2010-01-29 69 浏览
今次系第二次黎食.第一次系11月尾. 系朋友搵到咁平所以话去食.原来系呢2个月间佢同不同的人黎左食左5次我只系谂到...钱作怪.不过比其他地方呢度都几好嫁啦.好多地方都有酱油个d又加钱又成,条数真系会计师都唔知点搞好.不过呢度唔会.上次食个时出菜都几快都几足,今次客人少好多反而有以下好笑野.先系黎得好迟下. 平均系叫左之後成十分钟先到.但系呢就多到我惊...唔知系我朋友痴左定系咩...d丸唔系几粒咁上系成大碟...不过我地反而玩得好开心woo.汤底我见意沙爹之後自己加棘好d因为麻棘太多椒碎好似食沙咁...上次同朋友讲左佢今次都系咁叫.肥牛都好新鲜系会劲叫, 咁当然唔系和牛个d咁正啦.滑牛先系主打. very good!不过呢度就无海鲜打.都ok食得过.不过叫汽水个时就要小心.佢有分支出or机出. (支not free;机is free)
今次系第二次黎食.
第一次系11月尾. 系朋友搵到咁平所以话去食.
原来系呢2个月间佢同不同的人黎左食左5次

我只系谂到...钱作怪.

不过比其他地方呢度都几好嫁啦.
不过呢度唔会.

先系黎得好迟下. 平均系叫左之後成十分钟先到.
但系呢就多到我惊...

唔知系我朋友痴左定系咩...
d丸唔系几粒咁上系成大碟...
不过我地反而玩得好开心woo.

汤底我见意沙爹之後自己加棘好d
因为麻棘太多椒碎好似食沙咁...
上次同朋友讲左佢今次都系咁叫.

肥牛都好新鲜系会劲叫, 咁当然唔系和牛个d咁正啦.
滑牛先系主打. very good!
不过呢度就无海鲜打.

都ok食得过.
不过叫汽水个时就要小心.
2010-01-28
2009-12-29 39 浏览
今日同男朋友成八点几九点先去食饭无话要食咩, 本来谂住求其食完早d番屋企经过旺角荷里活楼下见到呢间九点後78蚊全包, 又几平, 汽水仲任饮两条友唔系好肚饿, 食少少, 坐一下, 饮可乐, 都只不过160蚊实收落楼咪上去试下罗又唔系爆多人喎八点七问个知客话八点九先派飞拎左飞唔系等好耐就九点一就有位啦 食开十下十下都知当然叫左锅底先啦莞茜皮蛋唔驶加钱, 当然唔驶谂啦唔驶一分钟就到仲叫左可乐饮住等之後恶梦开始九点半都仲未有野食追左部长同经理两次九点七先有第一轮肥牛得一条六片我地两个牛精点够分男友即时入多张单点多两份牛肉等啊等, 又等啊等无论上菜阿婶部长经理催左都等於无催男友见无野到, 又再入多两张点菜就纸平时无耐性闹人无本既男友今日因为有本书响手, 好专心睇书不过等到十点二佢终於叫左个外表成熟好似最大粒既经理狂插猛插, 再比多一张单由经理落单十点三终於殷多四碟食到一肚气埋单下次唔再黎算数点知张单居然收200蚊原本饮左五支可乐佢收多四十蚊问经理, 佢话任饮既汽水系一札札咁我地叫汽水, 你又比支装我地佢话可能落单时沟通有d误会, 不过你地都饮左喇言下之意: 你地都饮左喇, 快d比钱啦好正常地又比
今日同男朋友成八点几九点先去食饭
无话要食咩, 本来谂住求其食完早d番屋企

