2024-10-29 336 浏览
屋企人本身話喺對面馬路飲茶,我話呢邊有間未試過不如上嚟呢間試吓。基本上見到張點心紙琳瑯滿目心情相當興奮。下午茶嚟講都叫做多選擇。不過見佢午市個套餐又好鬼吸引最後嗌咗個午市套餐。我剔咗要四個點心嗰款,但我鬼掩眼剔漏咗一個。但係入單嗰個冇同我講,亦都冇俾返張入單紙我。跟住我話差一樣點心未黎,印咗張單出嚟睇問佢點解我唔係四個點心個套餐?佢話同事幫我落咗兩個點心個套餐,但由頭到尾都冇人通知過我跟住我話我要返個四個點心嘅套餐,個侍應還訓斥我叫我自己單點就得啦。如果單點係抵過套餐,我就唔會叫四個點心個款套餐。講返食物味道基本上係一般,不過當中比較突出嘅都要講講個芝士海蝦伊麵,啲殼同埋啲肉係分離嘅。陳皮鯪魚球係冇陳皮嘅。糯米包同春卷還好,沙薑豬手都有肉。真係比較好食少少就係個鮑汁鳳爪同埋個松露餃,至少食到個松露醬幾香。仲有臨走去到𨋢口嘅時候都未正式落場個經理已經喺度碌枱,見我媽子行過去廁所。我媽子都同佢講話唔該,佢仲西住面好似阻住佢收工咁。任還出口同我媽子講:「我實讓你㗎!」態度超差。茶市未收㗎,咁快轉場根本就係趕客。希望佢老細見到篇食評,可以正視員工對客人態度㗎問題。
2024-10-24 382 浏览
同屋企人去咗海洋超級漁港,聽聞佢哋推出咗晚飯超值優惠,於是就迫不及待嚟試下。當日去到,差唔多坐滿,想去記得卜枱。炸子雞,$68雞皮炸得金黃酥脆,咬落去嗰一刻,外脆內嫩,雞肉鮮嫩多汁,配上少少鹽,味道一流,呢個價錢超值。脆皮燒腩仔,$68皮燒得又香又脆,肉質軟滑,正。海鮮三寶,$488實在抵食,三寶包括上湯西澳洲龍蝦伊麵、金銀蛋蒜子浸菜芯同脆皮燒鵝皇。上湯西澳洲龍蝦伊麵龍蝦約一斤,蝦肉鮮甜爽彈啖啖肉,個汁濃郁,伊麵吸收咗湯汁嘅精華,好正!金銀蛋蒜子浸菜芯菜心清脆,金銀蛋嘅香味令味道更加豐富。脆皮燒鵝皇鵝皮炸得香口,肉質鮮美,加$100就有半隻。炒蜆,$138蜆肉鮮甜,炒得剛剛好,醬汁好惹味。我哋飲咗大枝藍妹,$29.8清爽又消暑,為呢頓美食畫上完美句號。

