18:30之後已經冇落單,係見D野冇嚟先追佢有D野係咪冇落單。到19:00,奇怪其他人都埋曬單走但冇人遞張單比我地所以叫埋單,去完個廁所返嚟都未有人埋單,再叫多次埋單,然後個男侍應話轉頭,我心諗又轉頭你個頭都轉幾耐,再等,見到第二輪D客都坐滿,我再嗌多次先有人嚟埋單,我一睇張單價錢唔啱,我話我地係食228,個女侍應勁冇禮貌話我地個時間係食268,勁嬲同佢講我個app最後落單都係18:30點会係食268,佢仲死拗我地一定係268,另一個男侍應見唔對路即刻拉開個女侍應同我地講唔好意思幫我地再搞過張單。個女侍應真係唔掂,了解清楚先好冇禮貌啦,我真係唔啱你冇禮貌冇所謂,仲要本身係食兩個鐘,但我都遲咗入座成個過程都冇食到兩個鐘都可以屈我要比268先嬲。