2021-10-27 37 浏览
今日天氣轉涼,即刻想打邊爐記得北角有一間裝修好友古典風味嘅宮廷火鍋所以收工即刻約朋友去試吓🥰🥰一入到火鍋店😂真係好似入咗古代皇宮一樣😌裝修非常富麗堂皇,而且門口仲放咗一張大龍椅!真係好有中國宮殿風味😎一坐低,就個左張聖旨Menu 俾我地☺️好好笑😂韋小寶特濃沙嗲湯鍋 $198打邊爐我通常都鐘意食超濃味湯底,啲個湯底非常出色!食得出佢係落左好多種唔同既醬料調配出嚟!加上我地叫左牛肉,真係有幾分似食緊沙嗲牛肉一樣!非常推薦!金菇又索哂啲醬汁😋非常入味手切頂級安格斯牛肉(大)$368用一個大黑盤裝住,附近圍住乾冰,認真派頭十足!牛肉既雪花分布得好靚,入口即溶!🤪🤪酒浸雞子$78 花雕雞件(例)$88雞件同雞子非常有驚喜,初頭都驚應該無乜酒香😜點知食入好非常香陳年花雕酒嘅味道,鍾意醉雞嘅朋友一定要叫😘滾得囍宮廷丸拼盤,十粒 $138拼盤包括了五款特色丸類,有手打黑松露野菌鮮蝦丸、手打珍珠帶子墨魚丸、手打芝心牛肉丸、手打墨汁墨魚丸同手打紫甘藍豬肉丸🥰每款有兩粒,我最鍾意食珍珠帶子墨魚丸,非常爽口,而且有好多墨魚肉,非常鮮甜,食得出係即日新鮮整🤩🤩🤩油麥菜$42油麥菜都好鮮甜,加埋沙爹汁,味道一流😝
今日天氣轉涼,即刻想打邊爐
記得北角有一間裝修好友古典風味嘅宮廷火鍋
所以收工即刻約朋友去試吓🥰🥰

