2019-05-02 137 浏览
由於住喺附近,所以經常嚟呢度食午餐,晚餐反而就未試過,搵日都要試一試。五一勞動節嚟呢度食,因為唔使返工,所以午餐唔多人食,平時就好多打工仔。因為無乜人,我同男朋友就安排坐卡位。本身坐係風口位,店員好好,安排我坐其他位置。我叫咗個香葉肉碎炒河,男朋友叫左個燒豬頸肉飯。先講講個炒河,其實我次次黎親都叫呢個,因為真係好惹味,好有鑊氣。河粉同出面食嘅有啲唔同,佢係大塊啲、薄身啲同滑啲,加埋d肉碎、香料、蔬菜去炒好好食。至於個燒豬頸肉飯,佢會配埋個冬瓜湯,但冬瓜湯偏鹹似落咗味精,同埋佢個汁啲味道較為複雜,但係燒豬頸肉係好食嘅,好香口。

2019-05-01
  • 香葉肉碎炒河
都有一段時間冇食泰國菜,朋友搵左呢間叫Thai In既泰國菜餐廳。餐廳內外餐廳座位都唔算少,有大枱可以比一大班人食飯一齊座,適合家庭聚會,亦岩同朋友一齊食。食物選擇沙律、小食、麵食、湯類、主菜應有盡有,價格大部分亦由$68-188不等。泰 · 生蝦(6隻) $98好耐冇食過生蝦,仲附有炸蝦頭,生蝦新鮮,鍾意食辣可以配埋辣椒、蒜片一齊食,否則只沾附上既醬汁就可以。Thai-IN虎蝦炒金邊粉 $108望外型唔覺,原來好大碟,金邊粉炒至上色,不過食落味道就偏淡,金邊粉食落唔會漿口,條條分明,但就水分多左啲,而炸虎蝦就好香口。麵包咖哩軟殼蟹 $188有一款叫劈開椰青見海鮮,為紅咖哩海鮮,而呢款麵包咖哩軟殼蟹就係黃咖哩,兩款造型都好吸引!但又冇理由叫兩款咖哩又太多,最後就揀左呢款麵包咖哩軟殼蟹,貪佢有埋麵包配咖哩,份量夠多,咖哩煮得好稠身,軟殼蟹好索汁,炸皮唔算油膩,幾香口,配麵包食好夾。珍多冰 $28好耐冇飲過珍多冰,最底係綠色既粉條,面頭再有啲雜果,唔算太甜。無論係一大班人,定係兩個人/情侶黎食都幾適合,份量又夠大份。

餐廳內外

珍多冰
珍多冰

2019-04-20
泰 · 生蝦(6隻)
香港咩國家菜式既餐廳都多,以及你想食咩都有,當中東南亞菜必不可少係泰國菜,由清新既生蝦到味濃既冬蔭帶少辣又唔會過油,世界各地都中意食泰國菜。環境位於佐敦吳松街,都近地鐵站,而且係街舖,唔難搵,餐廳設計幾親切平民,有啲溫家感覺。餐牌選擇不少,圖文並茂,唔怕揀唔落手。Leo Beer $30食泰國菜緊係要飲返枝泰國啤,冇象啤就揀左呢隻Leo。泰式斑蘭葉炸雞 $68成日都食生蝦,今次試下呢個泰式斑蘭葉炸雞,有4隻,原本以為係有炸粉果種西式炸雞,原來唔係,係醃好既雞肉連同斑蘭葉一齊炸,雞肉用黑胡椒、蒜等醃製過,雞肉因為包裹係斑蘭葉入面唔會被炸老,肉質嫩滑,醃料份量岩岩好,再沾泰式酸辣醬好惹味。麵包咖哩軟殼蟹 $188造型十分精緻,如同菜名,就係以麵包裝住咖啡蟹,旁邊仲有烘過既麵包比你沾咖哩食,如果點呢一份唔需要再嗌飯。咖哩裝滿成個麵包,軟殼蟹份量好多,雖然浸住咖哩,但仍然食到外層酥脆,而炸皮又會索咖哩汁,啖啖都係咖哩味,咖哩味比較重椰奶,帶淡淡既香料味,唔算太甜,如果整返辣啲更好。Thai-IN虎蝦炒金邊粉 $108又點少得Pad Thai,最上有兩隻炸過既虎蝦,份量比預期中多好多,Pad T

