2016-05-07 3232 浏览
朋友介紹~~~上次黎搵到HIHI~先搵到~~搵到但人地3點落埸冇得食~~ ~今次再去~~ 門口~~~好易走過左!!! 枱面~都算整齊!! 大家記得寫枱號~~((好得意佢寫得 :music 隻蛋~~流心慨~~好好~~ 唔知幾時用~~~慨~~~冇講~~ 個沾面汁~~~好濃慨櫻花虾味~~都幾好味~~ 面質就比較有咬口~幾好~同比普通慨大條10~15%(E個係醬油櫻花虾)有好多野掛左係到! 有多隻唔同慨野比你落~~ 有講解點食!! E到可以加面慨~~~~我加左300G~比你叫面果時果個面多一倍!!!!(P.S如果有講你個面本身有幾多會比較好 :upset 我就食晒D面先落~~都幾好~可惜個湯唔夠熱~因為佢就咁加湯~如果有下熱石/煮反熱就會好D~服務就叉少少~~冇咩點講解~~希望可以做反好D~
朋友介紹~~~上次黎搵到HIHI~先搵到~~
搵到但人地3點落埸冇得食~~
~今次再去~~
門口~~~好易走過左!!!
枱面~都算整齊!!
大家記得寫枱號~~((好得意佢寫得
:music
隻蛋~~流心慨~~好好~~
唔知幾時用~~~慨~~~冇講~~
個沾面汁~~~好濃慨櫻花虾味~~都幾好味~~
面質就比較有咬口~幾好~同比普通慨大條10~15%
(E個係醬油櫻花虾)
有好多野掛左係到!
有多隻唔同慨野比你落~~
有講解點食!!

服務就叉少少~~冇咩點講解~~希望可以做反好D~
2016-04-24 686 浏览
沾麵多數都會話你知點樣食最好,間間都有唔同食法。bar枱放左好多調味,都有教你幾時加同點加法,唔驚唔識食!依個我個人就最尾飲湯先落,所以食左個麵先 麵到lu,都多多地,個麵好依靭,食過咁多間最依靭帶點實,唔錯!!個蝦湯,唔算好咸,但因為冇加石頭,同唔係厚碗其實好快就凍。但味道上係幾好。 食左一半,再跟佢教加左d芥末汁同蝦醋我又唔覺多左d咩味 最後叫師傅加湯連紫菜連粒粒一齊飲,好好味 d粒粒好似玄米,好脆 隻蛋都好流 正門口好低調式好容易就miss左!!各位都不妨一試!!!
沾麵多數都會話你知點樣食最好,間間都有唔同食法。
bar枱放左好多調味,都有教你幾時加同點加法,唔驚唔識食!
依個我個人就最尾飲湯先落,所以食左個麵先
食左一半,再跟佢教加左d芥末汁同蝦醋我又唔覺多左d咩味

最後叫師傅加湯連紫菜連粒粒一齊飲,好好味

d粒粒好似玄米,好脆
隻蛋都好流
門口好低調式好容易就miss左!!
各位都不妨一試!!!
2016-04-21 1023 浏览
早前夜晚係附近食飯時見到依間店,但係已經打烊嚕(注意晚上九點就關門喔)但第二次去係六點幾入到去發現地方比想像中更細,應該大約坐到十個人內掛。依到堂食既有三款 都係以蝦為主(蝦汁蕃茄/味噌/醬油沾麵) 難怪一入黎就聞到濃郁既蝦香。 除左味其他無得簡 師傅已定好左, 湯好濃郁吾會係死鹼 特別要讚係叉燒! 肥瘦比例均勻 表明微微燒過焦香,食落味感會更加豐富。 吾好以為吾掂阿 其實再咬多啖啲蛋漿係甘流 佢既流心度係十足☺️☺️蛋白好嫩口其實整體係好,不過自己就對比較硬身既麵條麻麻地 而且吾係特別話好中意蝦,所以未有超吸引。 至於味噌就相對普通啲。原來客人食曬麵可以加啲湯,沖返淡少少本身個湯底就可以飲埋淨低啲精華另外 店比較細間坐得有啲逼,如果去食建議早啲👅 見到依到既海膽沾麵 每日限定十碗 似極吸引又足料,有機會都黎試下!話說甘岩見到原來依間店有個滿意獎,如果客人吾滿意佢會不另收費重新做過一碗。聽就聽過但見到有依個獎狀都真係第一次。