一入到火鍋店😂真係好似入咗古代皇宮一樣😌

韋小寶特濃沙嗲湯鍋 $198

手切頂級安格斯牛肉(大)$368
用一個大黑盤裝住,附近圍住乾冰,認真派頭十足!
牛肉既雪花分布得好靚,入口即溶!🤪🤪

酒浸雞子$78 花雕雞件(例)$88
雞件同雞子非常有驚喜,初頭都驚應該無乜酒香😜
點知食入好非常香陳年花雕酒嘅味道,鍾意醉雞嘅朋友一定要叫😘

滾得囍宮廷丸拼盤,十粒 $138

油麥菜$42
油麥菜都好鮮甜,加埋沙爹汁,味道一流😝

滾得囍餃子拼盤.十粒$ 138
每一粒都肥嘟嘟😚脹卜卜!非常足料!性價比好高,食完真係好飽,下次嚟一定會會再叫!
2021-10-22 186 浏览
氣溫驟降,最好的節目便是在家附近打邊爐火鍋店概念源自滿清皇宮,走宮廷風路線,環境舒適,座位闊落就坐後有專人負責清洗餐具及送上前菜順治特色卜卜蜆鍋以人手雕刻而成的火鍋奉上,賣相特別!滿滿的蜆仔粗略估計有60-70隻,湯頭吸附了蜆仔的精華清酒鮮牛肉收結輕盈,帶出清爽滋味手打珍珠帶子墨魚丸口感有趣,香、鮮、彈、爽黑松露野菌餃香氣濃郁,份量十足蜂巢豆腐吸盡湯底精汁,滋味無窮萵筍味道清新,鮮嫩爽脆油麥菜菜葉柔嫩,有菜香
氣溫驟降,最好的節目便是在家附近打邊爐
火鍋店概念源自滿清皇宮,走宮廷風路線,環境舒適,座位闊落
就坐後有專人負責清洗餐具及送上前菜
順治特色卜卜蜆鍋
清酒鮮牛肉
清酒鮮牛肉收結輕盈,帶出清爽滋味
手打珍珠帶子墨魚丸
手打珍珠帶子墨魚丸口感有趣,香、鮮、彈、爽
黑松露野菌餃
黑松露野菌餃香氣濃郁,份量十足
蜂巢豆腐
蜂巢豆腐吸盡湯底精汁,滋味無窮
萵筍
萵筍味道清新,鮮嫩爽脆
油麥菜
油麥菜菜葉柔嫩,有菜香
2021-10-21
蜂巢豆腐
萵筍
油麥菜
2021-10-21 53 浏览
滾得囍宮廷火鍋小炒 (北角) 呢d 天氣最岩打邊爐,今次去到北角食一間高質古代式的宮廷火鍋,繼續行古典風😝❤️康熙花膠雞湯鍋 (半隻)$298花膠大大片好厚身,店員用剪刀✂️剪成小片,方便進食~ 雞肉肉質嫩滑,不肥膩,湯底膠原豐富,非常滋補☺️❤️手切牛肉拼盤 $528/4款牛肉日本和牛、澳洲牛、本地手切牛以及安格斯牛肉,4款均是高質牛肉,牛味濃郁☺️ 而且入口即化~ 用冰坐住保持新鮮🥰❤️新鮮鳳尾鮮蝦餃 $108/4粒真係用原隻鮮蝦做餡,並非蝦肉碎混餃子內,真材實料😋😋賣相精美❤️山水滑豆腐 $38豆腐滑嘟嘟,完全無石膏粉味~❤️正宗日本稻庭烏冬 $38/個烏冬彈牙,吸收晒花膠雞的精華,好滿足~仲送埋自家製甜品,好窩心🥰*需加一服務費地址:北角馬寶道33號寶馬花園1樓116-125號舖
滾得囍宮廷火鍋小炒 (北角)

❤️康熙花膠雞湯鍋 (半隻)$298

❤️手切牛肉拼盤 $528/4款牛肉

❤️新鮮鳳尾鮮蝦餃 $108/4粒

❤️山水滑豆腐 $38
豆腐滑嘟嘟,完全無石膏粉味~

❤️正宗日本稻庭烏冬 $38/個
烏冬彈牙,吸收晒花膠雞的精華,好滿足~

仲送埋自家製甜品,好窩心🥰

*需加一服務費
地址:北角馬寶道33號寶馬花園1樓116-125號舖
2021-10-19
#meloin @bigboilsclub最近北風起,天氣涼涼地,一於同屋企人去打邊爐❤️❤️💫康熙花膠雞🐥湯鍋(半隻)$298媽咪最愛的養顏花膠雞湯底,湯底以龍崗雞熬製,雞味濃郁配以厚身花膠,含大量骨膠原,是女士恩物🥰🥰💫御前一品手切牛肉🥩拼盤$528三心兩意的melody揀唔食邊款牛肉,一於來一個四式拼盤,樣樣都可以試到💕以冰底呈上及以乾冰製造煙霧,氣勢磅礡,食到最後都可以保持新鮮。澳牛 -相對較瘦,個人幾鐘意日式和牛-高質牛肉,牛味濃,由於脂肪比例較多,口感必定淋本地牛 -相比下較遜色,但其實都好好食安枱斯-另一必點牛肉,雪花肥瘦均勻,鮮味十足💫和牛芝士🧀一口餃$68混合了日本和澳洲手打和牛,加入車打芝士,緊記煮的時間不要太久,否則芝士會流走了🥲💫新鮮鳳尾鮮蝦餃🦐$108✔️推介項目❤️以原隻鳳尾蝦包入,靚之餘蝦爽口,好適合懶得剝蝦殻嘅朋友,力推💫滾得囍蔬菜拼盤🥦🥬🥙$78拼盤有不同的蔬菜,生菜、菜心等等,新鮮而且排列非常靚🌸💫山水滑豆腐$38豆腐香滑,不會容易散,配以雞湯底,好夾💫日本蟹柳🦀$38❤️比較容易散開,一定要夾實佢唔好俾佢走甩呀💫正宗日本稻庭烏冬$38日本烏冬彈牙,以濃郁雞湯
#meloin @bigboilsclub

最近北風起,天氣涼涼地,一於同屋企人去打邊爐❤️❤️

💫康熙花膠雞🐥湯鍋(半隻)

