2021-11-16
最近開始轉涼,又係打邊爐嘅時候啦!今次揀左公司附近一間想試左一排嘅餐廳~未食之前有個4小格嘅前菜,有我好鐘意又好耐冇食嘅蕎頭,酸酸地好開胃。揀左一輪,湯底決定要個順治特色卜卜蜆鍋~一上到枱,有乾冰噴緊煙,presentation 好靚。而且,個蜆煲真係好多蜆! 隻隻都大大隻幾鮮甜,但個湯底就比想像中淡味。打邊爐必點牛肉! 叫左份大嘅本地頂級安格斯手切牛肉。賣相又係好靚,牛肉肥瘦均勻,食落有肉味又有少少油香,真係幾好食。黑松露墨魚滑 推介!黑松露味好香,而且墨魚清新鮮彈牙,正!手打丸拼盤(十粒)通常有拼盤都會揀拼盤,可以一次試晒咁多款~有齊芝士牛丸,黑松露蝦丸等等,其中最驚喜係個紫甘藍豬肉丸,本身以為會怪怪地,點知唔會好蔬菜味之餘,仲好juicy好有肉味!仲叫左一揸竹蔗茅根,清熱解渴~整體配料都唔錯,下次會想試濃味D嘅湯底!
最近開始轉涼,又係打邊爐嘅時候啦!
今次揀左公司附近一間想試左一排嘅餐廳~
揀左一輪,湯底決定要個順治特色卜卜蜆鍋~
黑松露墨魚滑 推介!
黑松露味好香,而且墨魚清新鮮彈牙,正!
手打丸拼盤(十粒)
仲叫左一揸竹蔗茅根,清熱解渴~
整體配料都唔錯,下次會想試濃味D嘅湯底!