2023-11-06
沃川自家料理 (尖沙咀)尖沙咀麼地道75號南洋中心UG5-8號舖。秋天除左有舒服涼涼天氣~ 🍂 仲係食我最愛嘅秋刀魚季節 🥳🥳。沃川位於尖東,我會用隱世酒酒屋黎形容佢 😌 係一個唔起眼嘅商場入面,入到餐廳即時好似去左日本一樣呀🇯🇵。刺身盛($650)秋刀魚十分十分肥美 🤤 果然係不時不食!仲有室津蠔、鮟鱇魚肝、白子、墨魚 🦪 🐟全部都好新鮮,而且呢個價錢一d都唔貴呀 。花生豆腐($58)滑嘟嘟嘅豆腐,食落滲出淡淡嘅花生香,好特別 🥜。炸魷魚足($88)、五目炒雜菜($78)魷魚炸到好香口,送酒一流 🍻 。汁燒鰻魚肝($28)、雞全翼($32)、蘆筍豚肉卷串($32)黎得居酒屋點可以唔食下串串 🍢 最特別係食左鰻魚肝,記得要趁熱食,凍左就會有少少苦味架,雞全翼用上新鮮雞翼 🐓 肉質較為實淨。濃湯蝦烏冬($148)呢個估唔到都有驚喜,湯底無味精仲有濃濃奶香,蝦仁大隻彈牙,值得一試🍤。@yokukawa 。#gpigtst
沃川自家料理 (尖沙咀)
尖沙咀麼地道75號南洋中心UG5-8號舖
。
刺身盛($650)
。
花生豆腐($58)
滑嘟嘟嘅豆腐,食落滲出淡淡嘅花生香,好特別 🥜
。
炸魷魚足($88)、五目炒雜菜($78)
魷魚炸到好香口,送酒一流 🍻
。
濃湯蝦烏冬($148)
@yokukawa
#gpigtst