💫御前一品手切牛肉🥩拼盤
澳牛 -相對較瘦,個人幾鐘意
日式和牛-高質牛肉,牛味濃,由於脂肪比例較多,口感必定淋
本地牛 -相比下較遜色,但其實都好好食
安枱斯-另一必點牛肉,雪花肥瘦均勻,鮮味十足

💫和牛芝士🧀一口餃

💫新鮮鳳尾鮮蝦餃🦐

💫滾得囍蔬菜拼盤🥦🥬🥙
拼盤有不同的蔬菜,生菜、菜心等等,新鮮而且排列非常靚🌸

💫山水滑豆腐
豆腐香滑,不會容易散,配以雞湯底,好夾

💫日本蟹柳🦀
❤️比較容易散開,一定要夾實佢唔好俾佢走甩呀

💫正宗日本稻庭烏冬
日本烏冬彈牙,以濃郁雞湯煮成,不用再加任何調味料,係真正嘅鮮雞湯烏冬❤️

💫女神養顏桂圓花茶🍀
今次想飲熱飲,同媽咪一齊當然要揀養顏系列。花茶沒有添加任何糖分,全是新鮮的原材料,一渣可以大概分到六杯❤️

❤️❤️另外仲送甜品❤️果然知道女仔有甜品胃,以baileys 酒製造的香滑特濃奶凍,味道似tiramisu ❤️

‼️醫料每位$28

2021-10-20 42 浏览
話說秋風起,一星期我真係可以食到2次打邊爐(I’m a bit crazy sometimes 🤣) 今次呢間係行皇帝主題:✅花膠湯雞鍋(半隻雞$298)- 飲完2碗足料花膠湯先再加雞落去,好滋補🥰✅芋泥豬肉餃($98,8粒)- 雖然成個lunch 無叫飯,但芋泥餃都好飽✅黃金炸魚皮($78)- 咸蛋黃好惹味😋✅五色🥬拼盤($78)- 性價比好高嘅蔬菜籃,份量好多,健康之選👍🏻✅足料竹蔗茅根($68)- 自家新鮮煲成,打邊爐下下火之選⭕️價錢lunch 黎講其實5算平,如果餐廳有set lunch 會考慮多啲黎食
✅黃金炸魚皮($78)- 咸蛋黃好惹味😋
✅足料竹蔗茅根($68)- 自家新鮮煲成,打邊爐下下火之選
2021-10-20 48 浏览
一入門大大張龍椅係到好似乾X 咁, 貼相濕紙巾做型幾特別聖旨到 , 前菜種類有D 少, 混醬既材料種類都比較基本比較少叫左個花膠雞湯底, 兩層花膠超多食到最尾都未食完,夠晒潤, 湯底初期有少少清淡, 掉埋D 雞落去煲一陣就即刻好好味。黑豚豬味濃 係肥膏有D 多黑松露墨魚& 蝦滑 幾爽口彈牙唔錯最後送咖啡酒奶凍, 呢個反而有驚喜, 好香好好味, 可惜MENU 係無呢樣野呢到D WAITER  真係隨傳隨到, 成日自動埋黎服務你。
一入門大大張龍椅係到

