2020-06-19 2040 浏览
今日又來到呢一間我最愛嘅火鍋店,一坐低先飲一碗熱辣辣嘅糖水,喺未食熱氣野之前先清一清熱,潤一潤喉。餐廳而家轉左手機落單,比以前更加方便,隨時隨地都可以加單。每次嚟我哋都係叫鴛鴦湯底,通常都會係普通辣再加另一款湯,今日我哋就揀咗大骨湯底。大骨湯底入面有一大塊豬骨,另外又加咗粟米同紅蘿蔔調一調味,有肉味得來又好清甜。每一次我哋嚟其實都係食嗰幾種火鍋配料,其中百試不厭嘅有呢一個墨魚滑,墨魚滑唔係剩係得粉漿嗰隻,入面真係食到有墨魚肉,另外我哋都覺得午餐肉放落麻辣湯底食係超級好食。如果要數特別推介嘅,就有下面呢兩款內臟,分別係大刀豬腰同埋牛骨髓。因為男朋友唔食內臟,所以只叫半就啱啱好。大刀豬腰會送辣椒粉嘅乾碟,所有內臟點呢一個都會變得十分之野味,所以我每次都會為咗佢而叫大刀牛肝或豬腰。豬腰切得好薄,又夠新鮮,食落口完全唔會有內臟嗰種蘇味另外清湯嗰邊我哋就叫咗幾款菜加落去,呢度嘅素菜普遍都係比較新鮮同埋大碟,叫半分都夠兩個人食。買單每人三百蚊,我就覺得一啲都唔貴,因為而家你去任飲任食嘅火鍋店都要接近$200 ,但係食材就一定冇呢一間咁新鮮。而且呢一度嘅湯底真係好濃厚,就算唔點醬碟都夠味。

2020-06-18 85 浏览
喺荃灣4圍行又俾我地發現渝味嘅踪影!打邊爐真係無分時間!想打就打!想食就食!就係我地嘅格言!😎記得之前係用order紙落單!而家改用QR code Order !真心環境方便又抵讚!👍🏻山珍菌湯鍋我地次次都order呢個!菇菌份量又夠多!🤪美國桶肥蠔今次d桶蠔大細一般。勝在肥肥地唔縮水!曉宇嫩牛肉勝在價錢平!肉味濃!滾3分鐘食得!我地掛住講講講!🤣🤣滾咗5分鐘先撈起黎食!一樣鮮。嫩。滑!😝
喺荃灣4圍行又俾我地發現渝味嘅踪影!
打邊爐真係無分時間!想打就打!想食就食!就係我地嘅格言!😎
山珍菌湯鍋
我地次次都order呢個!菇菌份量又夠多!🤪
美國桶肥蠔
今次d桶蠔大細一般。勝在肥肥地唔縮水!
曉宇嫩牛肉
勝在價錢平!肉味濃!滾3分鐘食得!
2020-06-18 63 浏览
呢間火鍋店都幾得意,一坐低冇耐就有人送咗兩冰糖燉雪耳糖水,佢話飲咗之後對個胃比較好,雖然唔知有冇用,不過都幾好味鍾意食辣就開心,因為呢嘢嘅湯底真係好紅好辣,我只係叫咗鴛鴦鍋嘅普通辣,已經唔係好頂到火鍋配料都好新鮮,好似呢個竹笙咁,爽口柔軟,吸晒d湯底蝦滑到碎得好嫩好滑,都算新鮮,半份價錢合理, 呢個美國 安格斯優質肥牛都唔錯, 肉質紋理分明, 厚薄適中, 擺落清湯度都仲食到牛肉香味份龍躉片, 都係好新鮮, 刀工不錯, 放落鍋度三分鐘都唔使就啱食炸酥肉都幾特別, 新鮮炸起熱辣辣, 點落重慶火鍋嗰度 加少少辣味勁正仲有呢個衝上雲霄百香果雞尾酒,個名夠晒長,都係特色飲品,解渴解辣走嘅時候怕個口臭臭地仲可以攞薄荷糖

