2021-11-14 59 浏览
_____好味指數:🌟🌟🌟🌟抵食指數:🤑🤑🤑🤑天氣轉涼最適合梗係食打邊爐啦😌今次去咗屋企附近嘅「滾得囍」🍲 中國宮廷式嘅裝修好有feel嘅呢👲🐍嘢食方面亦都有好多選擇,淨係揀湯底都花多眼亂,全部都好特別😍✅ 康熙花膠雞湯鍋(半隻)揀咗呢一個人氣推介嘅湯底💁🏻附上兩大塊厚身嘅花膠同埋半隻雞🐔店員會先將花膠剪成一塊塊放入奶白色嘅湯入面,而雞就隨你喜歡想食就放入去煮3至5分鐘🕐雞湯非常香濃,好好飲,我哋飲咗好多碗先開始打邊爐😆 呢個湯底堅正,勁足料,淨係食呢個都幾飽👍🏻✅ 桂花蚌份量比我想像中多!非常快熟,食落鮮甜爽口,係打邊爐海鮮類嘅首選😌✅ 手打珍珠帶子墨魚丸/ 手打芝心牛肉丸試咗兩款手打丸類,口感彈牙,食得出唔係普通貨👍🏻✅ 厚切脆炸午餐肉打邊爐必嗌之選,特別鍾意佢係先炸過,特別香口,更加邪惡 😈提前book枱仲有折!下次有機會再嚟試吓其他湯底😋

_____
好味指數:🌟🌟🌟🌟
抵食指數:🤑🤑🤑🤑

✅ 康熙花膠雞湯鍋(半隻)

✅ 桂花蚌

✅ 手打珍珠帶子墨魚丸/ 手打芝心牛肉丸
試咗兩款手打丸類,口感彈牙,食得出唔係普通貨👍🏻

✅ 厚切脆炸午餐肉
打邊爐必嗌之選,特別鍾意佢係先炸過,特別香口,更加邪惡 😈

提前book枱仲有折!下次有機會再嚟試吓其他湯底😋