2021-10-21 7630 浏览
同大胃朋友食飯,首選一定係食放題今日約左小學同學去荃灣食lunch,由細到大佢都出曬名大食,咁一於去市中心鴻輝上面滿屋食放題啦!滿屋位於荃灣大鴻輝中心10樓平日中午入座率都有8成,來之前最好先預約啦餐廳是採用QR code落單飲品櫃都算多選擇,正正常常應有的都會有用apps點既食物未到,可以係出面拎住海鮮冷盤先外面仲有少許炸物同沙律菜剌身都係大路既款式,例如三文魚,呑拿魚,蟹柳,甜蝦等等。款款都很新鮮,仲有我最愛既赤貝!壽司細細件可以一啖過,放題來講size非常好唔怕食唔晒會浪費~~~另外不得不讚滿屋既燒物同炸物!上枱仲係熱辣辣又好有火喉🔥芝麻雞翼呷下還有肉汁溢出回本必食 : 花膠炆冬菇味道好濃郁,encord左幾次野菜肥牛煲同清酒煮蜆都好有水準,同外面日本餐廳食既無分別而避風塘魷魚仔又好惹味!襯埋啤酒就最正去到尾聲,每人可選一款雪糕啊🍦有名牌子Movenpick或者Haagen-Dazs
同大胃朋友食飯,首選一定係食放題

滿屋位於荃灣大鴻輝中心10樓

平日中午入座率都有8成,來之前最好先預約啦

餐廳是採用QR code落單

飲品櫃都算多選擇,正正常常應有的都會有

用apps點既食物未到,可以係出面拎住海鮮冷盤先

外面仲有少許炸物同沙律菜

剌身都係大路既款式,例如三文魚,呑拿魚,蟹柳,甜蝦等等。
款款都很新鮮,仲有我最愛既赤貝!

壽司細細件可以一啖過,放題來講size非常好
唔怕食唔晒會浪費~~~
另外不得不讚滿屋既燒物同炸物!
上枱仲係熱辣辣又好有火喉🔥
芝麻雞翼呷下還有肉汁溢出

回本必食 : 花膠炆冬菇

味道好濃郁,encord左幾次

野菜肥牛煲同清酒煮蜆都好有水準,同外面日本餐廳食既無分別

而避風塘魷魚仔又好惹味!襯埋啤酒就最正

去到尾聲,每人可選一款雪糕啊🍦
有名牌子Movenpick或者Haagen-Dazs

2021-09-13
2021-10-21 434 浏览
食物質料十分好,而且分量十足。食物落單後幾分鐘就到,炸物香脆可口。刺身有大大的蝦、厚厚的三文魚、大大粒的帶子。還有職員的服務態度殷勤,主動替客人及時取走食物殘渣。最重要是很多二人卡位,坐得舒適又地方乾淨,值得推界!
2021-10-21
  • 刺身
欠違了的日本放題料理,因疫情就少了夜晚出去食飯了,現在疫情漸趨穩定,終於可以食最愛最愛的日本放題料理😋!開心到呢,好期待,一星期前已經預訂,由訂座開始好興奮及期待,今次就去荃灣食日本放題!今晚我同親人一齊去食,7點入座,餐廳地方好大,一入到去,已經差不多滿座,要用電話scan QR Code落單(選擇非常多,有刺身,壽司,燒物,炸物,鍋物等等),出面有好多食物及飲品自取,例如冷盤蝦,青口,甜品,生果,飲品,牛角包,薯條,其他熟食等等.😍😛這店選擇非常多,有刺身,壽司,燒物,炸物,鍋物等等這店服務好,送菜快,收碟快.刺身有14款,點了13款,有三文魚、油甘魚和吞拿魚刺身都是厚切的,新鮮肥美,甜蝦味道鮮甜,大赤蝦略為大隻,這裡的深海八爪魚,同平時食的口感不一樣,中間爽口,口感好.酒煮榮螺片美味,新鮮.刺身必食鹽燒海蝦,好大隻.燒羊鞍這個就一般.推介:吉列炸蠔同榴槤炸彈,好好味,香脆可口,榴槤是流心的.😋😋必食甜品:雪榚是限量的,每人一杯.象拔蚌壽司,劍魚腩壽司細細件,美味,壽司飯也美味.🙂飲品選擇多,裝滿兩個大雪櫃.🥰燒新鮮菠蘿美味鮮甜,蒲燒鰻魚超好食,黃金燒扇貝也很好味道.🤩🤩清酒,梅酒

這店選擇非常多,有刺身壽司,燒物,炸物,鍋物等等

這店服務好,送菜快,收碟快.