餐牌

選擇不少,圖文並茂,唔怕揀唔落手。

Leo Beer $30
Leo Beer

食泰國菜緊係要飲返枝泰國啤,冇象啤就揀左呢隻Leo。

泰式斑蘭葉炸雞 $68

麵包咖哩軟殼蟹 $188

Thai-IN虎蝦炒金邊粉 $108
Thai-IN虎蝦炒金邊粉

又點少得Pad Thai,最上有兩隻炸過既虎蝦,份量比預期中多好多,Pad Thai一定要襯熱食,否則好快黏埋一舊影響口感。金邊粉炒得比較濕,可以乾身返少少,以及口味偏淡,如果鍾意食濃味/辣啲,可以落單時同店員要求。

總括而言,整體味道唔算太重口味,適合普遍香港人口味,如果想食泰國菜又唔算好食得辣或者口味唔重既朋友可以黎呢到食,價錢中位價,地理位置都方便。
2019-04-19
2019-04-13 284 浏览
以一間小店來說 食物賣相算是很有誠意看得出用心製作 質素不差但整體味道偏甜欠辣沙爹雞肉串燒 | $78雞肉燒得剛好 唔乾肉質依然嫩沙爹醬是精髓 好有花生味如果再辣一點會更惹味配的麵包粒有點令人失望 很乾亦唔脆泰式鮮蝦金柚沙津 | $78醬汁永遠是沙津成敗的關鍵這個甜辣汁做得很不錯(其實仍是偏甜的)夠惹味再加上有碎花生又有腰果增加脆感柚子不算最juicy但清甜清爽好食馬拉盞椰菜苗 | $68椰菜苗不會過淋有咬口 馬拉盞炒最惹味除了散叫菜式 周末午市都有套餐 幾抵食青咖喱雞飯 | $48黃咖喱牛腩飯 | $58兩款咖喱都只帶甜而不夠辣 亦唔夠香建議少點糖多點辣炭燒豬頸肉 +$38豬頸肉燒得好香 肉爽邊位微脆最正係配個酸辣汁 調得好好味鳳爪沙津 +$38套餐加錢有小食 份量都不少喎鳳爪辣度剛好但要再加點酸會更正
以一間小店來說 食物賣相算是很有誠意