咪上去试下罗
又唔系爆多人喎
八点七问个知客话八点九先派飞
拎左飞唔系等好耐就九点一就有位啦

食开十下十下都知当然叫左锅底先啦
莞茜皮蛋唔驶加钱, 当然唔驶谂啦
唔驶一分钟就到

我地两个牛精点够分

男友即时入多张单点多两份牛肉
等啊等, 又等啊等
无论上菜阿婶部长经理催左都等於无催
男友见无野到, 又再入多两张点菜就纸

平时无耐性闹人无本既男友
今日因为有本书响手, 好专心睇书
不过等到十点二
佢终於叫左个外表成熟好似最大粒既经理
狂插猛插, 再比多一张单由经理落单

十点三终於殷多四碟

食到一肚气
埋单下次唔再黎算数

点知张单居然收200蚊

原本饮左五支可乐佢收多四十蚊
问经理, 佢话任饮既汽水系一札札
咁我地叫汽水, 你又比支装我地

佢话可能落单时沟通有d误会, 不过你地都饮左喇
言下之意: 你地都饮左喇, 快d比钱啦
好正常地又比男友狂插猛插

最後经理话既然都饮左, 汽水钱计一半

最後总结
九点後78蚊全包一位好抵食
价钱都已经咁平, 野食无话可说, 无得期望霜降雪花牛, 只有两个字新鲜
不过火锅都已经唔驶煮唔驶炒
都要半个钟都未有野食
唔该炒哂班厨房执码仔

2009-12-29
  • 慢切肥牛
2009-11-24 14 浏览
星期日晚上去了呢个打边炉, 近期叮了很多次, 选呢个我同男友都未食过既$108 食2个钟, 有3个不用加$选既汤底我地选个清汤, 酱油可以自由混,食物都有几多简既, 新鲜肉类有鱼, 猪, 牛, 鸡, ....., 肉类几新鲜, 冇标"水" 菜同茹都新鲜既, 好过"美心" 打边炉落左3次order, 美中不足要等佢地拎食物既时间耐左d~
$108 食2个钟, 有3个不用加$选既汤底
, 肉类几新鲜, 冇标"水"
菜同茹都新鲜既, 好过"美心" 打边炉
落左3次order, 美中不足要等佢地拎食物既时间耐左d~
2009-11-22
2009-11-19 12 浏览
个日谂住生日,又见到某本饮食XX介绍有好多鱼类,价钱又OK,我同我老公都好锺意食鱼,咁咪去试试罗!!一入到去叫咗个皮蛋芫茜汤底,开始点嘢食,我地点咗肥牛,鲩鱼片,鳝片,鸡肉同菜等等!!叫完嘢就去攞酱料!攞完酱料,个西装友经理攞咗碟虾黎,我奇怪问佢:我地无叫噃!!系咪送架?佢好悔气话:唔系送架,你要既话$18一碟,你要唔要呀??我觉得奇怪啦!!你送错野唔使咁悔气呀?咁我咪话:唔使啦!!唔该!!西装友经理即刻话:哦!要钱就唔使啦!!佢无野呀!!佢送错仲要咁!!!!跟住D野送黎啦!!D鲩鱼片同鳝片好唔掂,又唔新鲜!个D鱼身全乾而且好腥,我地都系叫咗一次!!!食到一半,隔离枱走,我见阿姐收野..........佢将人地食剩既菜比经理,仲话话唔好浪费,D菜贵......!!!!唔系呀!!!!我地睇住经理攞入厨房,我同老公即刻食唔落!!大家去既话真系要小心!!谂清楚先
个日谂住生日
佢无野呀!!佢送错仲要咁
!!!!
,我地都系叫咗一次!!!
!!!!我地睇住经理攞入厨房
,我同老公即刻食唔落!!
大家去既话真系要小心!!谂清楚先
2009-11-17
庆祝纪念
  • NON
2009-11-06 4 浏览
最近天气凉凉地, 打算打边炉.....行行下见到呢间野, 未试过咪入去试下...18:15 入座....o个时得3,4 张枱有人, 再加3大张枱旅行团d 围餐, 以为太早未有人ja系入座时佢问我地人齐未, 只可以食两个钟, 我地话okay 无问题然後我地坐低, 再点野食, 点完都要等十几分钟都未有野黎....19:00 既时候, 有两个朋友後JOIN, 心想应该都OKAY 无问题喇...都仲有一个钟多D时间....乜都食饱喇....当去到20:10 既时候我地都已经食到尾升, 打算清晒D 野食唔好浪费已经有人拎张单黎叫埋单, 咁都好正常, 够钟CUT 单...咪俾钱罗俾完钱一阵之後, 个职员又走黎, 话够钟喇喎, 你地要走....我地问可唔可以俾多少少时间清埋枱面D 野先走佢话: "俾多十分钟, 出面有好多客, 如果无客我地都唔会赶你地走!!" 过左2分钟, 前前後後有4-5 个着西装既高级D 既职员走黎望住我地头先话俾十分钟我地个个人又话, 你地宜家要走喇喎, 我话你地系咪唔会计我地浪费食物既罚款先?? 男职员话唔会我同男既职员讲, 俾多3分钟...停一停食埋口里面旧野先都得呱..