鹽燒海蝦,好大隻.

燒羊鞍這個就一般.

推介:吉列炸蠔同榴槤炸彈,好好味,香脆可口,榴槤是流心的.

😋😋必食甜品:雪榚是限量的,每人一杯.

象拔蚌壽司,劍魚腩壽司細細件,美味,壽司飯也美味.🙂

飲品選擇多,裝滿兩個大雪櫃.🥰

清酒,梅酒自助吧.🥳
  • 甜品
  • 焗廣島蠔
2021-10-19 439 浏览
和朋友去了荃灣眾安街55號大鴻輝中心10樓的滿屋日本料理食飯。這是一間在荃灣區非常出名的放題餐廳。餐廳佔地相當大,很好多張檯,一想到去荃灣食放題,多數會選擇這間。而且店員服務多殷勤有禮,上菜速度非常之快。除了放題食物外,在外面有很多熟食甜品,適合啱啱來到,有點肚餓,先食些熟食,醫肚才在開始正式放題。大堂有蜆,青口及海蝦等海鮮,可以自取任食。刺身相當鮮甜,大赤蝦,甜蝦,帶子,三文魚,看見也引得人食指大動。羊架好味,油份足,香口,雞軟骨等小食也不錯。燒雞翼,鹽燒海蝦,非常香口惹味。燒菠蘿,酸酸甜甜好開胃。另外值得推介的是燒牛舌,燒得剛好,有口感和彈牙。軍艦,手捲,細細件可以試多種口味。自家製甜品也有五六款,足夠讓人選擇。飲品有十多款含糖的汽水,不含糖的茶類與啤酒,適合各人口味。餐後來一杯雪糕和糯米糍,作為甜品,非常滿足😁👍👍
這是一間在荃灣區非常出名的放題餐廳。
而且店員服務多殷勤有禮,上菜速度非常之快。

大堂有蜆,青口及海蝦等海鮮,可以自取任食。

羊架好味,油份足,香口,雞軟骨等
小食也不錯。

燒雞翼,鹽燒海蝦,非常香口惹味。
燒菠蘿,酸酸甜甜好開胃。
另外值得推介的是燒牛舌,燒得剛好,有口感和彈牙。

軍艦,手捲,細細件可以試多種口味。
自家製甜品也有五六款,足夠讓人選擇。

飲品有十多款含糖的汽水,不含糖的茶類與啤酒,適合各人口味。

餐後來一杯雪糕和糯米糍,作為甜品,非常滿足😁👍👍
2021-10-18 477 浏览
同朋友食放飯一定要揀放題,唔洗諗😂 不過係大鴻輝諗食咩都真係一嗰世紀大難題,今次去咗滿屋日本料理😛勝在坐位寬鬆,去放題嘅朋友仔應該都有遇過座位好迫,唔識嘅人同你貼得好埋,呢度完全冇咁嘅情況!講秘密都得✌🏻由朝頭早期待到夜晚,晏晝食咗好少嘢就係為咗佢😘 先講刺身,超出合格水平,放題呢個質素呢個價錢都真係算高質🥰壽司都係,佢唔會俾大大舊飯你,飯都係迷你為主😛特別推介係雪燕魚籽花之戀🤪到熟食方面大部份都係高質,一定一定一定覆食鹽燒牛舌😂,我自己都食咗4串😗😗甜品,大部份嘅放題店舖嘅比利時朱古力Häagen-Dazs都係無朱古力碎,cheap啲嗰隻!但呢到俾嘅係你係7–11買到嗰種!外面仲有雪米糍,有朱古力味、芒果味同埋綠茶紅豆味,個雪櫃好夠凍,起碼擺10分鐘先好食😂加分位⁃我食咁多間放題,呢間係有一罐罐熱飲😍⁃雪糕絕對冇馬虎⁃上野上得好快,收碟亦都好快⁃環境好闊落,唔會覺得迫,環境佈置得好有Halloween氣氛🎃⁃8:30後入座,openRice有折⁃牛舌真係好好味😋