炸子雞,$68

脆皮燒腩仔,$68
皮燒得又香又脆,肉質軟滑,正。

海鮮三寶,$488

上湯西澳洲龍蝦伊麵

金銀蛋蒜子浸菜芯
菜心清脆,金銀蛋嘅香味令味道更加豐富。

脆皮燒鵝皇
鵝皮炸得香口,肉質鮮美,加$100就有半隻。

炒蜆,$138
蜆肉鮮甜,炒得剛剛好,醬汁好惹味。

我哋飲咗大枝藍妹,$29.8
清爽又消暑,為呢頓美食畫上完美句號。
2024-10-20 491 浏览
前排同屋企去咗佐敦食飯,餐廳食物質素唔錯,佢哋會提供免費嘅前菜花生同埋甜品紅豆沙,食到好滿足。而且係正地鐵站隔離,位置夠方便,值得推介。一坐低即刻叫咗脆皮南乳吊燒雞,餐廳做緊優惠,半隻都只係38蚊!雞皮好脆,而肉質肥美嫩滑,高質又抵食。脆皮燒鵝拼化皮乳豬,呢個組合真係太正,可以一次過食曬我最鍾意嘅兩款燒味。燒鵝皮烤得夠香口,咬落油脂感十足,乳豬皮則非常香脆,肥而不膩。紅酒燴牛尾煲,牛尾同蘿蔔都煮到好入味。而且夠哂足料,牛尾多到差啲食唔哂。日式海皇什菜煲,海鮮種類好多,有魷魚、蝦、蚌,加埋唔同嘅蔬菜同粉絲,味道清清地又好健康。海洋極品海鮮粒炒飯,炒得好出色,粒粒分明。種類又夠多,配合埋菜粒,口感好豐富。翠塘香滑豆腐,豆腐好滑,食落去甜甜哋有啲似豆腐花,幾啱送飯食。除咗紅豆沙,我哋仲叫咗飲茶時候最鍾意嘅養顏紅棗糕同埋杞子桂花糕。清清地又唔會太甜,仲可以養顏。

脆皮燒鵝拼化皮乳豬

杞子桂花糕、養顏紅棗糕

清清地又唔會太甜,仲可以養顏。
2024-10-08
脆皮燒鵝拼化皮乳豬
杞子桂花糕、養顏紅棗糕
  • 養顏紅棗糕
  • 杞子桂花糕
2024-10-17 304 浏览
同屋企人去咗海洋超級漁港,呢間酒樓主打海鮮,其他燒味同小菜都唔錯,四個人一千都唔洗食到勁飽!炸子雞,$68。外皮炸得超脆,金黃香口,食落好滿足。雞肉嫩滑,唔會太乾,雞味濃郁得嚟帶有淡淡嘅鹽香。🥢脆皮燒腩仔,$68。燒腩仔外皮脆得唔得了,入口即化,脂肪分佈均勻,食落去唔會覺得膩。外層脆皮帶嚟嘅香氣同內裡嫩滑嘅豬肉形成強烈對比,真係一啖接一啖。🥢海鮮三寶,$488呢個三寶都幾抵食,三寶有上湯西澳洲龍蝦伊麵、金銀蛋蒜子浸菜芯同脆皮燒鵝皇。🥢上湯西澳洲龍蝦伊麵龍蝦蝦肉好新鮮彈牙,伊麵吸哂湯汁同龍蝦嘅精華,必食。🥢金銀蛋蒜子浸菜芯好清新,湯底濃郁得嚟帶有蛋香,配埋金銀蛋嘅香味,菜芯索左個湯,好食。🥢脆皮燒鵝皇 燒得外微脆,鵝肉嫩滑,油脂豐富但唔會過膩,鵝香味十足。🥢炒蜆,$138蜆肉好鮮甜,大大隻,洗得乾淨又冇沙,炒得好惹味,正!我哋點咗 大枝藍妹,$29.8冰凍嘅啤酒配埋燒味真係一流,清爽解膩。

炸子雞,$68。

🥢脆皮燒腩仔,$68。

🥢海鮮三寶,$488
🥢上湯西澳洲龍蝦伊麵
龍蝦蝦肉好新鮮彈牙,伊麵吸哂湯汁同龍蝦嘅精華,必食。

🥢金銀蛋蒜子浸菜芯

🥢脆皮燒鵝皇
燒得外微脆,鵝肉嫩滑,油脂豐富但唔會過膩,鵝香味十足。

🥢炒蜆,$138
蜆肉好鮮甜,大大隻,洗得乾淨又冇沙,炒得好惹味,正!