火鍋配料都好新鮮,好似呢個竹笙咁,爽口柔軟,吸晒d湯底

蝦滑到碎得好嫩好滑,都算新鮮,半份價錢合理

走嘅時候怕個口臭臭地仲可以攞薄荷糖

2020-06-17
2020-06-17 1185 浏览
火鍋店地方寬敞, 裝修簡約、明亮, 座位舒適, 冷氣強勁, 環境好適合打火鍋,客人入座前先量度體溫,更提供搓手液及膠袋口罩, 十分貼心, 入座後, 即送上免費紅棗雪耳糖水, 蜜甜又滋潤。 餐廳用手機落單, 環保又方便 ,食材款式選擇豐富,令人目不暇給, 提供半份或者一份的分量選擇, 靈活和彈性,溫馨提示 ,任選湯底每位$38, 醬料和茶水$20一位, 午市湯底是免費的。鴛鴦清湯鍋$38/ 一位選擇了雙拼鴛鴦鍋 , 大骨滋補鍋拼蕃茄湯。 大骨滋補鍋 湯底材料豐富 , 奶白色湯底 ,有大骨頭、 紅蘿蔔 、 甜粟米和紅棗 ,喝一口湯 , 十分清甜又不肥膩 ,感覺好健康,而蕃茄湯底, 配上好多蕃茄和金菇, 酸酸甜甜好清新。 美國安格斯優質肥牛(半份)$119美國安格斯肥牛,是火鍋必食之選,牛肉薄切,雪花油脂分佈平均, 色澤嫩紅色, 賣相吸睛, 因為是薄切, 淥數秒就食得,肉質滑溜軟稔,牛味濃郁, 火鍋最佳拍檔。鮮蝦雲吞(半份)$32皮薄餡靚, 裏面餡料是滿滿的蝦粒, 爽口彈牙, 十分滿足。白鱔(半份)$46白鱔新鮮薄切, 魚肉雪白 ,新鮮貨色, 彈牙富嚼勁,鮮味擊口腔, 滋味無窮。曉宇手打

鴛鴦清湯鍋$38/ 一位

美國安格斯優質肥牛(半份)$119

鮮蝦雲吞(半份)$32
皮薄餡靚, 裏面餡料是滿滿的蝦粒, 爽口彈牙, 十分滿足。

白鱔(半份)$46

曉宇手打三寶丸(半份)$49
(蝦丸、墨魚丸、牛肉丸)
蝦丸、墨魚丸、牛肉丸全部是手打, size適中, 咀嚼丸時 ,肉質特別彈牙和緊緻, 鮮味十足, 最喜歡牛丸, 厚實和牛味突出, 真心推介。

