2020-06-30 258 浏览
午市火鍋免鍋底,上來吃個火鍋也不過份。最近意識到健康的重要性,先來三份蔬菜,唐生菜及皇帝菜分別$32,都夠新鮮好吃。竹笙($59)吸收了蕃茄湯的精華,非常鮮甜。現炸豆皮($59)我也是比較喜歡放蕃茄湯底,非常有咬口又吸收湯的精華。特色迷你燕餃($62)惹味又口感好,麻辣火鍋一流。鮮活海蟶($78)夠新鮮輕甜,一般很快就打開了。珊瑚蚌($129)足料新鮮又好吃,我很欣賞。牛心椗($59)也保持了一貫的水準,出色!這裏的環境真的很好呢!
午市火鍋免鍋底,上來吃個火鍋也不過份。

最近意識到健康的重要性,先來三份蔬菜,唐生菜皇帝菜分別$32,都夠新鮮好吃。竹笙($59)吸收了蕃茄湯的精華,非常鮮甜。

唐生菜
皇帝菜
竹笙

現炸豆皮
特色迷你燕餃
鮮活海蟶

珊瑚蚌
牛心椗

這裏的環境真的很好呢!
唐生菜
鮮活海蟶
珊瑚蚌
牛心椗
2020-06-30 120 浏览
想食麻辣鍋好耐, 朋友話呢間餐廳幾好味,於是就約左黎食呢間餐廳係樓上鋪, 一上到去已經感覺環境唔錯地方好光猛又乾淨, 仲要係19樓, 可以望到維港景!星期日下午時間, 都有好多人黎食揀左個鴛鴦鍋: 大骨滋補鍋同麻辣鍋, 有一大豬骨, 仲有蘿蔔, 粟米, 湯味濃郁; 麻辣嗰邊, 勁足料, 好多辣椒, 花椒係入面, 辣味同麻味好夾, 又刺激見到佢做緊, 海蟶既推廣, 所以就揀左一份, 果然冇揀錯, 滾左5分鐘, 咬落去仲有D脆既感覺, 仲有鮮味, 配麻辣又有另一番風味另外仲揀左美國安格斯肥牛: 牛肉味都幾濃, 油脂分佈幾平均鮮黃喉: 呢個又係必食, 口感好爽脆, 配醬油一流鮮蝦: 有四隻, 蝦都好新鮮呢間火鍋, 整體上都好高質, 環境食物都好滿意
想食麻辣鍋好耐, 朋友話呢間餐廳幾好味,
於是就約左黎食
呢間餐廳係樓上鋪, 一上到去已經感覺環境唔錯
地方好光猛又乾淨, 仲要係19樓, 可以望到維港景!

星期日下午時間, 都有好多人黎食

另外仲揀左美國安格斯肥牛: 牛肉味都幾濃, 油脂分佈幾平均

鮮黃喉: 呢個又係必食, 口感好爽脆, 配醬油一流

鮮蝦: 有四隻, 蝦都好新鮮

呢間火鍋, 整體上都好高質, 環境食物都好滿意
2020-06-28
午餐
  • 鮮黃喉
  • 紅棗雪耳糖水
  • 美國安格斯優質肥牛
  • 大骨滋補鍋
  • 海蟶
2020-06-30 132 浏览
提提大家記得訂位 無訂位等好耐星期二晚兩個無訂位 差唔多等一個鐘🤢仲要坐門口 不過2個人都係4人枱 打邊爐算啱啱好大 4個人都唔知點坐 留意咗一樣野 唔知點解唔係卡位既枱 全部有一半既位都係無得向後埃既木凳 好唔舒服 加上坐門口 好似背脊比人望住咁🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️一坐低會送碗熱糖水 可能因為等得耐🤣枱面上配料 香油 醋 蔥 都有齊 但指天椒芫荽就要問佢拎🌶而圍裙 口罩套 紙巾都有食物方面👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻季節限定既海蟶 $39半份😋😋😋😋有肉爽口 但記得唔好放麻辣湯底 會無咗鮮甜味 放落蕃茄湯就好好食 本來叫半份最後都加多半份 安格斯肥牛 $119半份👍🏻數量唔多 得十塊到 放落麻辣湯同蕃茄都好食 未去到特別靚 普普通通毛肚 $62半份🤢唔好食 好難趙 份量亦都好少 6塊度鮮鵝腸 $62 半份😋😋😋鵝腸唔會好快就縮到唔見 亦爽口 放兩邊湯底都好食鴨血 $42半份😋😋😋放落麻辣湯底好好食 食極都仲有 份量唔細 唔會太大陣味 其他都普普通通 不過記得落粉要撈 唔係就會痴底🤯🤯🤯🤯
提提大家記得訂位 無訂位等好耐