都仲有一个钟多D时间....乜都食饱喇....

我地问可唔可以俾多少少时间清埋枱面D 野先走

头先话俾十分钟我地个个人又话, 你地宜家要走喇喎,
我话你地系咪唔会计我地浪费食物既罚款先?? 男职员话唔会
我同男既职员讲, 俾多3分钟...停一停食埋口里面旧野先都得呱...
3分钟都唔等得? ...个男职员话...3分钟出面D 客都唔等得???????下下下

点知个女职员又话, 你地可以每人俾多$30 加钟, 咁咪唔驶食得咁辛苦罗

跟住我叫佢咁你地开始执枱喇!! 个男职员话: "你地唔起身我地唔会开始执架喎!!!"

结果我地咪执野走人huffy:

隔离枱有两个女仔都话, 落左单咁耐都唔黎, 时间又set 死2个钟要走人
咁即系唔驶点食架喎....确实佢地坐左成20分钟连汤底都未上.....

任食火锅够钟CUT 单好正常, 但围住你赶人走真系未见过又未试过....
最抵死系出到门口, 仲以为出面好似稻香O个D 人多咁多人...
点知得4个人系到等
原来4个人对於佢地黎讲系好多客

我地都奇怪系旺角咁方便既地区, 环境都唔差既酒楼要做旅行团围餐,
原来咁既服务态度, 真系以後都唔驶我再去.....

差差差差差差差差!!!!
2009-11-06
2009-09-16 8 浏览
平时我系CD-ROM (read only), 不过实在忿忿不平, 点解依间甘既烂鬼酒楼都可以有20个好评~~除左地点"就脚"之外我真系讲唔出任何好处, 依度既食评真系令我出奇到o咀讲番我既个人经验先, 话说早几个星期同同事食farewell 饭, 佢地提议食"打边炉", 而我就只系志在送别同事, 所以冇为意去咩地方食, 谁不知去到依个旺角荷李活商场lift 口, 我心知不妙, 断估唔会就系依间海天酒楼啊ma, 说是迟那是快, lift口一开, 真系心想事成啊. 当时我就醒起第一次"帮亲"依间黑店既惨痛经历, 当时系圣诞节, 我同我个朋友2丁友去食任食打边炉, 当时人唔多, 我同朋友叫左个"嫌茜皮旦汤", 我地打开一试, 好似滚水加盐甘, 可以讲系冇味既, 之後我地叫可乐饮, 当时个啊姐话得支装冇罐装, 但就贵2蚊, 俾着平时就唔叫既喇, 但话哂大事大节, 豪一次喇, 就系我地饮紧可乐既时候, 我竟然见到另一个啊姐施施然law住几罐罐装可乐去隔离"木台", 我地当然好礼貌甘问个啊姐咩仲有罐装可乐咩, 佢话有啊, 甘我地可乐就已经开左喇, 佢地理所当然唔会换俾我地喇, 依个都其次, 戏玉

