2019-04-01
第一次經open rice 訂位,只訂到9:30,當日餐廳職員打黎reconfirm既時候,就問左可唔可以改早d,職員改到比我8:30跟住又話見到我mark左慶祝生日,問我駛唔駛訂定個芒果糯米飯蛋糕,我覺得幾得意就訂左一個我地準時8:30到餐廳,餐廳亦準時俾我地入,店內分兩層,樓下已經滿哂,我地被安排坐樓上,但樓上感覺有d迫,同埋冷氣太近,直吹住一個位,凍死果個位既人啦!泰式乾炒牛河:$78少少油,但可接受的,味道不錯菠蘿炒飯:$108菠蘿好新鮮,炒飯好足料,有d細細隻既帶子仔,個菠蘿仲有好多肉,比小朋友挖哂黎食,好鮮甜麵包軟殼蟹:$188足料,好多軟殼蟹,但軟殼蟹略嫌有點偏咸,咖哩又無太咸,咁應該係炸軟殼蟹果陣調味重手左,個包點咖哩一流,幾乎抹乾淨左隻碟火焰燒春雞:$188呢個應該算係呢度招牌菜,亦係打卡料理,一點火大小朋友都嘩嘩聲,個皮脆脆地又甜,個個爭住食,雞肉亦好嫩滑大大拼盤:$198有炸蝦餅,葉包雞,春卷,雞翼同生菜包街邊燒牛肉:$98牛肉燒得剛剛好,唔會太硬太乾,又無用鬆肉粉整到軟淋淋,所以好食排檔海鮮炒粉絲:$88後期追加,以為唔夠飽,唔知叫多個又食唔哂,最後打包椰汁芒果
泰式乾炒牛河:$78
少少油,但可接受的,味道不錯
菠蘿炒飯:$108
麵包軟殼蟹:$188
火焰燒春雞:$188
大大拼盤:$198
有炸蝦餅,葉包雞,春卷,雞翼同生菜包
街邊燒牛肉:$98
排檔海鮮炒粉絲:$88
後期追加,以為唔夠飽,唔知叫多個又食唔哂,最後打包
椰汁芒果糯米飯蛋糕:$388
係幾靚既,但老實講,有點少貴,訂果陣我無問價錢,無問大細,上到台係覺得幾靚,不過太大,感覺會超飽囉!因為最後先上,所以係食唔哂,又係打包!同埋唔知點解芒果一D都唔甜,但又唔酸,好淡味
不過呢度服務係值得一讚,侍應每次上菜都特別多交帶