2007-01-29
好好彩,最近兩次都撞正出爐。同意,泰昌蛋撻唔係arm arm 出爐,就一般左d -- 不過又未至於樓下有人話冇蛋味。個蛋味都幾濃,唔算好乾,係個皮"林"左d. 好在個皮做得比一般牛油曲奇皮蛋撻厚少少,都算above average既質素新鮮出爐呢?正!我都係偏好曲奇皮蛋撻,泰昌果種鬆化真係無得比!加埋新鮮出爐既蛋香,好豐富既口感!個沙翁個人就唔多推介。因為較滯,食既人始終少d. 除非你11點去arm arm 出果時走去買。油炸既野,放耐左始終易變得唔好味的。如果你想食新鮮蛋撻,除左朝早,你星期六下午去,好多人會走去排隊買,但放心,佢一盤都幾多,唔使等好耐。為左好味既蛋撻等上一陣,都抵既。家下時興酥皮蛋撻,好難搵到做得好食既曲奇皮蛋撻lu. 如果各位有好介紹,記得講我知,等我唔使下下走咁遠噢~~