配的麵包粒有點令人失望 很乾亦唔脆
泰式鮮蝦金柚沙津

泰式鮮蝦金柚沙津 | $78
醬汁永遠是沙津成敗的關鍵
這個甜辣汁做得很不錯(其實仍是偏甜的)
夠惹味再加上有碎花生又有腰果增加脆感

午餐
沙爹雞肉串燒
泰式鮮蝦金柚沙津
炭燒豬頸肉
/今次呢間泰國菜真係有驚喜🤯🤯🤯#Hanako_多謝邀請🏵️一行三個人 叫左啲比較特別嘅菜式試下👩‍👩‍👦落單嘅時候個泰國人姐姐一路教我地講泰文好親切😂/首先第一樣係麵包咖哩軟殼蟹🦀起初都無咩特別expectation諗住普普通通點知淨係食麵包個下已經有驚喜😲麵包暖暖地好軟熟 仲有少少蒜蓉味絕對唔係預左你會沾咖哩黎食就齋焗❤️咖哩非常之香 唔辣嘅 同麵包一齊食亦好夾🙆軟殼蟹份量唔少 又唔厚粉 咬落去好扎實好有蟹味不過我覺得面包同軟殼蟹各自嘅特色都好強烈唔駛同一啖咁食 軟殼蟹大大舊同面包一啖過都好難handle😂/第二道菜係THAI-IN火焰燒春雞🐓見到燒春雞其實我心底裡係凝著"唉實係好鞋"😒起初係因為一黎老細就推薦 總要試下人地嘅招牌菜黎到影好相 老闆就幫隻雞點火🔥果然好岩拍片呃下like📱之後一食😲咁滑嘅 而且個醬料都好好食個皮都好香又唔肥 有驚喜‼️原來真係有啲料到唔係得個樣架喎😁👍/然後仲叫左生菜包🥗水準高 份量又多 調味都好好酸同咸嘅程度我諗一般香港人都會鍾意❤️食生菜包其實我好怕見到啲生菜唔新鮮🙊呢度就無呢個問題 生菜好完整大大塊 洗得又乾淨😋/仲有香港人最愛嘅蝦餅🦐熱辣辣新鮮炸起朋
今次呢間泰國菜真係有驚喜🤯🤯🤯
仲有香港人最愛嘅蝦餅🦐熱辣辣新鮮炸起
朋友覺得個醬好加分 夠酸之餘有陣果味甜甜地🍓
我慣左唔點醬 就咁食都覺得好好味💁
因爲佢整得夠厚 熱辣辣咁咬落去 果下口感真係好滿足☺️☺️
最後飽到不得之了 都係忍唔住嗌左個甜品泰式千層糕 好鬼死彈~
搵個叉督下佢就會係咁動L~~~~~
好香椰香 好滑 但重點都係好彈牙😂
泰式千層糕
龍眼冰
  • 火焰燒春雞
2019-04-01 127 浏览
第一次經open rice 訂位,只訂到9:30,當日餐廳職員打黎reconfirm既時候,就問左可唔可以改早d,職員改到比我8:30跟住又話見到我mark左慶祝生日,問我駛唔駛訂定個芒果糯米飯蛋糕,我覺得幾得意就訂左一個我地準時8:30到餐廳,餐廳亦準時俾我地入,店內分兩層,樓下已經滿哂,我地被安排坐樓上,但樓上感覺有d迫,同埋冷氣太近,直吹住一個位,凍死果個位既人啦!泰式乾炒牛河:$78少少油,但可接受的,味道不錯菠蘿炒飯:$108菠蘿好新鮮,炒飯好足料,有d細細隻既帶子仔,個菠蘿仲有好多肉,比小朋友挖哂黎食,好鮮甜麵包軟殼蟹:$188足料,好多軟殼蟹,但軟殼蟹略嫌有點偏咸,咖哩又無太咸,咁應該係炸軟殼蟹果陣調味重手左,個包點咖哩一流,幾乎抹乾淨左隻碟火焰燒春雞:$188呢個應該算係呢度招牌菜,亦係打卡料理,一點火大小朋友都嘩嘩聲,個皮脆脆地又甜,個個爭住食,雞肉亦好嫩滑大大拼盤:$198有炸蝦餅,葉包雞,春卷,雞翼同生菜包街邊燒牛肉:$98牛肉燒得剛剛好,唔會太硬太乾,又無用鬆肉粉整到軟淋淋,所以好食排檔海鮮炒粉絲:$88後期追加,以為唔夠飽,唔知叫多個又食唔哂,最後打包椰汁芒果

泰式乾炒牛河:$78
少少油,但可接受的,味道不錯

菠蘿炒飯:$108

麵包軟殼蟹:$188

火焰燒春雞:$188

大大拼盤:$198
有炸蝦餅,葉包雞,春卷,雞翼同生菜包

街邊燒牛肉:$98

排檔海鮮炒粉絲:$88
後期追加,以為唔夠飽,唔知叫多個又食唔哂,最後打包

椰汁芒果糯米飯蛋糕:$388
係幾靚既,但老實講,有點少貴,訂果陣我無問價錢,無問大細,上到台係覺得幾靚,不過太大,感覺會超飽囉!因為最後先上,所以係食唔哂,又係打包!同埋唔知點解芒果一D都唔甜,但又唔酸,好淡味

