2017-10-10
平時食飯多數喺公司附近嘅茶記搞掂,就好少話特別行到好遠。由於今日要去酒吧街附近搞少少野,我地都食過呢間餐廳嘅晚市,覺得幾好食,所以就同同事食個午飯先。午市都供應多款套餐,有湯河、炒粉、泡飯、炒飯等,定價$45-$59,都幾抵食。我地大約兩點鐘左右到,餐廳位置都幾多,加上過左午飯時間,就唔係話好多人。菠蘿雞粒炒飯:冇用到菠蘿上,其實個人認為更好,起碼我覺得衛生啲。裡面有菠蘿、雜豆、肉鬆,本來仲有腰果,但朋友唔食得所以就刪除左。炒起唔會好油膩,飯粒分明,唔會太腍太黏。配料嘅份量都夠多,味道唔錯泰味海鮮炒河粉:唔食辣嘅朋友都接受到,裡面有魚、蝦、青口等,賣相都幾吸引,而且新鮮炒起,夠乾身,完全唔油膩,食落都幾惹味。最正係入面有埋芥蘭,你知啦,平時食晏就好少話專登叫碟菜食,咁都適合平時少食菜嘅人。原個西瓜沙冰、原個菠蘿沙冰:即時原個西瓜、菠蘿打起,造型已經勁吸引菠蘿沙冰好香菠蘿味,第一口飲就唔係甜,但原來菠蘿汁都沉左喺底,所以建議飲用前搞一搞勻,會好飲好多,又清新又香甜。西瓜沙冰勁多汁,而且比菠蘿會甜啲,所以第一口已經好香甜,食完泰國野飲西瓜冰正正子,不過我呢個就唔係打得好碎,偶然都飲到少少碎
西瓜沙冰勁多汁,而且比菠蘿會甜啲,所以第一口已經好香甜,食完泰國野飲西瓜冰正正子,不過我呢個就唔係打得好碎,偶然都飲到少少碎冰。糖水感唔會好重,依然飲到生果本身嘅甜味,所以都幾推薦