放落麻辣湯底好好食 食極都仲有 份量唔細
唔會太大陣味

其他都普普通通 不過記得落粉要撈 唔係就會痴底🤯🤯🤯🤯

2020-06-30 82 浏览
在香港,能夠吃到正宗的重慶火鍋,其實沒有太多地方,因為有不少火鍋店都已經根據香港人的口味,做了一些轉變,我自己特別鍾意呢間,因為佢依然保留着好正宗嘅重慶口味,再加上,佢呢一間餐廳係重慶嘅名店,所以特別鍾意嚟食。一入餐廳嘅時候,首先店員會送上一款甜品俾我哋食,是用來保護胃部的,因為接下來就會吃很辣的食物。我哋叫咗一個鴛鴦鍋底,因為同時間要照顧朋友唔食太辣。鴛鴦鍋底裏面包含着筒骨煲同埋麻辣口味。午餐嘅時候,呢度唔收湯底費,所以其實真係幾抵食。我哋叫咗半份手打丸,有墨魚丸、牛丸等等,由於係手打,所以質感同味道都非常好食😋,特別鍾意係佢個牛丸,平時出面食牛丸會覺好硬,但呢一度嘅牛丸係軟林林。再之後就係嚟食佢嘅魚標,店員會幫手剪開,放落湯度食,感覺上就好似花膠。再嚟我哋就點左個薯粉,薯粉非常粗,放落火鍋裏面食,連埋啲湯汁,放落個口入面,都真係幾好食。餐廳呢排做緊特價時令海鮮,海蟶,所以我哋都專程叫咗一份,都幾有鮮味。芋頭亦都OK。最後臨走嘅時候,我哋都特登叫咗一碗粉嚟食,感覺都不錯。

午餐嘅時候,呢度唔收湯底費,所以其實真係幾抵食。

芋頭亦都OK。

最後臨走嘅時候,我哋都特登叫咗一碗粉嚟食,感覺都不錯。

2020-06-06
難得媽咪話想食重慶火鍋,朋友試過話唔錯就帶屋企人黎試下一坐底就有welcome dessert,係「冰糖雪耳紅棗糖水」,呢個糖水真係不得了,清甜得黎完全唔會膩,唔係死甜,入口好滑,仲好味過糖水舖啲糖水,媽咪都讚不絕口。(圖一)(圖二)(圖三)手機點完餐唔係等咗好耐就上菜,揀左鴛鴦鍋,一邊係大骨滋補湯,另一邊就係麻辣火鍋。麻辣火鍋就返媽咪揀左「小辣」同埋「小麻」。麻辣湯底真係有麻有辣,而且夠香,小辣都唔算太辣,長輩都食到的辣。個人好怕食麻辣鍋頭得兩啖好味,後尾愈食愈辛苦的感覺,但呢度的麻辣鍋做得幾好,唔會有個種愈食愈辛苦的感覺,唔錯唔錯(圖四)火鍋料方面都係試咗啲佢地推介的為主,最有驚喜係「美國安格斯優質肥牛」同埋「現炸豆皮」。以單點火鍋黎講200蚊左右一碟肥牛絕對唔貴,肉質夠滑 (有和牛個種滑身的感覺) ,而且牛肉味濃郁,記住要叫一份,半份一定唔夠食。(圖五)「現炸豆皮」出面火鍋店比較少見啲,豆皮大大塊,非常酥脆,又無油益味,吸湯一流。(圖六)其他火鍋料都絕對有中上水準,蟶子帶甜無沙,嫩牛肉入口軟滑,毛肚鵝腸夠爽脆,口感好。可惜一行三人食量唔多,有機會下次再試多啲其他火鍋料。(圖七)(
難得媽咪話想食重慶火鍋,朋友試過話唔錯就帶屋企人黎試下

(圖一)

(圖七)

(圖八)

(圖九)

(圖十)