不過呢度服務係值得一讚,侍應每次上菜都特別多交帶

2019-03-29
庆祝纪念
生日
  • 火焰燒春雞
2019-03-31 85 浏览
小編對於喺佐敦食好西冇概念,最簡單而直接就係上openrice睇吓!🧐 一search之下,呢間係排第1位,睇相&comment好似唔錯,加上可以book位嘅關係,一行4人就咁走咗入去喇!🤨一坐低冇幾耐一睇menu都異口同聲想食呢個,咁冇理由唔嗌啦⋯🤪 好多時餐牌上嘅理想與現實都有頗大落差,但呢度就冇咁嘅問題,仲靚仔啲添!😍 儘管當晚9點先入座,大家已經好肚餓,但都係餵飽咗電話先!🤣 份量極大,包內挖空,放入蔬菜&軟殼蟹,軟殼蟹件件都係有肉&外脆內軟,蘸汁食真係一流!😋 咖喱汁小編覺得似葡汁,唔辣之餘幾重椰味,唔會越食越膩!🤤醬汁頗多,足夠沾滿所有麵包,4人食完呢個都大約5成飽,想試埋其他嘅,就搵多啲人一齊食喇!😄
2019-03-21 104 浏览
今日男友竟然接收工 放工直接去醫肚仔先再去行街街 見到這間Thai in 排曬隊 門口有曬所有既餐牌 唔算好貴但又好似幾多特式野 就等一陣啦 不過好快就有位 聽到好似話有上下2層 2個人都有得坐卡位 坐得幾舒服😌本身好有興趣食這個麵包咖喱軟殻蟹 先$188 但又比佢個蒜蓉包吸引左 男友又好似想食個咖喱燒鴨 就順下佢意啦門口男友已經睇中左個紅咖喱燒鴨($108)份量都幾足 食左好多舊 重有茄子🍆都幾入味 同埋個鴨得!第一次咁食鴨 打破左傳統👍🏻👍🏻同埋聽到店員話用埋菠蘿🍍落去煮 令到咖喱帶點酸酸甜甜 仿食鴨配的酸梅汁 再配埋我個蒜蓉包($38) 幾正!蒜蓉包焗到卜卜脆 外表金黃色真係整得剛剛好 絕對冇焦既情況出現👍🏻再不停點埋個汁黎食 開心🥳!食完肉當然要食返個菜 其實次次食親泰國野 男友都一定要點椰菜苗($88) 佢分左泰式 蒜蓉 馬拉盞 本身想試新炒法 泰式 但店員話有比較辣 男友立即轉返食馬拉盞 🤣🤣蝦醬式既咸味配上微微既辣 重有d炸蒜係面 所以椰菜苗真係必點!食飽就要嗌返杯野飲 點左杯珍多冰($28)好好飲!唔會好水 椰味好足 同埋係超級多綠色一條條架💚💚💚同埋大大杯 1杯都夠2
2個人都有得坐卡位 坐得幾舒服😌

食飽就要嗌返杯野飲 點左杯珍多冰($28)好好飲!唔會好水 椰味好足 同埋係超級多綠色一條條架💚💚💚同埋大大杯 1杯都夠2個人飲
最後埋尾 又係甜品時間了 當然係點左個芒果糯米飯啦 芒果好多好大粒 飯相對地椰汁唔算多 但唔知點解食落又唔會覺得乾架喎💛💛不過糯米飯真係好飽 😂又一晚食到飽一飽先收口 88減肥了😆
原來公司附近又有正泰菜食 下次lunch又可回味下luu😋
2019-03-16 103 浏览
Wow Wow Wow 😲 I want to eat Thai food so much but won’t be able to eat here without reservation. But today, we walked pass and not full. So, I of course took a seat 💺 Not many people at 6pm today but they told me that there will be a lot of booking around 7.30pm. Grilled Lamb Racks with red curry sauce $168 - there are 3 big racks of lamb with red curry on side. I can either pour the curry on the lamb racks or dip the rack myself. The lamb racks were well cooked, not too dry and smelled really g

Grilled Lamb Racks with red curry sauce $168 - there are 3 big racks of lamb with red curry on side. I can either pour the curry on the lamb racks or dip the rack myself. The lamb racks were well cooked, not too dry and smelled really good
they also came with few bites of garlic bread.