我哋點咗 大枝藍妹,$29.8
冰凍嘅啤酒配埋燒味真係一流,清爽解膩。
2024-10-14 261 浏览
今晚約了家人在這裏吃飯,因為經常路過都看到人流很多,口碑不錯。原來店內很多優惠,價錢適中,來到的時候都有八、九成滿,算是不錯。👍👍👍👍👍晚市優惠二選一:上湯西澳洲龍蝦伊麵,約一磅$238 ,芝士焗另加$30 。西澳龍蝦非常新鮮,龍蝦肉爽口彈牙,味道鮮味,伊麵吸收了焗過的芝士表層香氣,更加惹味。基圍蝦半斤$98,基圍蝦味道鮮甜,肉質爽口,加點辣椒豉油,味道更佳。晚飯優惠孖寶$298紅燒脆皮乳鴿兩隻,乳鴿的滷水味道香濃,皮脆肉嫩,想不到這裏的乳鴿尺寸頗大,是中乳鴿,肉質豐滿,令人回味無窮。籠仔豉汁蒸白鱔,白鱔爽脆可口,豉汁味道香濃,下次再試其他。酥炸新鮮台山大桶蠔$208,炸漿不算太厚,桶蠔蠔味十足,生熟程度適中,非常美味。甜品:紅豆椰汁糕,店員很好,雖然沒有紅豆沙,不過這個紅豆椰汁糕,都非常美味可口。值得一提的是,店內的女侍應,個個都招呼周到,值得下次再來。

晚飯優惠孖寶$298

籠仔豉汁蒸白鱔,白鱔爽脆可口,豉汁味道香濃,下次再試其他。

值得一提的是,店內的女侍應,個個都招呼周到,值得下次再來。

2024-10-12 170 浏览
海洋超級漁港燒鵝拼脆皮乳豬燒鵝外皮烤得恰到好處,肉汁豐富。乳豬嘅皮烤得香脆可口,肉質鮮嫩,配上黃梅燒汁,味道和諧滋味,令人欲罷不能。脆皮南乳吊燒雞脆皮吊燒雞色澤金黃,外皮烤得非常酥脆,香氣誘人,雞肉內部鮮嫩多汁。另外配搭濃郁嘅南乳突出鹹香味,帶出獨特風味,令人食到停唔到。紅酒燴牛尾煲牛尾嘅肉質超軟嫩,全無咀嚼嘅必要,紅酒嘅香氣渾然天成,被牛尾完全吸收。湯汁濃郁,搭配米飯更係絕配,令人胃口大開。日式海皇什菜煲日式海皇什菜煲嘅海鮮同雜菜選擇相當豐富。更有大量粉絲同冬菇,食到暖笠笠,令人舒服滿足。海洋極品海鮮粒炒飯海鮮粒炒飯色香味俱全,海鮮材料多樣,令層次感提升。當中嘅象拔蚌更係非常彈牙。米飯粒粒分明,搭配炒蛋同蔬菜,令人食指大動。翠塘香滑豆腐香滑豆腐口感滑嫩,底下一層蒸蛋,增加家常味道。芡汁豐富,令到整體感覺更滋潤。養顏紅棗糕紅棗糕唔只外觀誘人,口感亦都非常細膩,甜度適中,令人感受到紅棗嘅天然香甜。而且暖笠笠嘅感覺,令人份外舒服杞子桂花糕桂花香氣飄散,令人心情愉悅,口感十分Q彈,搭配杞子嘅清香,非常合適作為餐後甜品。紅豆沙紅豆沙細膩順滑,甜而不膩,係餐廳免費贈送,令整個用餐體驗圓滿結束。
海洋超級漁港