好似乾X 咁, 貼相

濕紙巾做型幾特別

黑豚豬味濃 係肥膏有D 多

黑松露墨魚& 蝦滑 幾爽口彈牙唔錯

2021-10-19 47 浏览
朋友介紹我去一間好似古時中國皇朝咁樣嘅特色打邊爐餐廳 聽到咁真係好想即刻試吓 入到去餐廳果然好似走咗入去以前中國宮廷咁樣有皇上嘅聖旨 去咗間餐廳話幾有特色之外 連打邊爐湯底都好有特色好有貴氣 我哋揀咗花膠雞湯 真係有成隻雞同埋好多塊花膠配料方便我哋揀咗厚切午餐肉 鹹蛋黃炸魚皮 特色丸 包括有黑松露丸 蔬菜拼盤 特別一提係個炸魚皮真係即叫即炸 鹹蛋黃一啲都唔孤寒 俾咗勁多勁好味 就算就咁食都已經好正 隻雞係啖啖肉加埋個花膠湯底真係有滋補有養身 成餐飯都好似成個皇帝咁 啲嘢食賣相非常之靚 下次去入去試吓過皇帝癮
2021-10-16 56 浏览
依排氣溫下降❄️ 人黎~ 朕要打邊爐取暖🍲北角呢間火鍋店以中式宮廷風做主題🤴🏻環境寬敞舒適 食物擺盤精美 唔講以為番咗古代😌-🍲唐太宗人參蟲草花豆腐濃湯鍋 $298我地喺十五款湯底入面揀咗呢款比較養生嘅湯底呈乳白色 清甜而且唔油膩入面嘅豆腐軟熟入味 健康美味之選👍🏻-🥩御前一品 手切牛肉拼盤 $528牛魔王梗係要嗌拼盤 我全都要丫嘛🤪拼盤份量十足 擺盤充滿氣勢 打卡一流🌺當中有澳牛 日本和牛 本地牛同安格斯牛肉我最鍾意澳洲牛 肉質軟腍而且重牛味🐮佢地依家做緊試食價 絕對值得一試😼-🐷伊比利亞橡果豬 $188橡果豬果然係高級食材 紋理清晰肥瘦均勻豬肉味清不燥 肉質爽口 讚!-🐟脆肉鯇魚 $138脆肉鯇切件切得又靚又大件 方便拎去淥🥢我鍾意將佢烚兩分幾鐘 肉質清爽脆口😆-🍡滾得囍宮廷拼盤 $138拼盤色彩繽紛 共有五款十粒手打丸🌈最印象深刻嘅係芝心牛肉丸 牛肉味好出!!
依排氣溫下降❄️ 人黎~ 朕要打邊爐取暖🍲

我最鍾意澳洲牛 肉質軟腍而且重牛味🐮
佢地依家做緊試食價 絕對值得一試😼

🐷伊比利亞橡果豬 $188
橡果豬果然係高級食材 紋理清晰肥瘦均勻
豬肉味清不燥 肉質爽口 讚!

🐟脆肉鯇魚 $138
脆肉鯇切件切得又靚又大件 方便拎去淥🥢
我鍾意將佢烚兩分幾鐘 肉質清爽脆口😆

🍡滾得囍宮廷拼盤 $138
拼盤色彩繽紛 共有五款十粒手打丸🌈
最印象深刻嘅係芝心牛肉丸 牛肉味好出!!
午餐
2021-10-14 258 浏览
今晚食的火鍋是位於北角的餐廳滾得囍宮廷火鍋。餐廳裝修是特色的古色古香的中國宮廷風格,一入門口見到金色的大大張龍椅,入座見到枱上正放著聖旨,恍如進入時光隧道,來到皇宮中。坐下後,餐廳先送上三款小食,酸菜、酸蕎頭及花生,可以一邊食一邊點鍋底及配料。康熙花膠雞湯鍋半隻$298 湯底都有多款,見到第一個湯底就是康熙花膠雞湯鍋,比較吸引,花膠雞上枱後,見到面上三隻大大隻又大又厚的花膠,侍應幫忙一件件剪開花膠,放到鍋。至於半隻雞則自己後下,一邊食一邊放鍋內。鍋內的花膠雞湯非常濃郁又清甜,每人飲了一大碗。整個花膠雞湯真是非常足料又抵食。清酒新鮮牛肉$168牛肉細細件,顏色鮮豔,帶雲石紋理,灼完後入口還帶著酒香, 再沾上自調的辣醬汁,特別鮮及美味!日本廣島蠔$98廣島蠔有五隻,雖然有大有小,但隻隻都肥嘟嘟 ,入口有蠔味,又嫩又滑的!食火鍋,蔬菜自然少不了,我今晚要了個唐生菜,又爽又脆很清甜。今晚的宮廷火鍋食得當真美味滿足, 出到門口才感覺到,又回到現實世界來了!!
今晚食的火鍋是位於北角的餐廳滾得囍宮廷火鍋