Thai styled grilled oysters $148 - 4 huge oysters were grilled a bit to be half cooked and topped up with spicy and sour sauce. They were a bit spicy 🌶 but they were a great choice of appetiser.

Grilled fish $178 - freshly grilled whole fish with spicy and sour sauce on side. The fish was really really fresh as it was a bit watery after cooked. The restaurant also put some Thai herbs to grill the fish. It smells so good!

Soft shell crab in yellow curry Bread $188 - this is the special menu that was newly promoted. I myself do not really like to eat crab 🦀 but soft shell crabs are accepted. There was strong and heavy yellow curry. This dish is really amazing 😉

Chicken on fire $188 - the signature dish of this place. The whole chicken was served and the waiter will put it on fire with alcohol. The chicken was really tender and soft.

Lime soda 🥤 $28 - sweet and sour special drink. After a heavy meal, this drink helps a lot.
The staff was friendly. They always ask us for the comments on food and they helped to change dishes. I definitely will come back for this.
2019-03-16
  • 惹味泰式燒生蠔
  • 燒春雞
2019-03-10 242 浏览
第二次用app book位食晚餐,今次又有半價啦鋪店有d細,同一般佐敦食店差唔多好彩我地6點入座,唔洗等位我地點左幾個餸,仲有去泰國必食既椰汁芒果糯米飯通菜汁唔太多,如果再濕d會好食d最好食就係呢個炭燒豬頸肉同一般既豬頸肉真係有d分別,就係有炭燒味,但又唔會太乾蟹肉炒飯炒得好香,又唔會太乾,而且份量十足最後泥既係椰汁芒果糯米飯,不過係迷你版,食少少又唔會太滯,好岩我呢d想過下口癮既人,可以當甜品咁食
第二次用app book位食晚餐,今次又有半價啦

鋪店有d細,同一般佐敦食店差唔多
好彩我地6點入座,唔洗等位

我地點左幾個餸,仲有去泰國必食既椰汁芒果糯米飯

通菜汁唔太多,如果再濕d會好食d

通菜

最好食就係呢個炭燒豬頸肉
同一般既豬頸肉真係有d分別,就係有炭燒味,但又唔會太乾

炭燒豬頸肉

蟹肉炒飯炒得好香,又唔會太乾,而且份量十足

泰式蟹肉炒飯

2018-12-14
通菜
泰式蟹肉炒飯
2019-03-04 120 浏览
去開佐敦工作都試過同同事食依間味道算唔錯,今次就同家人食,選了這間泰國野食下晚飯 門口有兩台佛像,幾有泰國格調.麵包咖哩軟殼蟹軟殼蟹炸得香脆口感有嚼勁!還有麵包可以在那個有椰香的咖哩醬,麵包點咖哩醬,份量唔野少!炭燒豬頸肉豬頸肉腍滑特別香特別嫩特別好味,一家人吃得贊不絕口,有炭燒香味。泰式炸蝦餅蝦餅吃起來彈牙較結實,能吃到內裡粒粒蝦肉,甜梅的醬好好味虎蝦炒金邊一上枱已經聞到好香鑊氣,虎蝦大隻又彈牙,金邊粉炒得好香好煙韌,好味!乜春姐最鬼怕炒粉炒到淋晒一pet野咁,呢度就啱啱好椰汁芒果糯米飯糯米飯煙韌粘口得嚟唔會好濕身,多份量嘅芒果肉.埋單583蚊,3人食都剛剛好,滿足的晚上
去開佐敦工作都試過同同事食依間味道算唔錯,今次就同家人食,