加分位
⁃我食咁多間放題,呢間係有一罐罐熱飲😍
⁃雪糕絕對冇馬虎
⁃上野上得好快,收碟亦都好快
⁃8:30後入座,openRice有折
⁃牛舌真係好好味😋

• 鹽燒牛舌
  • 燒牛舌
  • 雪糕
2021-10-11 511 浏览
今日難得屋企人生日,特登嚟試吓日式放題,放題種類尚算多,出去任拎嘅食物建議唔使拎,味道一般,而且有啲唔衛生。電話點嘅炸嘢較好味,榴槤炸彈、雞翼都唔錯,串燒蝦、壽司都可以,最後食埋個雪糕真係飽到暈
今日難得屋企人生日,特登嚟試吓日式放題放題種類尚算多,出去任拎嘅食物建議唔使拎,味道一般,而且有啲唔衛生。電話點嘅炸嘢較好味,榴槤炸彈、雞翼都唔錯,串燒蝦、壽司都可以,最後食埋個雪糕真係飽到暈
2021-10-08 448 浏览
我們四人好耐冇見,想工作一星期Happy Friday一晚輕鬆好難;逢星期五至日晚一定很多人,又有很多食店不設預留座位服務,要walk in等位。 唯有揀平日見個面,食個輕鬆不受束縛的晚餐。在荃灣衆安街,非常近地鐵站,又容易看的大鴻輝廣場,一落車就見到目的地在眼前。 一入去日本店,已經見到枱枱都有食客,很是熱鬧,心感很興奮,想加入去拎食物,飲品。。。很是自由。。。放工不用對住文件,電腦的一刻 朋友們已經落好order, 傾下計,無幾分鐘就見到一盤很精緻又新鮮的魚生(吞拿魚,三文魚,希靈魚),鮮甜蝦,螺片,象拔蚌片.....很鮮甜,好味道。。。少不了的日本小吃啦…有芝士卷物,扇貝燒,雞軟骨串燒,燒比目魚,迷你日本甜蕃薯,日本照燒牛脷片。 樣樣很精緻又美味。。。可以繼續點美食這幾款小食,可口又美味,很適宜佐酒,店內有一個的飲品區,大約有4至5個雪櫃;各式各樣飲品任君選擇。 有個酒類飲品雪櫃,種類很多,準備很周到。再安歌點的魚生併盤。。。😅哩次再點,就點了很多甜蝦,很鮮甜。。。🌸甜品一定不會放過了,今次食左榴槤炸波波。 今次嚐食榴槤波波,口感外脆內流沙,但是榴槤味不重,可以重番少少,更好味。

再安歌點的魚生併盤。。。😅
哩次再點,就點了很多甜蝦,很鮮甜。。。

🌸甜品一定不會放過了,今次食左榴槤炸波波。 今次嚐食榴槤波波,口感外脆內流沙,但是榴槤味不重,可以重番少少,更好味。 Movenpick 士多啤梨雪糕&荔枝雪糕糯米糍同樣味帶酸甜,可邊吃邊跟朋友,家人聊天,很是愉快。

同場加映,有新鮮青口及海蝦

放題最大優點便是食物及飲品選擇多,食物新鮮又大衆化;三五知及一家大小的都很受歡迎,必定之選。

2021-09-01
  • 炸生蠔
  • 涼粉爽
  • 榴槤炸波波
  • 燒牛舌
2021-10-04 539 浏览
滿屋有三間分店,今次和朋友來到荃灣分店吃放題,放縱大吃一番,這店座位舒適,放題食物種類非常豐富,有刺身、壽司、卷物、串燒、一品料理、燒物、煮物、炸物等等,應有盡有,手機掃QR code下單點菜很方便,上菜速度都很快,食物優質且美味,價錢是$248/2小時,CP值算高刺身三文魚、吞拿魚、北寄貝、仿鮑片、希靈魚、大赤蝦、甜蝦、泰式生蝦、北海道帶子刺身、赤貝、酒煮榮螺片、深海八爪魚、刺生都很新鮮而且切得不會太薄,蝦都很飽滿大隻,味道鮮甜壽司、卷物、手卷壽司選擇亦不少,我們點了:芝士軟殻蟹卷、香蔥一口牛肉卷、雙重芝士鰻魚卷、京蔥三文魚腩壽司、象拔蚌壽司、鹽燒左口魚邊、火炙厚燒芝士鰻魚壽司、火炙醬燒廣島蠔壽司、芝士熟蝦壽司、鵝肝拌帶子壽司、雪燕魚籽花之戀、花之戀、海膽手卷、蟹膏蟹肉手卷,壽司都做得精美,賣相不錯,食材新鮮,不會太大件,一口品嘗一件很滿足串燒鹽燒海蝦肉質彈牙又鮮味,必點一品料理牛油炒粟米很大碟,足夠2人份,好吃避風塘炒墨魚仔,爽彈惹味,推介和風汁牛柳粒,份量不少,牛味濃郁泰式辣椒膏炒藍青口,辣辣的青口味道好吃燒物燒羊鞍,燒得香口,肉厚又嫩黃金燒扇貝,扇貝連沙律醬燒得金黃色的,充滿醬
滿屋有三間分店,今次和朋友來到荃灣分店吃放題,放縱大吃一番,這店座位舒適,放題食物種類非常豐富,有刺身壽司、卷物、串燒、一品料理、燒物、煮物、炸物等等,應有盡有,手機掃QR code下單點菜很方便,上菜速度都很快,食物優質且美味,價錢是$248/2小時,CP值算高