康熙花膠雞湯鍋半隻$298

至於半隻雞則自己後下,一邊食一邊放鍋內。
鍋內的花膠雞湯非常濃郁又清甜,每人飲了一大碗。
整個花膠雞湯真是非常足料又抵食。

清酒新鮮牛肉$168

日本廣島蠔$98

火鍋,蔬菜自然少不了,我今晚要了個唐生菜,又爽又脆很清甜。

成日聽朋友講滾得囍打邊爐好正,今次終於都試到啦😍試過真係返尋味,樣樣野都好好食,特別推介手切牛肉拼盤,同埋新鮮象拔蚌刺身😍湯底我哋揀咗一個比較清嘅湯底,不過聞到隔離枱嘅麻辣煲炒嘅時候非常香,下次一定要試😆而且呢度裝修非常特別,好有古式宮廷風味,仲有張龍椅喺門口裝飾添💛嘉慶椰子藏雞濃湯鍋一上枱嗰種仙氣就一定係相機食先🤪仲有咁靚既花花裝飾,啱晒我呢啲打卡嘅港女🤭影左一輪之後,就開始剪開個包,啲椰子肉同雞就湧出黎喇😍即時已經聞到好香既椰子味😋煲左一陣啲雞已經食得,件件雞都好大舊,而且肉質仲鮮嫩多汁😋好滋味💛原條象拔蚌刺身象拔蚌係我至愛,可以刺身食又得,滾0.01秒食亦得,有2種滋味😍片片薄切得黎但好有口感,因為好爽甜呀😋3個人食每人都有十幾片,原條份量都好多,不過好味既野又點會夠喉,好想叫多條食🤪💛御前一品,手切牛肉拼盤一上枱又係擺設得好靚,而且份量都好足夠,拼盤有4種牛澳牛、日本和牛、本地牛、安格斯牛肉最好味係日本和牛,明顯見到佈滿油脂,4款牛入面油份最多,肉質亦係最軟腍鬆化,入口即溶既感覺,令人回味😋至於澳洲牛肉味好濃,安格斯牛肉肉質比較結實,本地牛相對下就較普通💛手打墨汁墨魚丸+黃金流

💛嘉慶椰子藏雞濃湯鍋

💛原條象拔蚌刺身

💛御前一品,手切牛肉拼盤
一上枱又係擺設得好靚,而且份量都好足夠,拼盤有4種牛
澳牛、日本和牛、本地牛、安格斯牛肉

💛手打墨汁墨魚丸+黃金流心鮮蝦丸
發覺呢間餐廳既裝飾都有花過心思,呢個丸丸拼盤用既盤都別有一番風味,係星星+月亮😍咁夢幻既,襯返佢個仙氣鍋🥰
墨魚丸肉質好彈牙👍🏻流心蝦丸一咬落去啲咸蛋黃汁吱出黎,好香鹹蛋黃味,但係又唔會太鹹,好正

另外仲叫咗其他配菜,清清地平衡下食左咁多肉類食物,非常豐富滿足的一餐,下次一定會再黎呀😍
2021-10-04
  • 御前一品手切牛肉拼盤
9 0 後 的 味蕾.返工都要繼續盡Foodie之盡,東區美食逐間逐間試勻佢🤣,今日就同個同事嚟個lunch hotpot,餐廳以中式古代宮廷為主題,一入門口已經放咗一張金黃色既龍椅,佢嘅餐牌係仿聖旨,枱與枱之間都有一個中式嘅屏風,差件龍袍,我以為返咗古代打邊爐🤣.🔸人蔘蟲草花豆腐濃湯鍋 $298餐廳提供成10幾款湯底,我哋點左比較少地方有既養生鍋,乳白色嘅豆腐鍋,真係撈到一條條人蔘同埋蟲草花,望落都覺得好養生,蔘味唔算好重,不過豆腐好滑,同埋煮得耐都幾入味.🔸手打丸拼盤(10粒)$138手打丸繽紛色彩,一客5款口味,芝心豬肉丸印象最深刻,咬落去中間啲芝士流出黎,另外墨魚丸有一粒粒口感,新鮮手打丸記得要煮耐少少.🔸手切牛肉拼盤(韓牛、和牛、安格斯牛、本地牛)$528鍾意食牛叫呢個拼盤就可以一次過比較唔同牛嘅口感味道,講個質感和牛一定冇得輸,最軟綿,少少入口即溶嘅感覺,講到味道濃郁就應該安格斯牛肉取勝,不過佢嘅口感就會實啲、咬口多啲,片片牛肉都切得幾均勻.🔸脆肉鯇魚 $138呢個幾抵食,片片鯇魚片都好大塊,大過掌心,味道好新鮮,滾完之後食落口係脆身,做到真正脆鯇魚,不過係有小小泥味,因為
9 0 後 的 味蕾