選了這間泰國野食下晚飯

門口有兩台佛像,幾有泰國格調

泰式炸蝦餅

蝦餅吃起來彈牙較結實,能吃到內裡粒粒蝦肉,甜梅的醬好好味

虎蝦炒金邊

椰汁芒果糯米飯

糯米飯煙韌粘口得嚟唔會好濕身,多份量嘅芒果肉

埋單583蚊,3人食都剛剛好,滿足的晚上
2019-03-04 86 浏览
喜歡吃不同類別形式的菜,今次就選了這間泰國野食下,度過飽滿的晚飯 店光線溫和,音樂舒服,也有泰國風味佛像裝潢~.這間去一定要訂位,7點鐘已全場爆滿,出面排隊等票,好在我同朋友中午訂了位😉同朋友今晚的策略就係攻飽肚野🔥🔥.*麵包咖哩軟殼蟹咖喱有椰香香口又惹味,配上泰式咖哩汁更加醒胃,麵包完全吸左咖哩汁的精華先食左旁邊的6大粒麵包,可點咖哩汁,之後先食大麵包,又好食又飽肚*炭燒豬頸肉以炭火燒去做,有炭燒香味,有火喉,外脆內軟,肉汁充盈且不乾硬*泰式炸蝦餅手打的蝦餅爽口彈牙,酸酸甜梅的醬特別惹味,熱燙燙的吃起來相當過癮*虎蝦炒金邊虎蝦十分新鮮,金邊粉味道濃郁,甜、酸、鹹、辣共冶一爐,鋪滿了各種不同的嘅調味料食時我地自己攪拌佢*椰汁芒果糯米飯糯米煙韌有椰味還有奶味香甜可口濃郁,微暖的白糯米飯,芒果鮮甜不酸,飽肚開胃 .這家餐廳座位都算舒服,如果和朋友行到累來吃泰國野和聊天也不錯喔看到其他款式其實都吸引,找天要再來試呢🌈~~~.
店光線溫和,音樂舒服,也有泰國風味佛像裝潢~

同朋友今晚的策略就係攻飽肚野🔥🔥
*麵包咖哩軟殼蟹
*炭燒豬頸肉
*泰式炸蝦餅
*虎蝦炒金邊
*椰汁芒果糯米飯
看到其他款式其實都吸引,找天要再來試呢🌈~~~
  • 炭燒豬頸肉
  • 虎蝦炒金邊粉
  • 芒果糯米飯
當一間橫街地鋪可以做到經常滿座嘅時候,你就知道呢間餐廳一定都有返咁上下保證。之前同朋友嚟過呢度食佢嘅炭燒豬頸肉,嗰陣時已經覺得好好食,咁啱今日又經過呢條吳松街,所以又決定再encore。其實香港人總是對泰國菜有一種情意結,而我對泰國菜亦是有一份鍾情。【泰灜】位於佐敦吳松街, (港鐵佐敦站 C2 出口, 步行約3分鐘)。餐廳門面有兩個泰國銅像擺設遠看已經不用說明已告訴大家餐廳賣的是泰菜。門口既餐牌又幾吸引,傳統泰菜都有齊,亦有些玩味元素在內。室內裝潢亦以啞金色泰色壁畫呼應主題。簡簡單單,十分小巧,成晚嘅氣氛令我覺得適合情侶黎拍下拖,又適合一班朋友輕鬆聚會,場內氣氛輕輕鬆鬆。餐廳的老闆、廚師全是泰國人,仔細看多次餐牌店內有不少特色泰國美食。菜單款式大路、前菜、咖喱、泰式粉麵食、主食、飲品等等。炭燒豬頸肉 $78豬頸肉,用炭火燒真的是最好吃的,煎或焗也比不上炭燒啊!在泰國旅行的時候,有一艘船最令人印象深刻:就是小販在搖搖晃晃的船上架起炭爐,炭火燒得正旺,爐上放着各種、烤雞、烤豬頸肉,香氣撲鼻;每種烤物還配上不同醬汁 ...這裡的炭燒豬頸肉正正令我想起泰國的非一般滋味。一塊塊豬頸肉經炭燒留有一

炭燒豬頸肉 $78
豬頸肉,用炭火燒真的是最好吃的,煎或焗也比不上炭燒啊!