黑豚腩肉(半份)$42
黑豚肉薄切 , 脂肪分明, 肥瘦比例適中, 香嫩滑溜, 沒有肥膩感覺。

芝士丸(半份)$32
芝士丸, 肉丸內的芝士在口中爆發, 還有拉絲的效果, 邪惡又美味。

油條(半份)$16
脆卜卜的油條,放在湯中灼三下,去吸嗦湯底精華 , 仍然是 卜卜脆, 別有一番風味。

曉宇嫩牛肉(半份)$42
鮮牛肉薄切, 入口鮮甜, 嫩滑無比, 牛味濃郁。

曉宇薯粉(半份)$29
熱騰騰既薯粉, 口感好煙韌,QQ彈牙, 晶瑩滑溜 , 津津回味。

唐生菜(半份)$18
新鮮的唐生菜, 十分翠綠, 吸收了湯底的鮮味,更加爽甜。
2020-06-16 49 浏览
荃灣開咗渝味 近近地就一於去試吓啦餐廳大坐得舒服 打邊爐最緊要冷氣夠就有feel而且坐得入啲可以望住個荃灣海濱食掃描QR CODE落單 先點湯底而最近有午市免費湯底優惠就點咗芫茜皮蛋同埋四川麻辣(小辣)雖然望到個四川麻辣會怯一怯但如果你食到譚仔五小就頂得住配料選擇多 而不如直接講值得叫同encore之選首先係 嫩牛肉 超滑又彈牙牛味濃之後係 黑豚腩肉 即使係半份 份量亦不少再者係 蟶子 鮮甜可口 口感彈牙其他嘅丸子、餃子同埋粉都好味道而我哋都點咗一份田園菜 入面有幾款菜 包括皇帝菜、娃娃菜、生菜都有好多飲品選擇我哋就飲咗解熱嘅羅漢果水成個過程 最好就係滿枱打邊爐都唔會好油煙

荃灣開咗渝味 近近地就一於去試吓啦
餐廳大坐得舒服 打邊爐最緊要冷氣夠就有feel
而且坐得入啲可以望住個荃灣海濱食

掃描QR CODE落單 先點湯底
而最近有午市免費湯底優惠
就點咗芫茜皮蛋同埋四川麻辣(小辣)
雖然望到個四川麻辣會怯一怯
但如果你食到譚仔五小就頂得住
配料選擇多 而不如直接講值得叫同encore之選

首先係 嫩牛肉 超滑又彈牙牛味濃
之後係 黑豚腩肉 即使係半份 份量亦不少
再者係 蟶子 鮮甜可口 口感彈牙
其他嘅丸子、餃子同埋粉都好味道
而我哋都點咗一份田園菜
入面有幾款菜 包括皇帝菜、娃娃菜、生菜

都有好多飲品選擇
我哋就飲咗解熱嘅羅漢果水

成個過程 最好就係滿枱打邊爐都唔會好油煙
2020-06-16 58 浏览
自從荃灣西鐵站有咗海之戀相連如心廣場之後,真係好多嘢食好多嘢行呀😁 行完街想打邊爐😎見到呢間 渝味曉宇 重慶老火鍋正合 胃口😍😍 未入門口已經充斥住麻辣嘅氣味有麻油香真係流曬口水 裏面座位好寬敞店員服務都好細心 仲有大量窗邊位非常開揚😜重慶老火鍋當然要食麻辣喇麻辣鍋 非常 正宗 !另外一邊 豬骨湯底 亦都好香濃一嚟已經見到鮮活海蟶! 當造期肥美飽滿而且仲好抵食添,叫完一碟又一碟,鲜甜到一個點電子點餐全部基本上可以挑選半份或一份就算少人打邊爐都一樣可以試曬想食嘅嘢 海蝦新鮮彈牙 美國桶蠔真係肥美飽滿 仲有自家製 雲吞 啲蝦又爽又脆 非常鮮甜 萵筍 好特別呀 薄薄一片十秒就食得爽爽脆脆有別於平時嘅口感 仲有 糖水送添 午餐仲要免鋿底收費 真係食過算係比較高質嘅火鍋餐館 價錢都好合理 回頭指數高😍😍

電子點餐全部基本上可以挑選半份或一份
午餐仲要免鋿底收費
真係食過算係比較高質嘅火鍋餐館
價錢都好合理 回頭指數高😍😍
2020-06-15 53 浏览
荃灣行完激安之後 行到如心廣場見到渝味重慶大大字寫住午市湯底免費於是就入去食lunch佢地係用電子meun既全部食物都有半份叫就算好似我地得2個人小小都可以試食多唔款既野食呀-我地叫左一邊係麻辣 一邊係菇菌湯底雖然只係小辣 但都非常強勁辣得好爽 好辣之人可以再選勁d 叫左洛神花一渣2個人大約每人2杯半酸酸甜甜 又可以解辣佢地既海鮮質素非常唔錯海蟶仲做緊特價 $39就有半份都有半打咖另外我非常推薦蛙花蚌勁鮮味 稍稍滾佢一下已可食唔需要點調味 都已經好有鮮味蔬菜因為太多款所以叫左野菜籃咩都有d就唔駛諗啦另外叫左苕粉 有d似粗既薯粉放麻辣個邊會好入味咖手打丸都膠好好味似 可以叫一份半份唔夠喉總括黎講 質素唔錯 坐位好舒適既餐廳特別可以半份不錯 好岩細食人士
荃灣行完激安之後