依个都其次, 戏玉黎喇, 我地等紧d "食送"既时候, 见到有个婶婶(比啊姐更大年纪, 估计有5,60)系隔离"木台"收野, 当时我都觉得好奇怪, 点解清"木台"会叫个啊婶就唔系啊姐收既? 咩啊婶唔系洗碗既咩?我再睇落去, 迷底经已解开喇, 原来个啊婶系度简下有咩系食净既, 大无私样甘一碟碟收番埋去, 我见到此情此境, 真系胃都反啊, 虽然我知酒楼餐厅多败类, 但都唔好甘自然好冇, 系度一获个收哂d "食送"番後糷慢慢简啊.
系甘既心情底下, 我已经全部食物既感觉打个5折, 仲要的确系好唔好食, 我地叫左劲多次菜又冇黎, 追问之下佢地话已经售完, 当时10点都唔到, 竟然可以一款菜都冇, 厉害~
我都仲帮佢讲说话, 可能系圣诞节多人(?!)所以食哂喇, 但讲番早2个星期个次去食, 咩日子都唔系, 个啊姐竟然都可以话:"你点左冇到个d就系冇既喇, 冇黎既你咪再点lot", 我地听足佢话, 点够3次, 为时30分钟, 一碟都冇到, 段估唔系又食哂啊, 之後我地追佢个个黑西装恶形恶相男经理, 佢仲爆:"你地追我都冇用既, 我求其俾d野你都冇意思既", 我当时就真系火喇,:"我依家系一碟都冇黎过啊, 依家你仲要唔要入去追啊"~佢先死死地气走左去, 其实我唔知佢系有冇帮我地追既, 点知过左一阵, 佢送左成7,8碟菜过黎, 难道d菜系新鲜"掷"既~??
依个甘既男经理, 由一开波已经态度恶劣, 我地一坐低等个煲, 等左成20分钟先追佢, 佢都好似怪责既口"敏"讲:"你地7点50先入黎ja ma, 依家先8点10, "我话:"甘仲唔够耐啊??仲要等几耐先够啊甘!" , 再之後佢又系度大大力收"吉碟", 其中有一碟只系得番一块1毫子甘大既牛肉仔", 佢竟然都仲要"拎起佢, 再law下低个几只吉碟, 我同事好礼貌地同佢讲:"唔该你收埋依只碟啊", 话都未说完, 佢就已经声大大叫停我同事:"得得得, 我会收" 口水花四飞, 相信唔少已经飞左去我地d"食送"度

甘既服务态度, 甘既质素, 仲要唔平既价钱, 估唔到都可以捱得过依个卷走甘多美食餐厅酒楼既金融风暴, 除左因为大家食野口味特殊之外, 本人真系谂唔到咩原因喇~~~
  • 呕吐味既蕃茄汤
  • 同滚水加盐味既嫌茜皮旦汤
2009-08-02 15 浏览
咸水角很新鲜。(这是非常重要的,只有新鲜的咸水角才做到外脆内软的口感。)香脆得来不会觉得很油腻热气。外皮的厚度适中,最怕簿得像纸的”半透明皮”;又或者厚得像糯米糍的粉团!!内馅丰富, 味道偏咸, 但非常惹味, 与糯米皮同吃极为美味。可惜体积较小,可以一口气吃掉整碟呢!

香脆得来不会觉得很油腻热气。

可惜体积较小,可以一口气吃掉整碟呢!
  • 咸水角
2009-06-09 7 浏览
扣肉不错, 肥瘦适中, 肥肉入口不腻, 梅菜味道适中, 碟底汁液不多o可能长假期晚上, 人客太少, 所以楼面有点呆滞缓慢o

可能长假期晚上, 人客太少, 所以楼面有点呆滞缓慢o
2009-05-29
  • 梅菜扣肉
2009-04-08 15 浏览
在街上收到海天亚洲渔港派的单张,上面印着六十八元一位的任食自助餐,当然除了六十八蚊之外,还要给十八元的汤底及九蚊的酱料费,实际上每位连加一要付出一百零五元。 这裹的枱间距离够阔,不会像旺角有些酒楼那麽挤廹,虽已开业有一段时间,楼面仍然新净,用餐环境算合格了。 坐下後先叫了一个皮蛋芫茜汤底,随即拿着煱料单掦了很多款窝料,不用等超过十分钟汤底便巳大滚,大部分第一轮锅料也到齐了,虽然包的锅料都不是贵价货式,但一些大路的锅料都有唔少选择,有美国肥牛、鸵鸟肉、、牛柏叶、狮子狗鱼旦、手打三宝丸、鱼片、水饺、云吞、脆肉鲩鱼片及腩、猪肉青、芋丝扎、炸鱼皮、芋头干及各式蔬菜。 酒楼为火锅的食客提供了一张酱料长枱,上面有超过二十种酱料,我根据卫视饮食节目介绍的比例,自行调较了一碗混酱,七分蔴酱、二分花生酱、一分辣酱再加炒蒜蓉、香葱粒及火锅豉油,这酱醮羊肉最啱食,连肥耶苏都满意这碗酱的味道。 另外火锅还包全晚任饮夏枯草及酸梅汤。平日晚上八时半後时不用一百元埋单,假日及星期日照常收费,不过限时两个钟,一般来说应该都够时间食,咁嘅价钱,食物质素又算够质量,虽然有漏单情况出现,但在旺角算是抵食之选了。