但第二次去係六點幾
入到去發現地方比想像中更細,應該大約坐到十個人內掛。

蝦汁蕃茄沾麵

另外 店比較細間坐得有啲逼,如果去食建議早啲👅

聽就聽過但見到有依個獎狀都真係第一次。
2015-03-27
  • 蝦汁蕃茄沾麵
2016-04-20 735 浏览
平時食開西九龍的隱家,間唔中都會來到美居的海老沾面,今次真係有驚喜!其實不愛吃面的我,唯獨隱家和海老令我食完再食!海老沾面,主要係虾做湯底。而今次驚喜係每日限定十碗的****海膽沾面*****!!!!!!!!!!!!! 濃濃的海膽湯底😍😍😍裡面還有一舊手心咁大的海膽!<掛住食,冇影到相😭😭😭> 我仲分左幾次食,又包紫菜食,湯底比平時的淡味,是淡而甜的,一d 都冇蓋過海膽的鮮味😍😍😍太好味啦!配料的雞肉,溫泉蛋,叉燒,都好好味,特別係我最喜歡的溫泉蛋最後。溫馨提示大家,要跟足食沾面的次序,把面沾到湯裡,吃完後,加水,飲埋個湯🤗咁就大滿足啦!

其實不愛吃面的我,唯獨隱家和海老令我食完再食!

配料的雞肉,溫泉蛋,叉燒,都好好味,特別係我最喜歡的溫泉蛋

2016-04-19 560 浏览
四 • 十六 晴一直聽說隱家之外還有幾家主打沾麵的姊妹店,而且都位處深水埗區,海老名是其中之一。小店只有十多個位,未到晚市已出現一條小人龍,等待大半小時。店家只賣三款沾麵和一款限定沾麵,三款基本沾麵以蝦作主打,分別有醬油、味噌和蕃茄湯底,另外的限定則是每天只有10碗的海膽沾麵。點了味噌和醬油,已包括了溏心蛋,另加一份紫菜。桌上放置了不同調味,較特別的是芥末檸檬汁,比較少見。上餐前先有一份餐前小吃,類似爆谷的香口脆脆。麵很快送上,蝦的香味很濃郁,只是湯面上的一層油份甚高,第一口蝦湯鮮甜,醬油的味道比味噌的突出,因味噌的味道相對太咸。沾麵屬於粗身,有彈性,口感不錯。份量是十分足夠,女生來說可能也有點太多。溏心蛋表層稍咸,流心度足夠,但蛋漿的味道不足。吃到最後,侍應會幫忙加湯,精華都在最後,但湯底始終較膩,不會完全渴下去。小店的出品用心,值得再試!
四 • 十六 晴

小店的出品用心,值得再試!
2016-04-12 2922 浏览
這家沾麵店,先前已經想來嚐嚐,但是之前下午來到,好像下午落場,所以沒辦法嚐到,今天晚上再來排隊試試。 小小的沾麵店, 位置大約只有十個,呈L形轉彎狀;看到裝潢黑黑灰灰沉實為主,與「混亂拉麵」及「隱家拉麵」,有點異曲同工之妙,後來友人告知的確是同一老闆。其後亦看到此店有售賣麵條供食客外帶回家自煮,包裝亦與「混亂」看到的相同。好像有三種不同味道的沾汁可供選擇 原味醬油味、味噌味及海老番茄沾麵。 放上壆上,客人自取,進店時已詢問哪碗是哪位的,因此放上壆位時絕不會弄錯。 Wasabi lemon 及櫻花醋汁可供食客加入調味,嚐過認為與沾汁不太搭調便捨離了。醬油味,濃烈的蝦香味,面頭有薄薄一層油份,應該是用以保溫。醬油中可見不少細細隻蝦,輕微腥味強卻又帶點蝦香。 麵條偏粗,跟混亂拉麵的麵條差不多,質地輕彈,不算太黏身,分開一箸箸麵條不算太難。 蛋有點糖心但難沉在熱汁內良久,蛋黃難免輕熟,糖心蛋還算是入味即是有輕微熟還算是流心及呈漿狀。 叉燒薄片,肥瘦均勻,火炙一下,香氣濃郁,不易痴牙;只得三成肥肉而其餘是軟腍的瘦肉,屬叉燒之完美示範。 服務不錯,