燒鵝拼脆皮乳豬

養顏紅棗糕

杞子桂花糕

2024-10-11 160 浏览
佐敦的海洋超級漁港,環境寬敞舒適,裝修典雅,服務員的熱情禮貌為餐廳加分。餐廳有多款的優惠,有優惠2選1及孖寶晚飯優惠及單點小菜。基圍蝦,顏色亮麗橙黃的圍蝦,新鮮彈牙,帶著海水的鹹香,簡單的白灼烹調方式保留了蝦肉的原始風味,鮮……!晚飯優惠孖寶,當中孖寶有多款的選擇 ,吸引我的是紅燒脆皮乳鴿及籠仔豉汁蒸白鱔。紅燒脆皮乳鴿2隻,皮脆肉嫩,紅燒汁甜中帶鹹,乳鴿的肉質細緻,每一口都是滿足。籠仔豉汁蒸白鱔,豉汁香濃,白鱔肉質鮮美爽口,籠仔蒸煮的方式讓鱔的鮮味完美鎖住。酥炸新鮮台山大桶蠔,外酥脆內嫩,蠔肉肥美鮮甜,酥炸的方式增添了口感的對比,令人回味。食完餐廳還送上紅豆椰汁糕,紅豆的甜香與椰汁的清香完美融合,甜而不膩,為這一餐高質的中菜作為圓滿的結尾, 滿足……

餐廳有多款的優惠,有優惠2選1及孖寶晚飯優惠及單點小菜。

2024-10-09 193 浏览
今日去到海洋超級漁港,環境都幾寬落。後面水箱養住活魚,保持新鮮。海鮮孖寶C 清蒸海藍瓜子班 魚肉嫩滑,配搭薑蔥、蒸魚豉油,一湯匙放 進口內,鮮味十足。 薑蔥爆台山桶蠔煲 大大隻蠔,薑蔥味十分濃郁,亳無腥味。脆皮南乳吊燒雞燒得香脆,雞肉嫩滑。只需68蚊,便可享用一整隻雞,CP值幾高。鮑汁燴滑豆腐今日MVP,果然係店家推介之選。豆腐外皮炸得金黃,內裏嫩滑。鮑汁十分入味。仲有甜品送,紅豆沙香甜,為今日晚餐留下不錯的結尾。

海鮮孖寶C
清蒸海藍瓜子班
魚肉嫩滑,配搭薑蔥、蒸魚豉油,一湯匙放
進口內,鮮味十足。

薑蔥爆台山桶蠔煲
大大隻蠔,薑蔥味十分濃郁,亳無腥味。

鮑汁燴滑豆腐

仲有甜品送,紅豆沙香甜,為今日晚餐留下不錯的結尾。
2024-10-08 150 浏览
屋企人飯聚通常揀中菜,今次呢間酒樓好抵食,而且食物味道好,性價比好好。西澳龍蝦三寶$488 1. 上湯焗西澳龍蝦配伊麵龍蝦有一整隻,肉質爽口,食得出係新鮮龍蝦。伊麵麵質唔會過淋,吸晒上湯好入味,份量多都足。2. 燒鵝皇(例)我哋碟燒鵝有燒鵝髀好正,燒鵝皮充滿光澤,油香十足,真係皮香肉嫩。3. 金銀蛋蒜子浸時菜菠菜滑嫩,金銀蛋足料,有啲蒜子上湯浸住,浸浸地好入口,一大碟都清晒。冰鎮咕嚕肉$138咕嚕肉夾起有拔絲效果,經過冰鎮後外皮更加香脆。咕嚕肉唔會好肥膩,肉質瘦得嚟鬆化,仲有香甜嘅菠蘿、爽口青椒、車厘茄呢啲配菜。清蒸生猛沙巴龍躉仔$148龍躉仔超級嫩滑,火候控制超好剛好,啖啖肉,新鮮。脆皮南乳吊燒雞(1隻)$68 呢個係晚市優惠,$38半隻$68一隻,超抵而且好高質。燒雞皮脆肉嫩,入味,再沾上南乳醬好惹味,我勁鍾意。最後酒樓送上免費的紅豆沙都好足料,起沙又有有果皮香。

西澳龍蝦三寶$488
1. 上湯焗西澳龍蝦配伊麵

2. 燒鵝皇(例)