酒楼火锅的食客提供了一张酱料长枱,上面有超过二十种酱料,我根据卫视饮食节目介绍的比例,自行调较了一碗混酱,七分蔴酱、二分花生酱、一分辣酱再加炒蒜蓉、香葱粒及火锅豉油,这酱醮羊肉最啱食,连肥耶苏都满意这碗酱的味道。 另外火锅还包全晚任饮夏枯草及酸梅汤。

多款锅料
鸵鸟肉
牛柏叶、狮子狗鱼旦、手打三宝丸、鱼片、水饺、脆鲩片
  • $68 任食火锅
2009-03-30 2 浏览
今日同D之前工作识的朋友GATHERING, 其中一个朋友提议去海天, 因为贪其地方就脚, 坐得耐兼平。但一去到佢就俾错左枱我地, BOOK的时候是BOOK 火锅, 却给了一张中菜枱, 结果佢攞左两个电磁炉过来, 不过一路换枱上的摆设, 一路都黑脸。之後去拿酱料同野饮, 因我地有11个人, 兼且坐了在中菜那边, 出去斟野唔系太方便, 问佢有无个吉JAR, 俾我地装野饮, 点知佢话无呢D JAR, 要我地逐个攞杯出去斟。但实际上, 我见如果中菜D人饮野, 都系一JAR JAR的喎…叫野食, 好难搵侍应之余, 甩单甩得超严重, 叫6-7碟肥牛(分两张叫), 结果只来了两碟…写左两次猪润, 结果一次都未来过, 鸡件写两次来一次…D侍应又叫极都唔应, 要俾纸或追野都好慢, 举极D侍应见到都话「等等, 转头过来﹗」然後转到头甩都不见踪影。 已是一张接一张的写, 都可以枱面起码有半小时除两炉外, 一样食物也没有…=.= 第一次食任食火锅食到枱面无哂食物但11个都仍是肚饿的…埋单时, 仲要计错数…11个计左13个, 好错朋友CHECK 单, 佢话计左预订时的人数喎…但系预订同实际唔同的嘛…唔通我BO

埋单时, 仲要计错数…11个计左13个, 好错朋友CHECK 单, 佢话计左预订时的人数喎…但系预订同实际唔同的嘛…唔通我BOOK 9个, 实际11个, 你又睇BOOKING唔睇实际人数咩!

要食火锅, 尚有很多选择。这间的服
2009-03-29
好耐冇见过龙虾做咁平喇,$6.8一両,虽然系南非龙虾,但系亦都唔差先叫只"烧乳鸽"热一热身先,几鲜味喎,似新鲜货,味道刚好皮亦脆,骨都几软,$28一只食得过呀主角黎喇.... "上汤焗龙虾 " 重三斤十四両..... 早前团年叫过一只类似既要千几蚊家阵四百几就食到食喇.........一啖放入口,新鲜既味道立即涌现,配合埋上汤味道简直锦上添花,肉质非常爽口,烹调火侯刚刚好,师父绝对冇浪费左呢只龙虾呀忍唔住要同件龙虾肉影个特写呀.......正1. 烧乳鸽 $282. 上汤焗龙虾(三斤十四両) $4223. 茶,芥,加一埋单合共 $528总结两样食物都几好,$6.8一両龙虾真系好抵食,环境,卫生同服务都几好,等出左粮会再黎试多一次龙虾,希望佢地个优惠做长D啦