,今天晚上再來排隊試試。

醬油味,濃烈的蝦香味,面頭有薄薄一層油份,應該是用以保溫
。醬油中可見不少細細隻蝦,
輕微腥味強卻又帶點蝦香。

即是有輕微熟還算是流心及呈漿狀。

服務不錯,店員將面及沾汁放上石壆處,感覺比較正宗
,而且有點兒互動。坐在吧枱,看著幾位兄台在廚房內齊心協力
,你加配料我落麵,在空間狹小的廚房內通力合作,上下一心,弄出沾麵
;與某些店子店員在廚房玩手機、閒聊,完全不同。

這家麵店的麵條質素竟然算是不錯,佔中雖然不太熱燙,但是溫度也夠熱,而且蝦味濃郁撲鼻,是其他沾麵店難以匹敵的。
2016-04-10 645 浏览
聽聞麵店老闆與隱家是同一人,而此店質素更勝一籌,今天試過果然名不虛傳。 分別有山葵檸檬、蝦醋及七味粉供調味,嚐了蝦醋,只有醋味沒有特別,所以最後沒加入湯底裡。 這個是海老味噌沾麵,味道較淡卻有種特別香味,內附一隻半熟蛋及兩大片叉燒,平常吃的沾麵湯底只是一味的鹹,而這個我竟可喝兩大口也不覺鹹,加入了櫻花蝦令湯更鮮味 半熟蛋不夠入味,比較失色,但仍做到半熟效果。 叉燒看似肥肉偏多,但吃下去一點也不覺得膩,軟硬適中,入口即化 另點了海老醬油沾麵,個人較喜歡這個,雖然味噌味道獨特,但重口味的我還是喜歡濃郁的醬油味沾麵份量已很多,如真的不夠的話還有三種份量可供加大。吃光麵條後,店員會為你加湯,此時再把湯喝下,才是真正的完滿。說來奇怪,沾麵我愛吃醬油味,但加入湯後喝竟覺得味噌味更加美味
半熟蛋不夠入味,比較失色,但仍做到半熟效果。
沾麵份量已很多,如真的不夠的話還有三種份量可供加大。
早日以為好黑仔,山長水遠由鑽石山入到深水埗,滿心期待食 愛群 的龍蝦扒,點不知佢裝修關門大吉最後無意中走左入一間拉面舖,仲要吾洗點排隊,好味到爆炸,仲成為食最後一碗佢地限量海膽沾麵的顧客!所以提提大家,要食就早點去!一日只營業6小時的「海老名」枱上有指引教你點食!十分細心••海膽沾面,面質軟硬適中,特別適合吾鍾意食"淋"面的人仕。個海膽汁好膿,仲要入面真係有一大舊海膽。個配菜味道複雜,食吾到係咩來,似豚肉,又似刺身,係好特別的味道。。最重要一定要配枱上的醋,鮮味即時提升!仲有個紫菜筲箕,我自己呢就當係碗咁用,方便到不得之了!食曬記得吾好走住,叫佢加湯,飲到一滴不漏!prefect~•••友人點了蝦汁醬油沾面,一樣咁好味•••••都吾知點推介,因為爆左燈!

一日只營業6小時的「海老名」

枱上有指引教你點食!十分細心

••海膽沾面

仲有個紫菜筲箕,我自己呢就當係碗咁用,方便到不得之了!

食曬記得吾好走住,叫佢加湯,飲到一滴不漏!prefect~

•••友人點了蝦汁醬油沾面,一樣咁好味

•••••

都吾知點推介,因為爆左燈!
2016-04-05
  • 海膽沾麵
  • 蝦汁蕃茄沾麵
2016-03-23 834 浏览
一人開飯…餃子變第一次食沾麵事緣今日開工,見到本《飲**女》睇睇下,見到有間特色餃子,但又想試下沾麵…點知玩緣份遊戲,俾我見到“海老” 先…門口有五、六個人…好嘢食是要等吧…哥哥問食乜,問仲有無海膽,仲要是最後一份,超Lucky!!見到d哥哥好認真咁量麵、淥麵、一個pass 一個,或認真就是皇道!!見佢半板海膽咁倒落去麵來到,依照指示食…… 噓噓聲(平時係無聲,努力大大聲)好味吖!個魚醋ok! 用菜夾肉是堅好食!!!溏心蛋更是一流😍食曬,加湯…飲曬…超飽吖多謝幾位哥哥,真心好食…
一人開飯…餃子變第一次食沾麵

點知玩緣份遊戲,俾我見到“海老” 先…

門口有五、六個人…好嘢食是要等吧…

哥哥問食乜,問仲有無海膽,仲要是最後一份,超Lucky!!