炭燒豬頸肉

一塊塊豬頸肉經炭燒留有一陣炭燒的香,配合餐廳調配的泰式酸辣汁,微辣帶甜,惹味又開胃,喜歡能夠做得到質地軟腍有彈性!讚!

馬拉盞椰菜苗 $68
泰國的菜類總是炒得特吃滋味。馬拉盞椰菜苗上枱熱辣辣,夠火候又香口炒得非常入味。 望落去顏色翠綠,整體味道惹味又不會太辣,入面仲有啲辣椒粒同蒜粒令到成碟餸更香更惹味。

馬拉盞椰菜苗

鮮甜爽口既椰菜苗配上馬拉盞既咸香,令到椰菜苗既味道更加出色,送飯一流之餘,椰菜苗的營養價值非常高,我地兩個食得津津有味啊。

劈開椰青見海鮮 $118
重頭戲,餐廳皇牌,「劈開椰青見海鮮」,新鮮椰青上枱,外表美觀,咖喱顏色鮮豔,以為有飯,係冇既,全部都係海鮮,入面海鮮款式都唔少架,「有青口、大蝦、墨魚、帶子、魚肉等。」配上應該係紅咖哩,但呢款經咖哩又幾特別,因為質感一點都稀,似糊狀。因為入面加咗雞蛋,所以較有質感。

劈開椰青見海鮮

入面充滿香茅紅椒,調味香濃帶少少椰香味,海鮮份量唔吝嗇,整體味道味道溫和,用嚟配飯一流,不過我揀左配麵包,因為咖喱同麵包本來就是天生一對吧!
劈開椰青見海鮮

而隨咖喱送嘅椰水可以沖淡咖喱的味道,清甜的中和番。食到肚脹脹,實在太好味了!!!

蒜蓉包 $38
每次食泰國菜都要嗌蒜蓉包呢,更何況點左有咖喱既食物,呢度嘅蒜蓉包有四大條,每條厚身又長,就算點完厚厚既咖喱食落都幾脆身,亦食到有蒜蓉陣陣晚香味。
蒜蓉包

總之務求把每一吋蒜蓉包都吸滿咖哩汁。正

蒜蓉包

【泰灜】整體都乾淨整潔,食得舒服又開心,可能就是小巧的關係感覺上員工服務親切,又快手,盡是溫暖的一餐晚餐。會再度到訪的。推介!
2019-02-11 140 浏览
今次食番個久違既泰國野,呢間泰國菜正呀!啲嘢食都好好食👍🏻同埋服務好好,店員都好有禮貌,會主動介紹下有咩好食同埋是日推介~個牛肉睇落好似熟晒咁🤯,但其實仲好juicy🤤,唔會好實好難咬!食咗佢隻原隻燒雞🍗,上菜時再啲酒再燒,有得睇又有得食😜隻雞都唔細,食到要打包拎走🐷肉碎煎蛋都係食泰菜必點嘅,個蛋表面煎到有啲脆~蛋同肉一齊食好有質感,啲肉好入味,P.s. 呢到嘅芒果糯米飯大大份🤩,芒果超甜😝 不過唔記得影相 >,<P.s 我嗰日去佢話呢度7:30pm之前埋單仲有八五折🤑🤑
今次食番個久違既泰國野,呢間泰國菜正呀!啲嘢食都好好食👍🏻

個牛肉睇落好似熟晒咁🤯,
但其實仲好juicy🤤,唔會好實好難咬!