手打丸都膠好好味似 可以叫一份
半份唔夠喉

總括黎講 質素唔錯 坐位好舒適既餐廳

特別可以半份不錯 好岩細食人士
每次去荃灣都會諗起打邊爐同食放題,因為荃灣有好多唔同嘅放題餐廳,今次就去咗一間想食咗好耐嘅火鍋店!佢地唔係任食,但係就喺地鐵站成日見到佢哋嘅大型廣告,聽朋友講佢哋嘅火鍋好精美,好好食。今日就同屋企人嚟試試。一入到去,店員就俾咗我哋一人一碗糖水。係好潤嘅紅棗雪耳糖水,佢哋話火鍋前食,會對個胃好啲㗎。佢哋嘅茶係用特色嘅蕎麥茶,好清香,好重麥味。我哋叫咗鴛鴦湯底,一邊麻辣,一邊係大骨滋補湯底。湯底好香濃,鍾意食麻辣嘅朋友一定好鍾意。另外嗰個大骨滋補湯底,入邊嘅材料都好足!我哋叫咗15,16樣嘢食。呢度最好嘅係,佢哋好方便我哋兩個人嚟食嘅食客,因為佢哋可以叫半份份量,咁唔使嗌全份,咁我哋可以試多幾款野。重點推介:美國安格斯優質肥牛$119牛味好香,而且一啲都唔覺得肥膩。仲要好滑添。饅魚(白鱔)$46好滑好彈牙。現炸豆皮 $32出邊好少見到有得食呢款,好好食,好新鮮炸出嚟。曉宇手打三寶丸 $49大大粒,好彈牙又鮮味。
每次去荃灣都會諗起打邊爐同食放題
因為荃灣有好多唔同嘅放題餐廳,
今次就去咗一間想食咗好耐嘅火鍋店!
佢地唔係任食,
但係就喺地鐵站成日見到佢哋嘅大型廣告,
聽朋友講佢哋嘅火鍋好精美,好好食。
今日就同屋企人嚟試試。

