2020-06-20
料靚湯底正宗 過癮辣味重慶火鍋~~~呢排仲係唔敢去做gym 但係個人又好想出一身汗😆終於我就諗到一個絕佳嘅辦法黎出一出汗就係食返個重慶麻辣火鍋啦 呢個週末 唔食辣嘅大舊👦🏻就陪左我嚟尖沙咀呢一間同事推介話好好食嘅重慶火鍋度食麻辣火鍋~~~佢哋而家做緊午市免費湯底 真係超抵食 而且仲可以揀鴛鴦湯底 大舊👦🏻可以食養生湯 我又可以食麻辣湯 非常兩全其美~~~好肚餓嘅我哋叫咗好多嘢食 有美國安格斯優質肥牛 鴨血 嫩牛肉 手打三寶丸 午餐肉香滷豬大腸 豬豚腩肉 鰻魚 鮮魚膘 油條 韭菜豬肉餃同闊薯粉等~~~美國安格斯優質肥牛 油花分布得好靚顏色鮮艷望落去定係食落去 都非常新鮮~~~鴨血滑溜溜 將佢擺喺麻辣湯度煮 煮完之後攞出嚟食 真係超好食 令我諗起台灣當地食嘅麻辣鴨血 而家雖然去唔到旅行 但係呢度都食到咁好食嘅鴨血 真係好開心呀~~~手打三寶丸 三寶全部都好彈牙 好新鮮 手打果然係唔同啲同平時喺屋企打邊爐 喺超級市場或者街市買嗰啲丸 完全係兩回事 呢度真係好食好多~~~香滷豬大腸 滷水滷得好入味 輕輕一煮就食得 都唔使額外點豉油 已經好夠味😋~~~韭菜豬肉餃 皮薄餡靚 輕輕一咬中間啲韭菜就係
~~~
韭菜豬肉餃 皮薄餡靚 輕輕一咬中間啲韭菜就係嘴入面爆曬出嚟 韭菜本身已經食到人㷫烚烚 加埋個麻辣湯底 真係好過癮
~~~
油條 脆卜卜 無論就咁食 定係煮一煮先食都好好食 但係記住呢個千祈唔好擺落麻辣湯底煮 因為真係好吸味 除非你自認超級食得辣如果唔係真係會辣到你阿媽都唔認得😆😆哈哈哈
推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
渝味曉宇重慶老火鍋 (尖沙咀)
尖沙咀北京道12A號太子集團中心19樓