壽司、卷物、手卷

串燒
鹽燒海蝦肉質彈牙又鮮味,必點

一品料理
牛油炒粟米很大碟,足夠2人份,好吃
避風塘炒墨魚仔,爽彈惹味,推介
和風汁牛柳粒,份量不少,牛味濃郁
泰式辣椒膏炒藍青口,辣辣的青口味道好吃

燒物
燒羊鞍,燒得香口,肉厚又嫩
黃金燒扇貝,扇貝連沙律醬燒得金黃色的,充滿醬汁很滋味
西京比目魚,味道較淡,點蛋黃醬比較美味
蒲燒鰻魚,嫩滑沒有骨

煮物
喇沙海鮮鍋,有蝦、蜆、青口、菜、粉絲,湯汁香辣很有風味
雪花牛肉鍋,壽喜燒湯汁加上牛肉和蛋,清香湯甜

廚師推介
清酒煮蜆,用熱鍋上,清甜可口
御品鮑汁燴花膠,花膠大塊吸收了鮑汁很鮮香
竹笙瑤柱蟹肉翅,很足料豐富,濃郁又美味

天婦羅
虎蝦天婦羅、溫室南瓜天婦羅、苦瓜天婦羅,炸粉不會太厚,上桌還是熱烘烘的,很香脆

最後還有每人一杯Haagen Dazs雪糕,還有甜品櫃有十幾款甜品,雪糕櫃有4款雪米糍可選,吃得超飽,大滿足~
2021-10-04 717 浏览
想係一間餐廳食晒唔同種類既食物,一定係擇食放題啦。唔同時段價錢都有唔同,大家記住留意啦。滿屋既刺身果然無令我失望💕刺身頗為新鮮,三文魚、油甘魚和吞拿魚刺身都係厚切。甜蝦略為大隻,味道鮮甜。炸物方面,只叫了炸蠔同榴連波波❤️每次食放題必叫榴連波波,炸粉適中,榴槤餡味香濃。你沒有看錯😂一口鰻魚🤣🤣真係好細好細舊。至於環境方面,坐位十分擠逼。即使在疫情下也沒有合適既行距。職員收碟速度迅速,只要枱面有空碟,職員會立即收取。

榴連波波

一口鰻魚

你沒有看錯😂一口鰻魚🤣🤣真係好細好細舊。

至於環境方面,坐位十分擠逼。即使在疫情下也沒有合適既行距。
職員收碟速度迅速,只要枱面有空碟,職員會立即收取。
榴連波波
2021-10-03 317 浏览
今日黎到荃灣既滿屋食日式放題,價錢好吸引一人只係要二百幾蚊,可以食2個鐘。坐低梗係即刻用電話掃QR code落單。選擇非常多,有刺身,壽司,燒物,炸物,鍋物等等。落完單就去自助區,有其他小食,湯,甜品,生果,飲品,熟食可以自取。好快就放到成枱都係野食,雖然係任食但睇落都好精緻喎。壽司方面我地叫左鹽燒左口魚邊,火炙厚燒芝士鰻魚,鹽燒三文魚,火炙醬燒廣島蠔,芝士軟殼蟹卷。鰻魚同三文魚厚切燒過都好惹味。清酒煮蜆,牛肉鍋估唔到咁大鍋,熱辣辣咁送上枱,蜆湯酒味濃郁,牛肉鍋有好多菜同牛肉,仲有粉絲同蛋。三文魚,吞拿魚,油甘魚,帶子刺身用冰送上,好新鮮,味道鮮甜。蒲燒鰻魚,鹽燒海蝦,燒菠蘿,燒羊鞍,燒帶子都燒得好靚好惹味好出色,全部都encore!炸物係即叫即炸,炸蠔,多春魚同芝麻雞翼都炸到好香脆,熱氣都要食啦。仲有鮑汁燴花膠,竹笙瑤柱蟹肉翅,未影相就掛住食既和風汁牛柳粒,避風塘炒墨魚仔,全部都好有份量,可以同朋友開心share 。甜品都好多款色,不過雪糕限1人1杯。食完大家都捧住個肚走😂。。滿屋日本料理荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心10樓。。

