2017-07-27
又係大食nana出征旺角嘅時候,今日要征服嘅係有好多lamlam脷嘅正宗水上人🌊九點幾都仲咁多人等位,唔怪得佢有咁多脷😋la!!等左一個鐘終於可以入去開餐喇🤤餓死寶寶喇🤧🤧🤧🤧🤧;眼前完全唔似係夜晚十點嘅餐廳實況😳😳😳多人到呢~~~~係香港人太忙太夜收工定點呢😂見到好多人食緊佢個海鮮蒸氣鍋,寶寶更餓了🤧🤧🤧🤧🤧兩丁友望住隔離台個阿拉斯加蟹好想食,但$1388一隻,寶寶都係舌啖口水算🤧🤧🤧🤧🤧今次唯有先試太極桑拿鍋,下次搵埋班豬朋狗友先挑戰蟹蟹啦👻太極桑拿鍋($298)2種湯底+7種海鮮加肥牛+5種自選食物2種湯底:揀左「冬陰公」配「有米粥」; 一紅一白 夠晒太極7種海鮮加肥牛:海花蟹,多寶魚,海蝦,貴妃蚌, 鮑魚, 沙白,蜆;肥牛;隻蝦仲識郁架🦐🦐🦐🦐;我最愛食蝦~~~😍!5種自選食物:滑牛肉,唐生菜,粟米,竹笙,炸魚皮鮮牛肉同竹笙都👍🏻👍🏻👍🏻最鍾意竹笙收晒啲海鮮冬陰鈴汁🤤今餐飯感到很滿意, 啲海鮮同魚落去左十下十下後 個湯底即刻鮮甜好多,唯有美中不足係食唔到$1388的蟹蟹,蟹蟹你要等我喔!!!!🤡🤡🤡***PS:原來五六日假期前夕每位要加$30😅;大家想慳返$30買雪糕記得要識揀
九點幾都仲咁多人等位,唔怪得佢有咁多脷😋la!!
等左一個鐘終於可以入去開餐喇🤤餓死寶寶喇🤧🤧🤧🤧🤧;
太極桑拿鍋($298)
2種湯底+7種海鮮加肥牛+5種自選食物
2種湯底:
揀左「冬陰公」配「有米粥」;
一紅一白 夠晒太極
7種海鮮加肥牛:
5種自選食物:
滑牛肉,唐生菜,粟米,竹笙,炸魚皮
鮮牛肉同竹笙都👍🏻👍🏻👍🏻
最鍾意竹笙收晒啲海鮮冬陰鈴汁🤤
***PS:原來五六日假期前夕每位要加$30😅;大家想慳返$30買雪糕記得要識揀日子了😋!