整體用餐感覺良好,環境開揚,侍應服務也周到,食得舒服、媽咪亦滿意的一餐。

(圖十一)
鮮麻濃辣 面海景 尖沙咀搵食攻略 麻辣火鍋 渝味曉宇重慶老火鍋 Xiao Yu Hotpot Restaurant又打邊爐,都係麻辣鴛鴦鍋我開始有少少愛上食到成身汗既爽快感覺呢度有海景,係集團最好風景既分店先上甜品滋潤一下,再慢慢細味火鍋 今次番茄濃湯加上麻辣湯底麻辣真係會食上引,少麻少辣都係勁到噴火好難想像大辣會係點,有機會真係會試下放滿了很多香料辣椒,未食已經聞到濃辣香氣 兩人吃得不多點了一客雲吞,午餐肉,牛柏葉,曉宇苕粉手打香菜牛肉滑, 曉宇嫩牛肉  苕粉以紅苕製成,俗稱為紅薯粉!好有彈性煙韌~吸飽湯汁非常好食牛柏葉配麻辣又係好好食,掛滿辣湯另外辣湯配午餐肉我都好鐘意食香菜牛肉滑好像牛肉球,食起黎質感都似可能放湯煮過,味道唔太突出 嫩牛肉片有驚喜點樣煮都唔會過熟老柴口感細緻嫩滑基本上平均消費大約300-400一位食物水準唔錯,值得一試尖沙咀北京道12A號太子集團中心19樓
又打邊爐,都係麻辣鴛鴦鍋
我開始有少少愛上食到成身汗既爽快感覺
呢度有海景,係集團最好風景既分店
先上甜品滋潤一下,再慢慢細味火鍋
 今次番茄濃湯加上麻辣湯底
麻辣真係會食上引,少麻少辣都係勁到噴火
好難想像大辣會係點,有機會真係會試下
放滿了很多香料辣椒,未食已經聞到濃辣香氣
 兩人吃得不多
點了一客雲吞,午餐肉,牛柏葉,曉宇苕粉
手打香菜牛肉滑, 曉宇嫩牛肉

苕粉以紅苕製成,俗稱為紅薯粉!
好有彈性煙韌~吸飽湯汁非常好食
牛柏葉配麻辣又係好好食,掛滿辣湯
另外辣湯配午餐肉我都好鐘意食
香菜牛肉滑好像牛肉球,食起黎質感都似
可能放湯煮過,味道唔太突出
 嫩牛肉片有驚喜點樣煮都唔會過熟老柴
口感細緻嫩滑
基本上平均消費大約300-400一位
食物水準唔錯,值得一試
尖沙咀北京道12A號
太子集團中心19樓
2020-06-25 3353 浏览
有疫情到而家一路都冇去過打邊爐,連冬天都過埋,近期情況好轉,決定要去滾一滾,止下心癮。朋友帶我嚟到太子集團中心,話有間重慶麻辣火鍋好過癮,午飯時段湯底仲要唔使錢,聽到都覺得吸引!𨋢門一打開,麻香同辣味已經撲鼻而來,侍應帶我哋到窗邊嘅位置,景觀十分開陽,邊行邊見到每台都有個麻辣火鍋,大家都食到面紅耳赤,一路索鼻一路係咁食! 依家好多餐廳都用Apps落單,呢間都唔例外,掃一掃QR code就會見到版面俾你揀湯底,麻辣係必點嘅,為咗試多啲唔同嘅味道,就叫咗個鴛鴦鍋,另一邊要大骨湯底。湯底一嚟到,麻辣味已經非常重,到湯滾開之後,麻辣味就更加犀利,食到鼻癢癢又心癢癢!另一邊廂大骨湯底清甜,可以中和返另一邊嘅辣味!食物選擇種類好多,我自己最鍾意就係呢度有半份嘅食物選擇,啱晒兩個人一齊嚟食,份量剛好又可以試多幾款唔同嘅嘢食!見到牆身貼咗期間限定鮮活海蟶同埋餐牌嘅桂花蚌試,大家淥嘅時候記得唔好放太耐,如果唔係縮水就唔好食,煮起兩樣都咁鮮甜,桂花蚌仲有爽口嘅感覺,讚!另外推介嘅係曉宇嫩牛肉,嚟到嘅時候已經睇得出牛肉新鮮度,放落湯底灼一灼,夾起點上醬汁,入口嫩滑又易咬開,仲好有牛肉味,呢個都係必點!打邊爐

打邊爐唔少得蝦滑,貪佢容易滾起又好味,呢度嘅蝦滑用手打到起晒膠,食落彈牙又有鮮蝦味,掂啊!