坐低梗係即刻用電話掃QR code落單。選擇非常多,有刺身壽司,燒物,炸物,鍋物等等。

好快就放到成枱都係野食,雖然係任食但睇落都好精緻喎。

甜品都好多款色,不過雪糕限1人1杯。食完大家都捧住個肚走😂

滿屋日本料理
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心10樓

.好耐無食放題了!荃灣呢間放題除左有刺身 熟食 天婦羅🍤等等仲有凍盤可以自取 咁落單之後就可以去拎住嘢食先有大蝦 青口 蜆肉等等 好似自助餐咁🦐大蝦肉質彈牙 有鮮味😋最喜歡呢度既海膽手卷☺️啲飯唔會好多我一個人食左6件啊 啲海膽唔腥 好食!放題黎講級數都算係咁~刺身有我最愛既赤貝 帶子同有頭甜蝦寫幾多黎幾多 無漏單 赤貝好爽口 甜蝦肉質都幾鮮甜點wasabi食一流。.另外仲點左花膠 牛肉雜菜鍋 清酒煮蜆等等花膠煮到好腍好入味 女士必備 養顏之選🍲牛肉鍋用上sukiyaki湯底 甜甜地好開胃 仲加埋溫泉蛋 好食👍🏻冬菇同菜都好好食 吸左湯無得彈🤤最後當然唔少得甜品 除左自取既雪米糍 布甸 水果等等仲有haagendazs 😍完美!
好耐無食放題了!
荃灣呢間放題除左有刺身 熟食 天婦羅🍤等等
仲有凍盤可以自取 咁落單之後就可以去拎住嘢食先
有大蝦 青口 蜆肉等等 好似自助餐
🦐大蝦肉質彈牙 有鮮味😋
最喜歡呢度既海膽手卷☺️啲飯唔會好多
刺身有我最愛既赤貝 帶子同有頭甜蝦
寫幾多黎幾多 無漏單 赤貝好爽口 甜蝦肉質都幾鮮甜
點wasabi食一流。
另外仲點左花膠 牛肉雜菜鍋 清酒煮蜆等等
花膠煮到好腍好入味 女士必備 養顏之選
最後當然唔少得甜品 除左自取既雪米糍 布甸 水果等等
仲有haagendazs 😍完美!
2021-09-20
2021-10-02 111 浏览
呢間野干析唔好去漏單漏到傻,野食又唔係好食,到截單嗰陣同你講之前冇到嗰啲野食冇晒,但又唔比你叫其他野食,到最後完全食唔飽,啲野食叫十舊就嚟五舊,又貴唔想抌錢落海真係唔好嚟。嚟咗會後悔
2021-10-02 4621 浏览
這間位於大鴻輝的滿屋,想來食很久了,今日來到荃灣,終於一嘗心願,上來食滿屋日式放題。放題是傳統的日式放題,有刺身、壽司、炸物及燒物...等,還有甜品飲品等,放題任取任食。餐廳有自助自取區及qrcode網上落單,自助區有熱盤、冷盤及炸物...等。坐下後先到自助區取一些喜愛的食物 ,自製了一個小沙律,有蟹子及一些椰菜,蟹子卜卜脆,食落爽口又清新,及取了一些凍灼蝦、青口、蜆、螺肉……等等,為今晚放題展開序幕……一邊食一邊上qrcode點喜愛的食物,點完後上菜非常快速,枱上一下子就鋪滿了剛剛點的食物~~先㸃了鹽燒雞軟骨、燒羊鞍、芝麻雞翼、榴槤炸彈、鹽燒海蝦、鹽燒牛舌、天婦羅溫室南瓜、天婦羅苦瓜、御品鮑汁燴花膠……,嘩,放題真正開始啦~~~最愛的燒羊鞍,食到一粒粒的少量胡椒,燒得香口。燒雞軟骨粒粒脆口,食落好香脆。芝麻雞翼外脆內多汁,很喜愛食,醃得又入味。鹽燒牛舌也是食到一粒粒的香草及胡椒粒,食落油香及滋味!御品鮑汁燴花膠非常的腍滑,1人份量剛剛好。至於壽司及刺身類,要了花之戀及海膽手卷。最愛花之戀,真是名符其實,看落真是非常漂亮,食落軟滑又油香。燒新鮮菠蘿也是我的最愛,酸酸甜甜, 經燒過更香