🔸人蔘蟲草花豆腐濃湯鍋 $298

🔸手打丸拼盤(10粒)$138

🔸手切牛肉拼盤(韓牛、和牛、安格斯牛、本地牛)$528

🔸脆肉鯇魚 $138
呢個幾抵食,片片鯇魚片都好大塊,大過掌心,味道好新鮮,滾完之後食落口係脆身,做到真正脆鯇魚,不過係有小小泥味,因為佢哋喺海床度生活,近泥土

🔸鹿兒島日本黑豚肉 $168
呢個好有驚喜,黑豚肉好香,肉質又夠腍,唔食牛就可以叫呢款肉!
2021-10-09 55 浏览
< 滾得囍宮廷火鍋小炒 >📍北角見天氣開始涼 就同屋企人去咗呢間以宮廷做主題嘅火鍋店打邊爐🍲 入面嘅裝修好有宮廷feel 仲有「聖旨」俾大家影相😆😆 店員服務態度幾好 野食都唔錯👍🏻🐥康熙花膠雞湯鍋 $298花膠有兩大塊 而且好厚身 店員會剪開一件件放落湯🥰 雞湯係奶白色 好濃郁😛 花膠好重膠質 女士們必食😛 另外雞件有半隻 雞肉都好嫩滑 成個湯底都好高質😆🐮手切頂級安格斯牛肉 (大) $368打邊爐點少得牛肉 我地叫咗一盤大嘅安格斯牛肉🥩 擺盤加咗乾冰 一出場就成為全場焦點🤣 牛肉唔會太薄 淥一淥就食得 肉味都重😛 重點係唔會有太多脂肪 可以食多幾塊😋🐚桂花蚌 $138桂花蚌其實係海參嘅腸🤣 一碟都有差唔多十條 唔洗淥好耐 食落爽口彈牙好鮮味😆 🧡紫皇蟹粉豚肉餃 $128之前見有foodie推介呢個就試下 豚肉餃有八隻 每隻都好飽滿 皮薄饀多😆 淥完之後見到入面呈鮮橙色 食到好香蟹粉同紫蘇味 幾特別😋🤎黃金雙拼 $88鍾意食鹹蛋黃嘅朋友仔必叫🧡 呢個係響鈴加魚皮 兩者都加咗滿滿嘅鹹蛋黃 魚皮夠脆 響鈴就咁食都好好味😋 ❣️醬介每位$28❣️
< 滾得囍宮廷火鍋小炒 >📍北角

🐥康熙花膠雞湯鍋 $298

🐮手切頂級安格斯牛肉 (大) $368

🐚桂花蚌 $138

🧡紫皇蟹粉豚肉餃 $128

🤎黃金雙拼 $88

❣️醬介每位$28❣️
2021-10-09 45 浏览
係北角想搵地方打邊爐,搵到呢間人氣店,淨係睇個裝修已完經感受到個霸氣😂康熙花膠雞湯鍋(半隻)一開始叫咗個花膠雞湯鍋做湯底🥳 本來以為係啲花膠仔,點知上到枱有驚喜,店員拎咗兩片大花膠即場剪開再放落鍋,仲有半隻鮮雞,其實個湯底已經好夠味,飲咗兩碗湯先開始打邊爐😆打邊爐方面就嗌咗幾樣主打野食🥳手切頂級安格斯牛肉切得厚薄啱啱好,食落好濃牛味,就咁靠湯底食個肉味好正👍🏻滾得囍宮廷丸拼盤10粒去打邊爐最鍾意食舖頭嘅手打丸,因為總會有啲特色丸其他地方未必食得到☺️平均黎講5款丸都唔錯,其中墨魚丸最有鮮味,可以單叫黃金雙拼(鹹蛋黃)平時會叫響鈴魚皮浸湯底,今次就咁食都已經好滿足,因為響鈴同魚皮已經鋪滿鹹蛋黃醬,入口好香脆,要黎做小食一流👍🏻👍🏻

康熙花膠雞湯鍋(半隻)