午市免湯底,仲可以對住呢個靚景慢慢打邊爐,仲要有半份食物叫,咁抵下次要帶埋媽咪嚟試先得!
2020-06-20
  • 曉宇嫩牛肉
2020-06-25 63 浏览
今天與朋友到尖沙咀逛街,在地鐵站時看見許多廣告位展示這間火鍋店,上網亦看見它的好評眾多,便決定今天晚餐到此進食。夏天真的是日長夜短,我們大約六時半入內用膳,外面的景色依然光線充足,風和日麗。餐廳的裝潢高端,更可以觀賞部份維港景色,甚是漂亮。餐廳是使用 QR Code 點餐的,挺為先進,亦更方便食客。紅棗雪耳糖水糖水是點餐後第一時間端上的,主要目的是供客人一邊食辣同時可用作解辣。糖水食材足料,入口清甜潤喉,甜度適中,雪耳滑溜爽口,杞子清香微甜,紅棗香甜細膩,除了用作解辣解膩,更可滋潤養生。鴛鴦麻辣鍋這裡的特色之一是九宮格火鍋,但我吃不了太辣,所以湯底我選擇了鴛鴦口味,一邊是清湯的大骨滋補湯,另一邊是麻辣的重慶普通辣。大骨滋補湯用料十足,有紅棗、粟米、蕃茄、蘿蔔、大豬骨,湯底豬骨味道濃郁,鹹香惹味,火鍋食材可以不用添加豉油等調味料已足夠入味。而重慶普通辣辣椒眾多,油份較厚,麻與辣味道分明出眾,味道正宗,鹹鮮濃香,配搭紅肉,味道更甚是出眾可口。手打蝦滑-一份 手打蝦滑色澤雪白,使用新鮮蝦肉打出來的蝦滑肉質細膩,入口鮮味十足,口感更爽脆彈牙,嫩滑鮮美。鮮鵝腸-半份 鮮鵝腸清潔得很是乾淨,保留有
紅棗雪耳糖水
鴛鴦麻辣鍋
手打蝦滑-一份
鮮鵝腸-半份
鮮鵝腸清潔得很是乾淨,保留有適量的肥膏,入口新鮮,爽口脆嫩,香濃入味,而且還帶有鵝脂的油香。
稻田毛肚-半份
稻田毛肚就是牛的胃部,一般餐廳會用漂白劑把毛肚漂成白色,這裏則是保留原形。上桌時毛肚底層放有冰粒保鮮,外形大塊,黑色的毛肚味道較日常的更為濃郁煙韌,爽脆彈牙,而且掛湯力高,盡吸湯汁,入味可口。
重慶耗兒魚-半份
耗兒魚在香港的火鍋店中較為少見,入口肉質結實,魚味濃郁,鮮甜滑口,而且魚骨不多,味道不腥,魚肉放於湯底中煮製亦沒有鬆散,用作火鍋材料亦相當適合。
美國安格斯優質肥牛-一份
肥牛油花紋理分佈平均,厚薄適中,入口新鮮,牛味濃郁,嫩滑鮮美,即使加入麻辣火鍋煮製,肉味依然突出鮮香,而且不會油膩,極為推介!
紐西蘭精品羊卷-一份
羊肉卷厚薄適中,肥瘦分佈恰好,口感柔軟嫩滑,味道多汁鮮甜,鮮味十足,還帶有淡淡的羊羶香味,亦是必食之一。
曉宇手打三寶丸-一份
三寶丸包括蝦丸、牛丸、墨魚丸,蝦丸煙韌新鮮,蝦味濃郁。牛丸爽口彈牙,有淡淡的陳皮味夾雜香濃的山竹味。墨魚丸內裏加有墨魚肉,口感鮮甜彈牙。
珊瑚蚌-半份
珊瑚蚌色澤呈現啡橙色,入口新鮮,肉質鮮甜爽脆,嫩滑彈牙,嚼勁十足,而且還不含膽固醇和脂肪,較為健康。
牛筋丸-一份
牛筋丸外表圓潤飽滿,內裏加有嫩筋,口感更彈牙爽脆,柔嫩香口,且牛筋丸內帶湯,入口時湯汁於口腔中四濺,味道香濃惹味。
鮮蝦雲吞-一份
雲吞皮厚薄適中,口感軟滑,雲吞餡料飽滿,內餡鮮蝦大顆新鮮,爽口彈牙,配上適量的香甜豬肉餡,整體鮮甜爽彈。
田園菜籃-一份
菜籃蔬菜新鮮翠綠,分別有娃娃菜、皇帝菜、唐生菜、金菇,蔬菜均非常吸湯,入口清甜爽脆,配搭湯底的香濃辛口,更惹味可口。
加多寶
加多寶是罐裝的,飲用時冰涼解辣,清甜順喉,最適合火鍋後止渴解膩,消食化滯,而且其具有清熱解毒、降火祛濕等功效。