一入到去,
店員就俾咗我哋一人一碗糖水
係好潤嘅紅棗雪耳糖水
佢哋話火鍋前食,會對個胃好啲㗎。
火鍋前潤胃糖水

佢哋嘅茶係用特色嘅蕎麥茶,
好清香,好重麥味。
蕎麥茶

我哋叫咗鴛鴦湯底,
一邊麻辣,一邊係大骨滋補湯底。
湯底好香濃,
鍾意食麻辣嘅朋友一定好鍾意。
另外嗰個大骨滋補湯底,
入邊嘅材料都好足!
鴛鴦湯底

我哋叫咗15,16樣嘢食。
呢度最好嘅係,
佢哋好方便我哋兩個人嚟食嘅食客,
因為佢哋可以叫半份份量,
咁唔使嗌全份,
咁我哋可以試多幾款野。

重點推介:
美國安格斯優質肥牛$119
牛味好香,而且一啲都唔覺得肥膩。
仲要好滑添。

饅魚(白鱔)$46
好滑好彈牙。

現炸豆皮 $32
出邊好少見到有得食呢款,
好好食,好新鮮炸出嚟。

曉宇手打三寶丸 $49
大大粒,好彈牙又鮮味。
  • 美國安格斯優質肥牛
  • 曉宇三寶丸
  • 白鱔
  • 現炸豆皮
2020-06-14 808 浏览
今日黎荃灣行街,原來荃灣都有渝味曉宇,不過就難搵少少,因為成層既商舖差唔多吉晒/裝修緊,想去既朋友記住搭完電梯轉左⬅️一開始叫了鴛鴦鍋,一邊麻辣,一邊什菇鍋。麻辣夠香辣,但更令我驚訝卻是個什菇鍋,配料足、湯底清,用來煮食蔬菜一流!肉類就點了安格斯肥牛、蝦滑、雲吞等食材。這間最好的地方是所有配菜都可點半份,份量剛好適合兩人進餐!肥牛依舊高質,肥瘦適中,又夠牛味。蝦滑彈牙,每次來到必點之選,雲吞料足!另外見佢當季食材推介蟶子,就嗌半份試下~比想像中鮮甜,性價比幾高菜類就叫了功夫萵筍片、皇帝菜、娃娃菜、蘿蔔等。特別一讚的是萵筍片,果然刀功十足,片成薄片,食落爽脆清甜!皇帝菜亦是特別之選,菜味清香,咬口爽脆!主食方面就一定要提提苕粉,口感像薯粉,比薯粉更好的地方是比較厚切和彈牙,配上麻辣湯就是完美配搭。最後,甜品叫了冰粉,平衡一下濃濃的飽吐感,十分欣賞冰粉上鋪滿不同類型的穀物,增添不少口感和特色。飲品亦不小得酸甜開胃的洛神花茶,這餐十分滿足😀😀!

2020-06-13
今日同friend去荃灣行街,行到如心廣場,決定睇吓有咩食先🤔見到有一間重慶火鍋店,叫渝味曉宇重慶老火鍋,我同friend都係無辣不歡,呢間火鍋啱曬我哋嘅口味!🤗渝味曉宇係如心廣場3樓305號舖,上到電梯行左手邊就搵到喇!門口有店員量體溫,仲有酒精搓手液以及口罩袋提供,好貼心!😄入到餐廳裡面,環境乾淨舒適都唔錯,好闊落,碗碟好精緻呀!凳下面仲有提供收納箱,可以放袋,呢個真係好正!入座之後店員好貼心,幫我哋斟水,點餐係嘟qr code點餐,仲好詳細咁講解點樣點餐,手機點餐真係好方便呀,而且好環保!🤗午市鍋底免費!真係超級大優惠,我哋揀咗麻辣湯同山珍菌湯嘅鴛鴦鍋,可以食到香辣麻辣鍋,又可以食到清甜滋味雜菌鍋。麻辣湯好多香料,香葉、辣椒、花椒,非常香!山珍菌湯有冬菇、猴頭菇、秀珍菇等等,好多料好豐富😋依家餐廳推薦鮮活海蟶,我哋點咗一份,海蟶每一個都好大粒,海蟶肉好鮮甜美味😄曉宇嫩牛肉肉質真係好嫩!好驚喜呀😍現炸豆皮好薄好脆,放入湯一陣就可以食得了。凍豆腐吸咗好多湯汁,超正!凍豆腐咬一啖就有好多湯汁!😉鮮蝦雲吞同蝦滑,好新鮮呀,啖啖蝦肉🤤牛栢葉同珊瑚蚌煙韌有咬口,打邊爐真係一流!😄好驚喜嘅係海