3. 金銀蛋蒜子浸時菜

冰鎮咕嚕肉$138

清蒸生猛沙巴龍躉仔$148
龍躉仔超級嫩滑,火候控制超好剛好,啖啖肉,新鮮。

脆皮南乳吊燒雞(1隻)$68

最後酒樓送上免費的紅豆沙都好足料,起沙又有有果皮香。
2024-10-05 193 浏览
每當經過佐敦道新寶廣場,都想嚐試樓上一家酒樓,今晚就約了好友專訪三樓的一家酒樓。我們點了特價自選孖寶:金銀蒜蒸元貝~葱、生蒜和熟蒜一起蒸元貝,凸顯其海鮮味,而粉絲吸收了元貝和生熟蒜的精華,令整道餸加添色香味。豉椒洋蔥炒蟶子~豉椒加洋蔥味道香濃卻沒有掩蓋蟶子的鮮甜,且爽口兼彈牙。繼而再選:冰鎮咕嚕肉~咕嚕肉搭配酸甜醬很惹味,而冰鎮後的咕嚕肉外皮酥脆內裡鮮嫩,甜甜酸酸內暖外冰凍,使整道菜增添獨特風味。啫啫蝦乾生菜煲~材料以蝦乾和豬肉碎搭配新鮮的生菜,透過廚師用心的烹調方式,口感豐富,味道香濃,清脆的生菜配合蝦乾的鹹香,令人回味無窮,吃過不停。炸子雞(半隻)~皮脆肉嫩,點些特製醬汁,味道更昇華。最後送上紅豆沙來完結這頓愉悅的晚膳

我們點了特價自選孖寶:

豉椒洋蔥炒蟶子~豉椒加洋蔥味道香濃卻沒有掩蓋

蟶子的鮮甜,且爽口兼彈牙。

繼而再選:

冰鎮咕嚕肉

啫啫蝦乾生菜煲

炸子雞(半隻)~皮脆肉嫩,點些特製醬汁,味道更昇華。

最後送上紅豆沙來完結這頓愉悅的晚膳

冰鎮咕嚕肉
啫啫蝦乾生菜煲
2024-10-03 142 浏览
   與幾位波友打完波,在佐敦找地方一起晚飯啤一啤!想坐得舒服一點選了新寶廣場3樓的 [ 海洋超級漁港] ( 深海龍躉專門店) 吃中菜。選這裡晚飯一定冇得輸! 宴客 ,家常 菜式選擇多豐儉由人,優惠又特別多經濟實惠!今晚我們點了抵食孖寶和晚市優惠餐菜式,既是深海龍躉專門店當然也要點上個龍躉菜式吧。先來冰凍特價大啤 29.8元,好抵飲!啤一啤先!再點海哲燻蹄 68元海哲燻蹄又爽又脆邊飲邊吹水不樂亦乎也!流浮山式炆龍躉頭腩 208元這個菜很有風味,內有腐竹,冬菇,燒肉.....等。材料足味道調得滋味!頭腩入味,腩肉滑而厚啖啖肉,頭骨吮得也很滋味。孖寶 298元選了燒鵝 拼  炒蟶子份量是例牌,可加80元半隻,雖然皮不至十分酥脆但有肉香,味道也很不錯。炒得鑊氣十足的蟶子爽脆口感很惹味。脆皮南乳吊燒雞 / 半隻, 優惠價 38元雞皮非常酥脆有油香,肉質嫩滑點點南乳醬風味出來了,餸啤酒一流!食得滋味,飲得暢快,好抵食!
   與幾位波友打完波,在佐敦找地方一起晚飯啤一啤!
先來冰凍特價大啤 29.8元,好抵飲!啤一啤先!
再點海哲燻蹄 68元
海哲燻蹄又爽又脆邊飲邊吹水不樂亦乎也!
海哲燻蹄
流浮山式炆龍躉頭腩 208元
流浮山式炆龍躉頭腩
頭腩入味,腩肉滑而厚啖啖肉,頭骨吮得也很滋味。
孖寶 298元
選了燒鵝 拼  炒蟶子
燒鵝
炒得鑊氣十足的蟶子爽脆口感很惹味。
炒蟶子
脆皮南乳吊燒雞 / 半隻, 優惠價 38元
南乳吊燒雞
食得滋味,飲得暢快,好抵食!
2024-09-26
海哲燻蹄
流浮山式炆龍躉頭腩
燒鵝
炒蟶子
南乳吊燒雞
與家人在左敦這家海鮮酒家享受一餐海鮮宴, 不用舟車勞頓走出郊區,十分方便又合價😃為處商廈三樓, 電梯可直達, 雅緻裝修, 看來客流亦盛😀先點了優惠價菜式:炸子雞(半隻), 特價三十八元, 超值又好食, 皮脆肉嫩有熱度😋再來四款海鮮菜式:魚湯芹香浸肥蜆, 濃郁湯底加上香芹特別氣味, 大量粉絲墊底,蜆肉肥美😋蒜蓉粉絲蒸開邊大海花蝦, 八隻中蝦伴以大量蒜蓉粉絲開邊蒸, 上桌時熱氣騰騰, 蝦肉爽口彈牙,有水準😋自選特價孖寶:金銀蒜蒸元貝, 金銀蒜比單蒜蓉又是另一種味感, 元貝 爽嫩脆又新鮮, 蒸煮火候到位😋豉椒洋蔥炒蟶子, 炒得香濃, 蟶子入口有嚼感, 配豉椒洋蔥份量好多, 佐酒佳選菜式😋蒜蓉菜心, 蒜蓉香味足冇油脂感, 菜心爽口,咬落冇渣, 正好中和海鮮鮮味😋更有加送甜品紅頭沙😋這家市區酒家食海鮮真係方便又經濟👏👏