整體而言,環境高端舒適,乾淨衛生,亦有維港景色可供觀賞,食物質素新鮮可口,麻辣火鍋湯底十分正宗,是與朋友或家人吃火鍋的好地方。
2020-06-25 1124 浏览
夏天食打邊爐別有一番風味我哋今日去咗食麻辣火鍋,一入到門口已經聞到一陣一陣一陣麻辣清香,而且個環境都十分唔錯㗎,可以一邊欣賞維港嘅景色一邊食麻辣火鍋,真係人生嘅一大享受!我哋嗌咗一個鴛鴦火鍋,分別一邊係麻辣湯底,一邊係豬骨湯底~~當佢一上個麻辣鍋,真係全場都充滿曬嗰一陣吧麻辣味,真係好香好香聞到都想食!😋😋我好鍾意食菜,除咗嗌得咗好多蔬菜之外,另外我哋都嗌咗一啲海鮮同埋肉類!葉分別有鮮冬菇,粟米,同笋,而我最鍾意食嘅就係佢嘅功夫笋片,師父砌到好透過而且咬起上嚟又爽又脆真係好好味!鮮冬菇係新鮮麻辣湯底嘅,真係想一啖接一啖。食到又香又濃嘅鮮冬菇味仲配埋麻辣味!海鮮方面就有聖子同埋蝦膠!啲蝦膠好新鮮,而且唔使等好耐,廿零三秒就可以食得真係又爽口又彈牙👍👍以肉類方面嗌咗有肥牛仲有鮮牛肉💖😘佢哋啲鮮牛肉真係不得不讚,令我哋食完又再重新order多一次!啲牛肉非常之滑,入口即用。真係好食到一啖接一啖,食到唔停得口!😍😍😍正到卑!!!
夏天食打邊爐別有一番風味

葉分別有鮮冬菇,粟米,同笋,

鮮冬菇係新鮮麻辣湯底嘅,真係想一啖接一啖。
食到又香又濃嘅鮮冬菇味仲配埋麻辣味!
海鮮方面就有聖子同埋蝦膠!

以肉類方面嗌咗有肥牛
仲有鮮牛肉💖😘

正到卑!!!
  • 功夫萵筍片
2020-06-24 60 浏览
最近見到有人介紹咗間火鍋店🧐午餐嘅時候湯底免費💵而且質素唔錯所以就決定今日趁着午餐有時間就同朋友去試吓🙌🏻午餐湯底免費呢個優惠係星期一至日都有所以連平時放假都可以去食❤️平時打邊爐就算淨係湯底都要百幾蚊😩有時候會覺得兩個人食嘅話唔係好抵但今次就唔使擔心呢樣野啦👏🏻而且每樣食物都可以選擇叫半份的🎉坐低時餐廳都會送上每人一份嘅糖水冰糖紅棗燉雪耳🥰為打邊爐前滋潤一下重慶麻辣配大骨滋補湯麻辣湯方面有兩個唔同辣度可以自己揀同時亦都可以再選擇加辣🌶自己衡量另外大骨湯都唔係得個名🦴湯底裏面會有件大大嘅豬骨用作熬湯美國安格斯優質肥牛牛肉嘅油脂分泌充足而且均勻🤩使得整體肉質軟嫩而且脂香豐腴當然牛肉味亦夠哂濃郁👅就算配搭麻辣湯時🥳肉味都不會被蓋過曉宇手打三寶丸分別有蝦丸,墨魚丸,牛丸💕而且每粒都好似乒乓波般大大粒蝦丸非常爽口彈牙🦐濃濃鮮蝦味墨魚丸裏面有好多墨魚粒粒🦑口感十足牛丸方面比較實🐮唔似普通牛丸咁鴨血叫得麻辣湯🥘點可以無鴨血呢補血同時又可以吸盡麻辣湯嘅香味👍🏻👍🏻鮮龍躉片除咗平時打邊爐不嬲都會有嘅鯇魚之外呢度仲會有龍躉片可以叫每件都有一定嘅厚度😱並且肉質細嫩鮮美再加埋豐富膠質嘅魚皮☺️大滿足淮山除咗平時
最近見到有人介紹咗間火鍋店🧐