見佢半板海膽咁倒落去

麵來到,依照指示食…… 噓噓聲(平時係無聲,努力大大聲)

好味吖!個魚醋ok! 用菜夾肉是堅好食!!!

溏心蛋更是一流😍

食曬,加湯…飲曬…超飽吖

多謝幾位哥哥,真心好食…
2016-03-16
  • 海膽沾麵
2016-03-05 1902 浏览
鮮甜蝦汁沾麵。有水準的配料,值得一試。8/10 「海老名」在我的想吃名單很久。有一天一支弓吃飯,便決定由港島區來長沙灣一試。「海老名」和姊妹店「隱家」一樣隱蔽。幸好來長沙灣地鐵站距離不算太遠, 看見麥當勞旁邊的橫巷便是。店內只得數張座位,店內外都貫徹了沾麵達人Meter Chan簡約平實的作風。海老名是日本地方名。但顧名思義,海老名是主打海老(蝦)沾汁的沾麵。選擇貴精不貴多,分別為海老醬油,海老味噌和海老番茄沾麵,還有限定版的海膽沾汁。我相信味噌應會保留最多蝦味,所以點了這個。再加了八元點了特制櫻花蝦的蝦玉。湯底方面,蝦味挺突出。雖然味噌的鹹香味確有點蓋過蝦湯的風頭,但問題不大。我覺得「周月」曾經推出過的蝦湯沾麵味道較為濃郁一點,但海老名的已是非常不錯。麵條比「周月」的略為幼一點。口感十足,掛湯能力亦不錯。份量大概有300克左右,我屬於中等食量,覺得這份量剛好。不要忘記加入山葵檸檬汁(有輕微山葵辣味的檸檬汁) 或櫻花蝦醋 (是浸著櫻花蝦的白醋),兩樣絕對能有消膩提鮮的作用, 大大豐富了味覺層次。兩大塊叉燒實在非常讚! 相信應為近豬腩的部位。火灼過後帶出了脂香。香濃有肉味,有嚼勁但絕對
鮮甜蝦汁沾麵。
有水準的配料,
值得一試。

8/10

海老名是日本地方名。但顧名思義,海老名是主打海老(蝦)沾汁的沾麵。選擇貴精不貴多,分別為海老醬油海老味噌海老番茄沾麵,還有限定版的海膽沾汁。
我相信味噌應會保留最多蝦味,所以點了這個。

再加了八元點了特制櫻花蝦的蝦玉。

兩大塊叉燒實在非常讚! 相信應為近豬腩的部位。火灼過後帶出了脂香。香濃有肉味,有嚼勁但絕對不韌。可能是近來吃過最好吃的叉燒之一。蛋的流心度很高,但我反而喜歡較熟一點的。
我原以為櫻花蝦玉是櫻花蝦的天婦羅餅,但原來完全不是這回事,而是一碟天婦羅碎。雖然我看不到這碟天婦羅碎和櫻花蝦有什麼特別的關係,但放進沾汁內能大大增進口感。
最後加入下湯後整碗蝦湯後的沾汁湯非常有鮮味,我覺得比「周月」更勝一籌。非常不錯。
喜歡蝦湯沾麵的朋友絕對可以一試。

8/10

2016-03-04 873 浏览
店名有海老字樣,天真的以為,湯裡會有蝦。 走進店裡才發覺,賣的只是蝦汁沾麵。 就選最平宜的一款吧。湯底不濃,但很油。湯裡有兩片肉,超級肥,跟有點蝦腥味的湯底不是很匹配。 麵底一看就知不爽,掛湯能力亦一般。入口鹹味佔了上風,害得蝦味無法用鮮字來形容。跟湯上的流心蛋留到最後才吃。一咬下去,蛋黃就流了出來,是生的,不能叫流心吧。最可怕的還是蛋白,鹹得要命。我放棄了加湯,結賬離開,在店傍老麥處買了一杯新地筒,中和一下口中的鹹味。
店名有海老字樣,天真的以為,湯裡會有蝦。