打邊爐方面就嗌咗幾樣主打野食🥳

手切頂級安格斯牛肉
切得厚薄啱啱好,食落好濃牛味,就咁靠湯底食個肉味好正👍🏻

滾得囍宮廷丸拼盤10粒

黃金雙拼(鹹蛋黃)
2021-10-08 43 浏览
同朋友去左一間好正既火鍋…個鍋好有特色,個湯底仲好特別!「建寧公主麻辣卜卜蜆鍋」唔好睇少裡面既蜆,好足料嫁!麻得好過癮!雖然我地只叫左份細既「手切安格斯牛」,但份量好大碟!好新鮮!好有牛肉味!另外叫左「雙拼 蛙花蚌珊瑚蚌」「墨魚丸半份」「炸枝竹」「烏冬」「魚皮餃」兩個人食既份量真係剛剛好。不過最值得一提,果到既服務真係好好,有員工會幫你清洗好用具,係而家有疫情既環境下,衛生真係好重要,而呢間餐廳做得好好。#花膠雞湯 #滾得囍 #北角 #宮廷火鍋 #火鍋 #晚餐 #打邊爐 #hotpot #hotpothk@bigboilsclubyl
同朋友去左一間好正既火鍋
個鍋好有特色,個湯底仲好特別!

兩個人食既份量真係剛剛好。

@bigboilsclubyl
2021-10-08 88 浏览
生日緊係要去滾‼️🤣 係水滾個滾啊😂🥰又踏入蕃薯妹嘅生日月🎂🤤 第一餐生日飯朋友仔帶咗我嚟北角嘅《滾得囍宮廷火鍋小炒》,呢間火鍋店響一個完全唔起眼嘅商場入面,但係裝修卻非常華麗,充滿住古代宮廷氣息,門口仲有張龍椅俾食客打咭。入座後第一時間睇倒嘅係檯面有份《聖旨》😂 幾得意~坐低後店員攞咗一盤熱水出嚟幫我哋洗餐具👍🏻服務好好啊~呢度嘅湯底款式好多,其實全部都好吸引🥺 最後我哋揀咗《嘉慶椰子藏雞濃湯鍋》上檯嘅時候,實在太靚喇🤩 係仙氣🧚🏻‍♀️🤣 鍋中間有一個用腐皮做嘅福袋,入面裝住湯料,店員等我哋影曬相,先至開始將雞湯倒入去,幫我哋整開埋個福袋😎 成件事好靚好吸睛,打咭一流😂🤣嘉慶椰子藏雞濃湯鍋 $298椰子雞湯唔算好濃郁,但係椰子味好香,啲雞件好滑🥰 我都忍唔住飲咗兩碗湯~原條象拔蚌刺身 $788🤤好鮮甜,肉質又脆又嫩滑,食得出好新鮮💕 好大條份量好足🥰抵食!御前一品手切牛肉拼盤 $528拼盤內有澳牛、日本和牛、本地牛同埋安格斯牛,一次過滿足大家4個願望🥰 試曬唔同口質嘅牛😋 4隻之中我最鐘意當然係和牛,肉質比較嫩軟,油脂分佈靚,未到入口即溶嘅級數,但係已經相當唔錯👍🏻 擺盤都要一讚,靚到
生日緊係要去滾‼️🤣
係水滾個滾啊😂

🥰又踏入蕃薯妹嘅生日月🎂🤤

前菜

坐低後店員攞咗一盤熱水出嚟幫我哋洗餐具👍🏻服務好好啊~

嘉慶椰子藏雞濃湯鍋 $298

原條象拔蚌刺身

原條象拔蚌刺身 $788

御前一品手切牛肉拼盤

御前一品手切牛肉拼盤 $528
擺盤都要一讚,靚到咁😍

手打墨汁墨丸 $78 &手打黃金流心鮮蝦丸 $68

手打墨汁墨丸 $78

手打黃金流心鮮蝦丸

手打黃金流心鮮蝦丸 $68
兩款手打丸我哋都係叫咗半份,各4粒,
(個盤令我哋諗起Sailor Moon😂)
比較鐘意食黃金蝦丸😍 彈牙嘅蝦滑入面有濃郁嘅咸蛋黃☺️ 正吖~

我哋仲點咗豆苗、萵筍、蓮藕片、滑豆腐等等配菜,全部蔬菜類都唔錯~ 新鮮👍🏻

2021-10-04
前菜