曉宇嫩牛肉肉質真係好嫩!好驚喜呀😍

鮮蝦雲吞同蝦滑,好新鮮呀,啖啖蝦肉🤤

牛栢葉同珊瑚蚌煙韌有咬口,打邊爐真係一流!😄

好驚喜嘅係海帶切成一片片葉咁,好精緻呀!🍃

最後食咗甜品紅糖冰粉,一碗都好大份,我真係超級鐘意食!!香甜嫩滑,解暑解渴,好多配料,口感好豐富,食完重口味嘅火鍋最啱就係嚟一碗冰粉喇!好正!😝

呢一餐真係超豐富!兩個人食都唔貴,最緊要嘅係真係好正宗嘅重慶火鍋!下次我會再嚟食,食過翻尋味😋
2020-06-11 61 浏览
朋友是超級火鍋迷,見到渝味曉宇的廣告叫我一起去吃!餐廳位於荃灣如心廣場三樓,門口有麥茶、及消毒液清潔雙手,入店要量體溫。一開始服務員送上一碗雪耳糖水,原來點食物用手機自助下單,非常方便。我們點了鴛鴦麻辣及蕃茄湯底,朋友説他們的食物不是普通火鍋店可吃到,例如海帶頭、牛骨髓等。服務員送上湯底時也稍作介紹調味醬料。我們點了桂花蚌、白鱔兩款海鮮,相當新鮮好味😋鮮鵝腸爽口,灼15秒食得!美國安格斯優質肥牛嫰滑美味!紐西蘭羊肉卷也好味!鮮蝦雲吞大小適中,亦新鮮美味。蔬菜類我們點了冬瓜片、田園蔬菜籃,有3款蔬菜!甜玉米真的又香又甜,鮮腐竹非常新鮮重豆味!必食推介!第一次吃海帶頭,想不到的美味!也是必食推介!枱上有圍裙防湯汁弄污衣服,店員自動自覺加湯及收碟,服務態度很好

• 桂花蚌
  • 美國安格斯優質肥牛
  • 鮮鵝腸
  • 鮮腐竹
  • 海帶頭
2020-06-11 37 浏览
麻辣火鍋令人又愛又恨,辣到人大汗疊細汗,食得辛苦但又忍唔住想再食。今日去了食正宗麻辣火鍋,鴛鴦湯底可辣可唔辣,午市仲要免湯底費。稻田毛肚碌一碌就食得,非常爽脆,加上麻辣香超正。鵝腸一條一條放好,肥膏唔多,充斥著麻辣香味,辣得過癮。紐西蘭羊肉卷成一片片,羊騷味被麻辣香蓋過,入口又唔會鞋。鮮蝦雲吞每粒都有一隻蝦,不過就幾細粒,一啖一粒。手打三寶丸有三款,蝦丸最鮮爽彈,墨丸都好味但不夠蝦丸鮮,牛丸較粉。曉宇嫩牛肉係咁多個最一般,醃得太過,無牛肉味。

稻田毛肚碌一碌就食得,非常爽脆,加上麻辣香超正。

鵝腸一條一條放好,肥膏唔多,充斥著麻辣香味,辣得過癮。

紐西蘭羊肉卷成一片片,羊騷味被麻辣香蓋過,入口又唔會鞋。

鮮蝦雲吞每粒都有一隻蝦,不過就幾細粒,一啖一粒。

曉宇嫩牛肉係咁多個最一般,醃得太過,無牛肉味。

2020-06-10 58 浏览
-鴛鴦湯底~38$~麻辣火鍋🍲小麻小辣想食重慶邊爐又點少得麻辣,呢度嘅麻辣鍋好入味,仲有山椒味嘅回辣好地道,認真惹味。山珍菌湯🍄相比麻辣鍋呢個菇湯底就比較失色,菇嘅種類係多嘅,但係就略嫌清淡咗啲。-安格斯肥牛(半)~119$~-豆皮(半)~32$~新鮮炸既的確唔同啲,就咁食香脆,浸一浸湯食似響鈴😋-功夫萵筍(半)~22$~切左薄片既萵筍,6一6就食得超爽口-迷你燕餃🥟(半)~32$~雖然細細粒但好有口感,有啲似魚皮餃個皮好咬彈牙😋-曉宇苕粉(一份)~52$~厚厚有口感,似薯粉咁煙韌值得一試-重慶炸酥肉(半)~32$~熱既時候食ok,但凍左就見多油。同突然食到啲籽會好麻好辣