放題是傳統的日式放題,有刺身壽司、炸物及燒物...等,還有甜品飲品等,放題任取任食。

最愛的燒羊鞍,食到一粒粒的少量胡椒,燒得香口。

燒雞軟骨粒粒脆口,食落好香脆。
芝麻雞翼外脆內多汁,很喜愛食,醃得又入味。

鹽燒牛舌也是食到一粒粒的香草及胡椒粒,食落油香及滋味!
御品鮑汁燴花膠非常的腍滑,1人份量剛剛好。

至於壽司刺身類,要了花之戀及海膽手卷。

燒新鮮菠蘿也是我的最愛,酸酸甜甜, 經燒過更香甜。

食完肉類再食些蔬菜,省卻油膩感 ,泰式炒椰菜最適合,又爽口又甜。

放題的結尾,甜品也很豐富,食得當真夠滿足~~~
2021-10-01 235 浏览
兩個人,食好點。係荃灣 大鴻輝中心既十樓我地食六點,還好唔洗等位😋見坐低無耐,後面已經要等,走果時,再入已經係到一個鐘後😂另外,值得讚既係,依到上菜上得快,唔會話等好耐,同埋就算見佢忙,行過見到您有空碟,都會即刻幫您收走👍講返食物,兩個不太愛刺身,主要都選熟食 & 刺身 & 炸物=)其中,炸物方面,炸蝦天婦羅 & 芝麻雞翼 & 多春魚兩樣叫左幾轉,而 牛舌 跟 鰻魚 都不錯,另外, 燒菠蘿 朋友不太愛,但我覺得好正👍 都叫左幾轉。食飽最尾,再食多幾個雪米糍,滿足哂😋
兩個人,食好點。
係荃灣 大鴻輝中心既十樓

我地食六點,還好唔洗等位😋
見坐低無耐,後面已經要等,
走果時,再入已經係到一個鐘後😂

另外,值得讚既係,
依到上菜上得快,唔會話等好耐,
同埋就算見佢忙,行過見到您有空碟,
都會即刻幫您收走👍

講返食物,兩個不太愛刺身
主要都選熟食 & 刺身 & 炸物=)

其中,
炸物方面,
炸蝦天婦羅 & 芝麻雞翼 & 多春魚
兩樣叫左幾轉,
而 牛舌 跟 鰻魚 都不錯,
另外, 燒菠蘿 朋友不太愛,
但我覺得好正👍 都叫左幾轉。

食飽最尾,再食多幾個雪米糍,
滿足哂😋

其實放題都成日會食,漏單我本人認為好少事,因為繁忙時段有此事我都會體諒多多包容。但今次可以令我咁憤怒,厘間餐廳都好成功。我揀咗8:30個時段諗住staycation 玩完泳池帶D小朋友去食,吾通尾段就無嘢食8:45落咗單9:00有嘢食9:30話last order但第一轉order嘅食物嚟得2/3,同服務員講,佢話幫我跟吓喎…….之後就拎張單過嚟叫我哋埋單,我再同埋單嗰個服務員講,佢又話叫人幫我跟……最後係點大家心裡有數啦到埋單服務員9:50拎單俾我簽嘅時候,我再講我有好多食物未到,佢又話幫我跟……我就話你哋10:00收舖,宜家跟……我食到10:30呀!跟著佢好吾耐煩斜視我一眼,咁對吾住(佢差在未講埋個助語詞),最後老公叫我算啦,所以好無奈咁走咗。無下次