主角黎喇.... "上汤焗龙虾 " 重三斤十四両.....
早前团年叫过一只类似既要千几蚊

3. 茶,芥,加一
埋单合共 $528

• $6.8一両龙虾
2009-02-28 7 浏览
两公婆食都冇野好食,本身想去潮楼隔离0个间上海野度试,点知排队排到LIFT 口,算吧﹗上多一层食乜都好啦!哇!估唔到下面0个层咁热闹,上一层咁静。坐低左,见到个菜谱得咁鬼少野,得一张纸,我就明白点解呢度会咁少人啦!食野选择真系少左D。侍应话龙虾做推介,6.8蚊一两,我地都好耐冇食过龙虾,都想试下,打算叫佢俾二斤左右俾我地,点知,佢俾我地睇二斤既龙虾,竟然系三只细野放埋一个袋度叫二斥松D!搞错呀!好搵笨架喎!後尾老公决定一系唔食,食就梗系要啖啖肉!佢出去楝左只三斤左右的。我觉得如果真系傻下傻下咁要左三只细既,我以後一定唔会再入呢间野度食饭!咁都SERVE得就好唔老实啦!你估食虾瞉咩!不过,呢度都过一段落喇!因为我地只龙虾好多肉好弹牙。芝士焗龙虾-------首先龙虾系芝士焗!好好味!佢系用油拖左一拖先拿去焗!外面脆脆地加埋真系啖啖肉!好好味!芝士又唔太GREASY, 龙虾质感又烟靭,好得!我地尽食都只食到三分一,净番超多拿走!鲍片咸蛋节瓜煲------哇!个煲正常SIZE,但系, 入面既节瓜料唔知系缩水定系乜,好似俾人偷食完咁!好细窝,本身想问下个经理,後尾放弃左,可能因为节瓜佢系切到超

鲍片咸蛋节瓜煲------哇!个煲正常SIZE,但系, 入面既节瓜料唔知系缩水定系乜,好似俾人偷食完咁!好细窝,本身想问下个经理,後尾放弃左,可能因为节瓜佢系切到超幼既丝,所以一淋左就会变到缩左水!鲍片有冇其实都冇乜分别,食唔到饱鱼味道的!但咸蛋丝同节瓜丝一起,就变成一个好好既配搭,我都食晒成窝。

肉碎乾扁四季豆-------我觉得好好味,但老公嫌佢唔够乾喎!如果锺意乾身的四季豆,呢间确系唔推介,但如果唔介意食涨BOOK BOOK又有水份的四季豆,我个人觉得都好好味!肉碎好够咸,加埋四季豆一齐食真系好好餸饭喎!不过我觉觉谭鱼头的四季豆真系有水准过呢度既!

总括黎讲,我自己食得几开心丫!冇乜不满,可以去试下喎!
好味新鲜既龙虾
四季豆
你话系咪好似偷工减料咁呢?
虽然小金鱼唔太钟意去饮茶,但系逢年过节都要陪屋企人饮下啦。大家都知旺角区d酒楼,尤其系x香集团个d,真系多人到你会以为今日系咪唔洗钱。年初四个日,本嚟谂住去潮x,但系真系好多人,鱼妈妈呢d老人家又唔多等,鱼姊姊就话不如试下楼上间海天啦。行上一层,见到真系一个人等位都无,其实我个心已经一沉,因为新年应该系酒楼最旺场的日子(仲要系旺角区喎),但系呢度居然一个人都无人等位,似乎d野好食极都有限啦~不过个时仲心谂可能系因为呢间酒楼d名气唔够x香or潮x咁大,至无人去啫,反正都上到嚟,都系试下啦。行埋门口个知客到,佢已经即刻比到枱我地,我地行紧入时,我听到个知客同入面d人人讲"xxx,弹一张三人枱给你",点知答佢个个人其实就企系入口行紧出去,咁啱我又行过,比我听到佢点答,大家嚟估下佢点答....."叫佢地自动波啦"我个心个时立刻吓咗十几下,唔系呱,呢d乜野待应呀,我唔理佢系咪讲笑啦,小金鱼生到咁大条鱼都无试过听过d待应讲"叫佢地自动波啦",我嚟比钱食饭,比+1服务费你,仲要我地自动波,咁我点解要比钱你赚呀。但系入到去果系真系要自动波,无人带位。不过人唔多,大把"吉"枱,可以任你拣。鱼姊姊偏偏又拣
虽然小金鱼唔太钟意去饮茶,但系逢年过节都要陪屋企人饮下啦。