食咗佢隻原隻燒雞🍗,

肉碎煎蛋都係食泰菜必點嘅,個蛋表面煎到有啲脆~
蛋同肉一齊食好有質感,啲肉好入味,

P.s 我嗰日去佢話呢度7:30pm之前埋單仲有八五折🤑🤑
試食文👅 感想及評論都是發自內心 絕不作假評級🙅🏻‍♀️.泰.生蝦 - 6隻 HKD98;不專業評級:6.5/10賣相比一般餐廳吸引😚 除左有生蝦本身 仲刻意將蝦頭炸過👍🏻 非常有心思生蝦爽口彈牙 絕唔係暴露係空氣好耐的貨色☺️ 底部用椰菜絲墊住 雖然無冰粒咁保溫 但減少溶冰出水既情況😗 每隻蝦上面都有一片生蒜同一小段指天椒🌶 再加上自家製既泰式辣醬 鐘意食辣既朋友唔好錯過😍 而當中既辣醬採用青指天椒.青檸汁.生蒜等等主要材料組成🙆🏻‍♀️ 不過性價比相對較低🤭 不過呢個價錢多兩隻會更加高分🤣.沙嗲雞肉串燒 - 6串 HKD78;不專業評級:6/10即燒火辣辣☺️ 相信雞肉本身用左少少咖哩醬腌製過 食起上黎有淡淡咖哩香😚 肉質唔會過乾硬 而沙嗲醬味道偏甜 比較適合普遍大眾既口味🙆🏻‍♀️不過蒜容包要扣分‼️冇乜味而且好乾好硬😫 似係放左好耐 如果大家有心想試蒜容包 建議散嗌😣 唔好好似我地咁另外附送既沙津非常有驚喜😍 青瓜清甜爽口💗 食完濃味既串燒 再食沙律🥗即刻有種清新感🌱爽.黑胡椒虎蝦焗粉絲煲 HKD248; 不專業評級:7/10由於L先生最討厭食乾淨淨又硬身的粉絲 本身嗌完就有啲擔心佢會唔食
試食文👅
感想及評論都是發自內心 絕不作假評級🙅🏻‍♀️
泰.生蝦 - 6隻 HKD98;不專業評級:6.5/10
沙嗲雞肉串燒 - 6串 HKD78;不專業評級:6/10
黑胡椒虎蝦焗粉絲煲 HKD248
黑胡椒虎蝦焗粉絲煲 HKD248; 不專業評級:7/10
由於L先生最討厭食乾淨淨又硬身的粉絲 本身嗌完就有啲擔心佢會唔食🤭 點知‼️大驚喜阿😍 一打開已經聞到濃烈牛油香☺️ 粉絲每一條都非常軟滑 富有牛油香及蝦的鮮甜💗 非常抵讚‼️ 不過胡椒味其實係食到尾先開始出到😣 呢點有啲少失望 畢竟個名係黑胡椒
採用左新鮮蝦 非常有鮮味且彈牙☺️ 每隻蝦都對邊切開 岩哂我呢啲懶人🤪 不過略嫌蝦本身味道太淡 除左鮮味 真係冇乜味😣
椰汁芒果糯米飯 HKD68;不專業評級:6/10
又到左椰汁芒果糯米飯 控既我出動的時候🤪 糯米飯軟糯 海量級芒果😍 不過可惜唔係芒果的季節 搞到啲芒果好多渣😭 熱愛椰汁的我略嫌份量太少 所以愛椰汁味的朋友仔要好似我咁request 要海量椰汁🤪
泰式奶茶 HKD28;不專業評級:5.5/10
正宗既泰式奶茶味🙈 味道非常香濃 不過有啲太甜🤭
Thai Cocktail🍸 - Narin HKD68;不專業評級:5.5/10
泰國威士忌🥃.青檸汁.糖水.香矛
入口清甜可口 非常容易入口😚 感覺有少少似cocktail mojito 💗 不過佢就多左富有泰式 感覺既香矛味🙆🏻‍♀️ 酒香同香矛味兩者之間取得平衡 既飲得出又唔會過濃☺️ 相信唔太飲酒既朋友仔都飲到 不過同泰式奶茶 一樣 有啲偏甜🤭
2019-01-24
用餐优惠