走進店裡才發覺,賣的只是蝦汁沾麵。
蝦汁醬油沾麵

2016-02-26
2016-02-21 776 浏览
之前睇到雜誌介紹海膽拉麵一直好想試,尋日終於有機會一嘗。間鋪有d難揾,因為鋪外門無招牌,門口又細,繞咗大廈一圈先揾到,原來係m記旁邊。今次我同男朋友好早就去到,大概6點幾,但係入面差唔多坐滿,大概得十個坐位,第一時間問仲有無海膽沾麵,好彩仲有3碗,我就要一碗試下,我男朋友再點另一款櫻花蝦醬油沾麵試下 。海膽膽麵好快送上,首先試一下個湯,好清甜,海膽味唔算太濃郁,另外麵上有雞肉同糖心蛋,糖心蛋啱啱好,流黃,好食,雞肉有驚喜,睇上去好似白灼,但食落好入味,但唔會搶咗海膽鮮味,好夾。跟住就試埋我男朋友碗櫻花蝦醬油沾麵,蝦味好濃,對我嚟講醬油唔算太鹹,可能我平時食開重口味,湯有少少辣,但惹味,不過湯就較油。兩碗比較,我就中意 櫻花蝦醬油沾麵多d,因為味濃,同埋我本身好中意食蝦。總括兩碗都好味。
。總括兩碗都好味。
2016-01-29 1029 浏览
一直都對呢間沾麵略有所聞, 我本身就對沾麵麻麻地可能之前食過既感覺都麻麻地.........今次老公就提議去試下海老名喇深水埗長沙灣一帶我地一向都熟既不過呢間小店既門口位真係隱閉左少少佢係正麥叔叔隔離但又冇咩違和感, 哈哈!我地去到都8點幾, 正值晚飯時間好好彩一入去就有2個位, 唔使等坐底左睇MENU, 佢呢度主打海老既沾麵所以款式都係得3款 - 味增/醬油/蕃茄而係呢個期間都一個限定既海膽拉麵不過一場黎到, 試左佢既主打先啦我同老公分別叫左味增同醬油係度等食期間瞄到隔離位既麵好粗身既麵條, 都有D擔心會唔會口感唔係幾好終於黎到喇~~試飲啖湯, 嘩, 濃味得黎帶有小小微辣可能係佢落左DD辣油去提升味道我既醬油湯底就偏咸, 而老公既味增湯就會清D如果想食到蝦既味道, 試海老味增會比較好~跟住佢既指示, 將一小撮麵放入湯再食點評下先第一下入口有驚喜,驚喜在於麵雖然粗身, 但唔會太硬或過稔, 冇梘水味掛湯能力高, 入口麵同湯都非常之夾一直都覺得食沾麵係特別膩同滯,但呢度就冇呢種感覺, 一路食都保持到個口感唔會走樣再講既係叉燒, 出親去食拉麵/沾麵最驚就係塊叉燒好怕個陣濃烈既豬豬味呢間夾起一
一直都對呢間沾麵略有所聞, 我本身就對沾麵麻麻地

可能之前食過既感覺都麻麻地.........

今次老公就提議去試下海老名喇

深水埗長沙灣一帶我地一向都熟既

不過呢間小店既門口位真係隱閉左少少

佢係正麥叔叔隔離但又冇咩違和感, 哈哈!

我地去到都8點幾, 正值晚飯時間

好好彩一入去就有2個位, 唔使等

坐底左睇MENU, 佢呢度主打海老既沾麵

所以款式都係得3款 - 味增/醬油/蕃茄

而係呢個期間都一個限定既海膽拉麵

不過一場黎到, 試左佢既主打先啦

我同老公分別叫左味增同醬油

係度等食期間瞄到隔離位既麵

好粗身既麵條, 都有D擔心會唔會口感唔係幾好

終於黎到喇~~
試飲啖湯, 嘩, 濃味得黎帶有小小微辣

可能係佢落左DD辣油去提升味道

我既醬油湯底就偏咸, 而老公既味增湯就會清D

如果想食到蝦既味道, 試海老味增會比較好~
跟住佢既指示, 將一小撮麵放入湯再食

點評下先

第一下入口有驚喜,

驚喜在於麵雖然粗身, 但唔會太硬或過稔, 冇梘水味

掛湯能力高, 入口麵同湯都非常之夾

一直都覺得食沾麵係特別膩同滯,

但呢度就冇呢種感覺, 一路食都保持到個口感唔會走樣
再講既係叉燒, 出親去食拉麵/沾麵最驚就係塊叉燒

好怕個陣濃烈既豬豬味

呢間夾起一睇, 有燒過既痕跡

入口一D豬豬味都冇, 亦都唔o鞋口

個邊位連住有少少脂肪部份, 點下D湯黎食好好味

呢度既叉燒真係一讚!

至於配菜, 呢度既沾麵配有一份脆脆+紫菜

原來將D脆脆粒倒埋落去一齊食口感幾特別Bor!!