"叫佢地自动波啦"

我个心个时立刻吓咗十几下

但系入到去果系真系要自动波,无人带位。

不过人唔多,大把"吉"枱,可以任你拣。鱼姊姊偏偏又拣中一张系柱後面的枱,差d连枱都无人帮我地执(上一枱应该啱啱走咗,但系无人执枱),要叫至嚟个应该高级少少的人嚟帮我地执枱(因为佢着的衫唔系普通待应的衫)。

食物方面,我地一家三口只叫咗六个点心,薄撑+鲜竹卷+南瓜饼+鳯瓜+胡椒猪肚汤+金钱肚,基本上只系用无味+油淋淋嚟形容,所以我都无心机续个写佢地个味道出嚟啦。

其间我地唔叫侍应的话完全无人加水执野...唉....

埋单都要成150,以咁既食物质数&服务态度,我开枱明白点解呢度会无人等位罗。

返到屋企我才醒起,我唔系第一次嚟呢间酒楼,对上个年新年我都有去过,个次d待应都净系挂位同d茶客攞利是,我地一家坐咗系到超过15分钟的无人理,我唔系话佢地手豆利是唔啱,但系都唔可以唔顾其他客人呀。

依家d经济环境唔好,呢度d待应仲系咁既服务态度,食物又唔咁好味,价钱又唔系话平,我唔知呢度仲有乜买点罗。

所以呢,呢间酒楼绝对无下次呀。
  • 无喎~~
2009-02-06 4 浏览
一早打去book位~book7点半4位~then有朋友加入~再打去改做5位~好安心咁7点半去到多人到傻有人抱怨半个钟都入唔到去因为内地旅行团啱啱先起菜大批订左位的客都入唔到去又唔可以话你知佢地几时会走大佬~个个都杯紧啤酒wo~冇咁快走下ma......................前後打嚟2次book 位~咁多个人都系打嚟book位的~都喺到等我地打嚟时~唔可以讲话8点or8点半後先有位吗??个知客仲要死撑话唔知大姐~你系唔知今日有团吗?不可能吧今次系我第一次去呢间~我相信~唔会有下一次大家都知~做得团的地方~唔方好食得去边~你地安心做内地团啦~再见~~~

一早打去book位~book7点半4位~
then有朋友加入~再打去改做5位~

好安心咁7点半去到
多人到傻
有人抱怨半个钟都入唔到去

因为内地旅行团啱啱先起菜

大批订左位的客都入唔到去
又唔可以话你知佢地几时会走

前後打嚟2次book 位~
咁多个人都系打嚟book位的~都喺到等

我地打嚟时~唔可以讲话8点or8点半後先有位吗??
个知客仲要死撑话唔知

大姐~你系唔知今日有团吗?不可能吧

今次系我第一次去呢间~
我相信~唔会有下一次
大家都知~做得团的地方~唔方好食得去边~

你地安心做内地团啦~再见~~~
2008-12-02 6 浏览
影完日落,乘巴士返回旺角。天气微寒,大倓儿也赞成晚餐去打边炉。於是早两小时预订了这儿,原因是记起某杂志广告,这儿的任点任火锅 8:30 後只是 $68 一位。火锅配料选择颇多,汤底选了皮蛋芫茜。跟着便点了肥牛、三宝丸、黑椒牛丸、贡丸、金钱展、白鳝片、鲜吊筒、猪大肠、塘茼、生菜、津白、金菇、鲜腐竹、南瓜、鲜云吞、萝卜、午餐肉等,还有鲜淮山、牛骨髓、牛孖根、肉根眼……想点又冇点o既特别配料。以价论质,这里真的抵得没话可说,丸类尤其出色,其他的配料都好新鲜。此外,尚有酸梅汤和夏枯草任斠任饮。酱料如芫茜、葱头、熟蒜粒、蒜茸、辣椒也是任取任沟。饮咗 2 支大、3 罐蓝妺啤酒,埋单每人也是 $105 有找。唯一要弹的,便是经常漏单。