2021-09-20
今日放工就走咗嚟荃灣行街,順便有啲嘢要去買,咁就順道拍吓拖咁啦。行咗陣就梗係要去食嘢啦,我亦都知道荃灣星期幾都咁多人出去食嘢,咁就嗱嗱聲上去拎定位先。咁就揀咗間放題嚟食,因為之前都食過呢間,咁當然揀番啲有信心保證嘅品牌啦。而家佢都轉咗用網上版去嗌嘢食,咁方便好多!!又環保,唔洗晒左d紙,同冇乜漏單咁,等咗無耐啲嘢食都好快就上咗枱了,有一盤刺身、幾件壽司、一啲燒物咁,仲有幾樣炸物!!都真係嚟得幾快手!好推薦嗰個避風塘炸墨魚,好好味!又香口,好食過薯條。同埋d刺生都不錯,特別是大赤蝦,大大隻,又鮮甜,我好鍾意食~咁餐廳出面仲有啲係可以出去拎番嚟食嘅嘢,有甜有鹹!由其係之前冇食過的無骨雞翼粒!入面有粒菠蘿,成粒咁食甜甜酸酸咸咸地咁,加上外皮烤到有點脆,正a~仲有好多樣唔同嘢飲添!真係大滿足呀!個肚好大收鑊就番屋企。