不得不提係隻蛋, 簡直係一絕

內層既中間係半熟既蛋黃, 再包住流心既蛋黃汁....

個蛋既生熟程度真係無得頂!!!!

食完麵之後將碗放係BAR枱, 師傅會幫你加湯

就咁飲個湯呢, 醬油湯底都係咸左少少

不過試下都無妨既~

整體黎講我同老公都覺得呢度既沾麵好出色, 值得一試

唯一做得麻麻既地方係d荀絲, 個樣好乾爭爭同埋食落去唔爽口

不過留意店既位真係唔多, 我地食完一出黎已經排哂長龍

同埋呢間野都收得幾早架!!

2016-01-25
2016-01-26 1106 浏览
住係葵青區的朋友有日同我講起,話長沙灣有間食沾麵既幾好味💁🏻,聽到我心思思,第二日就同男朋友去左試👫真係好耐冇黎過長沙灣,不過都唔算難搵,地鐵站一出行小小路就到🏃🏻🚶🏻🏃🏻,夜晚鋪頭開六點,同男朋友六點半去到未算好多人,鋪頭入面細細,大概得十個座位到🛋,但個感覺勝在夠親切,可以望住師傅煮麵 🍲,又可以同師傅傾下計講返沾麵先,鋪頭得4️⃣四款沾麵,同三款都係主打櫻花蝦🍤,有🍘醬油湯底,🍥味噌湯底同🍅蕃茄湯底,至於第四款就係㊙️每日十碗限定既海膽湯底沾麵💥依間沾麵麵既粗幼度同湯既濃淡味已經set好左,唔同平時食拉麵咁有得揀,不過都可以另加配料同麵底,咁我同男朋友就嗌左🍥味噌櫻花蝦湯沾麵($88)同🍜海膽湯沾麵($128)睇下個湯先🍲,首先出場既係味噌櫻花蝦湯,蝦湯顔色鮮豔,配上櫻花蝦同蔥碎🌿,濃郁又滋味😋,每張枱上面都有㊙️自加制既蝦醋🍶同山葵檸檬醋🍋,加埋蝦醋入去湯入面,酸酸地更帶出蝦湯既鮮味,大家都可以試下🤘🏻 而海膽湯底比大家睇下,嘩👀,成塊海膽係入面,真係冇厄你真材實料,一啖一滋味,如果兩個湯比較,海膽湯味道偏酸,而味噌櫻花蝦湯味道就較咸,各有各特色而麵條比平時出去食既粗,口感煙韌🍜,上麵

而麵條比平時出去食既粗,口感煙韌🍜,上麵既時候已經配埋兩片叉燒同一隻流心蛋🍳,叉燒肥瘦均勻🐷,一片都成都煙肉片咁長,將個叉燒浸係個湯到食入哂味,而流心蛋一夾,個蛋黃真係湧出黎,係湧出黎💦,而唔係半天掉咁流出黎

好耐都冇食過咁既流心蛋,基本上成餐都好滿意😼,係男朋友大食話麵量唔夠多🙄,大家可以參考下啦🤗
2016-01-25
我兩公婆都喜愛濃味同有咬感嘅面。。呢到完全滿足到我地。。佢地4間分店都試過,還是呢到最好味!!而家每月最少都黎一次佢有三款口味蕃茄:蕃茄味過濃,蓋過左蝦湯,沾面食時還可,但加清湯飲後就失色了味增:同蝦湯係最夾,好鮮!!加湯後更鮮醬油:同蝦湯都好夾,雖然無味增咁鮮,但有另一種口感,我個人十分喜歡!!!呢3個湯底,食前一定要落佢嘅蝦醋同wasabi汁,大概各一湯匙嘅分量,會另到蝦嘅鮮味更出。。面係我地最讚嘅地方。。夠煙硬,夠哂口感,喜歡食軟嘅可以叫師傅煮軟身啲。。食飽飽面,加湯唔好加太多,唔好加超過你淨返嘅湯嘅分量,然後真係要跟佢指示,成碗飲,用匙羹飲真係會唔同左味(好神奇!!)記得要飲哂佢,因為精華就係最後一啖。。
我兩公婆都喜愛濃味同有咬感嘅面。。呢到完全滿足到我地。。
佢地4間分店都試過,還是呢到最好味!!
而家每月最少都黎一次
佢有三款口味
味增:同蝦湯係最夾,好鮮!!
加湯後更鮮