使得整體肉質軟嫩而且脂香豐腴
當然牛肉味亦夠哂濃郁👅
就算配搭麻辣湯時🥳肉味都不會被蓋過

曉宇手打三寶丸
分別有蝦丸,墨魚丸,牛丸💕
而且每粒都好似乒乓波般大大粒

另外都想介紹一下羅漢果茶
味道唔會太甜😋完全係羅漢果清清的味道
幾適合用嚟打邊爐清熱氣🎊
2020-06-23 42 浏览
今天與朋友係午餐時間來到,雖然係市區但人流不多,而且餐廳環境唔錯,仲有維港海景。一開始就附送紅棗雪耳糖水,既滋潤又可以解辣。點菜方面用電話掃碼形式,非常自助,上菜速度亦好快。我們點左鴛鴦麻辣鍋,一面小麻小辣既麻辣鍋,一面係芫茜皮蛋湯。麻辣湯底有好多辣椒花椒,辣味都頗強,但沒有麻的感覺。而芫茜皮蛋湯底反而有驚喜,材料十足而味道亦好濃。火鍋料方面,安格斯肥牛,脂肪分佈尚算均勻不太肥,可惜上菜時未解凍。蔬菜類如娃娃菜,白蘿蔔新鮮清甜,特別推介甜粟米,超甜並帶濃濃既粟米味。曉宇苕粉幾特別,似Q彈紅薯寬粉,不過半份得7條份量偏少。想食火鍋既朋友可以試一試,有辣有唔辣,價錢就一般。
想食火鍋既朋友可以試一試,有辣有唔辣,價錢就一般。
今日去呢間成日做廣告既火鍋店食麻辣鍋,環境同食材都一樣好高質!洛神花茶一嚟到即刻叫咗一渣先,冰凍而且超解渴,洛神花香味濃郁而酸甜既口感好開胃!一渣咁叫其實都好抵飲!鴛鴦麻辣&大筒骨鍋朋友唔食得太辣所以就叫鴛鴦鍋,麻辣既香味十足而且麻味好濃,唔算太辣所以入到口都食到每款食材既味道。筒骨湯真係幾高質而且豬骨味煲到好入味同豐富,忍唔住就咁飲咗幾啖湯,似係食緊拉麵既湯底咁!酥肉、安格斯肥牛片、肥牛粒、午餐肉、牛丸、油炸鬼、手打三寶丸叫咗太多野食所以唔遂樣comment,個人覺得肥牛同埋肥牛粒都各有特色,肥牛粒既質感同埋牛味好突出而肥牛片好嫩滑,半份咁嗌就可以試多幾樣野!油炸鬼同埋酥肉都係鍾意食炸野既必點,因為香脆得嚟唔會太油,加上浸一浸個湯就食得,多重口感! 另外其他幾款都好新鮮同埋彈牙!雲吞、水餃、蝦滑&墨魚滑、烏冬雲吞同水餃都一樣好高質,皮夠薄而餡料調味適中,加上可以索哂湯汁,個人都係每次火鍋必點既! 蝦滑同墨魚滑好好食,彈牙又有蝦同墨魚既鮮味!