為處商廈三樓, 電梯可直達, 雅緻裝修, 看來客流亦盛😀

先點了優惠價菜式:

香湯芹香浸肥蜆
蒜蓉粉絲蒸開邊大海花蝦
蒜蓉菜心
2024-10-02 130 浏览
中秋雖然過咗,但係仍然都係相聚團圓嘅好時刻。舅父喺加拿大返咗嚟,表姐就喺美國返咗嚟,所以趁住呢個機會我哋就又相聚下。海洋超級漁港菜單📋鴻運乳豬燒味大拼盤當紅脆皮燒頂乳鴿王西芹蜜豆油泡花枝片蚌仁清蒸生猛大海花尾班紅燒瑤柱魚肚燴海皇羹豉椒炒蟶子皇煎米粉金沙大明蝦球拌百花球鮮蟹肉扒雙時蔬乾炒福建飯長壽大肚包椰汁紅豆糕特別推介➡️鴻運乳豬🐖燒味大拼盤,廣東人最鍾意食燒味,燒味拼盤多樣化就可以迎合唔同嘅人。清蒸生猛大海花尾班🐟,火喉控制得恰到好處,魚肉剛剛好離骨,魚肉十分嫩滑,加上薑蔥,配合豉油,超美味。豉椒炒蟶子皇煎米粉,蟶子鮮味十足,肉質爽口,配上煎米粉,米粉索曬啲豉椒汁非常好味。金沙大明蝦球拌百花球,金沙大蝦🦐,入口超重鹹蛋黃味,正👍🏻個個食到超飽超滿足。#香港#美食#佐敦#粵菜#foodie
中秋雖然過咗,但係仍然都係相聚團圓嘅好時刻。