-鴛鴦湯底~38$~
麻辣火鍋🍲小麻小辣
山珍菌湯🍄

-安格斯肥牛(半)~119$~

-豆皮(半)~32$~
新鮮炸既的確唔同啲,就咁食香脆,浸一浸湯食似響鈴😋

-功夫萵筍(半)~22$~
切左薄片既萵筍,6一6就食得超爽口

-迷你燕餃🥟(半)~32$~
雖然細細粒但好有口感,有啲似魚皮餃個皮好咬彈牙😋

-曉宇苕粉(一份)~52$~
厚厚有口感,似薯粉咁煙韌
值得一試

-重慶炸酥肉(半)~32$~
熱既時候食ok,但凍左就見多油。同突然食到啲籽會好麻好辣
2020-06-10 136 浏览
見到那麼多好評,忍不住來試一下。晚餐時段,店裡是QR code下單,鍋底是重慶辣拼菌鍋。下單後大概3分鐘就上鍋底了,速度好快。但是,鍋底是麻辣火鍋的靈魂,它們這個鍋底可以說是不合格,為什麼其它人沒這個感覺呢,難道他們吃的跟我不一樣? 鍋底水開了之後有香味,但是不夠咸,一開始以為底料不夠時間煮,但是過了30分鐘也是一樣,跟服務員反應,幫我們加多了一點咸味。但是,咸度夠了,卻少了麻辣火鍋的「野味」。而且,這個重慶辣,只是真正重慶市的小辣。鍋底真的火候不夠,怎可以拿出重慶來火鍋的招牌出來呢?醬料也不夠,指天椒,鹽巴要問服務員,沒味精,只有簡單的醬油,醋,葱,麻油和蒜泥。另外一邊菌鍋,反而有驚喜,猴頭菇加進去,很香的菌味。材料也很新鮮,沒什麼毛病,可以對得起這個價錢。當然要你公司鍋底有這樣的質數才可以,否則一切都是無用。
見到那麼多好評,忍不住來試一下。

晚餐時段,店裡是QR code下單,鍋底是重慶辣拼菌鍋。

另外一邊菌鍋,反而有驚喜,猴頭菇加進去,很香的菌味。

2020-06-10 44 浏览
之前去過尖沙咀既渝味曉宇分店覺得唔錯,所以今日黎到荃灣都想再食荃灣既渝味曉宇位於如心廣場商場一期三樓,商場位置易搵,但入面就都幾靜下,想靜靜地食餐飯都唔錯。呢間餐廳感覺同尖沙咀幾唔同,加湯係要自己黎,店員仲會教埋你點用個壺加湯。不過加湯個壺都幾重,拎既時候要企起身加湯會比較好,如果唔係就要小心扭到手喇!今次都係叫返鴛鴦鍋雙拼鴛鴦鍋山珍菌湯鍋配普通辣大紅鍋(午市免費)佢個麻辣湯一樣都係咁好食,用左大量辣椒同花椒,夠香夠麻!配料方面,我地叫返鮮活海蟶,上檯時蟶子已經唔郁,不過食落都係鮮甜既。另外必食鴨血、苕粉等等都有再叫,水準一樣。特色迷你燕餃一份既份量比尖沙咀分店少,不過味道一樣肉汁鮮甜,皮薄滑嫩。鴨血($42半份)特色迷你燕餃($62半份)黑豚腩肉($42半份)重慶炸酥肉($32半份)千絲柏葉($42半份)紐西蘭精品羊肉卷($56半份)曉宇苕粉($29半份)手打蝦滑($46半份)鮮活海蟶($78一份)皇帝菜($18半份)自製羅漢果茶($18杯)

今次都係叫返鴛鴦鍋
雙拼鴛鴦鍋
山珍菌湯鍋配普通辣大紅鍋(午市免費)
佢個麻辣湯一樣都係咁好食,用左大量辣椒同花椒,夠香夠麻!

另外必食鴨血、苕粉等等都有再叫,水準一樣。

鴨血($42半份)
特色迷你燕餃($62半份)
黑豚腩肉($42半份)
重慶炸酥肉($32半份)
千絲柏葉($42半份)
紐西蘭精品羊肉卷($56半份)
曉宇苕粉($29半份)
手打蝦滑($46半份)
鮮活海蟶($78一份)
皇帝菜($18半份)
自製羅漢果茶($18杯)