洛神花茶

鴛鴦麻辣&大筒骨鍋

雲吞、水餃、蝦滑&墨魚滑、烏冬

2020-06-21 57 浏览
午市湯底免費,場內座位足夠,環境乾淨,抽氣做得好,慢慢嘆下麻辣牛肉牛肉大大片好有口感,辣度非常高,刺激度滿分紐西蘭精品羊肉卷羊肉香濃無膻味,辣又唔辣都夠鮮嫩黑豚腩肉(半份)腩肉油香,滑嫩爽口美國安格斯優質肥牛油花靚,牛肉味濃,滿口油脂香功夫萵筍片 (半份)長片萵筍片,新鮮翠綠,口感爽脆鮮甜油條比平常細件,吸收湯精華都不錯紅糖慈粑(半份)慈粑外層有點脆,內裡非常軟糯,配紅糖和黃豆粉熱食,煙韌好滋味下次會再來
午市湯底免費,場內座位足夠,環境乾淨,抽氣做得好,慢慢嘆下

麻辣牛肉
牛肉大大片好有口感,辣度非常高,刺激度滿分

紐西蘭精品羊肉卷
羊肉香濃無膻味,辣又唔辣都夠鮮嫩

黑豚腩肉(半份)
腩肉油香,滑嫩爽口

美國安格斯優質肥牛
油花靚,牛肉味濃,滿口油脂香

功夫萵筍片 (半份)
長片萵筍片,新鮮翠綠,口感爽脆鮮甜

油條
比平常細件,吸收湯精華都不錯

紅糖慈粑(半份)

下次會再來
2020-06-14
2020-06-21 49 浏览
天氣熱,經常口淡淡,要食辣野刺激味蕾,仲可以出一身汗,好鍾意今日試下呢個,朋友推薦好夠辣,一出𨋢已經香味撲鼻,好肚餓啦!火鍋前送上糖水滋潤,好貼心午市免湯底,特別抵食,點個鴛鴦麻辣鍋,辣度、麻度、配料都可以選擇,另一邊可以揀蕃茄、皮蛋、大骨等季節限定 鮮活海蟶 (半份)冰震海蟶,夠新鮮,肉質爽口彈牙鴨血(半份)鴨血配麻辣鍋特別好食,無腥味,非常滑嫩曉宇手打三寶丸丸非常有口感,大粒又鮮味,我特別鍾意蝦丸美國優質肥牛粒(半份)牛肉味濃,油脂香溢,啖啖油香,彈牙加多寶我每次返國內都入飲,清熱氣茶位/醬料 每人$20,服務好貼心,上菜快,乾淨企理,門外有薄荷糖解辣,食得開心

火鍋前送上糖水滋潤,好貼心

午市免湯底,特別抵食,

季節限定 鮮活海蟶 (半份)
冰震海蟶,夠新鮮,肉質爽口彈牙

鴨血(半份)
鴨血配麻辣鍋特別好食,無腥味,非常滑嫩

曉宇手打三寶丸
丸非常有口感,大粒又鮮味,我特別鍾意蝦丸

美國優質肥牛粒(半份)
牛肉味濃,油脂香溢,啖啖油香,彈牙

加多寶
我每次返國內都入飲,清熱氣

2020-06-13
2020-06-21 57 浏览
同事極力推介呢度打邊爐食著名重慶火鍋,今日一行二人黎到呢度👭鴛鴦麻辣鍋我地叫左重慶湯同埋大骨滋潤,重慶湯底味道豐富,紅紅的,油脂唔會太重,好香! 大骨湯豬骨味濃,夠哂健康! 雪耳糖水 每個人都免費有一碗,好滋潤,甜度唔會太重😋豬大腸 吸收哂湯嘅精華,一啲都唔so, 同埋夠哂臭😍😍海蟶叫左個時令推介海鮮,非常新鮮鮮甜,性價比超高😋😋😋粟米 好甜無渣,粒粒分明! 生菜顏色有光澤,配大骨湯更加鮮甜香脆! 同事果然無介紹錯,呢餐確係有驚喜,lunch time 仲有額外折扣,幾抵食! 餐廳用QR CODE 手機落單,方便又環保👍

鴛鴦麻辣鍋

雪耳糖水
每個人都免費有一碗,好滋潤,甜度唔會太重😋

豬大腸
吸收哂湯嘅精華,一啲都唔so, 同埋夠哂臭😍😍

海蟶
叫左個時令推介海鮮,非常新鮮鮮甜,性價比超高😋😋😋

粟米
好甜無渣,粒粒分明!

生菜
顏色有光澤,配大骨湯更加鮮甜香脆!