海洋超級漁港

乾炒福建飯
長壽大肚包
椰汁紅豆糕

特別推介➡️
鴻運乳豬🐖燒味大拼盤,
廣東人最鍾意食燒味,燒味拼盤多樣化就可以迎合唔同嘅人。

金沙大明蝦球拌百花球,金沙大蝦🦐,入口超重鹹蛋黃味,正👍🏻

個個食到超飽超滿足。

#香港#美食#佐敦#粵菜#foodie
2024-09-21
2024-09-30 112 浏览
同屋企人食飯,中菜始終係首選~第一次黎佐敦呢間酒樓,平靚正!呢度海鮮特別出色,又抵食!平日夜晚黎都座無虛席~✨上湯西澳洲龍蝦伊麵近來做緊半價,只需要二百幾蚊,龍蝦好大隻好多肉😍✨自選孖寶有好多海鮮可以揀,我就揀左清蒸生猛沙巴龍躉 + 黃金沙撈海花蝦。呢個組合勁抵食,條龍躉大條到⋯啲魚汁送飯一流!而海蝦就由鹹蛋黃煎成,好惹味~✨豉汁帶子蒸豆腐好喜歡呢道菜!豆腐滑嘟嘟手,加上有豉汁香味嘅帶子✨冰鎮咕嚕肉外層冰鎮住,外脆內軟、外冷內熱嘅效果,甜酸度剛剛好~仲有啲菠蘿、青椒、蕃茄仔增添清新感。
同屋企人食飯,中菜始終係首選~

✨上湯西澳洲龍蝦伊麵
近來做緊半價,只需要二百幾蚊,龍蝦好大隻好多肉😍

✨自選孖寶

✨豉汁帶子蒸豆腐
好喜歡呢道菜!豆腐滑嘟嘟手,加上有豉汁香味嘅帶子

✨冰鎮咕嚕肉

2024-09-12
2024-09-27 867 浏览
  今日陪爸爸到佐敦一間百貨公司購物完畢,11順道吃個晚飯才回家。他帶我到平日經常飲茶的酒樓「海超級漁港」吃中菜。表示這家晚市抵食又好味!入門已見有多項優惠套小菜及大小宴會套餐等。這裡環境舒服枱與枱之間相隔寬敞,還有適合社團,商務,家庭朋友聚會是夠私人空間的開揚廂房。菜牌多款孖寶套餐推介,廚師推介,前菜......等等。點了冷盤~海哲拼燻蹄  $ 68海哲超爽彈,燻蹄入味柔軟。孖寶套餐 $ 298從多款不同配搭小菜中選了燒鵝和炒蟶子。蟶子爽脆鲜甜味道調得滋味夠鑊氣。!燒鵝~皮脆,肉香嫩滑也很入味,而且份量很足。昨晚市優惠賽牌中發現有南乳吊燒雞,這個菜是我的至愛當然要點上一個!南乳吊燒雞半隻 $38吊燒雞原價 $118半隻,現在 $ 38 實在太抵食了!半隻賣相漂亮!相當有份量!外層炸得金黃色的皮薄帶脆,肉質嫩滑點上甜甜南乳醬汁滋味無窮!這道菜做得當出!香煎白飯魚雞蛋  $ 118這道家常小菜很有親切感,在家作總是水汪汪的,在這裡可嚐到菜的原風味了~夠乾身,嚐到蛋香,蔥香白飯魚鮮味等。這頓晚飯吃得很滋味滿足!超級抵食!真是晚飯首選好地方!
入門已見有多項優惠套小菜及大小宴會套餐等。
菜牌多款孖寶套餐推介,廚師推介,前菜......等等。
點了冷盤~
海哲拼燻蹄  $ 68
海哲超爽彈,燻蹄入味柔軟。
孖寶套餐 $ 298
從多款不同配搭小菜中選了燒鵝和炒蟶子。
蟶子爽脆鲜甜味道調得滋味夠鑊氣。!
燒鵝~
皮脆,肉香嫩滑也很入味,而且份量很足。

南乳吊燒雞半隻 $38
吊燒雞原價 $118半隻,現在 $ 38 實在太抵食了!
香煎白飯魚雞蛋  $ 118
夠乾身,嚐到蛋香,蔥香白飯魚鮮味等。
這頓晚飯吃得很滋味滿足!超級抵食!真是晚飯首選好地方!
2024-09-24